Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Pohodová muzika - ne elektronicka - Klikni zde pro originální téma
gaspacho
Znáte nějakou dobrou pohodovou muziku k poslouchání při dýmce? Mám tím na mysli "živou" hudbu, to znamená takovou, ve které skuteční lidé hrají na skutečné nástroje - mě například kamarád "dostal" LP deskou Gustava Broma, bohužel to nemám jak sehnat (DC nepřipadá v úvahu).

Dík za tipy;-)
Majky
reggae..israel vibration ..jednoznacne :D sou hajgh
HIND
ked uz otom reggae

co tak otca reggae Bob Marley?!

odporucil by som aj Pink Floyd,.alebo Laika,
dudla
hind pink floyd album meddle abo nejak tak no to je riadne husta haluz..jeden kamarat pri prvej skladbe zevraj sa nevedel prebrat normalne tranz..debil
gaspacho
Dobre, ale mne spis slo o to, jestli nekdo znate/poslouchate muziku, u ktere si teprve zkoureni uvedomite jak je "vychytana" a "dokonala". Ja jsem mel takovy pocit prave u toho orchestru Gustava Broma.

Tim ale nechci "shazovat" Boba Marleyho, Pink Floyd a dalsi. Abych to specifikoval lepe - neco na zpusob jazzu a pokud mozno instrumentalni (bez zpevu).
Mozna se tu najde nekdo, kdo je na poslouchani hudby ve stavu zhulenem podobne zamereny jako ja:-)

PS: Kdyz to bude neco, co neznam, ale da se to sehnat, tim lip;-)
PS: Saint Germain mam;-)
iboy
...James Brown, Maceo Parker...
Galliano 4,
Kruder a Dorfmeister,
H. Zazou-Songs from cold seas,
edice Earth- mám trojku a je boží....
Ještě mě napadlo Brian Eno-Spinner.
To je taky hustý
Majky
jo lidi este neco..ty vole neni to sice instrumentalka..ale za vypocunie to stoji..proste daftpunk je to sice elektronika ale oplati sa to..sice ako moj horny prispevok ako reggae israel vibration to neni taky odpocivaci narez ale je to pecka...peace and high
HIND
no manici ja pouvam aj elektro aj nie elektro ja vtom bnerobim nejaK rozdieli,\
\pokial sa my to lubi neni ocom ,ja hladam v hudbe nieco co ma oslovy,a co vomne vyvolava nejaku euforiu muzicna,.

dudla:ja |Pink Floy uplne mylujem oni vedia spravit muziku ako malo kdo,precitena, nadupana pocitmy a MYSLIENKAMY a hlavne ma prave farby pocitov,.som sfajceny jak jelen tak trocha taaram,.
v elektronike to viem tiez viocitit a najst si to svoje,.
napriklad Fizarum je to elektronika ale natom nezalezi,oni vedia aj cez tu elektriku a digital vyvolat v cloveku pocity a predstavy svojej fantazie priestoru,pocitu a chuti,takychto je este hodne aJ elektra a aj normalnych nastrojov,.
gaspacho
2Hrotik: samozřejmě že čistě neelektronická hudba tak, jak ji definuješ, už se skoro nevyskytuje - když už není upravovaná na počítači, tak je upravovaná ve studiu pomocí všemocných elektronických udělátek a když ani to (nahrávka amatérské kapely přímo ve zkušebně), tak jsou to elektrické kytary, klávesy, zesilovače a efekty (třeba housle) :-) No ale dejme tomu, že mi to nevadí a jde mi opravdu jen o ty "živé" nástroje - i pak se dá "kvalitní" a dobrá kapela poznat. Když jsem například viděl pár koncertů Divokýho Billa, což je kapela, která mě kdysi chytlavostí a hravostí písniček docela uchvátila, pak mi došlo, že za "slávu" téhle podprůměrné kapely může jen a pouze zvukař-kouzelník v nahrávacím studiu. V ten moment mi došlo (a bylo to dost zklamání), že podobných "umělců" existuje celá řada - tím myslím jednotlivce i skupiny, po kterých by bez opravdu zručného zvukaře neštěkl ani pes. Dokonce věřím přátelům (docela dost dobrým muzikantům z různých stylů) že kvalitní zvukař by udělal hvězdu i ze mně. A to při mém posledním pěveckém výkonu v koupelně začal odpad protestně brblat, zrcadlo se zamlžilo (aby na to nemuselo koukat) a soused agresivně tloukl kovovým předmětem do topení :-D

Takže hledám hudbu, která by mě opět uchvátila každým tónem. Zkouřený nejradši poslouchám instrumentálky a popravdě řečeno - můj nejoblíbenější nástroj jsou bicí. Když jsem se zaposlouchal do sólových vyhrávek bubeníka od Jethro Tull nebo (ještě lépe) bubeníka Jimiho Hendrixe (z nahrávky Woodstocku), nevěřil jsem vlastním uším.

Každopádně díky vám všem za tipy, vámi navrhované kousky se pokusím sehnat.
PiosOne
gaspacho: pokud ti jde o opravdovou neelektronickou hudbu, tak ta se ještě pořád dělá (a né že ne). schválně se podívej na http://www.lefly.cz/amb/ , pokud tě bere j.hendrix, tak se ti to bude líbit. btw. jejich první cd bylo (úmyslně) nahráváno v analogovém studiu. žádný kompy, nic. poctivý (asi 24 stopý) magneťák, analog.pult, všechno hnané přes lampy, co více si přát.
lipi
Majky: Fakt s Tebou souhlasim v tom že i když to neni instrumentálka tak sou Daftpunk rozsekávací vyvářka při zmaštění ve který zmaštěnej nejdeš uplně milióny tónů o kterej se ti střízlivýmu ani nezdálo:-)
Jinou muziku než tu kterou posloucham sem nikdy zmaštěnej neslyšel takže žádnej objev nemam....
gaspacho
PiosOne: Dik za tip. Dival jsem se na ty stranky, poslouchal mp3 a jak tak koukam na toho kytaristu, zda se mi nejak povedomy - a pak mi to doslo. Vzdyt ja jsem je videl (a slysel) na soutezi kytaristu vloni v Boomerangu v Ostrave!!!
Karmínový Král
Taj Mahal. To je nádhera
Dan.Bass
He he, to je otázka. Takový hudby (jak ty říkáš, naprosto dokonalý) je mraky, akorát ji nikdo neposlouchá, a tak se těžko shání. Já ti doporučuju špičky jazzu, strašně zajímavý a dobrý na začátek je třeba Dave Holland Quintet. Jinak klasiky jako John Colrane, Miles Davis nebo Jaco Pastorius... Hele, moc rád ti (nebo komukoliv z vás) cokoliv dobrého půjčím nebo vypálím. Jsem od Pardubic. P.S.: teď zrovna poslouchám Yes (artrock) a je to taky úžasnej nářez.
PiosOne
gasp: tak to jsem rád :)
adihash
Na zhulení je samozřejmě nejvhodnější downtempová muzika - Saint Germain, Morcheeba, Cinematic orchestra (to je fakt nářez), Khoiba. Taky můžeš zkusit něco z vážný hudby - ta je nejpropracovanější - doporučuju Dvořák: Novosvětská + Čajkovskij: klavírní koncert b moll
vrrn
no tak pockat pockat: z vazny hudby, kdyz je clovek high, bych jako
krasnej zasek vybrala R.Kubelika nebo Ravela: Bolero, klasika...
ja miluju Dvorakuv klavirni koncert G-mol, 3.veta a neco pro fajnsmekry: Debussyho klavirni koncerty:)
jahoda
hodne vostra muzika na vykoureni je soundtrack z Trainspotingu (hlavne Perfect Day od Lou Read
Dan.Bass
to vrrrn : kdysi jsem hrál od Debussyho čtyřručku na klavír, byla to celekm jednoduchá, ale i tak úžasná skladba !!! Doma však nic nemáme a na Vltavě zachycuju buďto můj oblíbenej jazz nebo nějakou operu... Nebo Čajovnu... Jo úplně mimochdoem, dneska jsem si koupil vietnamskej čaj, máte někdo zkušenosti s Vitnamem ? Já měl zatím jen Čínu...
Dan.Bass
A ješte k muzice : musím tady propropagovat mladýho českýho kytaristu Davida Dorůžku. Jednak jako člověk úžasnej, a jako muzikant, no co vám budu povídat, běže si koupit jeho album Hidden Paths (tři stokvy za to opravdu stojej !!!).
Schle
gaspacho : Rabich Abou Khalil - Mortons Food, Yat-Kha cokoliv seženeš popřípadě Epi,Okna Cahan Can, Hun Hur Tu. Jinak vyzkoušej www.abradio.cz odkaz na world music a spusit etno radio hrají non-stop, nebo ČR3-Vltava 03:00-04:00 hodina mezi hadem a drakem nahrávám každý den(kromě prázdnin-dar BBC českému rozhlasu a jsou to tuny vážné muziky kterou můžu ale je jí dost)jsou to nádhery etnické muziky z celého světa
Mr.Proper
World music hodne dobra, miluju arabsky styl RAI - zkus Khaled, Faudel, Cheb Mami, atd.
Zkus neco taky z tyhle oblasti: Count Basic, Marsalis, Brand New Heavies, Freak Power, Nuyorican Soul.
A Buena Vista Social Club!
dudla
kash ty si samovrah abo neco ftom..deftones krista ved to je strasnee raz som v inom stave videla koncert a mala som nocne mory este tyzden..jako jasne vkus je u kazdeho iny ale taketo blakoty to je uz prehnane fakt podla mna..ale zato korn je pohodicka..ale natriezvo
lordWilliam
A co takhle klasická a komorní hudba? Možná se to nezdá ale k bongu si dost často pouštím např Vivaldiho, Orffa, Mozarta, Strausse,... doporučuju vyzkoušet.
2Dan.Bass: K těm Vietnamskejm čajům bejvaj dost silný (někdy fakt hooodně) a většina z nich se pije tím způsobem že si do šálku dáš větší mnž. sypanýho čaje (3-5lžiček) a do termosky (nebo čehokoliv jinýho) si připravýš vroucí vodu, tou zaleješ ten čaj v šálku a necháš louhovat (z počátku jen chvíly) a pak ho přeleješ do jinýho šálku a konzumuješ.
PS. neposíám to PM jen ptoto že by se to někomu mohlo hodit ;-°)
James Brown- klasik kterej Vás dostane na buben
4.9.04 T-Mobile Arena
Peace
gaspacho
Parada! Diky vsem za vase tipy, co se tyce internetovych radii, to je pro mne asi nejschudnejsi cesta (i kdyz to abradio se mi zatim nedari prehravat), tipy na vybornou muziku v cenove relaci cca 3K/CD jsou taky super, jinak vazna hudba (k te asi inklinuju nejvic).

Docela me mrzi, ze nemuzu nektere z vas patricne "okarmovat" - myslel jsem, ze to nejde jen v Kanale?

Kazdopadne piste sve tipy i nadale, budu jen rad...

PS: Saint Germain momentalne vedou, zkusim od nich sehnat neco vic (i kdyz jsou to variousy, takze to asi nebude snadne)
Budulinekcz
Pohoda je treba:Nahorupo schodisti dolu bang,Krausberry,Sestinoha sul neco od Vypsany Fixy,anebo treba Wohnouti....
wolllf
Já poslouchám dost věcí...ale moje nej jsou: The Offspring, INÉ KAFÉ-to hlavně, P.V.D., Blink 182, Cypress Hill, Manu chao, výše zmíněná Fixa a Wohnouti ....no prostě punk rock,SK8,Hip hop muzika je moje :p:
Pinky
Myslim si že dost vychytanou muziku ma Landa,zahulim,něco pustim,a von to má dost instrumentální,a když fakt posloucháš tak je to bomba.
rtepsky
kdzy jsem kourit zacinal, vyhovoval mi hiphop a takova jednodussi muziq, pak reegeecko, pak dubik /treba lee scratch perryho muzu porad/ a pak to zaclo bejt takovy >dekadentnejsi< treba gunsnroses, ktery jsem naposled poslouchal na zakladni skole;) zalezi na momentalnim naladeni, ulitnout a zaposlouchat se da asi do vseho, kolikrat i takovy ty popovy sragory typu kajliiminoug jsou uplne drsny, i kdyz to spis sleduju se sklebem fakt vypalenej, zajimavy je sledovat spojeni hudby s obrazem. ja osobne doporucuju RADIOHEAD, blur, bjork, , z ceskejch Lu a Nieriku..ma to koule ale i hlavu a patu ...nejak sem se do toho zamotall.....jo a taky je dobre obcas poslouchat sam sebe, abych nezapomnell.
vrrn
Bjork, Radiohead-huraa! aspon nekdo..:) a co lidi, poslouchate nekdo
treba Autreche?
vrrn
mno tak za prve nejsem ON nybrz ONA a znam je, jen me zajimalo,
jest;i je tu nekdo taky posloucha, nebo neco podobnyho..v poho,
a co treba Plaid, Bonobo, nebo islandsky snovy MÚM, hrozne miloucky..
ale jako necekala jsem hned neci ohlas:) kazdopadne preju hodne
zdaru, me jako interpreta by tohle skladat rozhodne zabilo:D ale nejhustsi poslech..to jo..
vrrn
hee, no v poho, sakra to je ouplnej error, tak aspon nohy do vody noo:slizoun:
rtepsky
2 vrrn/ a co tak sigur ros? islandska particka, zni jako skritci a meluzina a.. hrajou treba smyccema na kajtry.. uzasny zvukovy plochy, nekde jsem cetl, ze snad zpivaj uz nepouzivanym jazykem. nadhera, byl jsem z toho uplne unesenej... kazdopadne co rikate na novou bjork? ja si to predevcirem opatril, slysel jsem to ale jenom jednou, hned mi to zabavila maaaa drahaaa. ZAdny nastroje, JEN hlasy, ze by budoucnost? hlas je nam preci nejblizsi..
vrrn
rtepsky: to neznam, pokouknu po nich...joo, na Medulu jsem hrozne
zvedava, jeste jsem z toho alba nic neslysela, ale kritiky jsou vyborny,
jak jinak na Bjork, ze...:)
De la Vastierre
Já mám dost rád třeba Švihadlo, to nemá chybu..
kusher
Ja nedavno vypalený slyšel Louise Amstronga a vtom jsem si uvědomil jaká to je geniální hudba. od té doby ho poslouchám furt :) a vůbec, jazz je prostě skvělý ;)

jinac na zkouřenost je nejlepci reggae a hlavně SKA!!! :))
plague_man
Geniální jsou hrdelní zpěvy mnichů Gyuto, a SKA a JAZZ to souhlas s Kusherem (Jaco Pastorius, Setchmo (jak jinak))
Jo a DAN BARTA & ILLUSTRATOSPHERE nemaja chyba
Dan.Bass
Super Plaguemane, až na ty mnichy, který nemám a rád bych, s tebou jen a jen souhlasím...
Paran
:popcorn:
Sex pistols
Plexis
Adema
Sentenced
Bad Religion
Apokaliptika
atd...
:frog:
když mě hrabne tak
debustrol
Nervosa anorexia
atd...
2 all: Pokud byste měli někdo zájem o Woodstock 1969, tak mi napiště do PM adresu, zašlu, zajistím, protože tohle stojí za shlídnutí. Objevujou se tam takový legendy jako Janis Joplin, Jimi Hnedrix, The Who a mraky dalších, u kterých jsem nezachytil jméno.

2 Šťovík: konečně někdo, kdo poslouchá Grateful Dead. Mám doma plno jejich alb, zvlášť libózní je jeich novoroční koncert ve Frisku. Sugar Magnolia je tam dokonalá, tohle se úžasně poslouchá při zápeku. Allman brothers taky dobrý, ale mam jenom jedno album, takže o nich zase moc nevim.

Zkuste někdy Velvet Underground. Psychedelická kapela z šedesátýho sedmýho. Dokonalá, dokonalá kapela.
katuš
:D.......reggae...ska........:D
Thcmh
reggae, ska-polemic-fast food, korn,slipknot,spineshank,soufly, :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma