Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Jak zkracovat periodu - Klikni zde pro originální téma
SLMQ
Nazdárek,jenom jsem se chtěl zeptat,z kterýho konce zkracujete periodu.Jestli je zkrátka rozdíl,když mám světlo od 06.00 do 00.00 a přepnu na 06.00 do 18.00 , nebo 12.00 do 00.00 , či snížit stejně z obou stran ?Je to jen takový nápad a otázka na zkušnosti...Dík
mephisto
Já osobně zkracuji periodu po půl hodině a to tak, že zkrátím "z rána" 1/4 hodinky a "z večera" 1/4 hodinky. V přechodu z 18-ti na 12-ti hodinový interval to pak dělá 12 dní.
Nicméně kámoš to zkrátí během jednoho dne z 18 na 12 hodin a nezdá se, že by to kytkám nějak výrazně vadilo.

Krásnou ůrodu :smoker:
SLMQ
Jasně,taky se snažím,dělat to přírodě co nejvíc podobně:-),což asi musí bejt pro tu kytku nejlepší:-),ale asi je to zřejmě jedno...:-)
sativa
sok to podle me pro ne moc neni, ja to zkratim behem jednoho dne, nejaky vyrazny rozdil mezi myma kytkama a kamosovyma, ktery to dela postupne, neni
... spis neni rozdil zadnej, samic mam stejne vic ja
...slysel sem, ze stejne kytkam trva asi tyden, nez jim ta zmena dojde a nesokuje je to
Lackyfree
Zdárec...
Má zkušenost: měl jsem takový NONAME kytí, pěstováno Outdoor, a protože si musím vždy vše vyzkoužet, tak jsem ji dával všemožně nějaké ty světelné šoky.
Tak např.: dva dny jsem ji nechal po tmě ve skříni, pak jí dal zase na tejdem ven, poté dostala 24hod cyklus kombinace slunce/zářivka. Pak zase na dva dny do skříně po tmě. Nutno dodat že kytí zrovna nadšeno nebylo, ale bylo fascinující pozorovat co ten plevel vše vydrží. tento světelný teror přëstála takřka bezůhony, akorát se asi zpomalil růst, teda jen na chvíly. Poté co jsem zjistil že výše uvedené NONAME kytí má skvělou potenci, dal jsem jí cyklus 18/7, ostříhal paličky(vyhulil), a používám ji na řízkování jako matku.
Snad na mě nepošlete Kubišovou, za to jak jsem kytce ubližoval, ale jako pokus to bylo zajímavé.
Má kamarádka-pěstitelka, má jeden princip a toho se drží už asi 3 sezony(outdoor): defakto její kytky dostávají strašné šoky: zalívá je opravdu minimálně a to jen když jsou kytí téměř suché, nehnojí - jen občas pomočí a zastříhne. Její pěstění odporuje všem pěstitelským zásadám, ale modely jsou výtečné(už mam od ní i semínka). Pokud se mi podaří z ní dostat fotečky- určitě je sem umístím(ještě nevim jak), kytí má na fotkách tak asi 2,5m a jsou to krasavci. Tvrdí že kytka se má pořádně šokovat.
Toto je alternativa k našemu rozmazlování ale jak se zdá tak to taky funguje.
Mějte se !!!!
carlos
Dle mých zkušeností je to naprosto jedno. Prodloužení tmy není pro kytku nijak výrazný šok. Řekl bych, že to každý dělá tak, jak se mu to hodí nebo jak cítí, že je to nejlepší. Dobrý tip je také začít přepnutí na květ čtyřiadvacetihodinovým cyklem úplné tmy-- kytka údajně rychleji reaguje na zkrácení periody. Já jsem výrazné rozdíly nikdy neshledal, musel by se provést kontrolovaný experiment.
Kukulcan
18/06 = 05-23h 12/12 = 07-19h
* samotny prepnuti: v den prepnuti nastavim casovac a kytkam se zhasne driv (tj. prvni den to jede 05-19) noc maj pak delsi a dalsi den uz je to normal.

IMHO jsem nepozoroval nejaky problemy....pri prvnim osazeni pestirny kytky nasadily po 4 dnech, ted pri druhem osazeni stejnej vysledek.

* zase nazor v duchu
"boze uz je brzo tma mela bych makat a rychle nasadit"
je taky prima :)
Muf
POZOR na nepravidelný cyklus.
Nechal jsem svý kytky nakvést a v jednom období tak 2 dnů jsem jim světlo šoupal o hodinu sem a tam. U jedný kytky jsem dneska otrhal pár samčích květů, který mi asi stačili vysypat trochu pylu na samice. Je to SCroG a ostatní výhonky jsou "čistý" samice. Příště budu dávat jen 12/12 nebo 18/6. Možná začatek s tou tmou.
Muf


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma