Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Postupy na změkčení vody - Klikni zde pro originální téma
epic
Jen tak pro info semdám nějaký základní.

Pomocí mrazáku
Asi málo známa metoda, ale funguje. Postup:do plastové láhvé dám 9/10 vody (led má asi o 1.1x větší objem než voda), láhev zmáčknu a dám do mrazáku zmrznout z 2/3 vody. Pak zbylou 1/3 vylejeu a led v láhvi propláchnu. Jakmile led rozmrazím dostanu podstatně měkčí vodu.Voda z vodovodu o tvrdosti 22st (UT 13) a PH 7.4 a po rozmrazení je tvrdost 7st. (UT 5) a PH 7.1.

Ředění destilkou
Nejlepččí je laboratorní destilka,ale je dost drahá, takže je lepččí technická. U ní je však problém,voda je sice přehnaná přes destilák, ale není to na 100% - většinou je o něco kyselejší než laboratorní,má PH 7.0,to tolik neva,spíš se může stát, že je to destilka, která je přehnaná přes trubky z mědi popřípadě i jinýho kovu.Taková destilka obsahuje určitý procento mědi a časem se může do kyti nasáknout.

Ředění sněhem nebo dešťovkou
Tak to je v pohodě,akorát bacha na dešťovku nachytanou třeba v centru v Praze nebo jinejch rušnejch městech.Když chytám dešťovku,tak vždycky nechám mraky trochu vypršet,až je lepší a čistčí vzduch.Dá se chytat na třeba igelitovou plachtu(třeba na zakrejvání nábytku z Baumaxu),nataženou někde na trávníku. Ze střechy může bejt taky, ale musí bejt už po bouřce vopláchnutá. Jen si dejte bacha na střechu z IPY, mineralobitu apodnýho sviňstva nebo i kanadskýho šindele.Pouštěj prej až 10let nějaké sviňstva. Voda by měla bejt čistá a nijak zabarvená. Dešťovku i sníh vodu potom ještě procedím přes jemnej hadr.
epic
To chell: samo,máš pravdu,dešťovka je zadarmo a nemusíš utrácet za elektriku nebo plyn pro vařič.To mražení vody je si myslím levný,skoro každej má doma ledničku která běží,tak proč ji nevyužít.Kámoš takovou destilkou z lednice dokonce dolejvá i autobaterku,f pohodě mu funguje.Jinak tyhle rady mám vod akvaristů.
epic
Hrotíku,bublák nemám :( Na něj bych radši použil jinej postup,to máš prafdu.Třeba i reversní osmózu,ta je sice dražší-okolo 8-9tis nebo levnější,převaření.Mně to na těch 5 kyti stačí.V případě bubláku mám mámu na horách,voda je tam samo lepšší,občas taky vodu doveze.PH upravuju samozřejmě na lepší hodnotu než 7.1 :) na to mám nějakej roztok z akvaristiky.A co Ty? Jak to řešíš s tvrdostí a PH?Poraď míň zkušenýmu.
epic
To hrotik
Ná zvýšení používám taky jedlou sodu a na přikyselení je prej dobrá i kys.citronová ale s tou nemám zkušenosti.V okolí Hradce je příšerně tvrdá voda :( i 23,takže hledám vždycky dostupný metody.Jinak díky :)
anubis
ja beru vodu ze studne jak na kytky tak i rybickam vzdycky to necham
jeste pres vecer odstat a je to O.K pH je 5 a kousek...
epic
Udělal jsem zkoušku,vařící voda z bojleru kterej mám doma (180l) .Zdá se to bejt OK,pro kyti do skříně ještě nedávám ale všem domácím ( marantha, strelicie, dracena , muškáty i opuncie) to chutná :) ECčko budu měřit hned jak si půjčím měřák.
hexamin
to pitrysek
myslim ze elektrolyzov ec vody velmy nezmenis teda za predpokladu ze sa ti nic nevyluci na elektrodach napr kationy ako na, k, ca a pod vo vode urcite ostanu a ohladne cl by som tomu tiez velmy neveril ale na druhu strany ani netusim co obsahuje voda z vodovodu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma