Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Samice x samec + 12 hodinovy cyklus - Klikni zde pro originální téma
gaspacho
Dobre dopoledne vsem dobrym lidem.
Hledal jsem ve foru i ve FAQ a mel bych doplnujici otazky, snad se nebudete zlobit.

Mam v byte pod oknem dve kvetinky, predevcirem jsem je musel kvuli remeslnikum schovat do skrine, tak jsem si precetl zdejsi diskuse a rozhodl se privest je zaroven do kvetu tim, ze jsem je nechal ve skrini neco okolo 13 hodin. Vysledek se dostavil, dokonce si myslim, ze vim ktera je samice a ktera samec (ta FIMka ma na potencialnich palickach vlasky a hladky stonek, ta druha vypada na trsy kulicek a ma na stonku zretelne ryhy, doufam, ze jsem to urcil spravne, kdyztak me prosim opravte).

Ted se chci zeptat:
1, na vikend jedeme pryc, takze kyticky necham u okna. Nebude jim vadit zpetna zmena z dvanactihodinoveho cyklu zatmeni na "normalni" denni? Pokud jsem vse spravne pochopil, tak by mely zustat ve fazi kveteni.

2, Uz treti den zrejme z jedne kyticky roste mlada slecinka, z druhe bude chlapak. Kdyz samcovu zivotni pout ukoncim az dnes, nebude to vadit? Tim myslim - nestihnul uz pozvat slecnu "na rande"? ;-)

3, Co mam udelat s mladym panem? Obavam se, ze vynos z jedne kyticky nebude stacit k pokryti mych potreb (;-)), takze bych rad "vydoloval" neco i z nej. Pokud mozno kremaci - mlecnym vyrobkum prilis neholduji, zaroven jsem si ale vedom toho, ze neni sance ziskat ze samce "stoned-high material", ale aspon troska toho suseneho na zlepseni nalady by se hodila. Pokud se jej rozhodnu zkusit ususit, nebude vadit, kdyz jeho ostatky zustanou slecne na odiv (rozumej - poveseny na skrini)?

Dekuji vam vsem za pripadne odpovedi, myslim ze by toto tema mohlo byt prospesne i dalsim lidem.
Niga
Ak myslis susit samca v tej istej miestnosti v ktorej rastie samicka - to ti neodporucam. Nemyslim ze mas v izbe uplne bezvetrie. Ale ak chces semena na buduci rok..........
Locki23
k bodu 1: Pokud byly kytky ve zkraceny periode jen jeden den a jsou zpet na soucasnych asi 16 hodinach denniho svetla, je to otazka, jestli zustanou v kvetu, kterej jak rikas(po jednom dni je to zajimavy) nastal. Zkusenost je takova, ze samec se uz asi do vegetacni faze nevrati a bude dal kvest. U samice zalezi na druhu a podminkach(v jaky hline a v jak velkym kvetinaci pestis - predpokladam hlinu - atd.) Pokud uz zacala nakvitat, tak se se soucasnym zkracujicim dnem uplne do vegetativni faze nevrati, ale nepocitej z zadnym extrarychlym prechodem na kvet.

ad 2) No to zalezi, jestli chces semena, nebo ne. Kytce samotny je to relativne jedno...jen po opyleni uz tolik samice nezene do kvetu, coz vede ke snizeny sklizni, ve ktery jsou navic semena...jak rikam, jde o to, jestli semena chces, nebo ne.

ad3) To zalezi, jak hodne pokrocile je samec nakvetlej. Podle toho, co pises bych predpokladal, ze malo a vadit(cili plodit semena) by to nemelo. Pokud uz na nem mas velky kvety tesne pred rozkvetem, muze se stat, ze po poveseni jeste stihnou vypustit pyl a pravdepodobne Ti slecinku osemenej. :)

K urceni samce a samice pristupujes myslim dobre, jen ten hladkej stonek neni urcujici atribut...takze vlasky vs. koule. :)
gaspacho
Diky za odpovedi. No kyticky byly ve skrini zatim dve noci, dnes a zitra tam pujde slecna zas, takze celkem 4 ve skrini, pak dostane na 2 noci "vychazku" pod oknem a pak budu minimalne dalsi dva tydny pokracovat ve skrinove torture.
<br>
Diky za rozlisovaci pomucku (vlasky versus koule) - to se bude pekne pamatovat.;-) Samcovy koule maji asi 1mm, takze by snad oplodnovat nemely (opravte me, jestli se pletu).
<br>
Muzu teda samce vytrhnout a povesit na skrin na suseni, nebo je to nebezpecne? Niga doporucuje nesusit ve stejne mistnosti, ale ja nevim, jestli uz v tak rane fazi muze predstavovat hrozbu (semena nechci).
<br>A jeste me napadly dva dotazy: to, co tu ted mam, to jeste neni kveteni? (znamena kveteni u konopi to same jako u kvetin)? A da se nejak rozlisit samec od samice driv nez podle vlasu (kouli)? (vim, je to zbytecne, ale zas to pak neni tak napinave jako kdyz jeste u skoro jedenapulmetrove kyticky nevim co je vlastne zac:-))
gaspacho
Jeste jsem zapomnel - kyticky mam v kvetinacich, normalni hlina, pritelkyne je 1x tydne hnoji, ted jsme delsi dobu nezastrihavali, ale asi se do toho zas pustim - kvuli pristupu svetla.
smokiee
rozhodně nedoporučuju nechávat v jedný místnosti(bytě):eek: . Na balkóně mam kytiny a nadruhý straně bytu(3+1) sem měl za oknem samce. Když sem sklepával pyl ze samce pro další využití a pak šel čuchat k paličkám nějakym záhadnym způsobem (na oblečení rukou nebo větrem?:confused: )semi tam po cca 2 dnech začali tvořit semínka:(
doporučuju samce neprodleně sklidit popř. nechat nějakej pyl ale samce bych nasušil (dál od slečny) a posléze zavřel do nějaký nádoby či skonzumoval.Receptů je tu spousta:frog:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma