Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Návrh boxu - nerozpadne se? - Klikni zde pro originální téma
kafevar
Vymyslel jsem si growerbox ve tvaru reproduktoru typu odposlech. Takové ty hranoly, který jsou na pódiu pro koncertující. Ten tvar je takhle divnej kvůli místu, kam to chci schovat. A jako reprák to má vypadat proto, abych to mohl nenápadně stěhovat jinam (když se maluje apod.)

Vepředu se to bude přiklápět deskou, která bude potažená látkou. Jakože tudy to hraje, ale ve skutečnosti budou v desce otvory pro nasávání a vyfukování vzduchu.
Červeně jsem na nákresu označil květináče (příp. bublery), modře větrák na rouře a zeleně prostor, kde bude cooltube se 70W sodíkem. Cooltube bude napojená na bednění (v plánku nahoře uprostřed), do které vede roura s větrákem a bude ústit do otvoru v desce, kterou to přiklopím. Cooltube ještě nemám, takže jí dokreslim až podle rozměrů.
Cooltube nebude polohovatelná (nevim, kam bych ty další roury narval), ale květináče budou na poličce, kterou budu dávat víš nebo níž jako v klasický skříni.

Potřeboval bych, aby mi nějakej zkušenej truhlář napsal, jestli se to rozpadne nebo ne, případně jak to udělat, aby se to nerozpadlo.
Mělo by to být sešroubovaný z dřevotřísky tlustý 1 cm.
Větrák bude Euro2, světlo bude sodík 70W. Víc než 70W dát nemohu, kvůli nápadnosti účtu za elektriku.
Nakonec to ještě z venku potáhnu textílií na reproboxy (takovej tenčí a chlupatější jekor).

Nákresy jsou kótovány pro přehlednost neúplně jen pro představu. A celé je to v cm.
Omlouvám se všem technikům, za úroveň nákresů.
kafevar
2 JardaXXL:
Nevim co myslíš úspornym elektrorežimem. Jestli to rychlý blikání na kytky, tak to mi nepřipadá ještě moc prozkoumaný jestli to funguje. To radši nebudu riskovat. Nebo jestli myslíš, abych tam dával na růst zářivky, tak to už nevim kam bych je rval a hlavně jsou to další prachy navíc. A ještě k tomu už mám doma 70W komplet, takže tím je rozhodnuto.
Teď mi došlo, že máš možna namysli něco jako noční proud. To ale taky nepřipadá v úvahu, protože ještě bydlím u rodičů. Tím jsem myslel tu nápadnost účtů za elektřinu.

Co se týče těch cm, tak to vyplynulo z toho, že jsem si nesehnal pořádnej CAD a dělám to v takovym freewarovym kšuntu, kterej neumí změnit měřítko. Takže jsem to dělal 1:1 v mm, ale beru to jako 1:10 v cm. :) Ale máš pravdu, že v mm dělají dneska už i stavaři.

2 All:
Dneska jsem dostal leták z OBI, kde prodávaj nějaký mikroštěpkový desky. Že prej vysoký stupeň zvukové a tepelné izolace, výborná zpracovatelnost, konstrukční pevnost. Máte s tim někdo zkušenosti? Jestli je člověk schopnej tam nějak snadno říznout s náklonem 45 stupňů?
kafevar
Jo černej odběr. No jo. To jsi byl ty. To už jsem četl. Mod to uzavřel dřív než jsem se stačil vyjádřit. Něco jakože mám fakt rád lidi s názorem: "Nebuď blbej a kraď." :)

Ale stejně mi přijde mi vtipný, že mi radíš černej odběr, když se bojim nápadnosti účtu za elektřinu. Myslím, že černej odběr je ještě nápadnější. Nenapadlo tě, že měřák před tvym bytem/domem, není jedinej na cestě mezi tebou a elektrárnou. Oni občas sečtou ty měřáky připojený na jeden uzel a když to výrazně nesouhlasí s měřákem, co je na tom uzlu, začnou pátrat určitě dřív, než když si zvýšíš odběr, kterej si platíš. Takže si dej bacha, tohle není jako vypalovat CD.

Ale neber to jako nevděčnost za tvoje rady. Třeba jsi v jádru dobrej člověk, kterej jen bojuje trochu nešťastnym způsobem proti monopolu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma