Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Mravenci - Klikni zde pro originální téma
Tak mám malej problém...u kytek mi lezou mravenci a prokusujou mi listy...jsou v nich malé dirky,myslím že to ani ničemu nevadí,ale už z hlediska jak ta kytka vypaad....že..... no prostě mněto šte...nevíte jak na to?
díky
sativa
mas ji doma nebo venku?

INDOOR

1. co treba zkusit nejaky pripravek proti mravencum a znicit je celkove tam, kde zijou
2. dej si kytku mimo jejich dosah
3. co dat pod kytku vetsi kvetinac aby tam mravenci nedoplavali?

OUTDOOR

1.vykopej kolem toho prikop, do neho dej rozpulenou trubku a do ni vodu
2. dej kolem nejakej jed na mravence, ale tak daleko aby se to nemohlo vsaknout do pudy, kde mas koreny
3. prestehuj kytku, sice to je zasah, ale pokud by ti hrozilo, ze ti ji mravenci sezerou, tak bych to tak udelal
THClovek
to Claune: Ty mravenci spis lezou na kytku sezrat skudce, ktery ti zerou kytku. Takze ti pomahaji, vole.
sativa
no, taky nevim od kdy jedi mravenci kytky, ty sou spis masozravci
Walhalla2000
Jen mala cast mravencu je masozrava. Treba mravenci ata v Africe. Ale vetsinou jsou vsezravy popripade vyhrande bylozravci. A jsou i takovy, kteri se zivi treba jen jednim druhem potravy a tou jsou houby. Ty si pestuji ve svych mravenistich a vylozene se o ne staraji. Jsou to takovy maly groweri. Jenze ty houby potrebuji taky jist a tak ti mravenci jim nosi vsechny mozny kousky travy a listi co kdne najdou. Dokazou tak kvuli sve hoube zplenit cast lesa behem kratke doby... Tot vsak opet pripad z Afriky.

V tvem pripade si myslim, ze po te kytce jen tak lezou a diveji se, co ze to tak divne voni. Zkus ty mravecne chvili pozorovat a vem treba k ruce i lupu. Pak poznas, zda tam zerou nejake msice ci trebe svilusky nebo zda si opravdu pochutnavaji na tve kytce.

pokud zerou jine zivocichy, tak bud RAD a pokud zerou kytku, tak budto muzes zkusit nejaky postrik na mravence a nebo muj osvedceny recept, ktery sem tu uz uvadel pri "odstranovani" octomilek. Zapichej kolem dokola tve kytky vajgly od cigaret. Nikotin je jed a mravencum a moucham to strasne smrdi a boji se toho jak cert krize. Uvidis, ze to pro ne bude magicky kruh, ktery zadny z nich neprekroci!
kerry
co sem si všimnul,tak vždycky když se mi tam objeví mravenci,tak tam mám někde mšice...slyšel sem,že mravence lákají sladké výkaly mšic (nechutné).Nevím co je na tom pravdy,ale ty mšice sou pro mravence jako kravičky dojičky...no zkus to vysledovat,ale spíš si myslím,že ty dírky v listech budou od jiný potvůrky:)
Dlabi
Presne tak Wlhala ma pravdu cigara jim nevoni my to delali tak ze jsme vzali dvoulitrovou flasku a do ní tak ze 5 čerstvých vajglů potom zalí vodou a kolem tvojeho políčka to rozlít a mravenci jsou v prdeli.
sativa
moc bych to ale neprehanel, nikotin je jed, sice je dobry proti skudcum (sam sem vyzkousel), ale je stejne tak jedovaty pro tvoji kytku, ktera podle me neni proti nikotinu imunni
Walhalla2000
2 dlabi (+2 sativa)

to co jsi delal bych v zadnem pripade nedoprorucil. protoze, kdyz tam ty vajgly davas, tak kdyz kytku zalejvas, musis davat bacha, abys nepolil i ty vajgly.Jinak se z nich uvolni nikotin a dostane se do kykty, ktere opravdu nedela dobre. Omlouvam se, ze jsem to zapomnel dopsat do toho predesleho prispevku...
viridis
Nejlepsi jsou vajgly z doutniku - ja jich produkuju celkem dost, sice je (zetim) ve skrinich moc nepouzivam, ale kamos si ode me bere tak cca 50 vajglu, necha zqasit v 2litrovce, a pak s tim strika i ruze! Ty sice nejakou dobu prilis nevoni, ale nic je nesezere. A desticek casem omyje.... A ten qas, to je bes!
torhorc
Kerry má pravdu. Mravce si skutočne pasú vošky (mšice). Takže ak mate na rastlinkach mravcov a nie mšice tak je to celkom v pohode. V opačnom prípade je pruser, lebo mšice to všetko zožeru a mravce ich v tom budu ešte podporovať. V takom pripade najprv zničiť mšice a zaroveň mravce, lebo tie su schopne vychovať si novu koloniu.
sativa
proc (+to sativa) vzdyt sme se o tom jednou uz bavily nekde jinde a ja to vim, tak me nepoucuj, chci tu prece vypadat, ze neco o tom vim, ne? :-)

PS: jak ses dostal k tomu titulu FAQ editor
Walhalla2000
2 sativa

nechtel jsem te poucovat
:-)

byla to reakce jako ze v tom mas pravdu! S tim ze to je jed. Pouceni platilo pro dlabiho...
:-)
Tobe sem prizvukoval...


jen si tak prochazim vsechny nove thready a sem tam neco pripisu.

No a zacal sem zpracovavat pestitelskej faq...
sativa
a muzes mi prozradit jak bych se jim mohl stat, treba mi to napis na sativa@seznam.cz at neplacame misto, rad bych se taky zucastnil, ale nevim jak
yuri
Nikotin je sice jed, ale myslim, ze kytkam ublizi mene nez nake chemicke svinstvo. Kdysi se pouzival jako insekticid.
I dnes pokud vim nekteri lide pouzivaji vyvar z tabaku na niceni neprijemneho hmyzu na ruznych rostlinach. Nevim ale, jaka koncentrace rostlinam neublizi a jestli vubec rostlinam tabakovy vyvar ve vysoke koncentraci ublizuje.
Sunrise
Správně se zde objevilo, že mravenci rozhodně nelikvidují mšice - naopak si je na kytce hýčkají a cpou se jejich exkrementy (symbióza). Pro outdoor je vhodným (a nechemickým) protiopatřením NASBÍRAT BERUŠKY v počtu větším než malém a opatrně je umístit na rostlinstvo, zakrátko budou mšice spaseny (roz. sežrány :) ) a mravenci potáhnou, odkud přišli.
Mějte se, ať Vám to hezky paličatí :)
mdi
Sou to prostě mrdky protože my sežraly, nebo spíš překousaly stonky mejm 150 kytičkám takže bych je nejradši všechny vyvraždil.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma