Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Marihuana má velká rizika {:-°) } - Klikni zde pro originální téma
lordWilliam
Tak tenhle článek jsem našel na serveru www.rodina.cz
Dost by mě zajímalo jak je možný že i v dnešní době jsou vydávány takovéto jakoby "propagandistycké" materiály odsuzujcí marihuanu jako velmi nebezpečnou až gatewayovou drogu. Neříkám že celej článek je sprostá propaganda ale většina jejich "faktů" mě připadá že je vyšátraná z 30 let starejch studií a jen v lidech utvrzuje vžité vnímání marihuany. Ještě nikdy jsem na serveru typu doktorka.cz, rodina.cz, ... neviděl nezaujatej (nedej bože takovej co by vybízel k legalizaci) článek. Je vůbec možný přesvědči takový ty typický alkoholiky co každej den seděj v hopodě a bez svejch 3 lahváčů by ani neusli a co o marihuaně soudějí jen to že to je droga, svinstvo a každej kdo jí kouří patří za mříže přesvědčit o opaku (rozuměj pravdě :-°)
No raději tady je ten článek:


Marihuana má velká rizika

Marihuanové jointy, s nimiž má údajně zkušenost každý třetí žák našich škol, nejsou tak neškodné, jak se někdy říká.
U chronických kuřáků konopí se zjistil vyšší výskyt schizofrenie, řada pramenů popisuje těžší průběh této nemoci, jestliže postižený zneužívá marihuanu. Poměrně běžné jsou úzkostné stavy, panické ataky, poruchy nálady a pocity pronásledování po aplikaci drogy.

Závislost na marihuaně se vytváří pomaleji než na pervitinu nebo heroinu, lze se s ní však setkat u nás i v zahraničí. Závislostí jsou více ohroženi dospívající v obtížné životní situaci nebo s duševními problémy. Zde je třeba připomenout, že mezinárodně přijatá kritéria závislosti nevyžadují přítomnost odvykacího stavu, ale přítomnost nejméně tří ze šesti znaků závislosti. Kuřák konopí je tedy na droze závislý, jestliže např. pociťuje ve vztahu k marihuaně craving (bažení), špatně se ve vztahu k ní ovládá a pokračuje v jejím užívání navzdory škodlivým následkům, které jsou mu známy, i když nemá po vysazení drogy odvykací obtíže.

Důvod, proč se po vysazení marihuany neobjevují odvykací obtíže nebo proč bývají relativně slabé, je dosti specifický. THC (účinná látka v konopí) se při chronickém užívání hromadí v tukové tkáni a odtud se při abstinenci jen zvolna vyplavuje. Když se aplikoval antagonista THC (tedy látka, která blokuje účinek THC) pokusným zvířatům, kterým byl před tím podáván THC, akutní odvykací stav se objevil.

V souvislosti s duševním zdravím stojí za zmínku pojem „průchozí drogy“ („gateway drugs“). Rozhodně nelze tvrdit, že každý, kdo má zkušenost s marihuanou, si vytvoří závislost na heroinu nebo pervitinu. Užívání marihuany, zejména dlouhodobé, však přidává rizikové faktory a zvyšuje ohrožení i ve vztahu k jiným návykovým látkám a to výraznou měrou. K tzv. vstupním drogám u dospívajících je ovšem třeba řadit i alkohol a tabák.

THC oslabuje v koncentracích, jichž se při kouření marihuany běžně dosahuje, protinádorovou imunitu. Rakovinotvorně působí ne pouze THC, ale také další látky obsažené v marihuanovém kouři. Podle jedné studie lze účinek dvou marihuanových cigaret na dýchací systém srovnat s dávkou 28 tabákových cigaret. Oslabení imunity u chronických kuřáků marihuany se projevuje také častějším výskytem i těžším průběhem infekčních onemocnění včetně zánětů průdušek a tuberkulózy. Marihuana zrychluje tepovou frekvenci a může představovat určité riziko pro osoby s nemocným srdcem. Byl popsán i případ dvou mladých mužů, kteří utrpěli v souvislosti se silným kouřením marihuany cévní mozkovou příhodu.

Řada studií popisuje nález THC v tělech osob zemřelých při dopravní nehodě. Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě. Uvedené se vysvětluje prodloužením reakčního času, negativním vlivem na motorický výkon, zhoršeným odhadem vzdálenosti a velikosti, zhoršeným vnímáním barev a zhoršeným periferním viděním. Kontrolovaná studie prováděná u zaměstnanců amerických pošt zjistila, že zaměstnanci, u kterých se prokázal pozitivní nález THC v moči, měli o 55 % více pracovních úrazů, o 85 % více jiných úrazů a o 78 % vyšší nepřítomnost na pracovišti než kontrolní skupina.

Děti matek, které kouřily v těhotenství marihuanu, měly více problémů s chováním, horší paměť a soustředění a nižší výkonnost při jazykových a perceptivních úlohách, nižší IQ a poruchy spánku. U těchto dětí se uvádí i vyšší riziko nádorových onemocnění.
fernetman
to ze je huleni skodlivejsi nez tabak to si myslim taky, ale kolik clovek vykouri cigar za den a kolik špeků ??? a i kdy, tak na neco umrit musim, myslim si ze tenhle clanek psal nekdo kdo vzivote nezahulil :), myslim, ze by se melo neco delat s informovanosti lidi, pokud budou mit lidi o tom dost informaci a treba pri volbych by se rozdavaly speky zdarma pod heslem : "Volici, zahultesi a pak nas zvolte a my tu fajn vec legalizujeme". Pokud se proste nezmeni chapani lidi, tak se legalizace nikdy nedockame :(
jestedman
nezda se mi to nejaky tendencni, s vetsinou fakt bych i souhlasil. a zda se mi ze toho hodne obslehly z Velky knihy o konopi.
jen ta zavislost je trochu vedle, ale co si ma takovej clovek co to pise a zrejme nikdy nehulil predstavit pod ganjovou zavislosti. nicmene, vetsina z nas splnuje 3 z 6 bodu zavislostnich kriterii :)
Za 1. ne třetina, nýbrž 48% 16-tiletých žáků vyzkoušelo alespon marihuanu jednou za život, nevim co tim pojmem v našich školách myslí

Za 2. To, že marihuana je návyková je možná nespochybnitelnej fakt, ale to že vyvolává jen psychickou závislost, to nikoho nezajímá, hlavně, že tam daj srovnání s herionem a pervitinem

Za 3. Naprosto jednostaraně zaměřený článek, měl by alepspon obsahovat odkazy na zbytek problematiky

A další...
Deda Mraz
jilm: přesně jak píšeš v bodě tři, je to jednostranný a hlavně silně účelový článek z produkce americké Brain&Wash co. Jedna věc je pro mě jasná: jakékoliv STUDIE, jakákoli zjištění ohledně konopí pocházející OD AMERICKÝCH VĚDCŮ nemají sebemenší informační hodnotu, JSOU ZCELA NEDŮVĚRYHODNÉ. (ostatně ti jejich "vědci" podle mě stejně v mnoha případech provádějí spíše "výzkum výzkumu") Americká vláda je nepřítelem konopí číslo jedna! Myslím, že i jinde ve světě by nebyly s legalizací konopí větší problémy, kdyby se (třeba jako ti naši prďolové) jejich vlády nebály peskování od velkého bratra. Jsem sice odpůrcem Evropské Unie, ale kéž by se jí podařilo z Evropy udělat silného a politicky sjednoceného soupeře, který by USA konečně znemožnil nadále prosazovat bezohledně své zištné a zvrácené cíle.

P.S. a maminkám, navštěvujícím server rodina.cz bych přál, aby jejich ratolesti, až dospějí, nikdy neochutnali démona konopí, ale naopak aby se šli "zkulturnit" (jak krásně vypadá opilec...) do výčepu (protože má u nás přecijen lepší tradici), pak se dovalili (nebo můžou jet autem, což opilci velmi rádi dělají) ke svým rodinám domů, oblažovali je slabomyslností alkoholového opojení, nebo případně nově nabytou agresivitou či nedůstojným chováním. Ráno ať se pak proberou s šílenými bolestmi hlavy a žaludku, třeba i se sračkou a večer můžou táhnout znovu, hlavně že z nich nebudou nějací hašišáci a ony se pak nebudou muset před sousedkami stydět, kdyby se to provalilo...
jestedman
souhlasim, ze clanek neuvadi odkazy, ale nemyslim si ze by lhal.
Vodka
2 Deda Mraz ja len nechapem preco to pises sem myslim ze to nieje nic noveho napis radsej na server rodina.cz.....
Deda Mraz
jestedman: tak ja to zkusim trochu analyzovat, podle svých vědomostí (nemusejí být vždy správné). První bod, že u kuřáků marihuany je větší procento výskytu schizofrenie se mi jeví jako zcela absurdní. Je, podle mě, vyloučené, aby konopí způsobovalo takovouto psychickou poruchu (pokud vůbec nějakou). Maximálně může asi tak schizofrenii napomoci vyplout na povrch, ale to jen u jedinců, kteří pro ni mají stejně skrytou dispozici a pravděpodobně by jí stejně dříve nebo později onemocněli.
Co se týče závislosti, nevím, proč bychom si psychickou závislost na konopí nemohli přiznat? Já mám ještě větší psychickou závislost než na konopí na počítač a o něco menší na čokoládu (nemyslím sladké obecně). Každý z nás má menší nebo větší psychickou závislost na desítkách věcí a nepřijde mu to divné.
Gateway drugs, ano tam souhlasím se vším, co je napsáno. Kuřák konopí se skutečně může dostat do prostředí s vyšší inklinací ke konzumaci nekonopných drog.
Karcinogenní účinky THC jsou zase naopak nesmyslem největším. Karcinigenní může být maximálně konopný kouř (jako jakýkoli jiný kouř), rozhodně ne však THC nebo jiné kanabinoidy, které, pokud se nemýlím, mají naopak antioxidační účinek... Nevěřím, že dva jointy=28 cigaret. Konopí má dokonce bronchodilatační účinek, takže transport vzuduchu dýchacím ústrojím naopak podporuje, navíc není k zahození ani expektoranční účinek konopí (uvolňuje hlen, se kterým odchází i značné množství škodlivin z předtím přijatého kouře). Oslabení imunity také odmítám, nikdy jsem na sobě nic takového nepozoroval, naopak když už jednou za rok nějakou tu chřipku přecijen chytím (to ji většinou nejdřív musí mít celá rodina, takže jsem v infikovaném prostředí už moc dlouho, abych odolal), tak mi naopak hulení pomůže ji rychle a bez nějakých záchvatů kašle vyléčit.
O těch dvou mladých mužích, kteří utrpěli CMP po požití konopí tam píší příliš málo, než aby se tomu dalo věřit. Pokud je mi známo, konopí krevní tlak snižuje, takže klesá i riziko CMP.
Že nalezli stopy THC u lidí zemřelých při dopravní nehodě mě nepřekvapuje, stejně tak jako by mě nepřekvapilo, kdyby jim v žaludku nalezli stopy kravského mléka. Tady jde zase jen o očernění marihuany, protože bez seriózního výzkumu nelze tyto dvě skutečnosti (nehodu a THC) dávat do spojitosti. To, že se ve stavu zhulenosti hůře pilotuje letadlo je pro většinu lidí jistě velmi cenná informace. Naopak z vlastní praxe mohu potvrdit, že řízení automobilu je pod vlivem THC daleko daleko bezpečnější, než řízení i ve velice lehce podnapilém stavu. Jezdím zkouřený často a nikdy jsem nezpůsobil sebemenší karambol, jezdím totiž naklid, což je jednoznačně účinek konopí, protože za "střízliva" mám občas tendence jezdit ostřeji. Pokud by řidiči dbali na rychlostní limity, počet nehod by klesl jistě nejméně na polovinu a kdyby začali dělat všechno, co jim vyhláška o provozu na pozemních komunikacích ukládá, bylo by nehod jako šafránu. Ale to je už o něčem jiném. Jen bych se ještě vrátil k té jejich studii, ale příznaky, jaké tam popisují (špatný odhad vzdálenosti, zpomalená reakční doba, změněné vnímání barev, zhoršení periferního vidění) to už mi připadá, že ten člověk za volantem ani nedokázal vlastní silou udržet ve vzpřímené poloze...
Ten poslední odstaveček nedokážu posoudit, nikdy jsem to ale neslyšel.

Vodka: no reaguji na nadhozené téma. A psát to na server rodina.cz? Ne děkuji, raději udělám něco, od čeho si lze slibovat alespoň malinkatý úspěch....
jestedman
Deda:
prave s tou schizofrenii mam osobni zkusenost a vim ze nejenom trava ji muze pomoci "vyplout na povrch", ale tak pokud si clovek s diagnozou paranoidni schizofrenie zahuli, tak je proste mimo. a to podotykam ze se nechova jako 99% zhulenejch lidi.
psychicka zavislost mne popravde take spise tesi, ale v tom clanku to podali dobre, bohuzel nepoukazali na ostatni psychicke zavislosti, jako ty.
i podle mne neprispiva THC vzniku nadoru, ale koureni travy, stejne tak jako tabaku ano.
ucinky na dychaci ustroji pocituji podobne jako ty.
a rizeni auta v zhulenosti - bych s tebou nesouhlasil. mam stejny pocit bezpecnosti a jezdim pomalej a "ostraziteji " nez normalne, ale prave proto, ze pocituji priznaky popisovane v clanku: odhad vzdalenosti, velikosti, zpomaleni reakci atd. jestli pak jezdim bezpecneji, to nemuzu prokazat. proto uz radeji neridim zhulenej#

takze asi tak clanek neni dobrej z toho duvodu, ze ho zrejme psal jedinec, ktery se v dane problematice vubec nevyzna, nicmene vetsinu informaci povazuju za prijatelna fakta. diskutabilny jsou vsak nektere spojitosti techto informaci, ktere autor vytvari
cannabio
Neuděláš nic. Takových zavádějících článků je a bude spousta. Doufejme jen, že to zůstane alespoň tak jak to je a nebude to horší.
KOSMEJ
Ale vazne, zadna psychologicka studie neprokazala vznik psychickych chorob v dusledku koureni marihuany. Naopak posledni studie se kloni k nazoru, ze naopak psychicke problemy vedou lidi k neumernemu huleni, protoze je to zkratka uklidnuje. A hulici toho typu co cely dny prohulej a zevlujou jsou zkratka liny a komfortizujou se tenhle stav hulenim. A co se tyka karcinogenu vzdicky se uvadi pomer (1 marihuanova cigäreta ma X-krat vic karcinogenu nez cigo-legal) No ale kdyz si predstavim, ze bych mel vyhulit sam tolik travy (treba my lonsky) jako jako je v cigu, tak to fakt ne.
Zet
cannabio:pfffff ten clanek je vylozene blbost :)
stim aids je to fak uz mega prehnaný jako kdyby mels vliv na prenos
skourenost :) jaj policajti snad uz to horsi nebude
Johny_G
Tohle je marny boj. vime svoje a Oni taky. Nechci rikat ze je to prohrany boj,ale tyhle nazory by se mnely objevovat prave na tech serverech typu rodina.cz a doktorka.cz ... jak sem rekl - Oni vedi svoje a to jim nikdo nerozmnluvi.

jinak samozrejmne souhlasim, protoze Vim o co jde :)
caswel
a pozor halvne ze ty svati lide v americe marihuanu nekouri tak mi se jim chcem vyrovnat tak kourit taky nebudeme no doprdele....a co svycarsko tam vsichni hulej a maj mnohem vyssi zivotni uroven nez americani
sorethroat
:flick:!!! Extreme MotherFucking SHIT !!!:flick:
Oba dwa ty články, je jedno jestli ten z ty rodina.cz nebo od těch fízlů z časáku se mi wůbec ale wůbec ani trochu nelíbí, :mad:dopíííče!!!
Co si to ty kurwy wůbec můžou w dnešní době dowolit, takhle otewřeně hlásat takowý přehnaný a jenom-očerňující blitky a dezinformace!?? :eek:
To tady žijeme snad w totálně prolhaný a prohnilý prohibici nebo co? :(
Tahle MašinführerovskoGrosstapowská sebranka mi už začíná pěkně lézt krkem!
!!ZMRDI ZKURWENÝ!! :rocket: doufám že tahle ČSSD wláda brzy padne!:rocket:
Za tyhle do očí bijící LŽI bych nechal takowýhle parchanty natwrdo zawírat a ne jim zwyšowat platy z už tak dost přehnaně welkejch...GRRRRRRRRR MOTHERFUCKING POLICE GROSSTAPO!!!!!!!!:mad:
Stejně jsou to jenom přeložený články z Americkejch prohibičních brožur kde plkaj jen ty nejhorší blitky na stranu Cannabis :(
Žijeme w době naprostejch dezinformačních lží kterejm podlejhá spousty lehkomyslnejch rádoby zpráwňáků(dementů) wčetně hystericky se chowajících rodičů který pod wliwem těhle médií se nikdy asi nezbawý pocitu že jejich dcera/syn když někdy zkusí marihuanu, tak zákonitě týden po-té poběží a budou wyhledáwat dealera s heroinem nebo jinou syntetickou sračkou.
Podle mě by se měly začít natáčet dokumenty kde by se jasně ukazowaly prawý fakta o Cannabis a hlawně o jejím potencionálním wyužití we pharmaceutice. Narozdíl od té fikce kterou tady wšichni ti zmrdi hrawě zneužíwaj a welkoplošně hltí zkrz komerční sračky jako TV Hovna do dawů už tak naprosto zdezinformowaných tupě civících stád...BLE je mi z toho ZLE...:(

:flick:!Open Your Eyes! This is a MotherFucking Conspiracy Lies!:flick:
Sinuhet
Ale v tech dokumentech by asi nebylo dobre citovat nektera zdejsi fora.
cilum
No moc hezkej článeček, učitelka nám ho ve škole četla:mutant:. Sme se jí vysmáli :frog:
lordWilliam
Ten článek Policie radí, tak to už je fakt moc. Jal něco z toho mohli napsat? Typoval bych že to psal nějakej koblihožrout jen tak z plezíru bez jakejkoliv zmalostí nebo zasvěcení do problematiky!
cannabio
No jo. Prej ten leták švesky rozesílali po školách. Asi, aby se děti náhodou nenakazily od někoho, kdo nosí na triku list toho svinstva, protože takovej člověk jistě trpí nějakou pohlavní chorobou. Eště že máme jistotu, že za námi stojí tak silnej orgán, jako je PČR. Děkujem!!!!!!!!

:grrr: :flick: :grrr:
narbe
....hmmm...ty články...pravda...jenže nenaděláš nic....:-)
Ehmm
:flick: :rocket: :flick:
system_failure
přestávám hulit...AIDSem se nakazit nechci :)
mufin
Jo proste novinarum se v dnesni dobe neda verit ani slovo ! Prachy sou holt prachy ;)
k.o.h.o.u.t.
No voni si tam povídaj vo kakání a vo čůráni vid tak se nedivim že píšou takoví žvásty vo trávě :)

se mrkněte

http://www.rodina.cz/diskuse -
lobotomi
no nevim, nevim,... to že nezapadám do koeficientu mladých američanů se mi přestává líbit,...

kdo tenhle text zprnil,..._?
Creed
Celkem objektivní článek jen s tim přirovnáním (2jointy=28cigaret) je to pičovina
lobotomi
2 Hassan i Sabbah:
takze tvuj rypak nosis s cedulkou CHKO? :)))

podlidi? ja si koupim tricko s US vlajkou a mr.Bushem
na zádech,...
wendy
článek Marihuana má velká rizika je totálně zaujatej, možná by se tam našlo i pár sprostých lží, třeba co se tý závislosti týče, ale každopádně na tom nejni ani slovo objektivní, píšou tam JENOm samý špatný věci, ale kdyby byla marihuana opravdu jen špatná, proč by jí někdo vůbec užíval??????
ke článku Policie radí nemám slov, sou to jen prázdný plky
:rocket: :satan: :flamer:

citace:
Slovník mladého feťáka je poměrně chudý, to ovšem záleží i na stupni dosaženého vzdělání, povaze a inteligenci. Známkou by mohlo být časté používání takových slov jako "naprosto", "absolutně", "vůbec" apod., avšak i to se španě odlišuje od běžné mluvy dospívajících.

tak tohle mě upřímně rozesmálo:frog:

http://www.rodina.cz/clanek1060.htm (jak čelit drogám)
wendy
NAŠTĚSTÍ existujou i články neodsuzující marihuanu jako strašlivou drogu

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=7417
http://www.drogy-info.cz/article/articleview/798/1/53/
FlickerBird
:punk:
(thx 2 project Enpsyro)
Pablo Honej
to FlickerBird:
tak jsem si po delsi dobe prochazel Grower a kdyz jsem narazil na tohle tema a precetl si ten jednostrany clanek tak me napadl presne tenhle ctyrilstek... :-)))
FlickerBird
všechny tyhle konspirační články jsou na jedno brdo :rolleyes: rozhodně ale můžou mít přínos v oddálení prvních zkušeností s drogama... přecejenom experimentovat s psychonautikou (moc hezkej název ;) ) by měl začít až člověk který si dokáže udělat na věc vlatsní názor a nepodléhá tlaku okolí
bohužel se to nějak nedaří :(
Kacko
Má odpověď:


Alkohol má velká rizika

Alkohol, s nimz ma zkusenost pres 90% zaku neni tak neskodny jak se nekdy zda.
U chronickych alkoholiku dochazi ke ztrate osobnosti a zniceni sveho osobniho zivota. Pomerne bezne jsou stavy kdy dany uzivatel je agresivni, obtezuje okoli, nedokaze komunikovat s okolim a ztraci kontrolu nad svym telem.

Zavislost na alkoholu se vytvari pomaleji naz na pervitinu, nebo heroinu, lze se s ní vsak setkat u nas, i v zahranici a to v masovem meritku! Závislostí jsou více ohroženi dospívající v obtížné životní situaci nebo s duševními problémy. Zde je třeba připomenout, že mezinárodně přijatá kritéria závislosti nevyžadují přítomnost odvykacího stavu, ale přítomnost nejméně tří ze šesti znaků závislosti. Uživatel alkoholu je tedy na droze závislý, jestliže např. pociťuje ve vztahu k alkoholu craving (bažení), špatně se ve vztahu k němu ovládá a pokračuje v jeho užívání navzdory škodlivým následkům, které jsou mu známy, jelikož po vysazeni drogy ma silne odvykaci potize.

Tyto potize ma, narozdil od uzivatelu marihuany, protoze alkohol se v tele nehromadi tolik jako marihuana a predevsim u zavislych na tvrdem alkoholu je to dano navykovosti a nebezpecim, ktere tyto napoje skryvaji.

V souvislosti s duševním zdravím stojí za zmínku pojem „průchozí drogy“ („gateway drugs“). Rozhodně nelze tvrdit, že každý, kdo má zkušenost s alkoholem, si vytvoří závislost na heroinu nebo pervitinu. Caste užívání alkoholu, však přidává rizikové faktory a zvyšuje ohrožení i ve vztahu k jiným návykovým látkám a to výraznou měrou. Alkohol se (vedle tabaku) radi k tzv. vstupnim drogam.

Konzumace alkoholu snižuje schopnost organismu produkovat testosteron. Pitím alkoholu je u mužů možné docílit účinků obdobných menopauze u žen. Alkohol nejenže postihuje sexuální funkce, ale kromě toho také připravuje půdu pro vznik srdečního záchvatu a dalších nebezpečných poruch.

Nejčastější poškození organismu při dlouhodobém užívání (zde nadužívání):

-jaterní nemoci
-nemoci trávicího systému
-vysoký krevní tlak
-nemoci periferních nervů
-duševní poruchy (např. delirium tremens)
-zvýšený výskyt zhoubných nádorů

Hlavní rizika:

-častější úrazy
-dopravní nehody
-zvýšený výskyt tělesných nemocí
-vznik alkoholické psychózy


Řada studií popisuje nález alkoholu v tělech osob zemřelých při dopravní nehodě. A to v extremni mire - az 70% dopravnich nehod se stala dusledkem alkoholu. Klasická studie na trenažérech z roku 2005 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné lahvi tvrdého alkoholu. 1)Uvedené se vysvětluje tim, že dany uzivatel se po tuto dobu nachazel v nemocnici s tezkou otravou alkoholem a chvilema bojoval o zivot. Kontrolovaná studie prováděná u zaměstnanců amerických pošt zjistila, že zaměstnanci, u kterých se prokázal pozitivní nález alkoholu v krvi, měli o 83 % více pracovních úrazů, o 85 % více jiných úrazů a o 78 % vyšší nepřítomnost na pracovišti než kontrolní skupina.


Pití matky v průběhu těhotenství může mít mnoho negativních následků, od většího rizika potratu přes nízkou porodní váhu (což znamená, že dítě je oslabené) až po nejvážnější postižení, jímž je fetální alkoholový syndrom (FAS). U dítěte s FAS se kromě charakteristických fyzických rysů a psychického poškození objevuje nejzávažnější projev a to je mentální retardace, která není ovlivnitelná prostředím, léčbou, vzděláváním a je přetrvávajícím problémem. Samozřejmé je, že pití rodičů po narození dítěte jeho zdravému vývoji rozhodně také neprospívá a děti alkoholiků mívají vážné psychické potíže, ať už dědičného charakteru nebo dané špatnou rodinnou situací a výchovou, kdy trpí především nezájmem rodičů a jejich nevyzpytatelností ve výchově.


-- takze tam kde je 1) tak tam jsem si 2 vety vymyslel, ovsem ta prvni je plne pravdepodobna a ta druha je uplne stejna picovina jako v tom puvodnim textu:)

jinak sem cerpal ze svych vlastnich zkusenosti ale taky z http://alkohol.mysteria.cz

jsem dlouhodobym uzivatelem marihuany i alkoholu. Denne vykourim krabicku cigaret. Podle techto studii bych mel byt par let ve stadiu rozkladu.
Misto toho jsem jen nebezpecne posedlej clovek s anarchistickymi sklony, pritom nezinarodne propojen. Dale provokuji masivni, alkoholem a drogami prizivovane silacke demonstrace proti pokojne spolecnosti.:) (tohle vsecko o me rekl ing. Paroubek, kterej me nikdy v zivote nevidel a vubec me nezna)
Dekuji mu tedy za jeho odhaleni me prave identity a verejme tu prohlasuji, ze pan ing. Paroubek je arogantni, nebezpecny zoofil s priznaky totalni imbecility(z psychologickeho hlediska), ktery je mezinarodne propojen. Dale povolava drogami prizivovane politiky do postu, ktery jim neprislusi a kteri jsou take nezinarodne propojeni.

:)
//unknown ganja
Kacko
Ehm. Test na leteckem simulatoru probehl zacatkem prosince 2005 u me doma na kompu. Zkourenej lítám mnohem lip nez zlitej ba i nez kdyz sem plne strizlivej. Ing. Paroubka znám pouze z medii. Jsem slusne zkourenej, jelikoz sem se vratil z kalby. Tot vse.


upd.: a pac me to cely nasralo, tak sem to dal na tu site rodina.cz :) http://www.rodina.cz/scripts/diskus...from=&yearfrom=
Kelso
Vsetkym co sa cuduju,vo vacsine veci v tom clanku treba suhlasit.Mali by ste si dat dolu ruzove okuliare.Ale legalize by mala byt,je to kazdeho osobna volba co si kto zvoli.Napr.,urcite je lepsie hulit ako chlastat.Priklad:Porovnaj si keby si napriklad pol roka hulil denne a denne chlastal.Po pol roku chlastania mas nabeh na alkoholizmus.Este nesuhlasim s porovnavanim ganje a tvrdych drog,su to uplne odlisne veci,nesuhlasim ani s tym ze je to brana k tvrdym drogam.Uz hulim nejaky ten piatok a nikdy som nevyskusal tvrdu drogu,skor by som povedal ze teraz je to naopak,naprv zapikovat a potom zahulit.Takze asi tolko a ponaucenie je:aj trava skodi,ale oproti rozjebavaniu si pecene chlastom a inym drogam sa to neda porovnat.Ved ked zahulis 7 spekov do tyzdna tak zase tuberu any ziadnu schyzu nedostanes.
Deda Mraz
Zajímavý odkaz na článek Hulte! Vyroste vám mozek!
kvasimodo
ono vsetko ma nejake svoje rizika ... ja osobne napriklad hulim ale zaze nefajcim cigi ... obydve su skodlive ale z gresu mam aspon vyborny stav a z cigariet zly tak je jasne ze si radsej zahulim ako zafajcim... a zase na druhej strane si myslim ze cigarety su prechemizovane pretoze sa do cigariet pridavaju rozne chemky a ganju si mozes vypestovat na cisto prirodnej baze co je super a myslim si ze je lepsie hulit prirodnu ganju ako chemicke cigarety ... a nad cim sa mi rozum zastavi je snad to ked nejaky cocot co fajci krabicku cigariet denne mi ide vraviet ze ja som fetak lebo hulim ... hehe fuck of fashos
lordWilliam
Na par mistech jsem cetl ze MJ krom pameti poskozuje i inteligenci, trochu jsem po tom patral a nasel jsem toto
http://www.cmaj.ca/cgi/content/full/166/7/887 (http://www.cmaj.ca/content/vol166/i...arge/15TT1.jpeg)
Z textu jasne vypliva ze primerena konzumace, radove necelej speq denne ma na inteligenci pozitivni vliv ;-)
TomHash
No, je to sice starý, ale...

1. Marihuana karcinogenni? Ano! Ovšem THC cíleně napomáhá likvidaci starých (i rakovinových) buněk. (narozdíl od cigaret - tabák má opačný efekt, proto kuřáci vypadají jak seschlé hovna a dostávají raka - cigaretový kouř uměle prodlužuje život přestárlých buněk)

- a kdo se přesto bojí, ať si dělá papání ;)

2. Gateway? Piece of shit. Sorry, ale marihuana NENI gateway. Ano, přiznávám, že se člověk může dostat do styku s jinými drogami, když hulí, ale kdo mu to kua káže brát? To je každého volba jestli řekne ano takovým hovnám. Marihuana není gateway. Takový názor mi hýbe žlučí, je to jen další zbytečný kyd na naše miláčky...

3. Schizofrenie - o tom nic moc nvm, ale podle toho co vím, tak to opravdu nějakým procentem riziko zvyšuje, ale to v drtivé většině u lidí, co k tomu mají předem dispozice. Tomuhle bych vůbec nepřikládal pozornost...

4. Závislost- Ano, vzniká. Ale jak říkal Děda - jsem na tom závislý asi tak jako na counter strike nebo třeba jezení různých jídel a vůbec - > takových závislostí má každý beztak až až... Navíc opravdu nikdy nebyla dokázána fyzická závislost. A z vlastní zkušenosti -> Dřív jsem kouřil, přestával jsem tak 10x (naposled uspěšně, a ted jsem trochu odpurce...) a naopak na hulení závislý nejsem, jsou období kdy třeba týden (i víc) nehulím, a že bych se bez toho neobešel to se říct nedá ;) . Tak si spočítejte jakou že závislost vlastně marihuana způsobuje.

5. Řízení s brkem -> Tady je to podle mě z jisté části subjektivní, ačkoli si obecně myslím, že zkouřený člověk řídí mnohem lépe. Lepší koncentrace. Ale to je fakt rozporuplné, někdo po brku nemůže stát, natož aby řídil že...

6. Těhotenství a THC. Někde jsem četl (dokonce asi tady na G), že je to právě naopak než v tomto článku a že i děti mají lepší vývin a jsou intelektuálně zdatnější - ale o tom moc nevím, takže to spíš jen tak podotýkám :)

Jo a zajmala by mě jedna věc -> Jak je to s THC a pamětí? Četl jsem že zhoršuje, jinde že zlepšuje, co myslíte vy? ;)

Tak báj, G zdar a bacha na benga :)
GeorgeJung
nevim jestli to patří sem, ale je to celkem pěkná reportáž:
http://www.ct24.cz/vysilani/2008/12...:05-fokus-ct24/
MadEGGA:()
me to taky neprislo nejak spatny ten clanek. Uz jsem teda narazil i na mnohem horsi. PRedevsim v novinach teda. Navic prestupni droga to bohuzel je.. hodne lidi si po par prohulenych letech rika, ze uz je to nuda, ale uz se mu stim nechce prestavat, tak casto zkousi jiny drogy a taky casto mneni tuhle zavislost za jinou.. me samotnyho to taky tak nejak motivovalo k dalsim experimentum a ve svim okoli nejsem ani nahodou jedinej ;)

jinak nevim jak je to s THC jako takovim, ale marihuana a nektere latky obsazene vni snizuji nepochybne imunitu. Mozna kdyby se nekourila, tak to nebude tak rapidni.
angelo97
"Poměrně běžné jsou úzkostné stavy, panické ataky, poruchy nálady a pocity pronásledování po aplikaci drogy.''

mno thak toto sa stava iba neskusenym hulicom resp. ludom kt. s hulenim zacinaju...polovica clanku su iba polopravdy...ale ja niesom za legalizaciu:)jednak preto ze by podla mna deti chodili stale vypecene a po druhe si myslim ze zakazane ovocie chuti najlepsie:):)nech zakazu aj sex:D:Dto bude potom rajd:-)
MadEGGA:()
to by pak bylo jako s alkoholem.. nemyslim si, ze by ti fagani hulili vic nez ted.. spis naopak min ;)

navic uzkostny stavy to podleme vyvolava predevsim u liti, co jsou uskostni :D tudiz co maji tyhle stavy aji bez mj.. akorad sni je to intenzivnejsi. Jako me osobne to treba jednou z za cas nahodilo nejvetsi uzkost.. celkem bezduvodnou.. tak jsem to pak na cas omezil, nebo kdyz to na me prislo, tak jsem lupl par piv a uzkost byla tu tam :)) ale samozrejme vyrovnani zkuseni a hlavne zdravi lidi bez latentnich dispozic jsou s timhle celkem v suchu ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma