Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
kvetení - Klikni zde pro originální téma
mydena
Od přepnutí na květ /12/12/.Příště více hledej.Tlačítko nahoře vpravo *HLEDÁNÍ*
Deda Mraz
No já si teda pod pojmem "flowering time" představuji dobu počínající začátkem květu (tedy od objevení prvních blizen), která není to samé jako doba od přepnutí fotoperiody na květ.
hexamin
Deda Mraz takze ak sa prve blizny objavia uz pocas rastu mam zacat ratat flowering time?
Deda Mraz
No myslím, že v tom případě můžeš začít počítat přesně od překlopení fotoperiody. Začít počítat už v růstu při ojedinělém výskytu blizen určitě ne, to by měla "náskok" jen ta trocha blizniček, které ve finále tvoří jen nepatrný dílek z výsledné masy "palic".
Masai_Mara
prosím, poraďte; mám 2kytí, stáří 5ti týdnů, z řízků. Svítim 2x sodík 125. Svítim jako obvykle 18h. Včera jsem zpozoroval, že mi začli růst blyzničky, zatím jsou světlé, vždy dva chloupky. V nočním režimu při zalejvání si pod ruce svítim malou zelenou lampičkou, max 5minut. Nechce se mi věřit, že by to tim bylo, protože v minulosti jsem v nočním režimu taky svítil pod ruce tim samym zelenym světlem a no problemo:-( hnojim 1xtýdně plagronem na růst.
Masai_Mara
folow:
yo a jinak jsou vysoký cca 30-40cm, ale je asi dooost brzo na přepnutí na cyklus 12/12. Můžu ještě ty moje holky zachránit? Třeba je vrátit do růstovýho režimu..prosíímmm, help..!
mydena
To Jsem:No vidíš,mýlit se je lidské,omlouvám se za mylnou informaci a souhlasím s Dedou.PEACE.
Deda Mraz
Masai_Mara: nejsou to třeba jiné modely než jsi "jel" v minulosti? Není už ta žárovka například "oloupaná" (jestli je pouze natřena na zeleno)? Jinak 30-40 cm by nemuselo být zrovna málo na 2x125W, klidně bych už přepnul a počítal s tím, že ještě o 10-20cm poporostou...
Masai_Mara
Mrazíku, máš recht, sou to uplně iný models, a ta žárovka je zelená už koupená a svítím s ní fakt enom pár vteřin. Taky mě napadlo, že třeba jsem nemusel zaregistrovat ňákej výpadek proudu.. mno každopádně se budu muset neska večer rozhodnout, co s tim provedu. Ale jelikož si zatim jedinej, gdo mi k tomu něco poradil, a že si tu hoodně profláknutej, tak dám na Tebe, a neska večír to přepnu na květ+hnojka. Enom bych rád pobral, čim to mohlo bejt, abych se propříště tomu vyvaroval..Napadá Tě něco..?
Deda Mraz
No není lehké takhle na dálku ukázat na nějakou příčinu, ale mohl to být skutečně nějaký světelný šok (výpadek proudu by jsi měl poznat podle posunutého času na ovladači spínacích hodin, tedy pokud nemáš digitální nebo mechanické se záložním akumulátorem). Myslím, že by se dalo i zavolat energetikům a ti by ti také jistě řekli, zda nějaký výpadek v tvé oblasti byl nebo ne. Jinak nemusí to být šok jenom světelný, ty kytky mohly být stresovány i něčím jiným (otřesy, přehnojením fosforečnatým hnojivem, teplotními výkyvy - tomu by se vzhledem k počasí posledních dnů dalo věřit).

A ještě jedna věc, co mě napadla v souvislosti s tou žárovkou. Koupil jsem si totiž nedávno takovou tu příruční LED svítilnu, co svítí na magnetickou indukcí nabitý kondenzátor (je na ni reklama v TV Shoppingu). Je prakticky věčná, dá se sehnat za míň než stovku (já ji koupil za 80,- Kč) a kdybys v ní vyměnil původní bílou LED za některou vysocesvítivou zelenou, měl bys osvětlení na kytky do konce života a hlavní výhoda by byla v tom, že si koupíš zelenou LED kolem 500nm a máš jistotu, že kytky toto světlo nezaregistrují. U žárovky tuto jistotu nikdy mít nebudeš, protože její spektrum je daleko širší a barevný filtr/povlak na baňce může časem měnit svoje vlastnosti a tak se bude měnit i spektrum propouštěného světla, v němž se pak mohou objevit i vlnové délky, na které kytka reaguje.
gunman
Očuj Masai, a sú to určite sodíky? O vatáži 125 W HPS som ešte nepočul, robí sa 70, 150, 250, 400, 600, 1000...
Deda Mraz
gunman: no vidíš, mě se to taky zdála divná wattáž, ale pak jsem si řekl, že Tesla kdysi nějaké takové výbojky dělala, ale to byly vlastně 110W a ne 125W (to bývají rtuťovky), takže se připojuji k tvojí otázce na Masaie: co je to vlastně za výbojky?
Masai_Mara
ba né, pánové, je to TESLA 125w, mám ty lampy ze stodoly! Ale myslím, že už se asi nevyrábí..
Serano
Vsetci sa tu bavite o tich periodach. Kto my ale povie kedy sa zacala perioda 12/12 teraz. Mam ich vonku a uz su tam celkom dlho. Dnaska som sa bol pozerat a tak to vyzera ze sa zacali uz osipovat a iba tak trosku z vrchu,musel som zaostrit aky som to videl. Kedy mozem ocakavat zber?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma