Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Ripen - Klikni zde pro originální téma
PiosOne
je to tak, ripen je na finišing. kromě toho všeho co E_D napsal, ještě přidává rezistenci proti plísním, takže pokud někomu hrozí plíseň (třeba ve skleníku), tak by o tom měl začít uvažovat.
na druhou stranu, je to něco navíc a při flushingu jde přece o to, aby kytka všechno přebytečné "přetavila" a byla čistá. takže asi nejlepší bude to testnout na sklizni stylem půl na půl a pak se uvidí (chuť, vůně, high).
vrrn
bambule s ripenem nemam tez zadnou zkusenost, ale zkusim na
2 kytkach a za 3 mesice poreferuju;)
usersony
Dík za každej názor

mám:
- světlo sodík 150,250W
- zárivky repti glo8 (8% UV-B)20W
- hnojka AH
- ripen

Fáze:
1. růst: AH růst, sodík 150W,16/8
2. květ: AH květ sodík 250W 12/12+ zářivky(posledních 14 dní květu 12/12)
3. flushing: sodík 250W, ripen 14 dní

při flushingu dosvicovat taky zářivkama nebo svítit zářivkama a sodíkem až při flushingu????
Pokud máte někdo zkušenosti tak mi napište každá rada se hodí
Klidně do PM
ddt
TAk pokial by vyhody toho rypenu boli hlavne v cistom zlozeni fosforu tak ja som si kupil super fosfat za 30 sk, cize este menej vasich ceskych, no neviem ci ten ripen obsahuje este nejake enzymi ci co, ale ten superfosfat sa mi zda dost ok
UdL
Škoda, že to Bambulák nevyzkoušel. Nicméně o Ripen jsem se začal zajímat a zjistil jsem, že ho minimálně jeden člen groweru používá. Takže jsem se ho zeptal, co a jak a prej Ripen způsobuje skutečně ještě dodatečné nafukování palic a dozrání. Já jsem například narazil během prvního indooru na skutečnost, že ke konci už kytky moc nepřijímaly, protože EC klesalo velmi pomalu oproti ostatním fázím květu (a to jsem pravidelně 1x za 14 dní prováděl enzymatickou čistící kůru).

Takže během 14 dnů se ho chystám vyzkoušet a pak určitě poreferuji.

Co se týče flushingu: místní grower provádí v hlíně flushing asi týden. Jelikož jedu hydro a nikde jsem nic nenašel, tak jsem se zeptal u dodavatele na potřebu flushingu po použití Ripenu a doporučili mi 3-4 dny, možno urychlit enzymama...
UdL
Ukulele: já mám naplánováno těch 10 dní, jak píšou, dostanou 4ml/l, pak když bude případně nutno roztok dolejt nebo vyměnit, tak dám 3ml/l a pak bude 3-4 dny flush.
UdL
Takže se mi konečně podařilo úspěšně dojet sklizeň s použitím Ripenu.

Poprvé jsem ho použil na model Apollo 11 x Matanuska ThunderFuck. Kytky mají uváděnou dobu květu 6-7 týdnů. Takže jsem si to nějak rozpočítal a začal Ripen podávat na 38. dni 12/12. Předtím kytky dostávaly dost ostrý dávky AH + PK13+14 (EC 1,8-2,1), přibližně od 35. dne již nebyly schopny moc přijímat živiny. Po přidání Ripenu (40 ml Ripenu na 10 litrů vody, ani jsem neupravoval pH, které bylo poměrně nízko právě díky Ripenu - na cca 5,4). Prvních 5 dní kytky neuvěřitelným způsobem vychlastaly skoro všechen roztok a dle klesajícího EC bylo vidět, že jim chutná. Po 5. dni jsem dolil roztok, kde bylo 30 ml R na 10 litrů vody). Novou várku už moc ty mrchy nechtěly, takže jsem začal flushing po 8. dni používání Ripenu.

Efekt Ripenu je impozantní. Dodatečně nafoukne palice do celkem abnormálních rozměrů a skutečně ty kytky dozrajou! :D

Rozhodně ho budu i dál používat, hodně dobrá věcička! ;)
Sinuhet
Efekt Ripeny by byl dokazan tim, kdybys mel kontrolni skupinu kytek ze stejne matky rostoucich ve stejnych podminkach a porovnal bys vysledky s ripenem a bez nej.
inVALIDa
ja jen že jsem někde četl že ripen dělá palice tvrdší... a jakože můžu potvrdit.... :D
GabberLord
Ripen jsem teď používal první kolo, předtím jsem jel jen finalem plagronky GS a pak proplach vodou a enzymy, kazdopadně todle kolo po Ripenu, byly usušené květy tvrdé jako šutr :D ! oproti minulému kolu se hustota palic zvětšila, i líp než po GS :)) uvidím po dalších kolem a testech, dam vedet ;))
Black Sheep
Když vás uspokojí sušina s příchutí sirek.......
GabberLord
Black Sheep:No né, tak já říkám že jedu I.round s Ripenem, když mi logicky odůvodní někdo pro a proti budu jedině rád ;)
Black Sheep
jo koukal sem, jedeš organický hnojiva a v konečný fázi květu tam naleješ chemku jako prase, dává ti to smysl,
GabberLord
To máš pravdu, ale beru to účinky. Pár lidí mi poradilo místo top stimulátoru drahejch lejt prostě Ripen :)
alpa
system od GHE waterfarm:

15dni pred koncem dam na 10 dni ripen ke konci ete s flora kleenem a pak 5 dni cista voda [cistou vodu menim kazdy den nedolevam]
tuffgong1
Jestli Ripen nafukuje palice nevím ,alemam vypozorovano ze po zaliti se zvýší rychlost dozrávání ( hnědnutí chloupkú) otázkou je jestli můžeme dat rovnitko mezi mezi zvýšenou rychlost hnědnuti chloupku po Ripenu a zvýšení rychlosti dozrávání...
Mikroskop ( zakalení trichrom) bohužel nemam tak nevím...
chucker
ripen obsahuje nějakou kyselinu, kterou využívají např. sadaři, která způsobuje, že všechny "plody" dozrávají současně ... pak jsou tam i nějaké cukry
MICHAL88
Ripen mohu doporučit. Je opravdu znát rozdíl ve výnosu s nebo bez něj.
Šmoulí Prd
Zkoušel někdo Ripen na AF venku ?
Velice nad ním uvažuju , sice mám AF z vlastních semen , ale zato na hnojkách moc nešetřím .
tuffgong1
chtěl jsem se zeptat, myslíte, že mohu nějakou dobu přidávat květové hnojky a Ripen současně ? Pak bych přešel na čistej Ripen a nakonec už jen vodu...

Edit: tak už jsem to našel a nemá se to míchat...
folta
Zdar growers je ripen organické hnojivo ? jde mi o to že organické hnojiva nesmí být ve vodě namíchané déle jak 24 hodin
!ZAU!
Cau Ripen asi urcite neni organicke hnojivo..Jinak GH=General hydroponics.http://pestovani.cz/nc/recenze/deta...nec-doby-kvetu/ Maj tam i davkovani do hydra..
bruno.kudrna
Zdravím
Rok nic ale stejně.Máte někdo zkušenosti s ripenem při outdooru? Jestli mi to pomůže sklidit o týden dřív+nějaká ta pomoc proti plísni.Tak bych do toho šel....Díky.
Zdárek:sun:
Witko69
Zkusil jsem, zustal jsem u nej. Out krmim pouze Biobizz grow, bloom a od druheho tydne kveteni Ripen. Tezko exaktne vyhodnotit
Kontrolni skupinu jsem Mel, ale nekolik rozlicnych genetik. Vliv Na vynos a odolnost vuci plisnim si netroufam potvrdit, nastup kvetenstvi a zrychleni dozravani ano. Ciste subjektivni pocit.
bruno.kudrna
Zdravím
Díky za reakci zítra si du pro něho.Ještě bych se zeptal.Dodržuješ dávkování??
A jak často každou zálivku nebo jednou týdně jak??Díky
Zdárek:sun:
Martin666
Lepší než chemka ripen je zavřít kytku na týden do Tmy, nejenom že ušetříte, ale tma je opravdu Final Fantasy
bruno.kudrna
citace:
Původní příspěvek od Martin666
Lepší než chemka ripen je zavřít kytku na týden do Tmy, nejenom že ušetříte, ale tma je opravdu Final Fantasy


Zdravím
Na tohle sem se neptal.Když nemám co říct neříkám nic....Do sklizně mám cca 4 týdny nevím proč bych je teď dával na týden do tmy...A hlavně nevím jak kytky sou rozházený po lese a různě po venku..
To to mám jako začít objíždět a stavět tam nějaký stany nebo kdoví co za zvěrstva aby byly týden ve tmě???Hmm fakt nenápadný no.....
Milý Martine nad tím co tady kolikrát ventiluješ zůstává rozum stát.
Příště se prosím tě rozmysli jestli máš k dané věci co říct a jestli je tvá rada to pravý ořechový....Díky
Zdárek:sun:
Witko69
Naprstek na 5l zalivky. 1x tydne tri tydny po sobe na zacatku kveteni. Pak pauza a paty tyden naposledy. Pak uz nedostanou ani kapku. Genetiky na ktere pouzivam tuto formuli jsou 70% a vice sativni a pod devet tydnu kvetu se nikdy nedostanu. U indik s kratsim cyklem kvetu nemohu zarucit. Prece Jen pet tydnu na vode a organickych zivinach je dost na to aby se pripadne svinstvo vyplavilo.
Martin666
to bylo samoz. míněno pro indoor
Milý Bruno, myslím, že i Tobě osobně by Tma prospěla, mohu z vlastní zkušenosti jen doporučit
Pěstu zdar a Tmě obzvlášťě
FenixStorm
Ať čtu jak čtu nikde tu není ani zmínka o tom, jak tento přípravek ovlivňuje chuť!? Nějak nerozumím tomu, jak všichni chtějí jen kvantitu. Přitom chuť je první věc kterou si chci užít ze své sklizně :/ Jak tedy to je s tou chutí? Jak moc ji ovlivňuje případně kdy nejpozději prolívat aby nebyla narušena chuť genetiky???
LuckyBoy
citace:
Původní příspěvek od FenixStorm
Ať čtu jak čtu nikde tu není ani zmínka o tom, jak tento přípravek ovlivňuje chuť!? Nějak nerozumím tomu, jak všichni chtějí jen kvantitu. Přitom chuť je první věc kterou si chci užít ze své sklizně :/ Jak tedy to je s tou chutí? Jak moc ji ovlivňuje případně kdy nejpozději prolívat aby nebyla narušena chuť genetiky???

pak klasicky proplach...a chuť? když tam stejně leješ min. dva měsíce hnojky, asi už těžko poznáš, že si tam poslední dva týdny lil něco jinýho...po Ripenu ještě normálně pořádnej proplach a něměl by jsi to vůbec poznat...můžeš to odkoušet, máš-li dvě stejné,,,
kostakosta88
Dnes jsem jsi objednal ripen tak jsem zvědav na ten zázrak
Pítr90
Zdary, odjel jsem tři kola stejného modelu, v jednom z nich jsem ke konci vysadil všechny hnojky a nasadil na deset dní ripen-rozdil jsem neviděl 😉
Akorát mě sralo, že jsem kytkam nalil minerál potom co zbytek života papaly Biobizz
tgun
Mám zkušenost s ripenem na 16 wr pod 400 w. Dával jsem 12 dní před koncem asi 6 dní a pak jen vodu v kokosu a i tak to pozměnilo chuť. Lehce jako by po síře, no nic moc .. za mě ripen minus..
Pítr90
Přesně tak, rozdíl možná v chuti a to k horšímu
cervenakarkulka
Bohužel mám podobnou zkušenost s ripenem. Chuť mi přišla horší, ale kytky které ho dostali vydaly nepatrně více pryskiřice na paličkách. Takže za mě velké mínus.
fikus37
Já můžu Ripen jen doporučit. Dozrávání vše najednou. Nafukování palic nesmysl.
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od fikus37
Já můžu Ripen jen doporučit. Dozrávání vše najednou. Nafukování palic nesmysl.


Jak dozrávání vše najednou? Různé odrůdy? Nebo? Nějak nechápu
fikus37
Pitr, až teď jsem si všiml.
Dozrávání, tím myslím jedné odrůdy. Taky se ti určitě stalo, že některé kytky byly už hotové a některé ne.
Po podání Ripenu už po 5 dnech krásně vše dozrano. Většině odrůd se to líbí,ale třeba trainwreck to moc nepapal. Na chuti to nejde poznat. Takové názory, že kouřís síru jsou zcela zcestné.
Minus
Mno nevim je to sporný jelikož je to hnojivo tak chuť při nedostatečnym flushingu to musí trochu ovlivnit jelikož to zanechá v chuti stopy .

To je jak kdybyste hnojily od začátku do konce .

Rozhodně.
demoneq
Zdravím můžu lejt ripen a zároveň final flush?
anon383596
Proč bys nemohl radši tam nalej čistou vodu a budeš na tom samým a ulehčí šrajtofli.
Luise
Ripen a final flush dohromady je nesmysl.. Ripen je hnojka P-K a Final je k zaverecnymu proplachu. Takze zalezi co chces delat. Jestli jeste kvest, nebo uz sklizet.
v1e2kpv06o
Ripen a az kdyz s nim skoncis final...jak pise kolega
Hany47
Před 12 roky byl RIPEN prodáván jako prostředek na zahubení kořenového systému. Měl mít efekt ten, že měl donutil rostlinu spotřebovat prvky jako dusík a fosfor z vlastního těla rostliny a tím docílit rychlého pročištění. Měl se ušetřit čas a energie.
Když jsem se dnes díval na net, co se ukrývá pod názvem RIPEN a hlavně na popis produktu, tak jsem nevycházel z úžasu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma