Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Existuje nejake svetlo, na ktere kytka VUBEC nereaguje? - Klikni zde pro originální téma
Firestarter
Zajimalo by me, jestli existuje nejake spektrum svetla, na ktere kytka vubec nereaguje? (proste, aby ji to prislo jako, ze ma absolutni tmu) Mozna je to uplna kravina, ale zajima me to proto, ze vzdycky, kdyz prijdu ke kytickam a maj zrovna periodu spanku, tak si nemam cim posvitit (uz me sere, tam vzdycky tahat lampicku a po tme ji zapojovat). Takhle chci bejt u kyticek trebas dele. Udelat poradny fotecky, ale nechci aby je to svetlo ovlivnovalo. Mno snad jste me pochopily
fernetman
No za 1) je pekna blbost svitit na kytky v case spanku lampickou, stresujes tim kytku, muze ti pak vyrust hermous nebo i samec a z a
2) jeste sem nevidsel zarivku co by svitil zelene, pokud bys chtel svitit na kytky po tme abys na ne ty videl, tak musis pouzit na osvetleni aspon nekolik zeleneych LED a ty je uvidus, ale ony tebe ne :-)
hexamin
asi vecsina svetelnych zdrojov aj ked budu svietit zelene svetlo bude vyzarovat aj v inych farbach spektra preto bude vhodne pouzit neaky filter ktory prepusti len ziadane vlnove dlzky (uz to vydim ako niekto uduje panel zo zelenych lediek koly pozorovaniu kvekov pocas tmy hehehe)
to smalholder
niesom biolog ale mam pocit ze rastliny zelene svetlo vnimaju len ho neabsorbuju a nemenia na energiu tak neviem ci by ich to nerusilo mohol by si poskytnut neaky odkaz na literaturu pls?
Majky
ta zelene svetlo rastliny nevidia....
acidrop
myslite si ze ked sa na dve minuty clovek pozrie pri plnom svetle pocas spanku na rastlinu nejak vyrazne ju to ovplyvni? stresuje do poznatelnej mieri?
Masai_Mara
stejnej zájem mám o todle théma.. já teda mám bodovku, je to taková ta klipsa s kolíčkem, tagže si ji vždycky připnu na stěnu BOXu a svítim na kytí zelenou žárovkou( koupenou, né natřenou) , a to max. 10min.
škodim tim tedy svý Drahý..?
Deda Mraz
hexamin: na grafu absorpce pigmentů je kolem 500nm průsečík grafů obou chlorofylů zhruba roven nulové absorpci, takže si myslím, že zelené světlo na těchto vlnových délkách rostlina odráží beze zbytku a tak je zřejmě ani nevnímá a nemůže jím být stresována.

acidrop: dvě minuty světla ji ovlivní zcela jistě. V podstatě stačí i velmi velmi krátký záblesk světla. Výsledkem takového stresování je přechod na květ nebo i tvorba samčích květů. Zelené světlo by takový účinek mít nemělo, četl jsem kdysi na OG, že si tam podobnou lampičku na prohlížení spících kytek taky někdo udělal a o problémech nic nepsal. Musí to být však čistě zelené světlo, ne nějaké zelenožluté nebo tak... Ideální na to by bylo několik zelených LED diod, i když dost dobře nevím, co je ke kochání na rostlinách osvětlených monochromatickým světlem... Není lepší prohlédnout si je ve dne, bez výraznějšího barevného zkreslení?
Firestarter
citace:
Původní příspěvek od fernetman
No za 1) je pekna blbost svitit na kytky v case spanku lampickou, stresujes tim kytku, muze ti pak vyrust hermous nebo i samec

No prave proto jsem zalozil tohle tema!

citace:
Původní příspěvek od Deda Mraz
... i když dost dobře nevím, co je ke kochání na rostlinách osvětlených monochromatickým světlem... Není lepší prohlédnout si je ve dne, bez výraznějšího barevného zkreslení?

Ja to mam udelany, tak ze pres den maji kytky tmu a v noci jim svitim (kvuli teplote). Jinak bych se na ne ani nevis jak rad podival pres den :)
lordWilliam
2dedamraz: Nic proti tvejm znalostem ale nepřijde ti trošku divný že pokud kytku stresuješ tak ti vyroste samec? Co se týče mých znalostí genetiky tak vím (nebo si jen bláhově myslím) že pokud kytka jednou vyraší jako samice tak se z ní samec už stát nemůže, ne? (teda pokud stres nepřiměje chromozomy konopí k radikálnímu přehodnocení svý genetický informace ohledně pohlaví :-°)
Jinak k tématu pokud i na krátkej okamžik na kytku posvítíš světlem který přijímá tak narušíš tzv temnostní fázi fotosyntézy (včetně Calvinova cyklu) a kytka musí celou "proceduru" temnostní fáze začít znovu, což jí asi i stresuje :-°(
hexamin
to lw
no dedo mraz ma v tomto bode pravdu kvetky su stresovane a mozu ukazat samcie kvety co sa vyuziva na ziskavanie feminyzovanych semien trochu sa tomu da pomoct pouzitim infra red svetla po ukonceni svetelnej fazy cca 15 min ir o specifickej vknovej dlzke rozklada................ blizsie info og pouziva sa to na skracovanie a zefektivnenie tmavej fazy fotosintezy pocaskvitnutia je mozne svietit 16/8 a kvetocky budu kvitnut
Deda Mraz
lordWilliam: jen jsem chtěl ještě napsat, že při Calvinově cyklu se zpracovává CO2, takže se jedná o děj spojený s fotosyntetickou (denní) fází. Při fotorespiraci v noci C.c., podle mého názoru, neprobíhá. Jinak tím stresováním ze samice neuděláš samce, ale jen samici s menším množstvím samčích květů, tedy hermafrodita. Jinak ačkoliv je konopí rostlina dvoudomá, pohlavní diferenciace je často ovlivněna mnoha vnějšími faktory. Například v nadměrně kyselé půdě mají semenáčky výraznou tendenci tvořit jedince samčího pohlaví.
Hyena
V knížce biologie fotosyntézy sem se dočet, že i ve vyšších rostlinách existují karotenoidy, které absorbují zelenou.. je jich sice jen málo, ale stejně je vidí :p:
Předpokládám , že nevidí infračervenou, vzdáleně infračervenou ... atd. Prostě dlouhé vlny.
Era
Chcš to jen kvůli teplu v noci? Dej tam teplomet:)
Obyč. slabší žárovku nějak odstiň, ať z ní není vidět ani paprsek a fuč skrz ni větrákem zahnutou zevnitř čenou trubkou na kytku.
Nebo ještě lépe místo žárovky termostatem spínaté topné tělísko z vysoušeče vlasů. Bacha na požární bezpečnost!!!
Vím, žere to elektřinu. Nedá se svítit:)
Deda Mraz
Era: nenamáháš se ani přečíst si o co tu jde a už radíš...
Firestarter
LD 11W/017 kompaktní zářivka zelená
je tahle zarivka pro muj ucel dostacujici a fakt neovlivni kytky?
Firestarter
citace:
Původní příspěvek od Deda Mraz
... V podstatě stačí i velmi velmi krátký záblesk světla ...

Myslis, ze ji ovlivni i blesk z fotaku? A co trebas kytky co jsou nekde u pole, kde non-stop jezdi v noci auta? Ty, aby se zblaznily, ne? :)
Deda Mraz
Firestarter: no výbojka blesku ji zcela jistě ovlivní... Někde jsem četl, že stačí i škrtnutí sirkou. Ale nejde mi do hlavy, jak se kytka vypořádává s někdy dost jasnými nocemi, kdy je hodně světla z Měsíce... Možná že kytka je schopná "mít noc" i při určité hladině osvětlení, ale ruší ji jen náhlá silná zvýšení osvětlení, fakt nevím. S těmi auty tedy nevím, ale kdo má kytky tak blízko silnice?
Firestarter
citace:
Původní příspěvek od Deda Mraz
... S těmi auty tedy nevím, ale kdo má kytky tak blízko silnice?

No ja myslel, ze jde o fotosyntezu a tu maj prece vsechny kytky a ne jenom ganja, ne? (A trebas takove slunecnice vyrostou nadherne i u silnice)
hexamin
to firestarter
no ja si myslim ze kvetok to rozdycha pocas mesacnej noc ci v pripade svetiel aut celkom ook vid zelen v meste popri verejnom osvetleni ale urcite to niesu idealne podmienky;-(( si si isty ze ta ziarivka o ktoej pises svieti iba v zelenej? ze nema sirsie spektrum?? asi to bude musiet byt zaistene vhodnym filtrom

to all
nieje tu ziadny pestovatel co sa ma vhodne vzdelanie pripadne skusenosti so zelenym svetlom pocas tmy?? aka je konecna odpoved na tento thread??? hladali ste na og? kamarat mal kvetky na balkone (orig semena indika ruderalis odomna) a nekvitla mu kym ostatne v lese uz kvitli tak sme ju niesli do lesa heheheh trosku sme ju poskodili (par vetviciek sa polamalo a poohybalo v rupsaku a v autobuse to bolo celkom citit hehehehe) v lese zacala kvitnut cca po tyzdni mozno by zacala aj na balkone ale pripisali sme to svetlu z izby na balkone
Firestarter
2hexamin: Jinou moznost, nez koupit tuhle vybojku nemam, protoze jsem jinou ani nenasel. O nejakem filtru jsem taky premyslel, ale kde se vubec neco takoveho da koupit?
hexamin
no to netusim skusil by som sa opytat v neakej ook optike ci fyzikara na skole mozno ma nieco v labe ak nie aspon ti moze poradit
Cau kluci. Podle me kytka nevydi presne takovou barvu jako sama ma. Tudle barvu ona odrazi a proto vidite, ze je zelena. Vlastne treba ani zadnou barvu nema, akorat odrazi tu zelenou. A co se tyce ty narusovani ty noci, tak ja pred 2 rokama k holkam lez kazdou 2x noc kvetu a tak 1/2 hodky poradne prosvicoval a stejne treba Super Skunk sem sklidil do 50 dnu kvetaku. Nemas spis ty kytky njaky podviziveny nebo nemocny? To bych se pak nedivil, ze se jim do kvetu moc nechce.
peace
Hyena
Faktem je, že minimum světla přijme ze zelený barvy. Všichni ale víme, že neexistuje nic, co by odrazilo 100% jakéhokoli světla :)
=> risknout to můžete, efekt bude nejspíš zanedbatelný, ale nebylo by jednodušší dívat se na ně ve dne?
Pro majetné existuje možnost navštívit nějaký Army shop a podívat se po noktovizoru, ale...

Červen a červenec nechávám kytky růst pod sluncem, sou v obýváku, takže když se někdo z nás vrátí dom pozdějc, rozsvítí třeba na hodinku, dvě (3x60W žárovka)... Ale žádný kytce se nic nestalo; ani hermáč. Třeba to je genetikou :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma