Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
v/scrog nebo jenom scrog ??? - Klikni zde pro originální téma
Wintermute
Chci zacit hydroponii ale nevim jestli mam pouzit v/scrog (jako treba Carlos) nebo jenom scrog (proste mriz nad kytkama) ... mam 150W vybojku, kybl pribl. 20l, 2x 3w vzduchovadlo, a jestli nebudu linej tak tam este dodelam vyrobu CO2.
Co je podle vas lepsi (vynosnejsi)? a kolik kytek tam dat?

[Edited by Wintermute on 02-08-2001 at 09:42 PM]
podle mě je jedno jestli je to v/scrog nebo h/scrrog. Výnos nezaleží na typu scrogu. Jen si musíš dát záležet na výchově stonků pod pletivem, ať se ke kytce dostane co nejvíc světla. Já mám h/scrog na 150w mám jednu kytku ale pokryla mi plochu 40x40 cm. 4 kytky možná moc (250W) 1 asi málo dej tam když tak 2.
carlos
Vertikální scrog vidím výhodný pro situace s omezenou výškou a nebo jako stanice pro matky a klonování. Pro tebe doporučuju klasický scrog, pletivo tak 15-20 cm nad bubblerem. Dal bych jednu nebo dvě kytky. Jestli máš jen jeden kýbl, dej do něj jednu. Na něj připevni čtvercovou konstrukci s pletivem - jak říká rezistor - tak 45x45cm, víc ne.
Wintermute
dik vsem asi tam dam 3 kytky do v/scrogu a bude to.

este bych chtel vedet jakej polomer by mel mit kruh kvetinacu - vzdalenost od vybojky tipl bych to na prumer 25cm nespali se?
sežeň si nějakou větší nádobu něco jako má Carlos v příspěvku 70W Micro v/scrog tam můžeš dát 3kytky. Vzdálenost od výbojky si můžeš zkusit rukou- jestli tě bude výbojka hodně hřát na ruku - tím myslím skoro pálit (v úrovni vrchů kytky) dej ji dál. U 150W na růst tak 15 cm a na květ ji můžeš asi maximálně 10 cm od kytky.
Wintermute
ale ja mam nadobu asi jako carlos celkovej objem 34l, tech priblizne 20l je odhad kdyz se nalije voda 1cm nad dno kvetinace (tak jaxe to pise v navodu na bubbler). takze ty 3 se tam snad vejdou
carlos
150W HPS má efektivní dosah něco přes 350mm. Doporučoval bych průměr cylindru udělat takových 400mm s tím, že palice budeš při květu držet uvnitř válce. Po své zkušenosti bych řekl, že můžeš dát kytek po obvodu i víc-- nebudeš je tolik vychovávat do stran, ale necháš růst do výšky. Klidně pět kytek-- podstatně tím zkrátíš dobu vegetace. Na druhou stranu je to zase více práce :).
TSUBA
Čistě toereticky, co kdyby se na ten válec z pletiva nasunul nějaký další válec ze skla a kytky by nemohly prorůstat tím pletivem dovnitř, jen by se plazily po celém obvodu a potom, ve vhodnou chvíli před zastavením růstu (po přepnutí na 12/12), by se ten skleněný válec odstranil a ty vhodné větvičky by se protáhly dovnitř, kousíček povyrostly a potom plně nasadily na květ. Bylo by pak méně práce s trénováním výhonků, ne?
To Carlos: Rikal jsem si, ze pokud bych mel ve v/scrogu 250W výbojku, udelal bych válec o průměru 40 cm, ale podle toho, co tu píšeš, by to asi bylo málo, co myslíš?

[Edited by TSUBA on 02-09-2001 at 03:36 AM]
carlos
Tsuba, ale ty potřebuješ aby se tím pletivem daly výhonky prostrkávat-- tím je trénuješ. To sklo není potřeba, ony fakt rostou jak potřebuješ (po troše přesvědčování :)). K tvé otázce: 400mm válec bysi určitě uchladil, ale je zbytečné používat menší, když můžeš dát větší průměr a tím mít i větší plochu pletiva. Z čehož vyplývá více palic :). 250W má efektivní dosah 500mm takže při vzdálenosti 300mm od pletiva dostatečně osvítí i vnějšek válce. BTW na OG si Realhigh jede 600mm průměr válce s jednou 400W a už teď je jasné, že dvě dvěstěpadesátky by byly výhodnější.
TommyBoy
Hele ja jedu z 250W, tri bublery a jednu kytky v substratu, moc mista to nezabare. Kdybys pouzil jeden bubler na 1 kytku v normalnim scrogu tak budes vyzivanej, podivej se na tohle treba te to inspiruje...
http://grower.cz/forum/showthre...15070#post15070
cagos
1, 2, 3 ein fier policaj
Nemuzu tohle nikde najit, tak se na to zeptam (aspon nezakladam novy thread :-) )

Mzu pouzit h/scrog i na kytky normalne v kvetinacich 4 kvetinace 4 kytky), mam malou skrin (50x60) a navic nechci aby se mi kytky moc nespletly do hromady.

Diky moc :-)
seňorita Lamparez
pro 1 2 3, určitě ho použít můžeš
TSUBA
Tak mně napadá...když se mluví o efektivním dosahu světla výbojky, který má být např. u 250W sodíku mezi 35 - 50 cm (různé zdroje - různé informace), znamená to, že to prosvítí až 50cm listoví (tzn., že v efektivním dosahu světla jsou všechny palice, které jsou sice stíněny okolními listy, ale nejsou dále, než 50 cm od výbojky)? Anebo palice ve vzdálenosti 50 cm od 250W sodíku dozraje pouze tehdy, pokud bude vystavena přímému (nestíněnému) světlu
YAHMAN
TO: TSUBA

Bohuzel B- je spravne. Efektivni dosah je efektivni, pokud svetlu nestji nic v ceste. Na druhou stranu vem si o kolik by sme prisli zabavy s prostrihavanim, ohybanim, propletanim do pletiv atd. :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma