Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Je mozny presun outdooru? - Klikni zde pro originální téma
sandoz
Jak se obcas stava provarilo se mi jedno z mist pestovani outdooru. Jedna se o model ktery je mi velice blizky. Jedinou moznosti je predcasna sklizen, nebo presun. Predcasnou sklizen bych radeji uplne vyloucil.
Otazka zni: Mate nekdo zkusenost s presunem kytek v pokrocile fazi dozravani hlavic?

THX
KaproUN
Raději bych to sklidil, protože já kdzž jsem minulý rok přesazoval tak mi to zvadlo... I přez to že jsem vztáhl celý neporušený kořenový bal, a že jsem po presazení pravidelně zalíval...
Avron
to nevite že každa rastlina ktera už je vetši tak zomrie ked sa premiestnuje.....
avron: na tos příšel prosímtě kde?
sandoz: zkušenosti s tím nemám, být tebou tak sklidím dřív než to udělá někdo za tebe. Jednou jsem sice kytky celkem už velký přesazoval, ale byly pořád v růstové fázi, takže to ti moc nepomůžu. Přežily to ale!
Mr.Floopy
sezen bagr jak kravu a at ti to vyloupne a zasadi nekam jinam. jinak nevim
R@st@
presazoval sem asi metr a pul vysoke kytky z kukuricneho pole, a to tak ze sem okolo stonku kopal do hloubky a koreny i shlinou vytahl a premistil na nove misto
roste mi to porad ale to premistovani 20 kilove koule hliny mi uplne odrovnalo chrbat :(
Svahadji
S pořádným balem není problém, ale jak narušíš kořeny, tak to by bylo lepší zklidit, protože než by se vzpamatovala, tak by podzim pokročil a stejně by to nedozrálo.
MarioT
Když jí přesadíš, tak jí chvíli bude trvat než se vzpamatuje, ale pokud máš místo s dobrými podmínkami tak směle do toho...

V nejhorším - kdyby se nechytala tak ji skliď....
Bonsai
Přesazovat jsem musel už 2x, předloni, když jsem zjistil, že mi část dost zralých kytek sklidil nějaký "kamarád":rocket:, když jsem byl na víkend pryč a také loni, kdy k vůli velmi teplému počasí onoho roku sekli asi o měsíc dřív kukuruzu, kde jsem to měl uschováno.
První rok jsem přenášel asi pět skunků v počáteční fázi kvetení výškově všecho +-2m(asi tak 5km noční lesní kopcovitou krajinou, fuj to byla jebačka a ta paranoia), naštěstí se chytly všechny celkem v klidu, ani moc nezaregistrovaly ten přesun, ačkoliv pár listů uschlo a opadlo, ale paldy nakonec celkem v poho dozrály. :girl: A loni jsem přenášel celkem mega rozvětvené kytky výšek okolo 2,5 m už v dost pokročilé fázi kvetení a chytla se jen jedna a to jí uschly ještě všechny větší listy, zůstaly jen palice. Je ale pravda, že ta půda v tom poli byla tvrdá jak beton(jenom vyrýpnout to trvalo přes 2 h), kytky dost mega a při tom odkopávání a přenášení jsem mohl poškodit kořeny i když jsem se snažil vyrýpnout co největší koláče.
Obecně záleží hlavně na fázi kvetení a velikosti rostlin, samozřejmě čím menší a méně nakvetlé, tím lépe, to je ale myslím celkem logické. Teoreticky si myslím, že by mělo být možné přenést a přesadit úspěšně jakoukoliv kytku, záleží na míře poškození kořenového systému, to je nejdůležitější aspekt, chce to co největší bal, hodně opatrně při transportu, větší kytky už dost problém. Po přesazení už hodně nakvetlých bych radil otrhat dost velkou část listí, protože to přenášením dojebaná rostlina většinou nestačí všechno vyživovat a listy břednou, určitě hodně zalívat.
Mno každopádně vám kytka za to přesazení nepoděkuje, spíš naopak, ale lepší než to nechat čorce nebo JZďákům. Takové jsou mé zkušenosti.
Čus
Wailer
jj, jdi to toho, opatrně na kořeny a pokud to nevyjde tak sklidit to můžeš dycky...
jo a mě tak napadá, když jako poškodíš ty kořeny, možná by to šlo píchnout do kýblu s hnojkou a dalo by se to trochu zachránit, jakoby pasivní hydro outdoor... ale těžko říct co na to řekne kyti když z hlíny najednou bude mít hydrohnojku :/...
sandoz
Dekuji vsem za zajimave rady.
Nicmene problem je v tuto chvili zazehnan. Vcera pred sklizni kukurice jsem okolo policka nanosil stary pletivo z plotu. Jelikoz pole bylo pri kraji, traktorista se prekazce vyhnul (co by se namahal s odstranenim stareho rezaveho pletiva).
V dalsi fazi jsem prinesl horu k Mohamedovi a misto presunu kytek, jsem okolo nasazel vzrostly plevel kterho bylo v okoli dost. Tento maskovaci manevr snad vydrzi do sklizne (cca 14 dnu).
Bonsai
to wailer
Jo vlastně když o tom mluvíš, tak jsem si vzpomněl, že ten první rok jsem ty rostliny(kořeny) měl namočené po dobu asi 4-5 hodin v kýblech s vodou obohacenou bioalgenem(stimulátor pro růst kořenů, kořenové baly jsem měl zabalené v igelitkách proti opadávání zeminy při transportu a po namočení), protože jsem kytky nejdříve večer přenesl domů a na nové místo jsem se to po tom nočním dojebu v temném lese rozhodl donést až těsně před svítáním, kdy už bylo alespoň trochu světlo, tak jsem to do toho roztoku na tu dobu prsknul. Nevím, jestli to mělo blahodárný vliv na zakořeňování, ale poněvadž se všechny kytky v pohodě chytly, tak možná nějaký jo, těžko říct.

to sandoz
Ty brďo, připadá mi, že to tak trochu smrdí minimálně průserem nebo čorkou. Zdá se mi dost nepravděpodobné, aby si někdo nevšimnul vzrostlého ostrůvku zeleně na posečeném poli kukuřice, dost lidí chodí sbírat po setnutí zbytky co na poli zůstanou, nehledě na to, jestli už pan traktorista nekontaktoval naše kamarády s výložkami na ramenou nebo kuklami na hlavách o podezřelých rostlinách a předmětech, které mu znemožňují konat dílo, rozhodně bych to v rámci své a květní bezpečnosti přenesl jinam. Abys nakonec nebyl velmi nepříjemně překvapen a nejen pouze ze ztráty jůlení. Každopádně ti přeji, ať ti to dobře dopadne.

Mno dneska jdu taky trochu zaharvestřit část úrody, tak doufám, že se to obejde bez zbytečných komplikací.
Lovu zdar
Avron
FuteW:Tak dik za k- Moj pribuzny je zahradnik a on hovoril že ked je rastlinka celkom velka alebo v kvete tak sa nesmie vyberat zo zeme a premiestnovat lebo ju to zabije.....
Mozex
Zdar...
já sem letos taky náhodou přišel,že mi někdo chdí na pole... ...ale to bylo uprostřed prázdnin (skoro žádné šišky).
Kytky byly velké ale přece sme je přestěhovali....

Uplně největší kytku sem zalomil tak,aby se vlezla přes celý osobák.
A jednu keřovou kytky-měla tak metr pade na všechny strany-sme obryly kolem kořenů.Nějaké malé kořínky to zničilo ale budiž... Byly sme na to tři,proto koláč hlíny který byl kolem kořenů se dal unést.
Do kufru auta sme daly igelit a všechny kytky naložily normálně na sebe.Nejeli sme žádnou hlavní silnicí,jelikož na předním skle bylo přitisknutých pár větviček.A taky co je nutné dodat,dělali sme celý přesun v noci...

Kytky přežily bez nějakých změn a už sou úspěšně sklizené...

A potom,že to nejde....

Všecko de,když se chce... ...a tráva roste dál!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma