Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Záhada-Myslite ze málo hnojim? - Klikni zde pro originální téma
da_tatrman
Mám jednu kytičku na balkoně, je to takovejch 80cm velky netusim co to je (prej nakej skunk, darovany seminko)...je to moje prvni kyti

zasadil sem ji trochu pozdějc, asi na konci kvetna - takze je o měsíc zpožděná v růstu (původně byla za oknem v obyváku hehe a pak ešte pod vykířem na půdě, blbec sem ji taky spatne zastrih, plísní sem se už zbavil, matka me na to dává takovou specialitku..us si nevzpomenu)

vyrostla spis do vejsky a vypada to spis jako sativa, rozhodne neroste moc do stran, pocasi taky nebylo pri rustovym cyklu dovyjaky takze to bude s rustem asi v normě

nez sem to presadil do namichanyho zahr. substratu(50%)+25%pisku+25%perlitu, tak to bylo v takovy hnusny obyč hlíně (poměrně černa)

jinak zalejvam vodou z filtru takze to by melo bejt taky bez problemu..., az na jednu vyjimku :

ja tu vodu taky piju a matka rikala ze tady jsou taj prej takovy debilove ktery prej jaksi davaj do vody trochu vic chloru nez by mely (prej brutus davky a ze je klidne mozny ze to filr stejne nezvladne).. ten jeden den sem se rano napil vody z toho fitru a mel sem drzku plnou chloru ze sem to cejtil az do vecera
-> kvuli to bych se chtel zeptat jestli nekdo nahodou netusi jak pusobi chlor na kytku (ty davky sou prej brutalni kdys to ty hovada prezenou)

dalsi vec je to ze to mam na balkone a strasne do toho prazi pres leto slunce (jihozapad) a je to v umelym kvetinaci (když šahám jaká je vlhkost hlíny tak se to dost vyhřátý - nemá někdo podobný problém? Jaký to může mít vliv na kořeny? přesazovat se to už bojim

ted us je v kvetu a zacinaj me zloutnout od spoda listy, stonky sou dost fialovy (prej je to velkym vstrebavanim zivin), snazim se to moc nehnojit (drif sem daval postrik/zalivku z kopriv a pak hnojil slepicakem jednou za tejden dost koncentrovane, se zalejvanim to taky moc neprehanim)

kdys sem asi tak pred tejdnem meril pH tak sem vzal blbec jenom hlinu z vrchu kvetináče to bylo tak 6.2pH tak sem tam zacal trochu plilejvat lehce vapno, pak sem to meril us trosku hloubejc (ale pres koreny se hloubjejc pro hlinu nedostanu tak nevim jaky muze bejt skutecny pH) a to bylo 6.9pH

merim to Akvilem z akvaristiky - takovy kapicky ktery se kapnou do vzorku hliny rozpustene ve vode (pouzivam destilovanou vodu)

--------------
hlavně mi pořád osychají listy a fialovějí v nich žilky (problém nedostatku Phosphoru), asi to je tim jak si z nich berou kvetouci palice živiny (jako z rezerv)

dnes jsem to teda přihnojil slepičákem ale nevim jestli v tom mám pokračovat když nevím jaký pH, hlína byla promíchaná celkem důkladně ale stejně netušim jestli to třeba ve spodní polovině kvetináče není převápněný.. babo raď
---------------

POKUD JE NA VÁS TEN POPIS DLOUHEJ A SLOŽITEJ (a nechce se Vám to číst) BUDU RÁD KDYŽ MI PORADÍTE ALESPOŇ PODLE FOTEK

Díky
loweNature
no podla mna je to pohodička--ona už nepotrebuje tie velke listy tak ich odstranuje sama a tie male naspodku zltnu preto lebo rastlinka koncentruje skoro vsetky živiny do toho horneho klacku.Ja by som ju kludne ešte prihnojil,ale slepačince potpm včas vysad lebo vypestuješ FAJNšMEKRA!!-ASPON 2tyzdne pred skosenim už nehnoj
da_tatrman
jo dik, jinak bych se chtěl ještě zeptat - voni mě lehce začínají hnědnout spíše fialovět i ty trošku větší lístečky na palicich co sou opliskyřicovaný

přídám fotečku
da_tatrman
na špičkách lístků to začíná fijalovět..
jako jestli budou opadavat i ty listecky s pliskyricej tak se to zdá škoda,
to mě řekněte a je pudu zhulit, nemám začít víc hnojit?
Bonsai
Pokud ti začíná fialovět vršek nebo konečky menších lístků, je taky docela možné, žes narazil na odrůdku, která se ke konci kvetení zbarvuje do fialova, tak jak se to stává i mně, vůbec to nemusí být způsobeno nějakým deficitem nebo přemírou určitých látek, ale těžko říct. Co se týče toho žloutnutí těch listů, pokud ti ta kytka nějak vyloženě nebředne, tak bych to moc neřešil, ono většinou opadají ty spodnější lístky a palice dokvetou normálně, máš už to celkem fest nakvetlé tak by to mělo být v poho, je pravda, že když to listí upadne, tak už na jeho místě nerostou paličky, taky mě to sralo. Osobně, když se mi vyskytl tento problém, tak jsem mohl přihnojovat, vápnit nebo vzývat všechny svaté a stejně to nikdy nepomohlo, těch faktorů, jenž to mohou způsobovat je velká řada, jen přijít na ten správný..., to ph 6,9 mi připadá dost vysoké, pro kvetení je prý lepší ph kyselejší.
Pokud jde o to fialovění těch řapíků, tak to může být způsobeno deficitem toho fosforu, ale nejsem si tak jistý, že vždy, kolikrát se mi stalo, že jsem měl víc kytek úplně na stejném místě vedle sebe ve stejné fázi kvetení(a třeba i ze stejného vrhu) a některým to zfialovělo a některým ne, takže může taky záležet na druhu. Každopádně bych to s tím hnojením nepřeháněl, pokud nechceš kouřit nějaký chemopetrol, tedy pokud nejsi přítelem nějakých phytaminů či obdobných sajrajtů, které by tomu neměly ublížit ba naopak. To ohřívání substrátu by taky nemělo vadit, spíš mi připadl opak, pokud to správně zaléváš a ten chlor není pro kytku určitě žádná dobrota, ale jím způsobeno to dle mého názoru nebude.
Mno asi jsem ti moc nepomohl, tak ti alespoň přeji, ať to dopadne tak, jak si přeješ.

ČUS
da_tatrman
jo diky za snahu.. zejtra si sjedu pro lupu a ještě se na to mrknu, prej je to nějakej skunk, du hledat v galerii..
valdez
Mno,
Takže PH máž MOC vysoký, nevim jestli to má eště smysl,ale při tak vysokým ph, se živyni málo rozpouštěj, řekl bych že docela špatně, a tuplem fosfor, kterýcho je ze z NPK nejmíň. V důsledku toho ti usychaj konečky listů, protože kytka má jen malou část ze spektra všech stopovejch prvků co potřebuje, pletiva sou nedostatečně pevná a ukládaný látky ji prostě rozežerou.

K tomu chloru, zalejvat vodou s chlorem, je pěkně nahovno, jednak chlor je jedna z nejhůře odbouratelných látek pro organismus, (pokud tovůbec nějakej dokáže) a chlor se pak ukládá v dužině a zabraňuje někrejm syntézám. Divim se, že vypadá takdobře.



Pokud ti celej den svítí na vlhkej květináč, tak to taky ení dvakrát nejlepší,páč jemný kořínky začnou uhnívat a příliš vysoká tepltota může kytku zpomalit.

Eště mě napadlo, takovej nejrychlejší způsob jak pořešit to ph je buď zlýt kytku nízkoprocentím roztokem HCL, ale pokud to necceš riskovat,stačí odstátá voda z roztoku s rašelinou.
da_tatrman
2 Valdez -> ja mam tu vodu pres filtr, takze ten chlor spis nehrozí...
jo dik, to s tom rašelinou mě maminka taky něco radila..

Kolik ty tam ty rašeliny můžu nalejt? nemam udělat flushing?
loweNature
pokial tu vodu nechaš odstat 2dni tak sa chlor odparí a možeš kludne zalievať. Ktomu fijaloveniu končekov listov ma valdez celkom pravdu-- može to sposobovať nedostatok živin(teda určite aj sposobuje).Ale tie orosene listky určiťe neodpadnu tie si zaručene ponecha.
da_tatrman
hegh hebů ghble blé Taz Vám děkuje, jdu flushovat, vytahnul sem takovej oldchool mikroskop (30x by to mělo bejt minimalne), nejsem si jistej kdy to sklidit, ty kristalky sou celkem mléčný ale až tak moc mě to nepřibližuje, ale 30x to určitě bude (fotr ho odkoupil kdysi z nějaky školy a nemálo věcí u něj chybí)
De la Vastierre
To žloutnutí listů máš nejspíš způsobené nedostatkem draslíku, rostlina ho přesunuje ze spodních listů do horních (revitalizace). Stačí přihnojit trošku něčím s vyšším obsahem draslíku a je to v klidu, krom těch listů hrozí z nedostatku draslíku to, že zeslábne stonek a pokud se rostlina nezhroutí, tak se omezí výživa horních částí.
K tomu fialovění-může to být odrůdová záležitost. Spousta odrůd se takto zbarvuje. Dále to může být způsobeno skladbou světla, což je v tvém případě málo pravděpodobné. Takže zbývá nedostatek fosforu. A to bude možná ono. Nedostatek se projevuje špatným, zpomaleným, zakrslým nebo jinak retardovaným vzrůstem rostlin anebo právě ono fialovění, za následek to má samozřejmě zhoršenou fotosyntézu, páč fosfor je důležitým právě pro fotosyntézu (ATP) a tím pádek celkový oslabený stav rostliny. V chladnějším období může být i dobrý obsah fosforu v půdě naprosto pro rostlinu nepřijatelný, protože fosfor je do 5 stupňů celsia v půdě absolutně nemobilní, tudíž ho rostlina není schopna jakkoliv příjmout...
Takže skus dohnojit nepatrně fosforem, pokud teda ještě hodláš kytku na stanovišti nechat .... čauky
da_tatrman
fosfor tam chybí určitě, paličky mě už začínají "ale pěkne" fijalovět, už jsem zahlíd i trochu oranžovější krystalek, špičky větších lístku co vylézají z paliček začínají trošku hnědnout a žloutnout - flushovat sem to začal asi dost brzo (vodou ph6.2 pomoci raseliny dva tydny, ted to tyden neflushuju)..

na balkone me do toho strasne foukal vítr tak sem si to dal domu..mozna bych to este necim zacal zatemňovat..

ja us to asi sklidim.. tady sou nejaky fotky - začal sem to moc brzo flushovat a ted tomu chybej ziviny, hnojit sem to us nechtel - nechci mit plnou hubu hnojek.. jinak us sem asi dve palicky ochutnal (nejspise nedostatecne usušeno pod elektrickým fénem) a byl sem potom strasne v prdeli, asi to bude spis nejaka jedno prdovka ale bylo to asi este celkem nedozráty

je to dost spatne vyfoceny, mam to v pokojicku.. ty vrchni lístky na paličkách jsou takovy zkrslý.. asi to bude tím nedostatkem draslíku, ale předtím jsem to hnojil slepičákem a ten by mel mít K dostek (mozna ze sem to moc flushoval no)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma