Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Skřín na klony s Ebb&Flow - Klikni zde pro originální téma
Hlava
Tady jsem spáchal malou skřínku na klony :sun:

Je to z peřiňáku , rozměry š/h/v 90x40x60cm , světlo 2x13W zářivka , vetilátory z PC , 1 vaňička z plexi na míru a 1 vanička jako nádž a držák . Celkem asi 6000kč

Je tam 35řízků :smoker:


Hlava
...... tam ne , tady ......

Hlava
.... one more time ..... :smoker:

Hlava
a celkovej pohled , ještě nějaký drobnosti dodělat / utěsnit před světlem , druhej ventilátor , přívod čerstvýho vzduchu../ a je to !!

Hlava
Tak ještě jednou , o dva přispěvky vejš je odkaz na tohle ....

No trochu jsem to odhadl , tak tady to rozvedu ,

čerpadlo - 900,- barva - 135,- spodní vanička 300,- 2x 13W zářivka á 105 ,- k tomu 2x tlumivka á 160,- 2x ventilátor z PC á 450 ,- a to nejdražší plexi vanička dělaná na zakázku 2800 ,- tak a jsem na 5800 nějaký drobný ješte nějaký šroubky , hadička , uchycení hadice a je to . Zatím to vypadá nic moc ale funguje to , až bude čas přes zimu tak to vyladim do finální podoby .

Funguje to na principu napustit-vypustit , dole vanička s roztokem napouští nahoru fontánkovým čerpadlem roztok a když je to skoro plný tak se napouštení zastaví a přes tu samou díru a čerpadlo to jede zpátky dolů . Spodní vana má obsah asi 35-40 litrů , ješte sem to neměřil přesně . Budu to měnit asi jednou za 7-10dní .

Zatím Čau

PS: jo a peřiňák jsem šlohnul matce
Hlava
Tady jsou fotky z patnáctyho dne , začíná džungle :)

Hlava
.... a pohled zpředu .....

Hlava
Tak je tam Blubery , North Lights , český skunk Palice a Jack Herrer . Jenže jsme to přivezli v malejch kostkách a když jsme to přesazovali tak se nám to trochu pomíchalo :smoker:


Hlava
............ a tady další fotečka :smoker: 16den růst ......

Skunk.....
prosimtě hlavo:) jaký EC používáš na ty řízky.? já jsem dnes přesadil kytky z malých rockwl.kostek a substrátu do velkých rockwl.kostek.(byli vpoho zakořeněný asi 14dní) no a ty velký rockwl.kostky jsem nechal nasakovat 24hod. ve vodě s EC 0.5-0.6 a pH 5.6.(hnojivo namíchaný na startovní fázi - AdvancedHydr. ) zálivka - EC a pH stejné jako při nasakování. zalívám ty kostky jednou denně.
no a chci jse zeptat jestli je to vklidu! a zároveň bych poprosil o radu kolik v /ml denně zálévat.?.
díky za radu
- jestli můžete někdo poradit tak to ocením. jěště jednou dík a ať to roste

P.S: něvíte někdo za jak dlouho od přesazení z málých kostek do velkých, prorostou kořeny skrze kostku. very Thanks
getHigh:)

[Edited by Skunk..... on 24-08-2001 at 12:19 AM]
Hlava
2Skunk - na ty řízky mám EC 1,2-1,5 ale musím se přiznat že vůbec nevim jak se dá ovlivnit jeho velikost , nikde tady jsem to snad nenašel / že bych blbě hledal ?? / . Ve velký skříni se mi EC pohybuje 1,8-2,2 a malý 1,2-1,5 jak jsem psal . A to vlastně namíchám hnojivo / AH třísložkový / a druhej až třetí den ladim jenom pH a to je vše . Pak to změřim a je to v pohodě hodnoty EC/pH jak maj bejt , :smoker: sám to nechápu ale když je to jak má bejt tak to neřešim :) Tak jak si popsal to přesazení tak já bych byl v klidu :sun: mě se to ale zalejvalo 2x denně a od 13dne / poslední 3fota / 3x denně , kolik to zaleje to přesně nevim , mám to nastavený na 1min , akorát se mi ta plexi vana napustí těsně pod okraj a pak to pomalu odteče / ebb&flow / , bejt tebou udělal bych to taky je to v pohodě :smoker: .

PS: prorostli asi za 6-7dní .

Kwětu zdar :sun:
Skunk.....
EC si naředíš sám jak potřebuješ, postupným přidáváním hnojiva do vody ale musiš dodržet poměr mezi složkami.

Takže stím EC, ty máš na ty řízky v tom ebb/flow EC 1,2 - 1,5. To se mi zdá moc? tohle vychází až na fázi květu,ne?

Co já vím, tak na řízky se má používat poloviční dávky to by znamenalo něco okolo EC0.5-0.6, protože při namíchání hnojiva Adv.Hydr. na startovní fázi(2díly GROW,1díl BLOOM a 1díl MICRO) je výsledné EC 0.9-1.0(při použití vody s EC 0) takže proto se mi zdá to tvoje 1.2-1.5 docela moc.

Ptám se teda jak velké EC by mělo být na řízky pod zářivkama??? přesazené z malé do velké rockwl.kostky.
Já používám EC0.6 a pH5.6???
Dík,
P.S.:já bych ty moje klony nerad zpálil proto se ptám. poraďte někdo kdo to má odskoušené, Thanks:)

Hlava
Dík za odpověd . Tušil jsem že to bude v hnojivu :) . Měl jsem takovej návod vyjetej z netu , na pěti stránkách stručne jak pěstovat v hlíně , teploty , pH , EC kolik to má bejt , kdy atd ..... byli tam i ty poloviční dávky . Ten návod jsem měl půjčenej a musel vrátit / zapoměl jsem si to okopčit :smoker: Měl jsem ho ještě dřív než jsem našel Grower.cz , takže když jsem se sem dostal na vše předtím jsem pozapoměl :( CHYBA :( . A s těma poměrama jak jsi napsal , no nevim já s tim hnojivem dostal tabulku - kolik ml do 100 litrů , takže si to přepočítávám / mám 80l nadrž / .

PS : já si myslim že , tvoje hodnoty vody jsou naprosto OK .

Zatím čau

[Edited by Hlava on 26-03-2002 at 10:18 PM]
Skunk.....
ok. hlavně že jsi to zjistil.
Ahoj.................
Hlava
Tady jsem nafotil , pár detailů z mý plexi vany :) , plexisklo protože je lehké , lehce zpracovatelné , dobře se snáší s chemií / hnojiva .../ , a hlavně jsem nesehnal nikoho kdo by mi takovou věc vyrobil z plastu / na míru / . Nevýhody - na zakázku je vše drahé , je průsvitné / dá se to vyřešit černý sprejem na plast / a nesnáší se s lihem ... to je asi vše . Teď k fotce na dně vyvrtaná díra s vypilovánýma drážkama [o] , přesně to do sebe zapadá aby se to nemuselo lepit, závit či něco jiného - zasuneš a drží :smoker:

Hlava
Další fotka ze strany ....

Hlava
Dva kousky hadice , kolínko , pumpa ....

Hlava
....jo ješte tu adresu http://www.az-plastik.cz je to v Holešovicích , udělaj ti to tak do 14dnů , řekni jim že to má být vanička - kryt na modely , tak tomu říkaj , přineseš nákres a technik to s tebou překreslí napíše si rozměry , pozor na vnějši a vnitřní :) a je to :sun: .

Jo málem bych zapoměl , chtěj zálohu asi 75% z ceny předem , mě ta mrcha stála skoro 2800kč .....

Zatím čau

MRnice
Zdravíčko kolego, rockwool namáčej do PH 5.3 a zalévej PH 5.5-5.8. Těžko říct za jak dlouho ti prorostou ty větší rockwooly ale já mám zkušenost s použitím kořenového stimulátoru Bcuzz cca 4 dny pod PHILIPS SON T AGRO 400W. Hodě štěsí!!!
Muf
To Hlava:
Ty zářivky jsou vlastně úsporky rovnou do zásuvky?:) Nemáš tam málo světla?
...ale máš to stejně vychytlý
Hlava
.... jsou to ty nastrkovací dvojtrubice , přišroubuješ objímku s tím těžkým nesmyslem:sun: trafem a do toho zastrčíš trubici a je to :smoker:. Světla tam bylo dost jenomže ne to správny spektrum. Ted tam jsou 3x18W 60cm zářivky se správnym spektrem .

Čau
viridis
Nazdar Hlavo! Nasosaval jsem zde nejake info, protoze o ebb & flow se tady nikde nic moc nepise a ja si udelal ve skrinich z duvodu automatizace prave tohle - akorat, ze asi trosku vetsi meritko. Protoze o hnojivech se zde nikdo krome tohoto threadu nezminuje, zvlaste pak o jejich koncentracich, dovolim si zde nejdriv prezentovat svoje zkusenosti: Kristalon start, Wuxal super - stridal jsem je tak co 14 dni, vzdy pri vymene roztoku. Dokud byly kyti male, i mene casto, stacilo 1x za 3 tydny. Koncentrace jako do bubleru, tzn. 1/3 doporuceneho mnozstvi. Protoze kytky neprotestovaly, postupne jsem davky zvysoval a zustal jsem nakonec na 2/3 koncentraci, pricemz do qetu jsem jeste pridaval OBM v polovicni doporucene koncentraci. Do zasobnich nadrzi o obsahu 40l a 90l je zavedeno vzduchovani (dost homeopaticke) jako ochrana proti event. hnilobe.
A ted to, proc to pisu: vany mam zatim z pozink plechu (nez budou prachy na nerez), dukladne natreny, zalivani mam vyreseny temer stejne, jen je tam dira navic, s trubkou nahoru jako prepadem, neb cerpadlo ze zacatku jelo vzdy 15 min. co 6 hodin (spinacky) a veskery roztok by se do vany nevlezl a pretekl. Casem jsem vsak frekvenci zalivani postupne zvysoval na 15 min. kazdou hodinu a vypadalo to, ze kytkam se to libi vice. Drobny rozdil je v tom, ze Tvoje kytky jsou vidim ve velikych kostkach RW, moje v malinkych kostickach RW (pozustatky po rizkovani), nekdy ani to ne, pokud ten RW sel sundat, v hranatych qetinacich 10x10 a zasypany keramzitem.
Chci se zeptat, zda jsi Ty nebo ostatni, kteri event. pestuji timto systemem, experimentoval s frekvenci plneni/vypousteni, nekde jsi to cetl, ci se s nekym radil, nebo jsi to stanovil odhadem ? Diky za odpoved.
viridis
Hlava
Zdar viridis .

Jelikož jsem tam původně měl jen velký RW kostky tak stačilo aby se mi to napustilo jednou za dva dny ty kosky si sami potřebnou vlkost udrželi :sun: :cool: , teď tam mám matky v hlíně a zalejvá se mi to jednou denně :smoker: to malý čerpadlo co je na fotce to akorát naplní během minuty /digitální časovač/ a potom to přes něj odteče zpátky do nádoby z roztokem . Je to BIG pohoda :eek: Takhle to mám já :sun: přišel jsem na to po dlouhém zkoušení .

Měj se Čau :devil:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma