Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zapojení větráku - Klikni zde pro originální téma
natrhprdel
Čaute, potřebuju poradit se zapojením větráku, je to nějakej do PC, ale nechce se mi to dávat přes zdroj, jak to udělat, abych nemusel kupovat adaptér? Díky
czechglock
dobrej napad.:D pokud nechces investovat kilo za adapter.
W3m3n0
solarni panýlek..., alle myslim si ze lepsi bude ten adapter
natrhprdel
No, prej to pude nějak do série zapojit dva odpory a eště něco, a mělo by to jít, uvidim :o) Mam totiž adaptér, ale jede jenom 6V, což tim větrákem sice točí, ale nic moc :o/
Sinuhet
Ze zasuvky ti leze stridavy proud a vetracek do pc je na stejnosmerny. Musel bys ho usmernit ctyrmi diodami, to bys dostal cca 230V stejnosmernych, coz by stacilo na 20 PC vetracku zapojenych do serie. (20x12V = 240V) Jakekoliv snizovani napeti pomoci odporu ti bude produkovat teplo a to tim vetsi, cim vetsi snizeni budes pozadovat. A teplo do skrine nepatri, vzdyt kvuli nemu mas ten ventilator. :-)
natrhprdel
Jj, to vim, a taky to bude víc žrát :o) Počkej, neusměrňuje se proud kondíkem?
Thomm
trocha teorie pro Natrhprdela: Ne, kondenzatorem rozhodne ne. Ten je v takovemto zapojeni mozne vyuzit jen na vyrovnani napetovych pulzu po usmerneni diodama, coz u vetraku neni skoro vubec potreba. Dalsi reseni misto odporu je tyristor. To je spinaci prvek jehoz frekvence je zavisla na napeti a kdyz je zapojeny spravne tak z tech 220V "usekne" jenom to potrebne napeti. Mrkni na obrazek, mozna to pochopis lip. P.S: o takovymto zapojeni sem jenom slysel, v praxi sem ho nerealizoval ale myslim ze v takovych tech malinkych nabijeckach na mobily - treba nove Siemensy - neni nic jinyho. Jiste to ale nevim.
natrhprdel
No, já mam nějakou starou na motorolu, ale dává to holt jenom 6V, což větrákem točí, ale dost málo...
natrhprdel
Jo, dík za nákres :o)
natrhprdel
Nejde větrák píchnout někam na startér nebo tak?
Tajné
natrhprdel: :eek: Prosimtě, vůbec na to nešahej a nech si to zapojit vod někoho, kdo tomu aspoň trošičku rozumí. Nebo tu brzo bude vo growera míň!
natrhprdel
Heh, dík za strach :o) Já tomu trochu rozumim, i když sem si dycky hrál spíš se slaboproudem... Potřebuju prostě vysvětlit, jestli se to tam píchnout dá, nebo nedá :o)
Sinuhet
Neda
mydena
Koupit nebo sehnat usměrněné Trafo...a je po problému.Nebo postavit větrnou elektrárnu:D
Thomm
To trafo: hotovy, do zasuvky, prijde tak na 200, takze radsi nevymyslej alternativy at se nestane nehoda... na starter... chtel bych vidt co by tech par kV co z neho leze udelalo s civkama ve vetraku. Asi pekne svetelne, zvukove a tepelne efekty... :-) ne to prece neni takova investice, ne?
natrhprdel
Viděl sem to na nějaký fotce píchnutý do startéru, ale už mi došlo, že to teda asi nebyl větrák do PC, ale nějakej na 220 :o)
natrhprdel
Na nějaký fotce sem to viděl, ale teď mi doslo, že to asi nebyl větrák do PC na 12V :o)
player
nejlepší bude trafo pac ti to vyjde levnějc než furt kupovat baterky a navic ti to větra víc s trafem
natrhprdel
Jj, s baterkama jsem vůbec nepočítal :-) Teď to jedu na 6V a jakž takž to udržuje teplotu tak na 27 C, takže cajk :-) Ale zatim jenom s tou vejškou, jakou maj, uvidíme, jestli to bude v pohodě... Kdyžtak tam pak dam ten zdroj, ze kterýho je ten větrák, takže ten zdroj bude bez chlazení :-) Uvidíme, jak to bude vypadat :D
Jokerrr
jestli mas vetracky od PC.Tak je logicky pripoj ke zdroji z nejakeho stareho PC..... ktery ma vystup 5V a 12V. Ja to tak mam zapojene... na 12V jeden vetracek (z jeste starsiho zdroje k PC :D) a na 5V mam dalsi (ten se cice toci pomalu,ale zace nedela ramus ;) - navic je ve spod skrine......)
Sysel4
No já sem ventilátor od PC 12V zapojil přes trafo z Playstation 1 keré dává 7.5V sic to nemá plné točky ale dá se to.
mentaly
zdar mě by zajímalo co znamená že adaptér neni stabilizovaný ? dik jinak sem našel parádní adaptér stim souvisí i můj dotaz že ano :)
http://www.t-cz.com/adapter-12v-100...-12v_d1316.html
Fredy
citace:
Původní příspěvek od mentaly
zdar mě by zajímalo co znamená že adaptér neni stabilizovaný ? dik jinak sem našel parádní adaptér stim souvisí i můj dotaz že ano :)
http://www.t-cz.com/adapter-12v-100...-12v_d1316.html


Stabilizovany adapter ze vstupniho stridaveho napeti ti udela např 12V stejnosmernych...nestbilizovanej 12V stridavich tudiz se bez stabilizace neda pouzit na napajeni PC fanu
Mam dotas chalani..kdyz zapojuji 3 vetraky za sebepro zviseni prutoku vzduchu, jak daleko od sebe je mam dat???..12v x 120mm


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma