Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Me deti - Klikni zde pro originální téma
Romandl
Zdarec growaci!

Jsem dnes patnacty den na kvetu a chci se taky malinko podelit s vlastnimi zkusenostmi – lepe receno – s vlastnimi nezkusenostmi a chybami.
Do growareni jsem vlezl proto, ze ja i ma zena kourime a stale jezdit do Holandska je casove narocne a financne vysilujici.
Najit v Nemecku dobreho „dilera“, kterej prodava dobrej has - gram pod 10 € - je temer nemozne.
Nevim, ci hlavne si nejsem jistej, jestli naklady na vyrobu „Vlastniho“ nebudou vyssi, nez kdyz bych si to sam kupoval. Nebo jestli ta uroda za to bude stat…atd…atd.

Zacal jsem spatne. Bez toho, ze bych si neco o zeli precetl, myslel jsem si, ze kdyz to uz skoro dvacet let hulim, ze to bude v pohode a rozhodl jsem se pro zarivky. 12 kusu zarivek(a 18W) a sest armatur. K tomu regal z OBI(70 €), takovou divnou folii co se cpe mezi parkety a zem, ctyri male kvetinace…dalsich asi 25 €.
Seminka, ty jsem si peclive vybral v Holandsku, jsem nechal vyklicit v prevarene a odstate vode ve filmovce a dal je, po te co vyklicily, do takove te misky, v niz si kupujeme rodinne baleni zmrzliny. To byl prvni a celkem fatalni omyl.
Nevedel jsem, ze tak dluhe koreny vyrostou a musel jsem je potom pracne rozpletat a mozna, ze jsem nektere i pretrhl. Chudak holky.
Potom dostaly ctyri male kvetinace a taky ctyri jmena./ Zenska jmena, rozumi se./ Na spodek hydrokulturu, navrch zeminu pro pokojeve kvetiny, stolni ventilator a za okno s tim - asi 35 €.
Po nejake dobe, uz ani nevim jak dlouho to trvalo, jsem je prestehoval do skrine.
Zapnul jsem vsech 12 zarivek a zjistil sam, ze tolik svetla a hlavne tolik tepla nepotrebuji.

Pak jsem se chtel zde v Groweru s nekym poradit, tak jsem o tom i napsal. Bylo mi doporuceno, koupit si na kvet sodikovou vybojku. Tak fajn, rekl jsem si – ted jsi investoval asi 200 € do zarivek a jsou ti uplne nah..no. Koupil jsem tedy komplet set 250W sodik v nemeckem Grower-shopu za dalsich 100 €.

Dalsi hlouposti bylo, ze jsem ty holky dost postrikaval, a to i tehdy, pokud byly pod svetlem. Pak jsem se strasne divil, ze mely na listech hnede skvrny – to jak se spalily… Dnes to nedelam a kytkam se dari dobre…

Ma skrin, je to vlastne regal, je mobilni a hlavne montovatelny, a ja ho musim zbytelnit.
Sel jsem opet do baumarktu a nechal si tam narezat prkna presne podle velikosti – z preklizky bile barvy (dalsich asi 30 €). Tak jsem tak koupil hned jeste jeden stolni ventilator (10 €), poradny ventilator na odtah za 65 € (225m3/ hod.) a v Grower-shopu objednal za 55 € filtr.
Jsem si vedom toho, ze tady stale mluvim o penezich, co co stalo, ale prece jen si myslim, ze je to tak spravne, aby se ostatni mohli vyvarovat podobnych chyb, jako jsem udelal ja. Dalsi naklady na draty, pozdeji nove kvetinace, novou pudu, hnojiva, sroubky, casove hodiny a co ja vim jeste - dalsich bratru vice nez 150 €. Kdyz to vsechno sectu, pak mne vyjde astronomickych 740 € (ja si spis myslim, ze jsem na neco zapomnel a ono je to tak 800 €).

Po bitve kazdy generalem. Tot pravda pravdouci, ale… nektere zarivky dostal muj bratr v CR (tez pestitel a, sic mensi konzument, o to vetsi znalec nez ja).

Niceho vsak nelitiji. Za tech 800 € bych si v Nemecku mohl koupit tak 100 gramu dobreho hase, ci rekneme 120 gramu dobreho zeli/ V Holandsku dvojnasobek/ a ja nevim, jestli mne tolik vubec daji me dve kvetinky…ale to snad jo, ne ? Ale hlavne, to vsechno mi zustalo. Mam vybavu na to, abych mel vlastni matkarnu, mam krasnou skrin ..atd, adt.

Proto bych chtel vsem, kteri se rozhodli tez pestovat proto, protoze kupovat je proste prilis drahe, a oni tez prilis prohuli, prectete si vice ve FAQU, hledejte v internetu a hlavne se ptejte!!!
Najde se samozrejme par jedincu, kteri vas odradi, aby jste pouze hledali, ale o tom prece ten chat je, aby se jeden ptal(ci diskutoval), a ten druhej mu odpovidal.

Myslim, ze uz jsem toho napsal dost a proto posilam i par fotek. Nemam sice digitalni fotak, tak pouze fotky z mobilu. Ale zas tak spatne to nevypada, ne?

Mejte se
Romandl

:D :frog:
Romandl
Tak Cau

Romandl
Romandl
Ja bych mel tedy i jeden dotaz, co soupnout na posledni mesic 400W Son T Plus a na strany dat po dvou 18W v warm white - tedy celkem 72W.
Co myslite, nebylo by to na tak malem prostoru 50krat100krat/rekneme/ 180 prilis?

Ja se do toho growareni snad zamiloval..a mozna ucinim posledni investici za 29,50 €:-))
m4v
Tak tech 120 gramu z prvni urody asi nedas, i kdyz..no hlavne mas peknou skrin doma a tak se ti to cely vrati pak uz urcite hned s pristi urodou. Jinak ten 400w philips bych tak dal kdyz uz ne na rust teda..ona je v dojcu asi eletrika este drazsi nez v cesku :) tak urcite aspon na cely qeteni. Misto toho bych vynechal ty zarivky na dosvit. Uz sem to taky zkousel a nevidel sem v tom zadnej vetsi efekt nez samotna soda.
Romandl
Ta elektrina v Nemecku neni o moc drazsi nez v Cechach... mne spis slo o to, jestli to neni prilis - tech 400W - pro dve kytky na 0,5 m2. (Necely 1 m3).

Ja ale uvazuji o tom, ze je tak 14 dni pred sklizni prepnu na tyden opet na 18/6, abych zvetsil urodu.
Dik za podporu, i ja Tobe preji hodne zdaru!
Romandl
Albat
Tak to koukám jak jsi šel do toho:)
Já osobně bych asi 400W nedával,takže 100g určitě mít nebudeš,ale zas nebudeš platit(vcelku) zbytečně teď když můžeš dokonstruovat na druhou setbu a využiješ to 4kilo lépe, myslím já.

hlavně ty spodky nebudou,já vím, ale třeba ještě pujde něco teď šmiknout,kyti aspoň bude mít impuls,aby se soustředila ke světlu.

šak uvidíš, rozhodně varianta s 400w je také schůdná na slušné dozrání.
glider04
dej tam 400 w silný světlo - nejlepší paldy, známá věc..jen to uchladit..uchladíš-li poměješ se..:-)))..silný světlo prosvítí níž.....já mám 2x 400 a moc doobrý..:-))
m4v
no na tu plochu bych rek ze 250W je minimum, tim 4kilem rozhodne nic nezkazis, jinak souhlas s gliderem, pokud uchladis tak efekt urcite bude. A vzhledem ze vidim ze cela lampa je kryta tim sklem tak myslim ze s chlazenim met problem nebudes, jenom bych to sklo hodil trochu bliz k te lampe [lamani svetla a tak] je pravda ze ze ty spodky budou mozna nedosviceny ==> zkus takovou tu metodu s tim zbrzdenim kytky pletivem aby byly vetve ve stejny vysce [nevim jak se to menuje ..sea of green?] tak to 4kilo vyuzijes este lip..
Romandl
Tak jsem tu ctyrstovku dnes objednal, zitra bych ji mel dostat.
Dam na spodek potom jeste z kazde strany 2 zarivky, treba to taky malinko pomuze.

Ale co by mne jeste zajimalo je, jestli je dobre/ mozne/ vzit uz z kvetouci rostliny rizek a klonovat?
Nekde jsem cetl, ze ji musim nechat dozrat a pak opet zmenit rytmus na rust.
No, jeste si o tom prectu..
Romandl
Tak jsem tu objednavku musel stornovat. Ja si myslel, ze bych pouze mohl vymenit ty lampy a oni mne rekli, ze to na ten set 250W dat nesmim, ze bych to musel objednat zase cele a to se mi nechce...
Takze tuhle sklizen musim prezit s 250W, no a dam tam nejake ty zarivky..a uvidime

Zatim cau, priste par fotek
Romandl
Romandl
40 den na kvetu. Konecne druhy polocas.
Dnes jsem pridal dve armatury po dvou zarivkach 18W a to na strany. Dvakrat ‚biolux’ a dvakrat ‚warm white’. Snad to tem spodnim palickam pomuze – kazdopadne to hezky prosvitilo.

Hnojim s ‚Terra Flores’ NPK : 2 + 2 + 4, tento tyden davam trojnasobnou davku, pristi tyden bych chtel dokonce ctyrnasobek a pak zase postupne ubirat. Kytkam to zatim prospiva.

Na prvnim obrazku opet skrin
Ten chuchvalec palicek a palic na druhem a tretim obrazku ma skutecne asi 25 cm ( a to to ma jeste skoro 40 dni kvest

:) )

Sorry, nemam digitalni fotak, ale az budu sklizet pak si jej urcite od nekoho pujcim, abych se mohl podelit o svou radost.
Cau Romandl
Romandl
Ty fotky...
rixo
noo kamo, pekne ti to rastie, hlavne pokracuje, a NEZABUDNI - nie vsetko sa preratava na dolare resp. EURa, a hlavne tvoj vlastny ma3os ma nevycislitelnu hodnotu lebo je v tom kusok z teba, tvojej energie...a to sa ceni...
Je jedno ci mas pestiren za 30.000 alebo za 5.000,- podstatne je co z toho dokazes - a tebe to celkom ide take sa drz a sviet, sviet.....

K+ ti davam a davaj aj ty fotecky dalej:-))
Romandl
Jsi moc velky idealista, priteli!
O ty penize bohuzel go v prvni rade. Ja nehulim proto, abych mohl pestovat - ale pestuju proto, abych mohl hulit. Ty cifry jsem tu daval proto, aby clovek mohl porovnat. Jinak vez, ze nic mne neni vic protivne, nez pocitat.
Ja si jeste moc dobre pamatuju casy, kdy se za huleni nic neplatilo - proste bud jsi mel ty, anebo nejaky tvuj kamarad. Jo kde ty casy jsou?

Mam-li byt ale uprimny, dobry pocit z tohoto pesteni nemam. Delam neco, a o duvodech proc to tak je, je zbytecne psat, co je zakazane.
Uprimne, kdybych si to mohl legalne koupit, nebo treba i vypestovat, pak bych se asi venoval kvetinkam jinym...treba ruzim, ci chryzantenam. Mne pripadaji peknejsi, vonavejsi. Tobe snad ne?
rixo
TO Romandl: myslim ze o peniaze vobec nejde, ak clovek zacne do vsetkeho ratat minute dolare stava sa z neho materialista. Pestujem preto lebo ma to bavi, mam z toho radost, a neuznavam marihuana za peniaze. Stare zlate casy su FUC!!! a ak by si xcel si to kupovat niekde legalne - zase len paniaze!!!
Pestovat je najlahsia vec....a v NL pestuje spusta ludi, aj ked maju za rohom 5 Cofeeshopov:-)
Je jedno ci jazdis do mesta za dilerom a kupujes, alebo pestujes doma?? Podla mna urcite nie....
Na to ze by si radsej pestoval ruze a neviem co, ti Cannabis rastie pekne a to je to co sa TU ceni:-)
Romandl
to rixo: Drahy priteli,
pokousis se mne dostat nekam, kam se mi ale vubec nechce a kam, alespon pevne doufam, ani nepatrim. Ale uprimne: Kdyz si zajdes nekam na obed - nedivas se v jidelnicku na cenu? Jestli ano, pak budes asi taky materialista:-))

to trolejbus:
Diky za podporu. Sklizet bych mel az 28. 10. (Jak symbolicke datum, ze?) Poslednich 14 dni hnojit vubec nebudu, to uz mam v planu delsi dobu. Ted, mesic pred sklizni jsem s hnojivem na maximu a postupne budu ubirat tak, ze predposledni tyden jen vodu a posledni vubec nic. Nad cim jeste uvazuju je na par dni zmenit rezim 24/0 treba se to jeste malinko vytahne.

Mejte se vsichni fajn!
Romandl
rixo
Romandl....mas troxu pravdu, ale aj tak si myslim ze Marihuana ako rastlina bohov nemusi peniaze ako take...IBA TO:-)
Inak good luck s tymi ruzami:-))
Romandl
Mili pratele zahradnici…,

nehodlal jsem po neuspechu, se kterym jsem se vam ani nepochlubil, vubec do groweru psat, ale vse jsem si nyni, po necem uzasnem (stal se asi zazrak), rozmyslel.
O co jde?
Ma prvni sklizen nebyla vubec tak dobra jak jsem ocekaval. Chyba, ktera me stala temer celou urodu byla ta, ze jsem prehnojil. Vse se vyvijelo podle mych predstav az do doby, kdyz jsem zacal sporit s pristupem vody, to aby kvetina vytvarela vice pryskyrice, bylo to zrovna ve fazi, kdy jsem nejvice hnojil…a prehnojil. Vsechno to zacalo hnednout a opadavat a ani pruplachy vodou nepomohly. Tak jsem napriklad ustrihl pulku listu ktery uz byl hnedy a do rana uschnula i ta druha pulka. Druhe prekvapeni me cekalo, kdyz jsem zjistil, ze vsechny palice maji semena, a to ne malo…I presto byla tato sklizen celkem chutna.

Zasadil jsem tedy tusim deset semen a ani nepocital s tim, ze z nich neco bude a pripravoval se uz na cestu do Vidne - na nakup semen novych. Kdyz jsem pozdeji uvidel, ze jich sedm vyklicilo, cesta do Vidne prestala byt nalehavou. Ani jsem nemel dostatecny pocet kvetinacu a ty kytky maji ve skrini misto tak akorat pro sest kvetinacu. Rikal jsem si, ze kdyz jich budou ctyri holky, je to taky uspech a pak budou mit i dost mista. Asi po osmy tydnech jsem zmenil rezim na 12/12 a dalsi dny netrpelive pozoroval, co se z toho vyklube, abych se vyvaroval minule sklizni a svete div se: Sedm holek!
Vsechny kvetou a vypadaji, ze jsou zdrave. Dnes zalevam asi tak co 3, 4 dny a hnojim jenom proto, aby mela puda nejake ziviny – tedy naproste minimum. O kvetiny se dnes temer nestaram, ponevadz pokud vypadaji zdrave( jednou denne na ne kouknu pres skviru skrine). Co 3, 4-te zalevani pridam, tak nejak od oka, trochu zahrad. vapence.
Mit ze sedmi kvetin sedm zenskejch, je asi stejna pravdepodobnost, jako si vytahnout stiraci los s hlavni vyhrou.
Priste, nejak pristi tyden, az budu mit vice casu, poslu i nejake fotky.

Romandl
:smoker: :smoker:
usersony
2 Romandl
- tu škvírú bych ucpal, aby do skříně nešlo světlo
Ke-Guglimugli
Moc se mi líbí tvůj příběh, i když samozřejmě drobný projev soustrasti ohledně erste runde je zřejmě namístě.. Svýma chybama se holt člověk učí, i když prej jenom ten hloupější.. Moudrý se učí na chybách jiných :D Ale abych moc nemachroval, taky patřím k těm blbějším exemplářům, páč jak jsi psal o těch sumách atd, jakobych viděl sebe jak kupuju všechno možné (grower pročtenej skrz naskrz), abych pak zjistil, že koupené je mi zpoloviny nap*d a že budu muset dokupovat a dokupovat. A to ani nemluvím o věcech, co šly pořídit "v sousedním krámě" levnějc :) Určitě ale nejsme sami a osobně se utěšuji tím, že příště budu za tu cenu opravdu chytřejší ;)

A na margo tvé úspěšnosti s něžným pohlavím: Jedu ze semen poprvé a původně jsem měj pouhých 8 kousků, ze kterých vzešlo 7 (!) a z nich hádej kolik je ženského pohlaví.. ;)
Teda alespoň zatím to vypadá na 100% holčičí posádku (jsem skoro týden v květu). :bounce:
Asi si pudu koupit ňákej ten los ;)

Vehementně ti držím palec.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma