Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Levný PH metr - PH metr za 200,- ? Levně vs Investice do Ph metru ? - Klikni zde pro originální téma
jendan
Včera sem v OBI viděl takovej podivnej univerzální měřák (měří vlhkost, světlo, PH). Vypadá jako dva dráty (měď a zinek) co maj na konci budík. Stál asi 235Kč. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Walhalla2000
ve kterem obi jsi to videl?
jendan
V OBI na Roztylech vedle východu do externí zahrady. Visel tam mezi takovejma různejma hovadinkama (mini nářadíčko, lopatičky hrabičky a pod.)
brel
Zdravím,
ten měřák bude asi nějaká kravina, na měření PH potřebuješ speci elektrody a elektroniku, která hodnoty změřený elektrodama převede do rozumný podoby. Nejlevnější PH-metry stojí cca 2000,- Samotná elektroda tak 600,-
jendan
to brel: řikám jenom to co sem viděl, pokud je na něčem napsáno PH-metr, věřim tomu že je to určený na měření PH (jakym způsobem a jak (ne)přesně to je už jiná věc)
brel
Zdravím,
nesmíš věřit všemu co vidíš.
laky
tem měřák sem měl doma, pH co ukazoval bylo pokazde jiny, podle toho jak hluboko do hliny si ho strčil a jak daleko ty draáty od sebe byly a tak..., jediný na co se to dá použít je snad na měření toho světla, to celkem odpovídalo. Tu vlhkost půdy snad měřit nepotřebuješ, když do toho květináče strčíš prst, tak to zjistíš stejně přesně jak s tím měřákem.
sativa
da se merit PH pudy treba jen indikacnima papirkama?
zrovna sem si jich prinesl asi 200 ze skoly, v domeni, ze by se mohli hodit
brel
Zdravím,
Ph půdy změříš tak, že jí trochu dáš do nějaký uzavíratelný nádoby, přidáš destilovanou vodu a pořádně protřepeš, necháš usadit a papírkem změříš PH tý vody. Nemám s tím praktickou zkušenost, je to z literatury, někdo už tady o tomhle psal.
Podle mně je na pěstitelský měření zbytečný pořizovat měřák, nepotřebuješ takovou přesnost, papírky bohatě stačí.
sativa
dik, za radu, jeste, ze sem si jich ze skoly nabral tolik
karma 4U
petrus
Ten přistroj s OBI na mereni vlhkosti,ph,světla si nekupüjte!!!Ja si ho koupil a funguje z toho jen měřeni světla,jinak je to shit!!!
Skunk.....
já používám ph tester z growshopu za 2500, německé výroby. je digitální s přesností setin(x,xx) a kalibrací na pH 4 a pH 7. Nemůžu si ho vynachválit :) doporučuji. Pak už je jěště pH monitoring a ten jen dosti drahej (+-5000) je to to samé akorát že tam je adaptér kterej je napíchlej v sítí, takže je neustálý monitoring pH...

:)growu zdar
sativa
... ale ta cena, neda se sehnat aspon nekde pod 2000 Kc ?
brel
Zdravím,
už jsem psal, na běžný měření stačí papírky, nebo činidlo na určení PH, zajděte si do akvaristiky, CCA 30,- Kč.
viridis
Mňo, tak jsem mel v ruce ten merak: ruckovy budik, prepinac. 1. poloha - budik na fotoclanek, 2. poloha - mereni pH - elektrody hlinik-mosaz? primo na merak, 3. vlhkost - mereni odporu pudy - dutyma elektrodama pro pH jeste 2 kontakty.
Jedina vyhoda - nepotrebuje baterky. Funguje jenom v hline - ve vode (roztoku) se mu VUBEC nedari cokoli merit.
Za ty prachy je to pekne vymysleny shit.

Ohledne mereni pH - pokud nepouzivas tester, nejlepsi jsou reagencni papirky; ten roztok z aqaristiky je drahej a nesikovnej - furt se mrvit s nejakyna vodama, nadobkama, kapatka, no fujtajxl! A jeste to potom mejt! Brrrr!!! Papirek namocis, kouknes, zahodis. Zadne dalsi nadobi....
jendan
viridis: odkudpak mas ty "reagencni papirky"? ja sem stran tydle věci prolez tak dvacet drogerií, lekáren a podobně.
sativa
sice ses me neptal, ale zkus poprosit treba v nejaky skole, nebo pokud tam jeste chodis, tak ve svy skole popros ucitelku biologie, ze potrebujes Ph papirky na pokus, nebo si neco vymyslis
ve skole jsou, jednou sem delal ve skole elektriku a nasel jsem je v ucebne chemie - mam 2 baleni - v kazdym je asi 100 kusu
hexa
Zdar vsichni, ten merak mam, ale jeste sem ho poradne neodzkousel. PH bude merit asi dost nahovno - lepsi jsou papirky, ale svetlo a vlhkost je docela dobra...
viridis
Nazdar, bud to zkuste sehnat na adresach uvedenych
tady, na 977 nebo tady, na 1038 anebo jsem ted sehnak kakalok a pisi zde:

Indikatorove papirky PHAN Lachema:
pAPIREK UNIVERZALNI Ph 0 - 12, 100KS v baleni, kat. cislo: 7301.000 cena za baleni: 20.-

Dodava: Fisher Scientific s.r.o. Kosmonautu 324, Pardubice. prodejni oddeleni tel: 040/64 35 001 fax: 040/64 35 008 mail: info@fisherww.cz NET: http://www.fisherww.cz, obchodni zastoupeni: Praha, Brno, Usti n/L, Liberec, Plzen, C.Budejovice, Olomouc, Ostrava.

Mam je (ty papirky, kat.cis. L201602, baleni 250 ks, cena neuvedena) i v katalogu od:
p-LAB, a.s. Ricanska 10, Praha 10, prodejna: Korunni 127, Praha 3, tel: 02-71730800, 02-71732202, mail: info@p-lab.com, NET: http://www.p-lab.com

Snad to bude stacit..... Ahojky!

[Edited by viridis on 03-10-2001 at 11:03 AM]
AmOc
ten měřák jsem koupil jestě pred rokem za 300 a je uplě k hovnu nejen že měří pokaždí něco jiního ale za měsíc vám nezměří už vůbec nic

jen prátelská rada nekupovat ruce prič od zmetku
pavelj
na mereni ph zkuste akavaristiku... tam se prodavaji sady na mereni ph vody... a pak testnete vyluh z vasi zeminy... v mym pripade kdyz mam samozavlazovaci kvetnik tak ph vody dole odpovida +- vyluhu... a stoji to cca kol 200kc
Archybald
Objevil jsem tenhle PH metr cena 149kč, Máte s ním někdo zkušenosti, za tu cenu to asi bude hovadina ne?

Kyselinoměr (acidimetr) sloužící ke zjišťování kyselosti půdy a umožňující stanovit potřebné vápnění a doporučené dávky vápna

PH METR je velmi užitečný při pěstování řady rostlin a zeleniny.

Znalost pH půdy významně usnadní plánování a později dodržování optimálních podmínek pro naše plodiny.

Díky tomu můžeme postupovat mnohem svědomitěji a dosáhnout uspokojující úrody.

KYSELINOMĚR KE SVÉ ČINNOSTI NEPOTŘEBUJE ŽÁDNÉ BATERIE ANI JINÉ NAPÁJENÍ!
Archybald
Foto Ph metru
charvik
Také jsem ho zahlédl, ale žádné zkušenosti s ním nemám.. Nevím zda to dokáže měřit i pH zálivky, ale myslím si, že ano..
Raději počkej na vyjádření zkušenějších Growerů..
tgm.amster
Tohle by me zajimalo, kdyz sem se pokousel o home-made pH metr tak sem vzdycky narazil na to ze nejdrazsi cast toho meraku je sonda, ktera se sice odecita paradne v mV ale stoji vzdycky nejmin litr (pokud to neni lacinej smejd z Ciny).
Nepotrebujem prece setiny hodnot, bohate staci desetiny, zvlast pokud to bude levny. Nemas odkaz kde to poridit? 2 kila bych za to klidne dal pokud by se to dalo nejak upravit..
charvik
tgm.master : Myslíš, že to potřebuje nějaké úpravy ? Nebo bych jako já lajk, který s indoorem začíná mohl tenhle pH metr používat normálně? pH zeminy to změří bez problému ale nevím jak se zálivkou ale mělo by to taky fungovat..
tgm.amster
Charvik : Na mereni pH hliny ti to staci tak jak to je, ja to myslel tak ze bych si to nejak upravil pro ucely automatizace(aby se to dalo cist napetim/proudem).
Ikdyz tahle masinka funguje bez baterek, tak nevim co bych z toho a kde odecital :/
Hanyz
Proč s tím laborujete, když low-end sráče koupíte skoro zadarmo? http://cgi.ebay.co.uk/Digital-Test-...=item27aede5496

Tohohle tady pro x lidí objednával plha http://cgi.ebay.co.uk/High-Accuracy...=item4cef936f51 a funguje taky spolehlivě
Archybald
tgm.master: maj to na aukru na http://www.aukro.cz/item1143830984_...t_pudy_693.html
akorát nevím co znamená níže napsaná stupnice o měření vlhkosti.
charvik
Archybald: Pokud ho budeš kupovat tak ho kup odsud http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11885 je tam poštovný zadarmo...
caseage
a co tenhle ?http://www.melichar.cz/produkty/zah...istroj-flo.html
gremlin101
Jo ten na posledním odkazu už vypadá slušně.. myslíte že je to dobrá náhrada za klasický ph metr?
asi_sem_moc
Ten poslední vypadá hdoně slušně, za jednu cenu, máte ph, vlho/teplo měr a ještě to měří ozáření sluncem. Ale mě by zajímalo, jestli je tam možnost to zkalibrovat... Pokud ne, tak je to na pár použití a koupit novej, což by se nakonec mohl zbytečně prodražit...
Mr.Gee
mam taku sondu co sa strci do zeme z ebay a stoji zahovno,kupil som digitalny za 30 € ten stoji za totalny kokot tak meriam spokojne v hydre raz za tyzden kvapkami :)
romhlav
a jde teda s nim merit ta zalivka nebo ne
bezdechu
Mám podobný (v první fotce na sloupku vlevo), měří pH, vlhkost substrátu a osvětlení. Používám pouze na vlhkost.

V Bio Biozz All-Mixu který má mít 6,2-6,6 ten múj měřák ukazuje pH 7,5. Řekl bych, že měření je jen informativní v řádu alkalické, neutrální, kyselé a luxus odedčtu hodnot si musíte odpustit, o přesnosti v řádech jednotek stupnice pH se nedá hovořit.

Princip měření je pravděpodobně -> alkalický článek mezi dvěma kovy v elektrolytu tvořeném vlhkým substrátem je zkratován miliampérmetrem na kterém odečítáme výchylku. Samotný výsledek je poměrně hodně zkreslen rozdílnou vlhkostí substrátu při jednotlivém měření. Měření kapaliny je tedy možné. Ale jak říkám, je pouze hrubě informativní a ne zcela pravdivé!
Phill
Nemůžu si vynachválit klasický kapkový testery co koupíte v běžnym obchodu s rybičkama, údržba minimální, vydrží dlouho, cena nízká, při pečlivém zacházení je výsledek měření podle mě dostačující (za tu cenu), musíte mít citlivý oko na barvy. Nevýhoda trochu víc sraní s tim, neni to tyčka co někam píchneš a vidíš hned, což je o dost víc praktický, ale i drahý.
bluewave65
Napirky jsou nahovno, jelikoz se ph meni. Tudiz nechate vodu stat a ph vam cestuje !!!!!!!!!!!!!!


doporucuji nakup v dealextreme.com, tam ty ph metry koupite za cca 270 kc ...
To je tam asi koupíš za 270kč ale já bych spíš zainvestoval a koupil si nějakou ověřenou a hlavně značku, sice jsem na dx kupoval dost věci a většinou jsem byl spokojen ale abych jel třeba hydro a ph metr mi házel nesmysly,,, to si radši koupim kvalitní měříci zařízení abych pak nemusel lámat rukama.
bluewave65
no nebudu ti brat iluze o "znacce" ktera se vyrabi taky v cine .....
Kazdopadne ten co tam nabizi dx.com tady nabizi growshopy za cca 700-800 uplne zbytecne predrazene ........
Presnost +/- 0.1 ph tady asi nikdo nesleduje ......
Ni7R0
Jak už tu padlo, uvedený pH metr z OBI je fakt jen hračka a zobrazované pH bude určovat nejspíš podle měření nějaké související veličiny zobrazované na pH škále. Možná to funguje v hlíně, kterou mají Číňani v továrně, ale určitě to nebude fungovat obecně.
Pokud chcete levný pH metr, podívejte se na eBay, za srovnatelnou cenu (kolem $10) seženete pH metr, který už doopravdy měří pH pomocí klasické skleněné elektrody. Opět se ale jedná o přístroj pro orientační měření, ale pořád s ním bude pohodlnější a zřejmě i přesnější měření než pomocí acidobazických metod (univerzální papírky, univerzální roztoky). Jednoduché pH metry od Milwaukee, které se u nás prodávají třeba za 1100, se dají na eBayi sehnat za méně než polovinu. Pokud je to možné, vybírejte pH metr s možností dvoubodové kalibrace (pro měření kyselých roztoků pak kalibrujeme na pH 4 a 7).
Jinak slušné přístroje na měření pH stojí minimálně o jeden řád víc, pro naše účely ale bohatě postačí měření s přesností ±0.2. V případě požadované vyšší přesnosti (lepší než řekněme ±0.05) už potřebujete solidní přístroj, kvalitní elektrodu a v neposlední řadě už je nutná i kompenzace pH na teplotu (pH závisí na teplotě, většinou se kalibruje na 20-25 °C).

>bluewave65: Samozřejmě, že se pH mění, ale za to nemůžou papírky. Může za to třeba oxid uhličitý, který se postupně ve vodě rozpouští. Lehce kyselá voda také může pomalu reagovat s nánosy vodního kamene v kýblu apod. pH se v utěsněné inertní nádobě měnit nebude. Je ale fakt, že přesnost s univerzálními papírky je v ideálním případě tak ±1, proto je opravdu lepší koupit klidně nějaký prachobyčejný pH metr, který při šetrném zacházení poskytne dobrou službu. Kolikrát v Growshopech prodávají stejné shity jako Číňani, ale za cenu 4x vyšší. Princip je ale u všech měřáků stejný - kombinovaná skleněná elektroda a obvod na převod naměřeného elektrického potenciálu na pH škálu.
bluewave65
http://www.dealextreme.com/p/0-6-lc...et-3-ag13-42734

Tento 2 bodovou kalibraci ma
Zdravim,
ma nekdo zkusenosti s http://aukro.cz/digitalni-ph-metr-0...1976436258.html ? Vyplati se ho kupovat? jak dlouho vam fungoval? Je to stejnej kram jak adwa?

I kdyby mi to fungovalo jenom 2mesice furt usetrim za kapky nebo papirky ne? :)
skwar
hele ja ho mám-z ebay-taky asi za 2kila a zatim zdá se šlape...mám ho asi tak ty dva měsíce :D
skwar
jinak podle me je to to samy co prodavá milwauke...
Uz sem ho objednal, i s tema levnyma vahama tak uvidime jak to poslape :) pak hodim nejakej report
skwar
jj váhy mám taky "supercheap from ebay" :D a fakaj...
kseroks
uff jaho mam z loun za 1250 kurva dle maho nazoru vcelku MRDKA nicmene facha ale je takovej celej zpomalenej aby se na displeji ustalila hodnota je treba v roztoku snim furt tak jako kvrdlat a cekat pri srovnani s checkerem od hanny za cca 800 naprosto neobstoji presnost na 2 desetiny mista ponorim a vim z tohodle sem celkem nestastnej............
Tak uz dosel, meri ok, je pravda ze chvilku trva nez se tam ta hodnota ustali ale meri to, a za 2kila co vic si prat? :) ja sem spokojenej jenom doufam ze vydrzi, kdyztak pristi tejden hodim nejaky fotky
deniss
Přesně takovej jsem taky koupil a myslím,že docela dobrý.Trochu porod s kalibrací,ale jinak to jde.A ta čekací doba na ustálení hodnoty PH mi nepřijde zas tak hrozná(i když nemám s čím porovnat).Za ty prachy...
sitra
to co najdeš na aukru je zpravidla překoupeno z ebaye :-D takže, když tě něco zajímá tak si o tom přečti v češtině na aukru, no a pak si to kup na ebayi...
skwar
jo to sice najde, ale myslim že ho to vyjde časově a i možna cenově lip z toho aukra... neni tam tak nahozena cena si myslim.. navic zaruky apod..jak u kteryho prodejce samozřejmě
sitra
citace:
Původní příspěvek od skwar
jo to sice najde, ale myslim že ho to vyjde časově a i možna cenově lip z toho aukra... neni tam tak nahozena cena si myslim.. navic zaruky apod..jak u kteryho prodejce samozřejmě


Záruka na aukru? Se nemůžu udržet smíchy :-D
S tím časem mas pravdu a u některých věcí ta cena je přijatelná ...
Koupil sem si ten zlutej za 3kila z aukra a vydrzel presne 30 dni (pote blabolil ze mam Ph neco kolem 16ti):D Ale to stacilo pac po 30 dnech prisla hanna z reklamacky :) takze za me spokojenost ucel splnilo ted uz meri PH nekde na smetisti :) budis mu odpadky lehke ....
ja ho mam 3mesice a bez problemu... akorad asi 3x kalibrace
sitra
Kluci, jak se děla ta kalibrace toho zlutyho ph metru? Dostal jsem dva pytliky (zelený,červený ) a vím úplný .vno. Vzadu je naka tabulka... No to mi ho teda vyndej :-)
:D Cervena je PH 4 a zelena PH 7 (aspon myslim) ja kalibroval na 4 do destilky nasypat a je to jinak ta tabulka pokud se nemejlim ukazovala odchylky pri ruznych teplotach ? :)
Astronaut
citace:
Původní příspěvek od sitra
Kluci, jak se děla ta kalibrace toho zlutyho ph metru? Dostal jsem dva pytliky (zelený,červený ) a vím úplný .vno. Vzadu je naka tabulka... No to mi ho teda vyndej :-)

je to úplně jednoduchý červenej má tušim 4 a zelenej snad 6,89 takže vem 250 ml vody vysyp tam jeden do jinejch 250ml vysip druhej Ve 4 ti ma ukázat 4,0 a na tom druhim 6,9 máš k tomu malej šrobováček v metru je šroubek ktrým kalibruješ na požadovanou hodnotu Ps voda stačí z kohoutku nevim jakl to ale jakoukoli vodu to upraví na to co píšo na pitlíku a ta tabulka v zadu je celkem zbytecnaá dej tam vlažnou. já ho dostal od kámoše 3 měsíce jetej a ukazoval přesně takže kalibrace možná nebude třeba alespoň si ale ověříš jak měří.

puvodní od kolinko.
ta tabulka pokud se nemejlim ukazovala odchylky pri ruznych teplotach ?
Přesně tak.
a nemusíš do destilky mě to fachalo z kohoutkovou.
navod je na youtube, ted nekam musim tak az se vratim najdu to... jinak se to micha s 250ml destilky, soupnes to tam, a vzadu otacis sroubkem dokud tam neni ta hodnota viz tabulka

tohle by melo bejt ono ale nekoukal sem to poradne tak kdyztak kricte :D http://www.youtube.com/watch?v=XpLI...feature=related
Zdravím všechny příznivce této zázračné rostliny,.

Rád bych slyšel více názorů jestli má cenu kupovat Ph metr za podezřele dobrou cenu jako tento:

http://aukro.cz/show_item.php?item=...utm_medium=nove

nebo radši dát cca dvojnásobek ceny a mít klid,. co vy na to?:
někde tu o tom už téma,myslím že slouží dobře jen nějakou dobu,ale za tu cenu v pohodě
Tak tady to je http://grower.cz/pestovani/marihuana/tema/t-60627.html
jj ja to nemoh najit tak ok díky. . pěstu zdar
Hlava
Spojeno a projdi si to tady , http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=28866 , Hlava
Tak zlutej ph metr z aukra porad slape, po pulroce co se k nemu chovam jako prase :) max se pohne o 0,2 takze to chce hlidat a kalibrovat(ale to je vsechno moje chyba, zapominam ho vypinat takze bezi klidne pres noc)... premejslim jestli neprikoupit jeste ec metr mate s tema levnyma nejakou zkusenost http://aukro.cz/listing.php/search?string=ec+metr ?
turolop
Trochu to tady zamrzlo a ph metry jdou v Číně s cenou stále dolu. Máte někdo zkušenost s těmito stroji?
https://m.aliexpress.com/wholesale/...ywords=Ph-meter
AkatronChronic
Co jsem všude koukal tak ten z Aliexpressu za 5.5 dolarů s jednou kalibrací šlape dobře a ukazuje i po delší době furt dobře :) už ho mám objednanej :) :) plus kalibrační roztoky za 3 dolary a mas za 200 pH metr co postačí průměrnému domácímu zahradníkovi 👌👌👌👌👌
HerrOttoFlick
Za sebe tenhle žlutý ph metr nedoporučuji. Možná jsem měl smůlu na špatný kus ale nedrží kalibraci. Ukazoval mi i o 1 víc.
HVR
Ja si na zkousku koupil tohle : https://www.aliexpress.com/item/3-i...2311.0.0.v1gJhA

A musim napsat,ze z 12 mereni behem 5h jsem mel odchylku u pH .2 a u EC .1 oproti merakum pH a EC za 1500 a vys,tak ze spokojenost..
thx1138
za me: copak jsme tak bohati abychom mohli kupovat porad levne veci ?
odo
Odchylka 0,2 pri pH mi príde pri hydre docela dosť, takže to je jasne...
0,1 pri Ec je tiež dosť, ale to ešte teoreticky ujde

otázne je, či ten za 1500 ukazuje správne! :-)

ďalšou vecou je, že koľko tá pH elektróda vydrží a to, či udrží kalibráciu aspoň pár dní, ako tu už poznamenali iní.
thx1138
Ano co pise odo ma taky smysl.ale po zkusenostech essentials vyborny nema dirku kdyz spadne do vodynevadi drzi kalibraci,ten zluty ph metr milwaukee napicu presny opak.elektrodu vzdy oplachnout destilkou po pouziti po 10,20 merenich nutna kalibrace at nejsou odchylky.takze tak.
odo
Žltý Milwaukee pH je celkom dobrý tak cca 1 až 1,5 roka, potom je nutná častejšia kalibrácia a aj dlhšie trvá, kým tam nabehne stabilný údaj. Oplachovanie a skladovanie v tekutine je samozrejmosťou
Vačšinou ale, keď už človek mieša rutinne stále z rovnakej vody a chémie, tak stačí ísť podľa poznámok a kontrolovať iba pre istotu, hlavne ak vznikne nejaký problém.
otoxy
Co si myslíte že je teďka nejlepší volba?
Nechce se mi utrácet 2000...
Děkuji za odpověď.
GrowPlace
Essential pH metr - 1.499,-
Essentials EC metr - 1.499,-
skoroduchodce
mam spatnou zkusenost se zlutym pH metrem z ciny, po pul roce nesel zkalibrovat, po kalibraci ukazoval pri mereni po sobe hodnoty +- 2 pH. kdyz si predstavim , co spatne pH muze udelat za skodu, tak to za tech par stovek nestoji.
DrGrinspoon
https://www.hanna-instruments.cz/ph...i-v-zemedelstvi - môžem odporučiť, pri správnom skladovaní je naozaj TOP


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma