Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Samoopylení - Klikni zde pro originální téma
Dealer32
Zdravím groweři. Na samici se mi vyskytl lehký problém.Na rostlině asi 185 cm vysoké, se mi vytvořily semínka. Jedno semínko je v průměru asi na každé desáté palici.Nevím jak se tam mohly dostat, protože tahle kytka si nevytvořila ani jeden květ ze kterého by se mohlo všechno kolem opylit.Všechny ostatní rostliny jsou taky samice, jen tady jsou semínka na paličkách.Naštěstí jich je jen málo. Je tedy možné, že si rostlina samotná vytváří semínka každou generaci posobě?
hexamin
hej je to mozne ze sa ti tam objavil jeden dva samcie kvietky ale to by si mal tych semien podstatne viac potom myslim
no skus pohladat grovera vo svojom okoly cca zvykne sa udavat 10km
Pantoči
To se mi teď taky stalo.Jednou sem koukal na kytku (po dovolený) a byly tam sem tam semena po 2,po 3.A při pozornějším pohledu sem objevil jednotlivé samčí květy.Takže muj první hermáč-shit!
libitu
no jako můj kámoš má nádhernou samici a když jsem se na ni včera díval tak jsem tam našel asi tak 6 "koulí" a je to nádherná nějaká mexická samička ale zatím je absolutně bez semen.
da_tatrman
mam ted na balkone jednu samici na ktery sem si taky vsimnul asi 2 seminek.. ty seminka bych chtel, ale nechci aby me to kuli nim prezralo..

kdy to muzu sklidit aby byly seminka pouzitelny, kdys bych chtel kytku uzratou na energeticky high? nechci to mit prezraty na "stoned"

foto - http://grower.cz/forum/image.ph...achmentid=29018
Bonsai
to da_tatrman
No řekl bych, že ten výsledný efekt (typ high) záleží spíše na kultivaru, než na stupni zralosti rostlin (o tom jsem ještě neslyšel), energy high mívají spíše sativy a stoned efektem oplývají zase spíše indiky, samozřejmě to není pravidlem, v dnešní době křížení všelikerých odrůd a šlechtění nových genetik nemusí výsledné atributy účinků odpovídat fyziologickému základu rostliny. Ohledně kvetení bychom se mohli bavit o síle stavu, protože v různých stádiích květenství může kolísat hladina THC, ale na povahu stavu (jestli je aktivní nebo tě zaboří do gauče) to dle mého názoru vliv nemá.
Ale pokud by ti to mělo rvát žíly a měl bys kvůli tomu neklidné spaní, tak otrhej neoprcané palice až budou z tvého pohledu košer a na kytce nechej pouze části se semeny pro dozrání (pokud už nebudou hotová). Semena jsou většinou ideálně zralá, když tobolka praskne a semeno vykoukne ven, mno a obecně když jsou hnědá nebo tmavá, žíhaná.

to libitu
Pokud jsi ještě tak neučinil, tak bych ti radil ty koule na te mexice orvat, osobně nemám ze semínky z hermafroditů moc dobré zkušenosti, mno a jestli chce ten kámoš mermomocí semínka, tak ať to raději oprcá samčím pylem.
Čus všichni
da_tatrman
no neska pojedu sklidit asi osm 3metrovejch technik tak se na to mrknu jak to je s tema seminkama, tu svoji balkonovku necham este aspon 14dni dozrat, i kdys vlaasky sou us vic jak 70% zhnedly..tak uvidim
kernelerror
no panove, rekl bych, ze to neni nic neobvykliho..... docela se stava u outu, ze proste hlavne na spodnich palicich nejaky to seminko semtam je....... rozhodne bych tomu nerikal "hermafrodit".... ;)
da_tatrman
2 gona -> aby ses neoplodnil sám heh
da_tatrman
dyť ja si stebe nedelam srandu, me jen přišel legrační ten tvuj avatar
cannabio
Zpět k tématu hoši. J.X. Doležal někde psal, že by se moc moc divil, kdyby někerá kytka neměla ani jedno semínko. Dycky si každá kytka zajistí pokračování rodu tim, že se sama oprc*. Některý to holt přeženou a souložej s celim polem no. No a někerý sou samci a ty dou rovnou na věc. Čim víc samiček opilí tim líp. To znám z vlastní zkušenosti :smoker:
Sinuhet
Tezko tve tvrzeni vyvratit, kdyz vzdycky muzes tvrdit, ze jsme to jedno seminko prehlidli.
Bonsai
Mno nevím, ale samic bez semínek už jsem měl celkem dost, pokud je genetika celkem v poho, tak se rostlina neoprcá sama, i když není kolem žádný jedinec opačného pohlaví či nějaký jiný babochlap. To, že se někdy sem tam v palici najde nějaké to zbloudilé semínko je spíše způsobeno existencí nějakého ejakulujícího vzdáleného příbuzného za devatero horami, vítr dokáže zanést pyl hodně daleko. Pokud se stane, že na kytce vyroste byť jen jeden nezpozorovaný samčí květ, tak to zhusta oprcá většinou celou palici kolem(podle toho se dá identifikovat jeho poloha, až se na to příjde) a trochu taky ještě okolní větve. Nikdy se mi nestalo, že by se z jednoho samčího květu takového herma oprcaly třeba jen 2-3 semínka, vždy povíce kousků, toho pylu je, byť i v té jediné kouli, zatraceně dost. Ale netvrdím, že zkušenosti jiných nemohou být odlišné nebo opačné.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma