Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Lidské exkrementy jako hnojivo? - Klikni zde pro originální téma
MeowMan
Ahoj,

Máte někdo zkušenosti s (při)hnojením vlastní močí?

Asi by mě to nenapadlo, ale přečetl jsem si o tom na návodu co je na stránkách jedné seedbanky (http://www.nirvana-shop.com/guides/...owing_Guide.pdf , str.18).
Doporučují koncentraci 8 uncí na 1 galon vody = cca 230 mL / 30 L.

Vypadá to logicky - moč je bohatá na dusík a v malé míře by rostlinám ve vegetativní fázi mohla pomoci. Nebo ne?

Zajímá mě to taky proto, že jsem si koupil "bio" hnojivo na růst Plagron "Alga-Wuchs", které má hodnoty NPK 4,6,8 , což mi přijde chudý na dusík, hlavně v růstu.
Myslíte že by mi moč mohla pomoci (navíc, je taky bio ;-))?

Díky moc,
MeowMan
W3m3n0
muzes to skusit a pak udelat report, alle ja radsi koupim za nejakej ten peniz to hnojivo. Pokud to prece jenom zkusis tak to hlavne hodne nařeď. Hodně štesti a vem si gumovy rukavice :)
MeowMan
Díky, ale pořád doufám že odpoví někdo, kdo to zkusil nebo kdo mi řekne ať to nedělám, protože...

Chci totiž zasadit semínka z tý banky a dost nerad bych o tom pak podával "negativní hlášení"...
timothy
tomusí smrdět né?po vydařeným večeru......... :bounce:
MeowMan
No dobře, asi to ještě nikdo nezkoušel.
Zkusím to sám a pak vám napíšu jak to dopadlo. Semínka ještě nemám, takže to vyzkouším u kámoše (kupodivu se ani moc nevzpírá).
Protože ale trvá na své moči, neudu se na tom podílet jinak než radou. Má 6 rostlinek, 3 budeme přihnojovat, 3 ne a paxem napíšu jestli jsme pozorovali nějaký rozdíl.
natrhprdel
Heeej, opatrně s tim kovboji... Spíš bych zkusil jenom jednu :o) A nepřeháněj to, ať jí nespálíš...
Black
Neblázni! Na to se vykašli radši kup nějaký kvalitní hnojivo a nelej na to nějaký CH..... Jestli to špatně naředíš tak ti to uschne na 100%. Ty kytky asi budou čumět čim je to zalejváš.
Rexi-x
takhle by se dalo krasne rozsirovat nejaky onemocneni : )) treba zloutenka: ))
hexamin
a ten alkohol hehehehe a co ostatne toxicke latky vylucovane v moci heheheh no a podla mna by to bolo citit siskach:)
KOSMEJ
Vim jak vypada stromek primo pred barakem, na kterej chodi mocit muj pes. Je spalenej jak svine. A tak bych se na to vysral, je tam totiž vic skodlivejch latek, nez tech prospesnejch. Jestli ale opravdu nekdo chce hnojit bio, nejlepsi z nejdostupnejsich je použít selpicaky (hodne fosforu). Na indoor nedoporucuju, pokud v tam s tim bydlite. (SMRAD)
cocoNut
Kamosov brat hnojil vlastnymi vykalmi. Aky je vas nazor na toto ? Len normalne odpovede please -_- !
matko291
:mutant: :confused: :death:

musi to byt potom riadny humusak
podla mna tam nie su ziadne potrebne ziviny
a hulit by som to nechcel
r-man
Matko jsi uplne vedle...je jich tam dost, vzpominam si, ze na vesnici se normalne vycucne zumpa hovnocucem a pak se to jede rozmetat na pole.

A kdyz se muze hnojit slepicincema a konskym hnojem a huli se to normalne, tak uz je to jedno....hovno jako hovno (teda z hygienickeho pohledu). Nejlepsi jsou prej ty slepicince a konskej hnuj....
matko291
citace:
Původní příspěvek od r-man
A kdyz se muze hnojit slepicincema a konskym hnojem a huli se to normalne, tak uz je to jedno....hovno jako hovno (teda z hygienickeho pohledu). Nejlepsi jsou prej ty slepicince a konskej hnuj....


r-man na slepacince,konsky a iny hnoj nepoviem nic lebo tie tvieratka sa zivia BIO vecami-obilie,rozne zmesky a seno a tam neni chcemia a chces mu povedat ze ty doma pozivas len ciste BIO produkty?:wink:
Bido
No nevim, ale pokud neděláš v chovu, jak můžeš vědět, čim např. ty koně krměj. Určitě jsou nějaký směsy a moc BIO asi nebudou.
Sohlasim stim ze exkrementy chovnejch zvirat jsou o nicem jinym!
Takovy prasata zerou jenom naky bio krmiva, a kdyz sem videl rozparany streva tak to byla jen smradlava ovesna kase nic vic nic min.
r-man
Tak to ne, prasatum se dava vsechno mozny!!! Jen ve velkochovech jim davaji specialni stravu, ale kdo ma prase doma ve chlivku, tak mu dava cokoliv.

Normalne se hnoji i chemkama a delaji se postriky. Pole, na kterym se par let hnojilo vsim moznym a ted bud lezi ladem a nebo je znej pastvina pro kravy a kone...zbytek si domyslite.

Ale jak rikam, nic extra to nebude, spis ten konskej a slepicince.
matko291
r-man na to sa zhodneme vsetci ze nic extra to neni :wink:
skor tie slepicince a spod kona :D
matko291
Void a ako sa chlap v zoo tvaril ked si mu povedal co chces?:D:D
cocoNut
dik za info , to all !
zfiře
jak rika "matko291" to asi fakt nebude moc BIO kdyz si vezmu co dene chaluju. ja zkusil holubince 2 tydny nalozene ve vode a cumel sem co to udelalo se slecnama.proste nadhera.listy do tydne uplne jine {totalne leskle,tlustsi,takove pevne,no proste jako z umele hmoty } tak krasne listy jsem driv nikdy nemel {a to uz sem mel kua kocek a hnojiv treba } ani s kurinci nebyl takovi efekt.
Erixon
Dříve se lidský fekálie používaly i na pole, dnes už je to zakázaný.
fukokuko
cocoNut : ako silana mu ta rastlina vyrastla a jak chutila?
Co?
bych rekl, ze použít se to dá, ale jsou lepší....
třeba koňský trus se taky musí nejdříve silážovat (kompostovat) než se užije....resp. ho?na obsahují spoustu složitejch srač?k, které aby je rostlina byla schopna přijmout kořeny se musí nejdříve rozložit (...na jednodušší)....
Fantasie
ja osobne si myslim ze to neni moc dobry napad, moc a lidska jeste vic je hrozne agresivni latka.. vojaci si uchcavaj rezne a strelne rany aby si to VYDEZINFIKOVALI takze to bude hodne silne, + lidske hovna jsou asi jine nez slepici, slepice nezerou tolik masa ani tolik chemickych picovin jak my ...
Stoned_Observer
Keby boli na pouzitie dobre aj ludske exkrementy alebo moc, tak to by uz ludia davno zistili a pouzivali.A nie len pri pestovani travy.
Ludske exkrementy a moc nie su vhodne na prihnojovanie.
Zvierata /bylinozravce/ maju ine travenie ako napr. ludia.
kafevar
S tim jídlem co jíme je to fakt špatný. Někde jsem četl od nějakýho dietologa, že kdyby lidi jedli jenom kočičí konzervy a granule a pili jenom vodu, tak se většina z nás dožije stodeseti let naprosto bezproblému.
Takže veskutečnosti jíme asi pěkný jedy a podle toho taky vypadá to naše "hnojivo".
KOSMEJ
nejlepší bio-hnojivo, které lze bez problémů sehnat, je slepičí trus (hodně fosforu). Ale já mám skříň v obýváku a tam žádným trusem z pochopitelných důvodů nehnojim. Na outdoor hnojím výhradně slepičáky+mléko
Co?
ve starym egypte delali takovy pokus - když chtěli vědět, zda li je žena těhotná....
citace:
code:
Již před 5000 lety doporučovali egypští lékaři zjišťovat 

těhotenství podle moči. V berlinském papyru 3038 a papyru 

Carlsberg VIII najdeme recept, jak z moči zjistit nejen případné
 těhotenství, ale i pohlaví plodu: "Jiné vyšetření, zda žena rodit
 bude nebo nebude. Pšenice (špalda) a ječmen. Nechť žena je
 zalévá svou močí, odděleně, každou jak datle a jako pečivo ve
 zvláštním váčku. Když obě zrna vyrostou, bude rodit. Když
 vyroste pšenice, bude to chlapec, když vyroste ječmen, bude to
 děvče; když žádné zrno nevyroste, nebude žena rodit."

proč to tak je?
1. ženský hormon estrogen (jež je obsažen v ženských antikoncepčních tabletkách) lze použít k ošetření semen (podobně jako kolchicin) zvýší četnost samičího pohlaví o 10%
2. surová moč obsahuje spoustu škodlivých látek (asi) proto to v ní neroste

(hi... asi)
inf3cti
ha ha, co je to za metodu s tou psenicou a jacmenom? IMHO pekna ukazka viery v nahodny jav (u starych narodov bezne). kolchicin ma navyse trochu ine ucinky, nez ovplyvnovanie pohlavia. keby som ja denne ochcaval vrecko s obilim, a ono by to zacalo klicit, znamena to, ze budem rodit? Keby som pil dostatok vody a nemal prilis slany moc (to je to, co sposobuje, ze ochcane rastliny usychaju), tak je to uplne realny pokus. Jediny rozumny vplyv, ktory sa v tom moci moze prejavit je jeho pH a EC.... (ak teda berieme moc priemeneho zdraveho cloveka).
ked niekto urobi s tym estrogenom zrovnanie na niekolko stovkach rovnomerne rozdelenych semien, potom uverim... a 10% ? Da sa vobec 10% nejako poriadne urcit? Ved to je podla mna este niekde v tolerancii nahodnych vplyvov... Ked niekomu vyrastie z 20 semien 5 samic, a niekomu 15, znamena to, ze ten prvy tam dal malo estrogenu? :D Podla mna uplna haluz...
elektrikar
Zdravim,co se tyce lidskych exkrementu,tak myslim ze je to blbost,ale slepici trus jsem uz na kyticky pouzil (puze outdoor),zadny jiny hnojivo jsem na ne nepouzival a mely se cile k svetu
Co?
v lit.jsem dale nasel, ze cerstva moc lidska obsahuje ziviny NPK v pomeru 0,5:0,003:0,003 (dusík je ve formě ryche se vztřebávající) a třeba kuřecí trus 3:1,5:0,85 (vsechny tri se rychle vstrebavaji)...

a ta ženská moč? viz.obr. je to z knihy Růstové stimulátory od Doc.Dr.Rudolfa Řetovského...
Peshmerga
Moč se používala jako hnojivo vždycky, a ti farmáři, kteří v Americe pěstují ovoce a zeleninu tzv. organicky, užívají zpracovanou močovinu jak od zvířat tak od lidí dodnes. Proto se také doporučuje omývat ovoce či zeleninu přicházející z Mexika či zemí Střední Ameriky, kde je toto hnojení zcela obyvklé.

Močovina obsahuje hlavně: čpavek 0.5%, potaš 0.6%, nějaké ty sulfáty, fosfáty,chloridy, trochu magnesia, vápníku, sole, kyseliny močové a močoviny. Řada lidí, kteří pěstují tzv. organicky si připravuje tzv. čaje v krytých kontejnerej, což je směs vody, kopřiv, listí, trávy, pytlíků od čaje, močoviny, kuřinců, suchých koňských koblih dobře dohromady smíchaných a pár týdnů fermentovaných, pak smíchaných s vodou a užitých jako přírodní hnojivo.

Všechny ty povídačky o tom, že by se MJ nějakým způsobem "nasákla" tím pachem z přírodního hnojiva, to jsou jen hloupé řeči. Rostliny si z půdy vybírají pomocí kořenů jen živiny, které potřebují a nikoliv zápachy, které jsou vzduchem odstranitelné.
Deda Mraz
Hnojit lidskými fekáliemi bych rozhodně nedoporučoval. Pominu-li určitou vyšší odpudivost manipulace s lidskými exkrementy, která může být koneckonců subjektivní ;), a skutečnost, že neobsahují právě ideální poměr živin (jak je vidět v této tabulce), jsou překvapivě lidské splašky pro rostliny také značím zdrojem nebezpečí nákazy infekční chorobou, jak tvrdí autoři studie z tohoto článku.
PEACEy
myslim ze ti tim provoni celej byt ,ale skusit bys to moch:death:
Vyjde nastejno jak hnojit kristalonem. To potom lepší nehnojit vůbec. Co dělá toto téma v indoor pěstování ? :teef:
Madmax
....
Madmax
citace:
Původní příspěvek od Madmax
Fekálie od masožravců by se měly zkompostovat, nikdy nepoužívat k přímému hnojení! Krom toho lidské obsahují chor a tuk + hromadu bakterií, před kterýma nás chrání střevní stěna. Ale jestli jste někdo byl například v egyptě a dostal tu šílenou sračku, tak z největší pravděpodobností od toho že tam hnojí zeleninu fekálem.
God_mars
Pokud ja vim tak moč zas tak skodliva neni, klidne ji muzes vipita a nic se ti nestane, to ze se pouziva jako dezinfekce bude pro to ze obsahuje ruzne protilatky, ale myslim ze nebude mit dobre PH. A je pravda kdyz budes ochcavat stromek tak ti uschne, ale to tam pores koncentrovany. Dale pokud vim tak lidsky hovna se na hnojeni nepouzivaji protoze muzou obsahovat ruzne zarodky ktere se muzou prenest na cloveka. Dělám elektro montéra ve firme ktera stavi prasecaky , slepicarny a kraviny a jedine snad kravy dostavaji neupravenou prirodni stravu (silaž i kdyz ta je take upravena- nakvasena).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma