Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Cesta po Španělsku - Klikni zde pro originální téma
bhang
Letošní léto jsem z větší části strávil ve Španělsku a taxem se rozhod že vám o týhle pohodový zemi napíšu. Na netu jsme s mou přítelkyní totiž našli nabídku práce…prodej olejomaleb po ulicích…psal tady o tom už taky někdo. No, zavolal sem týpkovi, šéfíkovi do Španěl, domluvil se a už sme mohli balit (brko?).

No, co se týče práce, tak ta byla docela hustá…ráno si vybereš z veliký spousty různejch obrazů ty který se ti líbí, dáš si je do velkejch desek – carpety a chodíš po přidělenym území, kde je prezentuješ v obchodech, kanclech, pekárnách, no prostě všude. Když prodáš za den dva tři, tak seš spokojenej (no já aspoň byl). Makali jsme v teamu vždycky s 2-3 dalšíma lidma. Zajímavý bylo, že tam tomu všemu šéfovali Židi z Izraele, který mezi sebou furt šprechtili hebrejsky, což je docela psycho srandovní jazyk, furt jenom: šišli mišli cházel mázel a tak. No, makali sme měsíc a za tu dobu sme projeli Valencii (kurevsky velký město na jihu) celou Costa Bravu (spousta pojebanejch zgelovanejch geršáků a jiná turistická lůza) potom samozřejmě Barcelonu (super město, neskutečně obrovský…jedeš autem půl hodiny pořád rovně po veliký ulici a furt jenom baráky, křižovatky, bloky atd.) Byli sme i ve vnitrozemí v Huesce (skoro žádný turisti, vnitrozemí, lidi sou tam uplně jiný než u moře, real espaňa)
No a v několika dalších menších městech. Jak kolem nás furt mleli hebrejsky, tak sem pochytil nějaký výrazy…třeba bejt zhulenej je MASTUL, nebo slunce je ŠIMIŠ.
Běžně sem tam hulil se spolupracovníkama a poslední tejden sme vyfásli naprosto pohodovýho team leadera, tak 25ti letej žid a jeho kámoš. No v autě pouštěl dobrou hudbu a pořád bubnoval na volant…řikam si, kurva, co furt dělá? No a pak mi ukázal že má pod deklem na volantu schovanou kostku nádherně tmavýho shitu velkou a tlustou jak krabička od sirek! No nářez…řikal, že je to 30 gramů a že to koupil ve Villadecans (tam kde bydlel) za 60 euro, což je 60 kč za gram! (a ty gramy tam sou kamarádi dvakrát větší než u nás).

No tim se dostáváme k tomu příjemnějšímu a to je espaňa ašiš (H tam nevyslovujou).
Koupit se tam dá všude…chce to jen najít toho správnýho člověka. Tráva se tam neprodává, všude jen shit. Neřikejte že chcete gram, nebo dva gramy atd. je to neslušný a trapný…nabídněte kolik dáte euro a týpek vám dá tolik na kolik ste mu sympatický…prohlídnete si kostku a když ste spokojený, obchod proběhne. No hned první den po příjezdu sem se dal dohromady s mym spolupracovníkem Pedrem…napůl kubánec, napůl čech a vydali sme se hledat nějakou čokoládu . Po hoďce hledání sme našli toho správnýho grázlíka (fakt tak vypadal, ale jinak pohoda) Složili sme dohromady 5 euro (každej 2,5 eura=80 kč směšná částka) a von přinesl štangličku cca 3 x 1 x 0,5 cm No prostě u nás by to byly dva gramy třeba za 600 kč…a my to měli za sto páďo. Pohoda. Další rada, nazývejte to čoko, čiča, případně ašiš. Snažte se kupovat v menších městech a po většim množství, vyplatí se to, viz příklad s Židem. Když sem jednou kupoval z nouze na Plaze Catalunya v Barceloně, dostal sem od jednoho negříka za 10euro to samý co v menšim městě za 5. Což je voser.
No, když sme skončili po měsíci v práci jeli sme na 14 dní projít si Pyreneje. Chtěli sme i do Andorry, ale vzhledem k tomu, že sem zjistil, že je tam nemožný přivést nebo vyvézt hulení, tak sme se na to vysrali. Byl sem totiž napakovanej ašíkem na celý hory i na doma…takže sem to nechtěl riskovat.

Pyreneje sou fakt nádherný, prolezli sme park Cadí-Moixero, kde sem si dal horu Moixero 2096 m. Tam sme jeden večer kalili se dvěma čtyrycetiletejma týpkama…jeden vytáhl krabičku a: Esto Maria para montaňas. (jako že je to horský hulení) No, tak sem to ubalil, pořádný brko a voni: Ke trompeta! (jako Jaká trumpeta!) No a pak sme ho hulili asi dvacet minut, pak můj hašiš, pak zase montaňas Maria, mezi tim nás nalejvali vínem…prostě dovedete si představit ten stavík. Voni měli záchvaty smíchu jak patnáctiletý kluci a přitom byli starý jak můj táta. To byl super večer v horách, celej večer sme konverzovali ve španělštině + angličtině a pohoda…málem sem nedošel do stanu

To horský hulení mělo takový řidší paldy, ne jako naše vychytaný venkovní skunky, ale zase bylo nehorázně vopryskyřicovaný, i ty stonky a všechno…vim vo čem mluvim, balil sem to. No a chuť to mělo nádherně jemnou aromatickou a moc moc nakládací. Vopravdu sem nikdy nic co by chutnalo podobně nehulil…holt hory…prej to roste někde pod 2000m.
Potom sme se přesunuli stopem do NP Sant Maurici (když sme u toho stopu, zažil sem tam nejlepší stop v životě…zastaví týpek a holka, týpek hulí špeka, hned mi ho pošle…a když sme se chystali vystupovat tak mi do ruky strčil pěknej kus hašiše a dva papírky…a řekl jenom ať si to užiju…potom mě holka na rozloučenou dvakrát políbila-jak se to tam dělá-a já sem stál na silnici, hubu vod ucha k uchu a nemohl sem tomu furt uvěřit…prostě nádhernej zážitek)
Předtím se nám taky stalo, že zastavil týpek ve vobrovskym jeepu Defenderu, v ruce brko a jeli sme, hulí hulí, pohoda, za chvíli mi ho nabídne…tak se skouřim jako dobytek a pak nás zase vysadí
No, v Sant Maurici sme byli něco přes tejden, prolezli sme toho dost, dal sem si tam svůj osobní rekord-hora Tuc de Moro 2777 m. Cestou nahoru na horu sem nepotkal ani živáčka (mladá čekala v sedle) jenom polodivoký koně, na vrcholu předem připravenej joint, něco nafotit, prostě super.

No, když bych to měl zhodnotit, tak to byl super vejlet, spusta novech zkušeností a zážitků, poznal sem dvě různý kultury – Izraelce a Španěly. Prachů sem si moc nepřivez, ale za to si můžu nadávat jen sobě. Španělé sou strašně přátelský, otevřený…všichni hulej, i policajti. Naučil sem se domluvit se španělsky, přivezl sem si i nějakej shit domů. Prostě parádní léto, chci tam někdy zas. Jo, jestli tam někdo z vás pojede, navštivte město Igualada západně od Barcelony, VŠICHNI TAM TOTIŽ PÁLEJ! Vlezli sme tam do baru a hned ve dveřích tě praští vůně skunku jak svině. Sedneš ubalíš, vyhulíš…no problemo.
Jesy máte nějaký dotazy, sem s nima.
Díky za přečtení.

bhang

Ps: Když ste ve španělsku zhulený, řekne se to FUMADO, a když ste jó na sračky je to MUI MUI FUMADO…

:)
ganjafarmerbomber
ucim se spanelsky a pises ke (que) :). jinak fumar je normalni sloveso (kourit) takze to maj jako v nasi cestine :) spanelstina je rulezzni a ted tam taky jedu.. uz se tesim :)
Firestarter
Ve Spanelsku jsem byl jednou ze skolou na "vymenem pobytu" a to co jsem tam zazil uz asi do smrti nezaziju. Byl jsem v mensim meste na severu (v zime 5-10tis. obyvatel a v lete az 40tis. obyvatel vcetne cizincu). Hned po prijezdu jsme zacali prolejzat s mistnima bary a druhej den nas uplne vykaleny natacela jejich mistni televize, takze jsme se v tom meste stali dost "slavny" a jakmile jsme nekam sli, tak nam rvali gramy hashishe (rikali "maroko hačič") a kazdej tejden vyvrcholil patkem a sobotou, kdy se jelo do osmy do rana a oni uz tam ujizdeli na trosku jincich vecech (lajny, crack). No proste to co se tam delo bylo temer neuveritelny ... asi stejne neuveritelny, jako kdyz prijeli oni sem k Nam (akorat pro ne to bylo neuveritelny opacne).
4C3
Tak tenhle rok, jak je uz tak mym dobrym zvykem (3. rokem), jsem se zase vypravil makat do Spanel, do Katalanska (Barcelona) - praci, kterou popisoval bhang. Musim rict, ze cim vice casu v tyhle bajecny zemi stravim (letos 3.5 mesice), tim vice se mi zamlouva a proto jeji vizitu vsem vrele doporucuju! Pripojuju proto neco informaci, jez by se vam mohli hodi:

Slovicka, potrebne pro kazdeho hulice:
porro /"porro"/ - speq
chocolate /"čokolate"/- cokolada, ci slangove hasik
papel para fumar /"pápel para fumar"/ - papirky
colocado /"kolokado"/ - zhuleny
mechero /"mečero"/ - zapik
fuego /"fuego"/ - ohen

Nejlevnejsi ubytovani v okoli Barcelony
a) budto v Cesko-Slovensko-Marockym squatu (v prizemi zijou Marokanci, v 1. patre Cechoslovaci, co od nich kupujou hasik ;)), kterej je v primorskym meste Vilanova (cca 40km jizne od Barcelony), konkretne v casti mesta, zvane Montegrande
b) v nejakym hostelu pro mlady, napr. Youth-hostel (http://www.youthostel-barcelona.com), co je v centru Barcelony a stoji tusim 20Euro/noc na osobu (pokoje jsou cca po 7 lidech)

Doprava
Barcelona a okoli (radius cca 60km kolem) je rozdelena do cca 6 pasem integrovany dopravy, co pasmo, to cca 1.20Euro navic, pokud kupujete jizdenku na jednu jizdu.
V okoli Bcn se da cestovat vlakama a busama, primo v Bcn navic metrem a ted uz i par linkama nove postaveny tramvaje.
vlaky - pruvodciho zdaleka nepotkate vzdy po nastupu jako v CR, obvykle tak v 1/3 pripadu, coz vylozene vybizi k jizde na cerno, zvlaste pak, kdyz je mozno na pozadani jizdenku dokoupit primo u nej, ovsem za priplatek 7Euro, pokud o jizdenku nepozadate, muze vam dat pokutu 40Euro...
busy - nastupuje se vzdy jen prednima dverma (i u MHD) a ridic vzdy ve zpetnym zrcatku dukladne kontroluje, jestli si listek opravdu cvaknete, takze bez sance...
metro - situace je podobna jako u vlaku, s tim rozdilem, ze pri setkani s revizorem si neni mozny dokopit listek ani dodatecne, takze rovnou 40Euro, pokud nemate, tak zada predlozeni pasu ci obcanky, coz se da tezko odmitnout, pac ssebou posledni dobou mivaji revizori proklate casto spolecnost obvykle 2 policistu... (btw: zjisteni osoby, ktera u sebe nema prukaz totoznosti stoji na policii onu osubku rovnych 200Euro...)
tramvaj - to samy...
-- Takze pokud nemate riziko v krvi, doporucuju si koupit kartu na 10 jizd (tarjeta T-10 "tarcheta te-diez") a alespon obcas ji pri jizde na delsi vzdalenost pouzit. Plati ve vsech typech dopravy a stoji 6Euro, coz uz se cenove skoro vyrovnava MHDcku v ceskych mestech.
bhang
to ganjafarmer atakdale:
Jo, ja vim ..píšu Ke a myslim Que...ale je to buřt.

Musim říct, že španělština je na naučení podle mě hodně lehká...třeba nemam já nevim jakou slovní zásobu, ale po měsíci a půl tam se umim domluvit, říct to co chci, zeptat se na cokoliv...to se mi líbí.

Jeďte tam
...a naučte je balit špeky :)
čus
ganjafarmerbomber
no tak lehka neni... casu tam je.... hodne :)
lobotomi
nemusite vic rikat, jedu tam (bhuzel next jir)... ale jdu do tech obrazu, dik moc za info. nakarmoval bych vas, ale jinde,...
Kristl
MUI BONITO EXCURSIÓN !!! :)

do Španělska se chystam už 2 roky, tag doufam že next year to už konečně vyjde:(
no a jako jazyk mi španělština maximálně vyhovuje, mě leze do hlavy nejlíp, příjemnej jazyk ( narozdíl od nj)

a co cervéza? jaký tammaj pifko? asi stojí zaprd co?

nemáš náký zajímavý fotečky? že by si jich sem pár hodil?
manana :bandit:
pitko
zdar družstevníci:D
a ako je to vlastne v Spain zo zákonom čo sa týka mäkkých drog? Čo je povolené, čo je tolerované a čo je zakázane?

peace:smoker:
bhang
To: Kristal on
No, hele, pivka tam prodávaj ve třetinkovejch nebo dokonce dvoudeckovejch flaštičkách a v baru za něj dáš tak 1,5 euro. Když ti natočí třetinku do skla, tak je to tak za 3 eura a sou to uplný chcanky...nahoře půl centimetru hnusný vodový pěny.
No, ale lahváče sou tam docela pitelný..chutnal mi Sant Miguel, Heinekena tam mají taky všude. Pak tam bylo takový madridský pivko s rudou hvězdou na etiketě..ale už nevim jaxe jmenovalo.

to: Pitko
Tak to ti můžu říct uplně přesně, protože jeden známej s tim měl právě ve spainu problém. Byl to docela naivka a taky nevěděl co je legální, tak zašel za policajtem a zeptal se ho naférofku kolik teda u sebe může mít... No, fízl mu samozřejmě řekl, že legální neni nic, nesmíš u sebe mít ani gram. Ale hele, vůbec to tam takhle nefunguje...Hulí totiž KAŽDEJ, mladý, starý, policajti, i všichni vostatní. Takže když sem si někdy balil brko venku mezi lidma, tak nikdo blbě nečuměl, nikoho to nezajímalo..je to tam totiž normální.
Takže když už máš tu smůlu a někdo tě bude prohledávat třeba při běžný kontrole (to se nám stalo) a najdou u tebe pár gramů hašiše, tak dostaneš pokutu, třeba 200-300 euro, ale nikam do trestního rejstříku se to nezapisuje. Asi tak, no.
Prostě dont worry in Spain. Nikdo to tam nepřehání s nějakou represí, naprosto MARIHUANA FRIENDLY COUNTRY.
smooth
Lidi mam na vas prosbicku chtel bych se juknout tohle leto do spanel stopem tam si najit praci a bejt tam trebas 2 mesice pak se projet a jet z5 domu...
jak to vidite vy mam sanci a co vsecko potrebuju mit sebou a zaridit...
bohuzel sem ale slabej v anglictine...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma