Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Titan (Ti) a jeho použití - Klikni zde pro originální téma
Deda Mraz
Zajímalo by mně, jestli byste mi někdo nemohl říci něco bližšího o "přihnojení" titanem. Slyšel jsem, že se tak dosáhlo poměrně markantního zvýšení úrody u některých hospodářských plodin (vesměs kolem 20% nárůstu), u vinné révy například stoupá její cukernatost. Příznivé působení titanu se přičítá zvýšenému obsahu chlorofylu, intenzivnější fotosyntéze a zvýšené aktivitě enzymů. To všechno mi zní velice příjemně, ale rád bych se o tom dozvěděl víc, než to lupnu do bubleru a následně do plic... ;)Dostupnost titanu ve formě oxidu titaničitého je velice dobrá (je to tzv. titanová běloba užívaná do nátěrů stěn). Určité pochyby ve mně ale vzbuzuje fakt, že jsem se s touto metodou zatím nikde v praxi nesetkal. Proto pokud o tom cokoliv víte, uvítám vaše komentáře. Dík.
Bamboo
Vubec netusim co to muze s cannabis provist a uz vubec nevim jestli tady nekdo takovy zkusenosti ma a tak ti poradim akorat bud drsnej a testuj. frkni to jedny mrsce a uvidis pak treba i zahulis a jak se rika co te nezabije to te posili, takze jestli to prezijes muzes si gratulovat
Deda Mraz
Tak do toho přecijenom asi budu muset jít čistě experimentálně, protože najít o tom někde nějaké informace je takřka nemožné, i když někteří čeští botanici už vypracovali nějaké studie na téma "přínos přidávání Titanu rostlinám". Bohužel se k nim však nedostanu. Ledaže by někdo z vás měl přístup do České univerzity zemědělské v Praze nebo alespoň na zemědělskou fakultu Jihočeské univerzity.
Každopádně to asi stejně sám testnu, koupím si za pade půl kila titanové běloby a budu ji aplikovat postřikem. Zdravotní závadnosti už se tolik nebojím, zjistil jsem, že oxid titaničitý se běžně používá v potravinářství nebo třeba do zubních past... :)
hexamin
hi
oxid titanicity je dost slabo rozpustna latka niekde v tabulkach si mozes najst sucin rozpustnosti takze budes vediet pribliznu koncentraciu ti kationov v roztoku a ta bude nizka (ak ho nieco nebude komplexovat :-) takze ak titan nieje pre rastlinu jedovaty nic nepokazis
ale ti sa nepridava do beznych hnojiv ako ah ci canna a urcite nie koly financnej nedostupnosti
Deda Mraz
g420: Čus, no teď jsem úplně zrudnul ;) No jak by to mohlo se mnou dopadnout?... Zapadlo to hluboko do "todo listu" :rolleyes: Mám strašně moc práce, ale je fakt, že slíbit něco a vykvajznout se na to, je nesolidní jednání, takže dávám čestný pijonýrský, :) že hned jak budu mít v pořádku auto (doufám, že už pozítří - to záleží bohužel taky jen na mě, protože ho opravuji sám :eek: ) se v Pardubickém Baumarktu stavím pro titanovou bělobu a na kytky, co mám teď ve skříni to nastříkám. O Vánocích bych strašně rád zrealizoval i tu stimulaci růstu malým stejnosměrným proudem, kterou jsem v jiném threadu už taky nakousl...
Člověk si holt nesmí nakládat víc, než unese, teď už to vím :rolleyes: Korektnější by asi bylo hodit to sem na Grower až po skutečném vyzkoušení, ať už jako návod na zlepšení nebo jako varování před nefunkčním nápadem ...
Dan.Bass
Já nevim. Titan je kov a třeba živočisná tkáň na něj vůbec nereaguje. Snad až to vykouříš, tak budeš mít plíce jako z oceli. Radši bych to nedělal a neodvolával se na zemědělce, protože ty by v zájmu zvýšení produkce a tedy vidiny většího obnosu za něj utrženého přidali ke svym plodinám cokoli...
De la Vastierre
Tomu nevěř. Zemědělci už ani nehnojí základními hnojivy ani tak, aby to stačilo na doplnění živin sklizní ochuzených půd.
Dan.Bass
Asi máš pravdu. Zemědělci maj ale teď hlavně dva problémy : levnější rostlinstvo z EU a nevyzpytatelný počasí, nemyslíte ? Jak to maj s hnojivy, to jsem jenom hádal. Ale vycházim z toho, jak velká je průměrná touha průměrnýho člověka po penízkách...
cix
Jak to dopadlo s tím pokusem? Fachá to?
ges
oxid titanicity se dava i do jogurtu...jinak je to dobry fotokatylyzator a na jeho povrchu reaguje vsechno se vsim, ale to sem nepatri...od roku 2004 nic moc pokrok :-)
jak to vypada?\
hmm tak Deda Mraz to asi vzdal ... ale my by jsme to mohly skusit...a já bych byl ochoten do toho jít,box zatim funkční nemam ale jsem ochotnej píchnout semínko do hlíny a zalejvat ho barvou(či jogurtem :D:D:D)nebo bych to moch skusit na šalvějce :)
ale potřeboval bych vědět:
1.jakou barvu/vím že titanovou,ale jakou:)
2.dávkování???
3.popř. jak na tu rozpustnost(pokud se nevydaří třepat třepat třepat)

Freedom
cix
Jj, dobrý nápad, vyzkoušet to sami, když na to ĎM s3r3 :D

Bych doporučil následující postup:
Jasný, stačilo by asi jet ze semínka někde na okně, ale několik víc kitiz najednou (třeba 100) - aby byl pokus opravdu pokus a ne náhoda :)
seřadil bych je do dvou řad po 50ti (jasně, že to nemusí stát na jednom okně a přesně vedle sebe :P) Mno a každý dvě by dostali určitou koncentraci TiO2.
Rozhodně by to chtělo zjistit konstantu rozpustnosti TiOdvě a namíchat tak přesně potřebný roztok s nejvyšší a ten pak ředit..
Tady je pár odkazů, který by mohly pomoct se scháněním - tipuji každý barvy-laky.. ale zaujala mě nějaká blbá povrchová úprava :( viz. 1. odkaz

první odkaz
druhý odkaz - číselný kód
dritte odkaz - obrázek

Blbost, aby to kupovalo padesát lidí né? :D Kdo je při penězích a vyzkouší to? ... alespoň nějak podobně?
no a je to v P*del*:"Titanová běloba R02 je nerozpustná ve vodě i v organických rozpouštědlech."
tomu se říká smůla,první odkaz=první problém :(

tak teť sem z toho jelen...v tom 3 odkazu:
"Čištění pomůcek: vodou" ... nevim jak to mam vyčistit vodou kdyš je to ve vodě nerozpustný :confused:

cena tý běloby nejni problém(to kilčo v zájmu vědy obětuju:afro: )

TAKŽE PROBLÉM K ŘEŠENÍ: jak nacpat TiO2 do kitky???(kdo to rozluští dostane můj obdiv :p: )

Ps:jo a s tim testem...nejdřív bych to otestoval na šalvějce(mrzáček:injured: ) a potom(najaře) bych udělal rozsáhlejší test...ale nečekejte ode mě že budu mít 100kitek,nejsem farmář :einstein:

Pss:skusim něco vygooglovat:busted:

Freedom
Tak zatim sem zjistil jen to že fotokatalické vrstvy TiO2 za půsibení UV-A dokáží rozložit všechny organické látky a mikroorganismy bez produkce nebezpečných odpadních látek...což by mohl být problém při vyšších vatážích sodíku/UV-A se stejně k stresu a produkci pryskyřice nepoužívá(používá se UV-B pokud se nemýlím,a stejně TiO2 nejni na listech tak je to jedno...IMHO co to sou "fotokatalické vrstvy"???

dále že SnO2 podporuje fotokatalytickou účinnost TiO2, který oxiduje organické látky(ale furt nic co bych potřeboval :(

ale aspoň jednu dobrou zprávu bych měl...jak se tu někdo ptal jestli to může/nemůže bějt nebezpečný/bezpečný ... tak odpověď zní NE TiO2 je antibakteriální takže kdyš vás bude bolet v krku,a dáte si Titan brčko tak nejvíc co se vám stane je že to přejde(ale to by ste toho museli vyhulit FUCKT hodně:drools: ... takže pokud si nebudete sypat TiO2 do plyc a nebudete si na to svítit UV-A tak se vám nic nestane :rasta:

EDIT:teť mě ještě napadlo co takhle ho do kiti dostat pomocí jiný sloučeniny třeba: FeTiO3 nebo Na2TiO3 ale nevim co to je :confused:

pro dnes vše (jen doufám že nepíšu blbosti)
Freedom :shots:
cix
NAPROSTO KAŽDÁ látka je rozpustná ! :D
Některá míň (TiO2, SiO2, ...) čili říkáme, že je "nerozpustná"
Některá víc (cukr, sůl) čili říkáme, že je rozpustná

Taky záleží na rozpouštědlu (polární, nepolární)

Míra rozpustnosti je vyjádřena konstantou rozpustnosti Ks
Tady na wiki to stojí teda pěkně za prd!, ale věř mi, dá se to najít v tabulkách. Pro nás je to důležitý v tom smyslu, že dosáhneme maximální koncentrace, pak poloviční a čtvrtinový a tak dál (to je jen příklad)..
A počet rostlinek je taky důležitý. 2 dostanou tuhle koncentraci, 2 menší, 2 ještě menší, atd...

Zajímalo by mě, jestli by to kytky vstřebali spíš listy, nebo kořeny.. Tedy, jestli by byl nějaký rozdíl mezi tím :)
takže sem to hledal úúplně zbytečně...já se z toho :smash: :banned::rolleyes:

teť mě napadlo že pro lidi co pěstujou v hlíně prakticky stačí smíchat TiO2 s hlínou a ono se to bude postupně rozpouštět a dávkovat :biglaugh:

jo a nějak tu rozpustnost nemůžu najít,ale kámoš mi pučí tabulky takže ok :beer:

S TESTEM ZAČNU O VÍKENDU,protože teť jedu na 3 dny pryč

a ještě mě napadlo že to můžu oskoušet hnet a klidně na stovce rostlin...třeba na slunečnici,nebo na něčem co rychle roste...třeba ředkvičky :teef: ... takže budou výsledky do konce listopadu (použiju zářifku :heart: )
zprávy z testu budu házet sem...nemusim to tu přece zas*rat:wink:
a na jaře skusim s ganjou

Freedom:starwars: :heart:
takže jak sem řek tak jsem konal...
zakoupil sem "Mrkev k rychlení kulatá" Daucus carota :)

píšou tam že "vegetační doba od výsevu je cca 75 dní" což mi může značně zjednodušit práci:D...výsev už proběhl ale barvu sem dnes nesehnal(stejně chvíli potrvá než to vyklíčí takže ok)
mrkev rozdělim do 5 skupin:
1.kontrolní-budu zalejvat pouze vodou
2.plná-budu zalejvat nejvyšší možnou koncentrací
3.poloviční koncentrace
4.polovina poloviční koncentrace :)
5.polovina z poloviny poloviční koncentrace :D

...nějaké námitky,připomínky,komplimenty,rady???

Freedom
cix
1) K+ za snahu :)

2) co ta koncentrace? bylo by whodný ji nějak číselně vyjádřit. Nechám to na Tobě, ale já bych zvolil číslo podobný Konstantě rozpustnosti... ;)
jo no mam teť starostí nad hlavu(obědnal sem si 6l bombu na Co2 :D:D:D)a těch peněz:(
takže barvu ještě nemám,ale nijak to test neovlivní seeds stejně ještě nevykoukli...ale hned zejtra nebo pozejtří sjedu do města(v Globusu,OBI ani v Baumaxu to nemají :mad: a dokonce tam na mě koukali jak na blázna :smash: :rocket: ...
takže vše obstarám...včetně vyjádření Tabulek :eek:
...ale řekl bych že bude lepší lidovější kdyš to vyjádřim v čajovejch lžičkách na litr vody :D:D:D

Freedom
Knight
Hnojení kytky titanovou bělobou aneb jak snadno a rychle obarvit hlínu na bílo :D
... ale jinak pokud by se opravdu mělo "něco" stát, tak to zkus převíst do nejáký rozpustný formy (třeba nějakou kyselinou) a tím je pozalívat.

Mno ale protože se musí zkusit vše a tak tě budu pozorně sledovat :slizoun:

Knight
Knight:
citace:
Původní příspěvek od cix
NAPROSTO KAŽDÁ látka je rozpustná ! :D
Některá míň (TiO2, SiO2, ...) čili říkáme, že je "nerozpustná"
Některá víc (cukr, sůl) čili říkáme, že je rozpustná


a s tím co by to mělo/nemělo dělat je to tak(pokud to chápu dobře) že TiO2 je vinikající fotooxidant,což stručně znamená že za působení světla(záření) pomáhá s oxidací látek z čehož plyne že pokud ho nalejeme do kitky tak jí bude pomáhat s Fotosyntézou a z toho plyne že rostlina bude růst lépe,navíc Titan je antibakteriální(ale nevím jestli by to mělo nějaký vliv)

a řekl bych že kdyby se to zkombinovalo s pořádným osvětlením,hydroponií a Co2 tak by se mělo dosáhnout MAXIMÁLNÍHO výsledku(tím se mimochodem budu zabývat ve svém dalším projektu :p: )
Ps:pokud se mýlím tak mě opravte je to přece diskusní fórum :afro:

Freedom
zdravím
tak dnes začali malí pokusní králíčci vylézat z hlíny,uš sem našel shop kde mají Titanovou bělobu(a jestli sem koukal správně tak mají pytlík za 38Kč :):eek: :) oprava 103kč :jumper: )
bohužel ani v tabulkách pro SŠ nejní rozpustnost TiO2 takže to nakonec budu muset dělat zbůsobem lžička X litr vody
ale lepší než drátem do oka :c):einstein:

Freedom
Knight
nazdar, jen jestli nemáš bělobu opatřenou přídavnými chemikáliemi, pak by se vůbec nemusel povrch TiO2 dostat do kontaktu s vodou.
čerpal jsem z: http://www.precheza.cz/www/procesy.htm#1
Knight
hele nic proti ale co ti na tom nesedí,jestli umim číst tak tam nejni zmínka o tom že by to nemělo fungovat nebo jo???
!!!bělobu uš mám!!!

Doporučené dávkování:dle požadované bělosti malířsého nátěru dávkujeme od 3% do 5%(tj. na 10kg barvy 300-500g titanové běloby)
Bělost:97% Titanová běloba není ve smyslu zákona a ve znění pozdějších předpisů látka nebezpečná,přesto je při používání nutné dbát na zvýšenou opatrnost.Při práci používejte vhodný ochranný oděv,obuv,rukavice a ochranné brýle nebo obličejový štít.nevdechujte prach. :eek: :eek: :eek:
První pomoc:Při vdechnutí:nad 10g vyvolává nevolnost a může být příčinou vzniku kataru žaludeční sliznice :eek:.
Při potřísnění:omyjte pokožku vodou a mýdlem,ošetřete reparačním krémem.Oči vypláchněte čistou vodou.
Při náhodném požití:Vypijte 0,5l vody a vyhledejte lékaře.
...vim že kdyš si to koupíte tak je to na tom napsaný,ale myslim si že by to lidi měli vědět :) ... pro všechny co se při čtení tohoto zhrozily...byh chtěl upozornit že se to psát musí(a mam za to že sem čet horší věci na temperách :D:D:D)

jinak test může začít něgdy nastartuju foťák a bude,ale až bude co fotit,zatim tam sou jen mini kiti

Freedom :einstein:
jo a ta 5% koncentrace je fakt blbost,včera sem to zkoušel(50ml na 1000ml) a na dně zůstalo docela dost usazenin...a vzhledem k tomu že stále nemam tu maximální koncentraci,tak to budu dělat následovně:vezmu flašku,nasypu do ní bělobu...budu třepat třepat třepat...potom to necham usadit,a to co zbyde ve flašce bude maximální koncentrace+usazeniny...roztok vyleju a naředim(pro kiti) a s usazenou barvou budu pokračovat dál...má někdo lepší nápat???

KDO NAJDE TU ROZPUSTNOST TiO2 VE VODĚ DOSTANE ODE MĚ K+ a myslim že bude zasloužená :slizoun:
PS:začal sem přesazovat...bohužel nemam žádnej truhlík tak to bude muset bejt v miskách co sem našel doma,test to neovlivní tak doufam že to neva :)

Fredom:einstein:
tak tady je foto:
nic k tomu snat říkat nemusim ne???
dalas
Zdarec takový pokusi mě zajimají proto sem trošku hledal a našel sem toto:

OXID TITANIČITÝ

Synonyma | CI bílý pigment 6 |

Definice | Oxid titaničitý v zásadě sestává z čistého oxidu titaničitého (modifikace anatas a/nebo rutil), který může být pokryt malými množstvími aluminy a/nebo oxidu křemičitého pro vylepšení technologických vlastností výrobku. |

Třída | Anorganická |

Číslo C.I. | 77891 |

EINECS | 236-675-5 |

Chemické názvy | Oxid titaničitý |

Chemický vzorec | TiO2 |

Molekulová hmotnost | 79,88 |

Obsah | Ne méně než 99 % bez zahrnutí aluminy a oxidu křemičitého |

Popis | Bílý až lehce zbarvený prášek |

Identifikace

Rozpustnost | Nerozpustný ve vodě a organických rozpouštědlech. Pomalu se rozpouští v kyselině fluorovodíkové a v horké koncentrované kyselině sírové.

Knight
Čau, fakt nechci rejpat, i když to tak ale možná vypadá.
Ta rozpustnost toho TiO2 bude fakt zanedbatelná (asi stejná jako rozpustnost křemenu ve vodě), ale zkusím se ti na to zítra poptat a vyčíst něco z analitických tabulek. Pokud něco najdu tak to sem editnu.

EDIT: Takže po dlouhé rozpravě s naším profesorem analitické chemie jsme došli k závěru, že TiO2 jako pigment je absolutně nerozpustný (prej 1*10-5 až 1*10-8 g/100ml). Později snad přidám přesnou rozpustnost. Přislíbil mi, že se doma podívá do své tlusté chytré knihy, tak pokud nezapomene snad tam něco najde.
hezky pokus, plus mam radost ze jsem ho obnovil ja D
Freedom9999 > dobre ze to kutis, kcko leti, akorat Knight spravne upozornil, ze to co se pridava do barvy, tak ti castecky jsou pokryte nejakyma castickama na povrchu, a ty zabrani tomu, aby se titan vubec k vode dostal.
jsem skoureny, nevim jestli to jde pochopit...

PEACE
cix
citace:
Původní příspěvek od Freedom9999
jo a ta 5% koncentrace je fakt blbost,včera sem to zkoušel(50ml na 1000ml) a na dně zůstalo docela dost usazenin...a vzhledem k tomu že stále nemam tu maximální koncentraci,tak to budu dělat následovně:vezmu flašku,nasypu do ní bělobu...budu třepat třepat třepat...potom to necham usadit,a to co zbyde ve flašce bude maximální koncentrace+usazeniny...roztok vyleju a naředim(pro kiti) a s usazenou barvou budu pokračovat dál...má někdo lepší nápat???
Ahoj. V jednoduchosti je síla, káp si na to kámo ;) Tak je to eňo ňůno perfektní :D Kolikže budeš mít těch koncentrací - vzorků? Držim palce!
Knight: hmm tak to je mi záhadou,nemoch by ses toho profesora taky zeptat jak to teda dostat do kitky???...IMHO nechápu teda kdyš je TiO2 absolutně nerozpustnej,proč mi připadá že skupiny 1-3 se dostávaj do čela(je to irelevantní protože jedou jen 3dny ale fakt sou trošku větší(1-3 skoro stejný,za nima 4 a kontrolní je lehce pozadu)

2 cix: vzorků je 5 viz příspěvek 18:)
2praxer:dík,ale něčim se Si rozpustit dá ne???

no nic nechme se překvapit(od toho je to pokus:) )
PS: a dotaz mam aplikovat TiO2 jen do hlíny,nebo i rozprašovačem na list???

Freedom :einstein:
Knight
Zdar,
tak jsem něco málo pohledal a našel jsem tohle:

Titan

Titan je rozšířený prvek, který s kyslíkem tvoří oxid titaničitý p Jeho obsah v rostlinách je kolísavý od 3.10-7 do 2.10-5 g/g sušiny listů. Hromadí se zvláště v chloroplastech, kde jeho obsah je srovnatelný s Cu. Do rostliny zřejmě vstupuje spolu s kyselinou křemičitou a některými podobnými sloučeninami- asi jako balastní prvek.

čerpáno z http://www.af.mendelu.cz/ustav/221/...tecne_prvky.htm

... takže co sem si přečet, tak by nemusel být problém se starat, jak dostat titan do rostliny. Píšou, že se nejspíš dostává do rostliny jako balast s křemičitany, a tak by šlo asi jen rozmíchat trochu TiO2 ve vodě a přidat pár kapek Na2SiO3 (vodní sklo z drogérky). Co myslíte?? :)
EDIT: Píšou gel kys. křemičité, takže vodní sklo + pH-(kyselina dusičná, fosforečná) a sebrat gel-odfiltrovat!

Knight
cix
ALE ONO SE TO TAM ROZPUSTÍÍÍÍÍÍ IKDYŽ JE TO (PRÝ HERMETICKY - LOL) POKRYTO NĚČIM !!!!! NA CO TAKOVÝ VYFIKUNDACEEEE??? GRRRR!!!

JAKOBYSTE SI PRRR.. UTÍRALI Á TROJKOU !
cix:nejni proč se čertit,knight chce pomoct,a jestli chcete tak ještě zasadim ředkvičky a skusim to s tim vodnim sklem,kdyš se budem hádat tak nic nevyřešíme...IMHO knighte nevíš jakou tu koncentraci toho"vodního skla"
knight: ale kdyš píšeš že se TiO2 dostává do kitky s křemičitany,tak bych řek že si to kitka přebere...dusík přece taky nedávame jako plyn ale jako kiselinu :) takže je to takový sporný no:)
ale jestli bude zájem tak to skusim i s tim vodnim sklem(ale můj amatérský názor je že si ti kiti přebere:))

Freedom :einstein:
Knight
Freedom9999: koncentraci toho vodního skla fakt netuším, přece jen by to mohlo třeba "zalepit" kořeny. Teoreticky by stačil i křemenný písek (SiO2) na který se naváže ta voda - v zemědělství se používá žíhaný písek, protože pórovitý materiál lépe reaguje.
ještě mě napadl silikagel v těch papírových pytlíčkách co sou na vysoušení bot :)
... ale fakt, tohle chce skusit metodou pokus-omyl, jinak to nevidím

Knight
no jo ale jak to chceš dostat z vody kdyš je to gel???to neotfiltruješ!!!
a odstředivku fakt nemam :)

EDIT:jo a tet nevim co vlastně řešíme,nedřív si řešil jak dostat "křemičitej obal" dolů a teť píšeš jak tam napumpovat SiO2,křemík jenom zlepšuje funkce TiO2 ale nic jako rozpustnost atd. nemění

sem mimo :)
Knight
Nic si s toho nedělej, já taky :D

... dělej to tak, jak to děláš teď a já budu pozorovat :)

....... když píšou, že je tam TiO2 jako balast, tak podle mě čím víc dostaneš křemíku do kytky tak tím víc i toho titanu (teda aspoň tak jsem to pochopil)

.............. a ten gel kys. křemičité je prakticky průhledná sraženina

můžeš sem hodit další fotečky? :wink:

Knight
tak tady je foto ze dneška,ať sem fotil jak sem fotil tak nejni rozeznat co je větší a co menší...přitom ve skutečnosti je kontrolní skupina tak o3 dny pozadu :D:D:D

EDIT:tý paldy si nevšímejte:heart:
tak jsem z5,a více než mile překvapen :D
no myslim že tam je jasně vidět ten rozdíl mezi kontrolní skupinou a mezi 1. skup.

dokonce mi po aplikaci TiO2 vykvetl Ibišek kterej nikdy nevikvet :bandit:

Freedom:einstein:
cix
1 2 3 4 K ???
Mno, za čas se jasně ukáže ;)
1.max koncentrace 1/1
2.polovina 1/2
3.polovina z poloviny 1/4
4.polovina z poloviny poloviny 1/8
K.kontrolní zkupina=zalejvan jen vodou :D

a tady sou fotky toho ibišku(je to strašně pěknej qvět tak ho sem hodim :)

Freedom:einstein:
takže růst se z důvodu počasí zpomaluje,ale je vidět že rostlinky s TiO2 to ještě zvládaj,ale kontrolní skupina roste strašně pomalu...částečne to muže být způsobeno tím že okno je na severovýchod,a taky občas zapomenu v noci zavřít okno(uš začíná mrznout :eek: ) a to nedělá dobrotu,samo že test přerušit nehodlam,ale uvažuju o dosvětlování(sice jen 18W ale pomohlo by to)

hmm...JO?
NE?

Freedom :einstein:
Cicmon
jo :D
citace:
Původní příspěvek od Cicmon
jo :D


ok,že bych zase sestrojil "mini homebox" :wink:

jo a mam ne zrovna dobrou spravu:dnes ráno sem si všiml že sou na listech brouci(takový ty malý haj*ly s pavučinkama) ale mám doma biooil takže neni co řešit,a můžu připojit i odolnost proti škůdcům za pomoci TiO2 :teef::teef::teef:

no do konce příštího týdne snat "bednu" sestrojim...nebude to nic moc ale aspoň něco :)

Freedom:biglaugh:
Cicmon
jj, na pokusy usporka/zarivka akorat, akorat to chce denni spektrum :)

maly hajzly s pavucinkama budou nejspis svilusky, biool by mohly pomoct, strikej dukladne :wink:
Knight
to bude ok :)

s úsporkou to trochu poporoste, a co dál? necháš to pak vykvést za oknem, nebo přidáš další zářivky??
nevím mám tady ještě 150w sodík...jen musim vymyslet kam ho dam :)...
Cicmon
Knight: ale on pod tim nema konopi, nebo se pletu :wink:?
no pravda je taková že sem samou nedočkavostí zasadil 3 kitičky a chci je šoupnout pod lampu i s mrkvičkama:),jenže nejni kam ale uš na tom pracuju:D

cicmon:ale každá rostlina kvete přece :D:D:D

Freedom
Knight
Cicmon: mno jo, máš pravdu! Někde u mě nastala chyba, protože jsem celej měsíc žil v domění, že tam má travku :mutant:
a nebo jsem nějak podvědomně vycítil, že ju tam přece šoupne :frog:

hoši, já vás nemít, špatně by to se mnou dopadlo
:D :D :D
tak a je hotovo,omlouvám se ale dřív to nešlo...a k projektu...
mrkve maj krušný časy,ale doufám že 150w to spraví :D
komponenty:věšák na prádlo,nerezová destička,špagát,trochu kutilského umu a je to tu :D:D:D

1.místo činu
2.místo činu z blízka
3.místo činu ze zhora

no co dodat někdy dodam detailnější fotky

Freedom:einstein:
no vypada to slibne :)sem zvedavej jak to bude vypadat dale :) hod foto jak se jim daři?
a tim oxidem titanicitym neselby koupit pres firmu co prodava chemikalie? (VITRUM) treba?maj tAM celkem velkej vyber chemikalie vseho tipu a to bude lepsi nez ta beloba ....co myslis
Cicmon
freedom: jsi frajer, podlampovy mrkve jen tak nekdo nema hehe :wink:
akorat jak mas tu lampu vysoko? Nemela by byt vys nez 35 cm....
cicmon:jj já vím ale mám omezený možnosti s chlazením takže je to halt takhle ale mrkvím to nevadí a těm pár venkofkám taky ne :)

ale v průběhu týdne dam níž :)
jínak jak a kdy by sem měl s mrkvema přemejšlet o pubertě???

jo a s těma chemkama,proč to dělat jednoduše kdyš to de složitě??? :):D:)

Freedom:einstein:
Knight
Caw,
tak jak to pokračuje a kdy chystáš sklízet mrkvičky (někdy leden únor)?? :D
jo, a teď jedeš 18/6 kvůli těm venkovkám nebo 12/12?
a další dotěrná otázka :D.. budeš hnojit? :)

Knight
kdy sklízet nevím ale snat to poznám
mrkve to táhnou na 18/6
s tím hnojením nevím mohlo by je to ovlivňovat nebo ne???

a k fotkám:
1. místo činu
2.rostlinky z kontrolní zkupiny(největší má 7cm)
3.rostlinky ze 3 skupiny (největší má 15cm)

což mě dosti překvapuje že 1,2 a 4 sou skoro stejný,3 je největší(tak o 1,5cm) a za nima sotva přežívá skupina K

hm

Freedom:einstein:
Knight
tak živiny potřebujou pořád a ovlivnit výsledky pokusu by to nemělo, pokud budou dostávat všechny skupiny stejnou koncentraci a stejné množství roztoku. Ale pokud mají nějakou výživnou hlínu, tak by to možná ani nebylo potřeba.

A teď ke skupinám:
z toho jde odvodit už nějáké předčasné závěry, že asi nejlepší by mohlo být dávkování půl z půlky koncentrovaného roztoku TiO2, takže grat :D
:bravo: :bravo: :bravo:
jo no taky bych řek,a ty hnojky skusim,schválně jak jim budou chutnat AHčka :)
tak sem mrkve přepnul na qět tak schválně co to udělá :)

jo a nechtěl by mi tady někdo darovat seeds(aspoň 9) od stejnýho modelu???

Freedom
cix
To tě chválím, že stále zkoumáš :) Zase jeden pokus, který někdo dotáhl do konce!! Jen tak dál - i v životě ;)

btw: zrovna nemám mrkev-seeds na skladě :(
já myslel ganjový seeds,(na pořádnější test,i s ochutnávkou) protože s mrkvema se to špatně hodnotí,a taky to musí bejt stejněj model(aspoň 9seeds na 3 skupiny)protože jiný modely jinak vypadaj

???HeH???
ges
Cau, zajimavy pokus, fandim ti, lepsi nez seminka by byli rizky, bylo by to ojektivnejsi. Jestlize lampa obsahuje UV spektrum, tak TiO2 by mohl cistit i hlinu...TiO2 dokaze rozlozit temer cokoliv vcetne bakterii....teoreticky by mohl rozlozit i hlinu :-D
to ges:no jo ale seeds sem chtěl protože je to levnější a teť před vánocema fakt nemam love,budu stavět box ale to je běh na dlouhou trať(to uš by bylo jednodušší vyšou*tat jeptišku:D:D:D) ale pokud by někdo poskitl řezivo(třeba nejaký venkofky,to je jedno jde o genetiku:)

Freedom
Knight
nebuďte zmetci, poskytněte Freedomovi pár řezů karotky ať jsou vitamínky přes zimu!!! :david: :D
8.den květu
no tak sem z5 a přináším nové zprávy...
-nejdřív špatná zpráva....skupina č 1 bohužel chitla plíseň a dřív něž sem si toho všimnul bylo po mrkvích...ale ještě mám skupiny 2,3,4,k tagže pohoda:)

...
2.skupina nejvyšší rostlinka má 23cm
3.sk=21cm
4.sk=21cm
K.sk=17cm

-z čehož se podle mě dá vyvodit že se do rostlinky dostane opravdu jen malý množství TiO2 a že to FUNGUJE

...uš se daj rozpoznat malý "základy" mrkví(lechce nafouknutej stonek u kořene)

k Fotce:
no co dodat snažil sem se maximálně využít prostor a tak to dopadlo tak že je pod výbojkou 17mrkví,4šalvějky,3x cannabis a 2 ibišky...tedy celkem 26rostlin :D:D:D

PS:vyhrabal sem doma starý semínka Belladonny takže se asi vyflajznu na vitamíny a pojedu THC:D:D:D

Freedom:einstein:
zdravim,takže tak koukam že nikdo nereaguje
a tak dávám do placu otázku:mám ukončit tendle test a jet ganju???
aby to bylo trochu zajímavější:D(ale bohužel mám jen 7 starejch seeds)

tak co?
faqer
Ja by som bol rad ak by sa tato zahada objasnila, ale je to len na tebe:)
Knight
nech dojet mrkve (mám na ni chuť :D ) a hoď tam další trávu, teda jestli se tam někde dá vesrat ;)
jestli není místo, tak sněs ty jednohubky a rozjěď v tom něco "pořádnýho" :D
cix
Cajk, už je to taknějak znát, že to možná funguje - ale každý experiment by měl být opakovatelný, aby se ověřily výsledky :) Každopádně, když už se s tím člověk s.r., tak by z toho taky něco mělo bejt né? a ne jen hnusjnej salát na voči :)
hmm tak já dam naklíčit seeds a kdyš jich vzejde aspoň 6 tak pojedu ganju,kdyš ne...tak budu hulit mrkef no :D:D:D
zdravím a pozdravuji
takže abych tak schrnul události posledního týdne,mrkve uš nejsou ale vzdejme jim čest protože jsou jako první opice vystřelemé do growerského vesmíru :)
a takhle dopadly největší mrkve...
2.skupina 25cm
3.sk 25cm
4.sk 23cm
K.sk 20cm

z čehož mi podle trojčlenky vyšlo že 2a3 skupina je v průměru o 25% lepší než K skup. z čehož plyne že se to pravděpodobně potvrdilo,uvidíme :)

na fotce je porovnání největší rostlinky z K a nej z 2sk

jinak Belladonna uš valí je tam 8x(neumim počítat:)a je v perlitu,neni to asi to nejlepší médium(vlhkost),ale prej odpuzuje kořenový škůdce a s těma mě uš bojovat nebaví :D

jo a ještě smokereport prostě mi to nedalo a jednu mrkef sem si oloupal a chutnala dobře,byla slatká a živej ještě sem takže pohoda

Freedom
cix
kongratulejšns :) a 25% je fakt dost ! :einstein: K+

No snat se toho chytí i nějaká kontrolní skupina grouverů a třeba vzniknou ještě nějaké invence a fakt se to mnohokrát potvrdí :)
2.den růstu
takže začala nová etapa v testování...
rostlinek je zatím 7,vlastně 6 protože jedna je takovej malej mutantík,ale její potíže sem jí způsobil já(nějak divně se mi povedlo naříznout semínko a vzešel z toho prcek s dvouma stonkama a jedním vrcholkem,škoda že mi to nebere foťák)ale dám jí ještě šanci

s TiO2 plánuju začít zítra,a protože se jedná o hydro začnu hnojit taky zejtra,a přihodim i trošek stimulátoru růstu,to plánuju tak na víkend

FOTO...školka,nic víc nic míň

jo a skupiny budou dvě:plná koncentrace a kontrolní skupina...řekl bych že takhle simple to bude nejlepší,a s šesti kitkama by něco jinýho asi nemělo smysl...

Freedom
circa
vypadá to zajmavě,každopádně držim palce a úspěch ať tě nemine
Atheas
Pokud ty kontrolní vzorky pojedeš ze semínek tak to bunde naprosto nevypovídající(zasadil jsem 10 originálních semínek ze sensi seeds a vyrostla my kazdá kytka jinak) chce to řízky z jedný matky...
Anakonda
Také si myslím to samé co Atheas!, ze semínka ti nevyjde každá kytka stejně a každá už má svůj potenciál pokuď ne tak mě prosím opravte! Ale fakt to chce řízky a aplikovat TiO2...... , tam by se rozdíl určo poznal každá pojede stejně teda na ty samé podmínky co dostane.. Ale za pokus to rozhodně stojí!!!!! A doufám že na cannabis to bude mít vliv výtečný!!!! No a du :rasta: tak zdar a držim palce!
...zdravím...26.den růstu...od vyklíčení
sem z5 a nesu nové zprávy...kitky rostou pomalu,ale to je asi tím že sou za starých semen nebo nevim ... ale na TiO2 skupině je vidět že roste líp,kiti sou košatější a netahaj se...VIZ FOTO

Atheas:máš sice pravdu ale řekl bych že jen poloviční,semínka stejnýho modelu maj skoro stejný geny a tak se dá předpokládat že porostou podobně,samo že se budou lišit,ale jenom trochu(tim samo nemyslim hybridy a hříčky přírody :slizoun: )
...ale máš pravdu že řezy by byly lepší,ty já ale nemam kde a za co sehnat :(

co myslíte čim to že to roste tak pomalu?

Freedom
cix
ad "...tak pomalu." lamaodpověď: není na růst lepší modrý světlo? :D :busted:
HeH tak takhle blbej snat nejsem :)
pot tímhle tipem výbojky uš sem párkrát sklidil a nikdy mi to nerostlo tak pomalu
a mam za to že i ve FaQu je napsáno že SON-Tvýbojka se dá použít i na růst(nejni to ideální ale de to:)
Atheas
se světlem si nedělej starosti..sodik je na rust v pohodě..ne idealní, ale v pohodě. duležitější je čim dalším hnojíš a jaký je ph...
no tak hnojim Advanced Hydroponics,a PH nevim ale vodu nechávam vždycky odstát a mam za to že má +-6(někdy sem to měřil)

...pravděpodobně to bylo kvůli stimulátoru růstu(vysazeno a kiti valí dál :)

jo a dotaz,mam to zastříhnout nebo nechat bejt,Belladonna je indika,a větví se sama dost(i kdyš zástřih by pomoch) ale nevím FIMem určitě ne,kdyby sem to zeslonil tak bych ovlivnil růst a bylo by to v***,ale normální zástřih by snat nic neztropil?!?
...prosím rychlou odpověť

foto dodám o víkendu ;)
37den růstu...
no tak kiti sem zastříhl a žádná komplikace se nevyskitla takže ok
snažil sem se zjistit čim to že to roste tak pomalu a pravděpodobně to bylo nedostatkem P ale nevym proč protože PH i teplotu mam ok? možná mam v noci trochu chladno ale pochybuju že pod 10°C...nevím možná zbytečně šílím...
FoTo:
1.rodinka pohromadě
2.srovnání nej a nej
výška,šířka,šířka stonku
K:13,5cm...8,5cm...4mm
TiO2:14cm...13cm...5mm
zdravim jen hodim do placu dotazz:???přepnout/nepřepnout???
cix
přepnout :)
.
46den růstu 15den květu

omlouvám se že sem se neozval tak dlouho ale nebyl čas ani foťák
kiti uš kvetou,zdá se že mám ze 6 kitek 5 ženckejch,což je krásný

FOTO:
1.všichni po hromadě
2.samec(budu dělat děcka:)
3.nej kiti(TiO2)


PS:rozměry dodam zejtra
Spsemi
Ahoj

No ako to pokracuje, resp. aky bol vysledok??? hmh???
Celkom zaujimave....

pekny den
zdravim a omlouvam se že sem se tak dlouho neozval...

no skončilo to tak že jsem před pěstírnou zapoměl samce,a celý se to oprcalo,potom sem zazmatkoval a prostě to po**al

vyšlo to asi o 15%pro TiO2(a ty kitky byli mooc pěkně orosený) ale myslím si že ten test nebyl přesnej protože mi celou dobu lítalo PH odezdikezdi,a podmínky pěstu nebyli zrovna good,ale alespoň sem se snažil

ale příště to odskouším v opravdové bedně

...tak příště a doufam že to nestálo za hov*o

PS:jestli chcete tak tu mam ještě fotky z květu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma