Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Úsporná zářivka – > 70W - Klikni zde pro originální téma
A_b
Ciao G,
před rokem jsme si s Bigem objednaly z Nirvany semena a celej rok se mi válely v šupleti. I když to byly outdoorové semena, nechtěl jsem je dávat ven, protože jsem tušil, že by se s něma určitě něco stalo a měl bych z toho kulový. Uposlechl jsem radu staršího a dal je klíčit. 3 jsem daroval a ze zbylých mi vylezlo 5 klíčků. Jeden pak přestal růst a nepomohla mu už ani první pomoc. Takže 4x KC 33 x Master Kush.


1/ moje klíčírna- navlhčené papírové kapesníky, na nich 1cm-ová vrstva výsevního substrátu a volně pokladená semena, každodenně vlhčená rozprašovačem.

2/ počkal jsem 3-4 dny až vylezou 1-2 cm-ové klíčky a přesadil do sadbovačů- na dně pár kuliček keramzitu, substrát pro pelargonie a balkónové rostl.


A_b
Pěstební prostor je řešen hodně provizorně dokud nebude skříň. Rozhodl jsem se pro něj jen kvůli tomu bordelu, páč v téhle skříni mi nikdo nic hledat nebude. Plocha cca 20x20cm. Unikající světlo vždycky zakryju pár knížkami a v noci je to v pohodě(jestli to někdo chcete videt není problem, ale nechci to tu zaplácavat zbytečnými fotkami).


Světlo mám ze stolní lampičky, úsporku mám od kamaráda, ale nevím co je to za typ. Zkusím zjistit. Můžu jen říct, že ju kytičky maj rády. Svítí hodně do bíla. Kytky jsou od lampičky odděleny sklem- preventivně kvůli teplotě. Až bude skříň, půjdou pod 70W SON-T PRO od Philips.
A_b
1/ Sadbovače jsem pod úsporkou neměl, byly volně položené v pokoji. Ze sadbovačů se nejrychleji prodraly tyhle dvě. Stihly to za 4 dny, Zbylé dvě to stihly o den později.


2/ V den, kdy zbylé dvě sazeničky spatřily světlo světa, měly už cca 5cm. Neváhal jsem a přesadil jsem je do květníků o hraně 8cm- 60% substrát (výše zmiňovaný), 30% perlit a jako drenáž je na dně 10% keramzitu. Fotky pořízeny 2 dny po přesazení.


3/ Tyhle jsou mými tajnými tipy na holky, ale je to bohužel pouze jen přání a doufání.


4/ Téhle se do výšky moc nechce což mi možná i vyhovuje.

5/ Špilky svou práci odvádí 24 hodin denně
A_b
1,2/ Zde maj holky za sebou 10 dní života. Foceno v neděli
A_b
V pondělí mi přišel z netu objednaný teploměr s vlhkoměrem (vyšel mě na 650, což se mi zdá hodně slušná cena za dvě čidla; firmě reklamu dělat nebudu ani náhodou, kdyby někdo chtěl dám mu odkaz), taxem ho musel okamžite odzkoušet. Teplota se pohybuje kolem 26 °C, max tam bylo dnes- 28,4. Minimální hodnota se mi zdá docela vyšší- 24 °C. Říkal jsem si, že využiji i toho mobilního čidla a umístil jsem ho nad vrcholek jedné z kytí. Vyhodnocení dodám později, páč jsem ty hodnoty nezaznamenával.

Včera pořízené fotky:
1/ Instalace měř. přístroje a vnějšího čidla.

2/ Vyloženě se derou za světlem

4/ Nějaký makro

5/ Kytí maj za sebou 10 dní života
A_b
Prosím vás, řekněte mi jestli tohle bílé chmíří obalené na substrátu je plíseň! Děkuji předem ://
UdL
To foto je dost rozmazaný, ale jestli to je chlupatý :eek: , tak to asi bude plíseň.
robos
2 A_b:

ak to je pliesen, tak ti staci pozbierat z vrchu take 2 cm a pohoda, tiez som mal taky problem a takto som ho riesil a pohoda:)
Frank Krank
Ja tam vidim len veeela perlitu.:bandit:

Plesen spoznas lahko,
staci ak chvilku pockas ci sa ti to cele obali plesnou.:D :D
Shadoow
Někdo mi řikal že tohle je vodní kámen:mutant: když máš trvdou vodu kterou neupravuješ mě se tohle dělá na okrajích květináče-usazenini
ale vypadá to jako perlit:)
Kash
... chlape estli hodlas vypestovat pekny a velky holky ... mas pred sebou este hodne dlouhou cestu :D ... jinak GOOD LUCK
A_b
Big: Ciao, ani nevíš jak bych je popohnal, aby lépe prosychaly. Jim se prostě nechce. Nevím, dnes jsem je zalil tak uvidím a budu sledovat jak rychle budou prosychat. S tou žlutou barvou je možná zkreslení fotek- ve skutečnosti jsou světle zelený. Předevčírem už jsem ucítil i nějaký aroma (velmi příjemný).

Shadoow: Ci., vodní kámen se projevuje jako bílé flekaté usazeniny. To co mám na substrátu je asi plíseň. Já to sem lupnul právě i kvůli tomu, že sem se na to chtěl zeptat. Nechtěl jsem si to připustit, i když jsem si to myslel. Jen jsem se potřeboval od vás ujistit. thx all.
A_b
Dnes jsem musel provést menší update provizoria ("pěstírny"):

1/ Posunul jsem střední poličku, která dělí celou skříň na 2 části, aby kytí měli více prostoru- už byly 2 dny přilepený na skle.

2/ A taky jsem kytičky přívázal provázkem ke špejlím.

3/ Přemístil měřák- chci ted sledovat rozdíl vnitřního a vnějšího čidla.
Kash
2Big : nechapu te woe ... wo co ti go ?
A_b
Kash: Nezasírej to tu naprosto zcestným příspěvkem. Nemyslíš, že jsou k tomu jiný možnosti? *19*
PLEAS ADMINA AT KDYŽ TAK SMÁZNE PŘÍSPĚVEK Č. 16! THX.

Big: Rozumím Ti, zkusím tu fólii, ale až budu mít na to dost času. Už jsem ji sice zkoušel a měl jsem podezření, že se tam hodně zvedla teplota. Potřebuju to nainstalovat, odzkoušet jakxe to projeví a případně pak upravit podle výsledků. Nemám na to teď vůbec čas, páč bude celej tejden mamka doma. O tý dřevotřísce se pobavíme až se potkáme což bude nejpozděj do týdne(snad). Jo dik za posle připomínku, už jsem to taky zjistil, že při zvětšení obrázku je to velké. Zkusím to nějak zredukovat. Zatim



Tak už něco i k threadu:
Dostal jsem PM, kde došlo na otázku co je to vlastně za zářivku a jestli tam mám dvě. Docela mě ta PM potěšila, inspirovala k dalšímu příspěvku a hlavně taky donutila k zjištění, čím vlastně svítím:)) Vlastně k tý zářivce není ani co říct, sami se když tak kukněte na phóta:) Popis zářivky nebo nějaký bližší info bych musel zjistit od kámoše, kterej mi ji půjčil. Zitra se ho na to zeptám, ale pochybuji, že od ní má nějaký lejstra nebo krabici, kde by o tom něco bylo, když to není ani na úsporce samotné. Ještě mě napadá možnost, že bych s ní šel do ňákýho krámu a poptal se na ni.

1,2/ Jediné co nan ní je napsáno a z druhý strany nic není- jsem z toho jelen*18*

3/ Velikostně se vleze do obalu na cédo.

4/ Takhle vypadá v lampičce. Originální úsporka je ještě o 1/3 delší. Kéž by byla i tahle.

5/ Nemám komentář

6,7/ patrný rozdíl velikosti listů třetího patra.

8/ Nad vrcholky jsem lupl větráček z kompu, páč na fotce 6, levém listě je kraj listu žlutý. Možná je to spálený. OUT čidlo mi u vrcholků ukázalo 32°C. Větráček je upevněn na obyčejné gumě od kalhot :))
Brunco
tie špajle da do preč - ked sa bude ofukovať - stonka sama zhrubne,spevnie a
k TEJ PLESNI - tak je to len bežná blbosť, ešte nikdy neublížila, a občas vznikajú aj zelené - asi riasy(vidno na perlite), tiež nevadí
ak to ale chcš mať pekné, zasýp keramzitom a hotovo
ak nechceš keramzit - TAK KYPRI (okopávaj) PôDU, ono to nebude vznikať, a bude vzdušnejšia
A_b
Brunco: Ciao, ok, zkusím je dát pryč, i když se bojím zlomení, páč se nahýbají nejkratší cestou ke zdroji světla a epicentrum je přímo uprostřed mezi čtyřmi květníky. K tý plísni: Já jim v neděli dal zálivku a ta plíseň zmizela, nechápu. Ale půjdu do toho keramzitu, je to hezčí a hrabat se v substrátu, okopávat a kypřit se mi nechce páč bych z toho měl bordel. Děkuji za cenný rady.

1,2/ Domluvil jsem se s Trolejbuskem, že mi pošle skleněný válec, kterej nabízel na svým threadu. Poslal ho v pátek a dnes došel, přesto, že v pondělí a úterý byl svátek. Došel tedy brzy což mě potěšilo, ale tím to haslo. Při rozbalení na mne čekalo nemilé překvapení. I když krabice byla obestlaná novinami i vevnitř válce, mrkněte jak ta zkurvená pošta to zničila. Omlouvám se za hanlivá
slova. Jsem z toho špatný :/
A_b
Po dlouhé době bylo už na čase vyřešit nějaký upgrade. Velké dík věnuji Bigovi za poskytnutí skříně, což bylo před 18 dny (bývalá matkárna s řízkárnou)- 700x500x1200, dřevotříska. Stačilo jen složit.
A_b
O den později se v práci válel kus plechu, hned byl využit na test výbojky. Zavěšení řešeno řetízkama z baumaxu. Startér s tlumivkou umístěny na skříni s kouskem plechu jako podložka- moc dobře ten plech tlumivku chladí.
A_b
1/O další den přisli nájemnice(íci). Zařízené to mají PC ventilátorem na 12V, ø80- přítah, směřován flexorourou na výbojku. O cirkulaci vzduchu se stará stolní ventilátor 16W/230V, ø150. Perioda přepnuta na květ kvůli zjištení pohlaví. Později to chceme ještě přepnout do vegetace.

2/Aktuální hodnoty teploty, vlhkosti po pár hodinách rozjetém příbytku kytek.

3/ Pohled na kytky
A_b
Před 15 dny:

1,2/ 2x OUTDOOR unknown z bálkónu (v květnu sadba). Vstřebává poslední sluneční paprsky a stěhuje se do skříně.

3,4/ Out ve skříni

5,6/ KC 33 x MK
A_b
Den na to: hodnoty teploty doposud moc uspokojivé. Maximální teplota IN- 27, OUT (u vrcholků) 31. Vlhkost 78 max, 50 min.

1/ Pod úsporkou se vzpamatovávající 3 řízky- zepředu: ww, dm, ob

2/ out

3,4/ Rozhodli jsme se, že elektřinu nainstalujem do skříně- polička jednoduchým mechanismem pevně usazena. Kvůli chybějící zástrčce se instalování muselo časově posunout

5-8/ KC 33 x MK
A_b
1/ Před 12 dny šel na sušení 1 out- ten menší. Velký out už začíná vrhat na světlo bílé chloupky.

2/ O den později přidány 2 misky s vodou kvůli vlhkosti- důsledkem bylo zvýšení vlhkosti o 5-10%.

3/ KC 33 x MK
A_b
Před 7 dny:

1/ Vytržen z hlíny, zbaven kořenů a pověšen k sušení, později teplené úpravě.

2/ Na fotce nerozpoznatelný samec, okem ano

3/ Rýsující se samec, ještě dva 2 ponechán ve skříni pro ujištění a pak šel taky do věčných lovišť.

4/ out
A_b
Před 5 dny: Ve skříni KC33 x MK- 2. samec odešel a uvítali jsme čerstvou holčičku- bohužel nenafoceno :/

O den později:
1/ Už jen 2 řízky jsou pod úsporkou, brzy půjdou pod výbojku.

2/ Před 4 dny šla veškerá elektřina do skříně a perioda přenuta na 18/6
A_b
Předevčírem jsme posunuli stínítko o 10 cm a do skříně přibyly už zmiňované nájmenice (ob+ww), přesazené do květníků 12 cm. Zálivka roztokem obsahující hnojivo Floran.
Out se začíná dost nafukovat, ale máme dilema- nechat out ve skříni, když je perioda 18/6? Nebo ho někam dát? Přepnout to chceme pravděpodobně na konci srpna. Big mi říkal, že by se to mohlo zhermoušovat. Klidně bych to někam přemístil, ale není kam. Poraďte jestli to mám nechat. Díky.
Nějaký další fotky:
A_b
Před 10 dny: Outdoor jsme vystěhovali ze skříně kvůli sviluškám a později byl odvezen ke kámošům na balkón. Srovnejte rozdíl OB s předchozím příspěvkem- neuvěřitelné kam on se cpe.

1/ KC 33 x MK
2/ OB
3/ WW
4/ Pohled do boxu
A_b
Cca před týdnem 2x KC 33 x MK přesazeny do velkých květníků. Jinak do všech kytek je dávkováno hnojivo Floran ( pro počáteční růst- má docela velkej obsah dusíku 19%) až do přepnutí. Většinou jednou do týdne to vyjde i na phyt-amin, buď postřik nebo zálivka.

1/ OB+WW
2/ WW
3/ OB
4/ KC 33 x MK
A_b
Před 3 dny: Objevili jsme svilušky, asi ještě pozůstatek z OUTDOORU. Ošetřeno přípravkem OMITE 30 WP v roztoku s vodou a aplikováno rozprašovačem. V rámci možností řežeme listy u KC-ček, kvůli prosvětlení nejspodnějších paliček mezi těmi 2 hlavními stonky.

1,2/ Makra paliček KC-ček
3/ WW, OB
4/ 2x KC33 x MK+ WW
5/ OB
6/ Box
A_b
Teplotní extrémy nevykazují žádný výchylky- stabilně se ustálily. IN- max se nad 27,5°C nedostane, min je kolem 21°C. OUT- čidlo je 5 cm pod výbojkou a max je 28,3°C každej den, min je kolem 20°C.

1/ All kytís
2/ OB- výhonky
3/ 2x KC-čka
4/ Celkovej pohled
A_b
Doma zakořenily 4 řízky (2x bubble gum, nebula a nějaký unknown) řízlé od kámošů (OUT) z balkónu. Akorát se neřešily popisky takže se necháme překvapit. Zakořeněny v sodbovačích díky práškovému stimulátu pod úsporkou, témeř každej den rozprašovačem vlhčen substrát v sadbovači a miniskleníku. Včera přesazeny do kelímků a odvezeny pod 70W.

1,2/ zakořeněný řízky
3/ Celkovej pohled
A_b
Foceno dnes: Řekl bych, že OB už výškově dohnal obojí KC-čka. Jedinej problém jsou tu svilušky, které jsou na řízcích a likvidovány jsou už druhým dnem OMITE. Na fotkách lze rozpoznat ovadnutí listů právě kvůli zmiňovanému postřiku.

1/ Řízky
2/ WW, OB
3/ Box
A_b
po vcelku vydařeném dni šly holky do svazku manželského (12/12). Objednaly se totiž na operaci do konce října, tudíž nejvyšší čas. Neustále aplikováno omite rozprasovacem- na řízky ze spodní strany na ostatní kytky z lícové strany listů a pomalu se toho zbavujem.

1/ Nejvyšší kytka má 30cm (OB)

2/ Makro výhonků na KCčku.

3/ Řízky se docela ujali z nedělního přasazení a zalití Floranem.

4/ Pohled do boxu
A_b
La-Halaaa: Dankuju Ti. Na ventilátor byla v lete akce v Baumaxu, myslím, že ještě ho u nás mají. Má průměr 15 cm, 230V/16W, Nevím kolik má db- bohužel :/ Dokonale chladí výbojku a rozdmýchává vzduch v pěstírně. Zítra budou snad fotky po prvním týdnu přepnutí. Zatím
A_b
Začíná se nám to líbit.
A_b
Já fakt nemám co psat, prostě jsem celý den tímto unešen.
A_b
1/ Nejmenší řízek jsme přesadili do velkého květníku- využít všechny dostupné prostředky, když je možnost.

2,3/ Jungle
A_b
1,2/ Už na nás začínají vytahovat bílé žlázičky

3/ paldy
A_b
1,2/ WW

3,4/ OB

5,6,7/ Řízky- od největšího

Jinak na květ budou mít speciální výživu: Alga bloom, Phyt-amin (oba od Plagronu), OBM a voda. V tomhle koloběhu budou chlemstati. V pozdější fázi květu si myslím, že snesou i trošku větší koncentraci. Snad dojde i na horský sluníčko.
A_b
Hi G, takže po delší odmlce byla už nutnost přidat pár nových foteček z průběhu květu.

FOTKY po 3. týdnu kvetení:
1-3/ OB
4,5/ řízky
A_b
FOTKY po 4. týdnu na květu:

1,2/ bez komentáře
3/ plantáž
4/ kc33 x mk

Použity kolínka k efektivnějšímu využití osvětlení paliček.
A_b
PO 5. týdnu na květu přišel děda mráz a svou kouzelnou hůlkou z našich paliček udělal ledový království(nebo to je pocukrovaný?) :) :) :) :)

1,2/ KC33 x MK
3,4/ OB
5,6/ WW
A_b
Pokračováni z 5. týdne:

1-3/ OB vs. WW (OB vždy blíže k objektivu)
4,5/ Nějaký jungle
6/ makro detail řízku
7/ Celkový pohled
A_b
BTW., včera holky měly holky za sebou 6. týden- fotky budou až přístí týden pač su celý týden mimo domov. Poslední hnojku dostaly na oslavu 5. týdnu tzn. že se už FLUSHUJE. Nechceme nic podcenit. Sice nedostávaly zvýšené koncentrace jaxme měli v plánu a psal sem v příspěvku 42, ale jistota je jistota.
Snad jim to vynahradí horský sluníčko, který dostávaj od minulý neděle. Bránily se mu zatím 3x a negativní vliv to na ně nemá. Každá holka dostane 5-minutový solárko uprostřed spánku a de hajat dál.
Zatím ciao.
Sinuhet
svitit uprostred spanku? Myslis ze je to dobry napad? Nebojis se hermacu? Veris ze UV je neco jineho nez klasicke svetlo?
nugget
2 sinuhet: no zatím to na žádne hermáče nevypadá, zkusíme se postarat o nějaké detailnější fota paliček.
A_b
Netuším jakou paseku by nadělala kombinace sodíku a UV-čka. Raději je ozařuji když spí. Třeba se tomu budou více bránit vyprodukováním více pryskyřice. Ale je to tu psáno na G v mnoha threadech, že je to vhodný pár minutek dát kytkám v květu. Ale to uričtě víš. Zatim
warior
A_b:mám 3 dotazy.
1)jakou máš teplotu ve skříni?
2)jak vysoko máš ten sodík od kytek?
3)a jak jsi zapojil do elektriky ten větráček od kompu??
dík předem,peace...
hexamin
A_b pekne to mas:)skus nabuduce bubler ako dlho ti to este bude hvitnut? a vykasli sa na uv z horskeho slnka vnoci:)
A_b
hexamin: thx, kdyby byly peníze a kdyby byla jistota kde pokračovt v Growingu nebyl by bubler problém. Myšlenka sklizně nás napadla už před týdnem, ale to bylo jen unáhlení. Podle délky květu by měli jít na sál cca za týden. O víkendu bylo ještě vidět, že ještě zralí nejsou. Možná KC zůstanou ve skříni trošku dýlUvidíme. Já osobně se tím chci nechat překvapit (hlavně ať to není pozdě). Proč bych měl přestat s tím UV?
A_b
Mám tu fotky z minulého týdne, které zachytily vývoj po 6. týdnu floweringu.

1,2/ Že by stožáry vysokého napětí?
A_b
ZA TUHLE MASAKROVOU KRÁSU DĚKUJI BIGOVI !!!!!!!!!!!!!
A_b
Foceno před 3 dny v okamžiku inhalování horského slunce:

1/ KC33 x MK
2,3/ Řízky
4,5,6/ Řízek- Nb
7/ OB
8/ WW
A_b
Teprve před 3 dny se mi podařilo shromáždit druhý komplet 70-tky (výrobce Holešovice) a hned šel spolu se staronovým stínidlem za holkama- za komponenty THX Big! Už je to jen provizorní než půjdou pod nůž. Na druhej den se vešla do kapsy aj lupa a za moc vydařený fotky děkuji nuggetovi.

1,2,3/ Detailiky.




warior:
- Za poslední týden se teploty pohybovaly mezi 12(min) a 21(max) stupni. Ted se dvema 70-tkami se minimální hodnota vyšplhala na 16-17˚C a maximální přesáhla 30˚C.

- Pod jednou výbojkou snesly i 5 cm-vou vzdálenost, ale to bylo ovlivněno také okolní teplotou kolem skříně, která nepřesáhla 20˚C. Momentálně po 2x 70W jsem stáhl holky do zálohy na vzdálenost cca 10 nebo 15 cm- přesně to nevím, ale zjistím.

- A ten PC ventilátor byl napájen ze zásuvkovýho trafa- INPUT 230V, OUTPUT 12V. Ale ten ventilátor je už od půlky květu vypnutý.

Zatím ciao, další aktualizace pravděpodobně až příští týden.
A_b
Big: DEKUJI TI ZA VSECHNO U CEHO NEMUZU BYT( FOTKY, SETNUTI A OSOBNI KONTAKT S HOLKAMA). TROSKU ME TO MRZI ALE S TIM UZ NEDA NIC DELAT KDYZ JE SITUACE TAKOVA. ONO TO NENI "SNAD" NAPOSLED :))))))))))))))
OZVU SE MUSIM TO VIDET

ALL: DNES JSOU PRESNE 8 TYDNU NA KVETU.
CIAO ALL
walkinginspace
Len par komentarov k tomu, co som tu cital a videl

1. Svietit uprostred spanku je velmi zly napad. Spomali to slizen a zmensi urodu, skoro naisto. Tma musi byt uplna, ide o to, presvedcit rastliny, ze sa noci predlzuju a musia cim skor dospiet.

2. Tiez sa mi zdalo, ze rastliny nemaju dost svetla. Nepozeral som vsetky fotky, ale na vela fotkach to vyzera na nedostatok svetla.
A_b
walkinginspace:

uz sem se poucil- zadnym UV-ckem uz nikdy nebudu svitit.

A k 2. komentari: skrin ma podstavu 50x70 a jedna 70tka je malo ale na posledni 2 tydny kvetu pribyla jeste jedna. Hned od zacatku bych tam lupnul 2x 70W, ale skrin sem sehnal od Biga, kdyz byla moznost. Kupovat novou presne na 1x 70 se mi nechtelo. Predradnik k druhe 70tce sem sehnal taky pres znamost. Oba nedostatky byly zpusoben pouze financni situaci.
A z poslednich 2 tydnu sem sem presvedcil ze skrin 2 70tky teplotne snese.
Tudit zustanu u 2x 70W.
Zatim a dik za komntare.
walkinginspace
Ja som mal 125W Envirolite dual spectrum, a vytvorilo mi to krasne huste kriky, aj ked to bola sativa. Compact fluoros nevytvaraju tolko tepla a mozu byt velmi blizko vrcholov rastlin (az pri dotyku to vadi a aj to sa prezije, ako som uz bohuzial musel vidiet). Tiez nemaju taku spotrebu. Preto, ak sa ti nezmesti dostatocny vykon inak, mozes pouzit tieto typy ziariviek ci ako sa to u nas vola. Pre male skrine je to urcite vyhodne (aspon podla mna).
A_b
Chápu dobře, že ta 125 je sodikovka? Kolik ma výkon ta zářivka Compact fluoros a jaký má rozměty, parametry? Na květ se ale neda pouzit prece? Já měl s Bigem v téhle skříni co teď mám matkárnu s 4x18W OSRAM FLUORA(viz jeho thready), ale byla použita momentálně na kvetoucí potřeby. Zatím si teda nedokážu představit že by v ní byla reálná matkárna. Ale nikdy neříkej nikdy. Může se stát cokoliv, xe:úú
Harvest....
jak dlouho sto měl pod usporkou???
walkinginspace
Envirolite je ziarivka, ale nie obycajne ale tzv. compact fluoro, aspon myslim, ze to je zaklad. Je robenie specialne na taketo ucely, a predava sa aj v spektre na kvitnutie a prinasa super vysledky. Pripajam fotku z vegetativnej casti (prave zac. kvitnutie) mojej sativy, ktora ukazuje aky krasny husty kricek sa da vytvorit pod envirolite. Nie su to ale lacne lampy a su dost velke. Tu je nejake info:

Specifications:

* Each 125w lamp returns over 10,000 lumens
* Generates far less heat than any HPS or MH light
* High efficiency energy saving bulbs
* Ideal for propagating, vegetative and flowering stages
* Available in 6100K (Blue Spectrum) & 2700k (Red Flowering Spectrum)


http://www.basementlighting.com/Mer...ategory_Code=EL
walkinginspace
Zabudol som to foto...tu to je. 36 dni vegetacie pod envirolite 125W. Dobra vec je ze sa rastlina moze lampy skoro dotykat, takze mensi problem s miestom. (ale uz zniem ako reklama...hehe) Je ale dost fotiek na overgrow.com a inde velmi peknych urod pod tymto svetlom.
Harvest....
když je na ůsporce 2700K dá se s tim něco vypjestit???
walkinginspace
2700K je spektrum svetla. 2700K je cervena/oranzova, co je lepsie pre kvitnutie. 6100K je biela/modra, lepsia pre rozmnozovanie a vegetativnu fazu (pred 12/12). Predavaju sa aj kombinovane dual spektrum ziarovky, co maju 1/2 taku a 1/2 inaksiu. 2700W by malo byt fajn aj na kvitnutie, ak ma dostatocnu intenzitu (lumeny)
A_b
Chapu tedy dobre ze dual spectrum co jsi mel, je vhodna na vegetaci a kvet? Pouzil jsi ji tak? Z úsporky a OSRAM Fluorky mám taky zkušenost že se mohou dát kousek od kytky a u tehle lampy se 125W je to hodně výhodné. Psal jsi, že jsi mel 125W Envirolite dual spectrum a pouzil jsi to na vegetaci vyse uvedene kytky. Cim tedy ted na ni svitis? Porad mi asi uchazi nejaky detail. Zatim ciao
walkinginspace
Sorry za neskoru odpoved.

Dual spektrum sa prave da pouzit na obe fazy, aj ked teraz trosku lutujem, ze som si nekupil radsej jednu cervenu a jednu bielu, lebo nevidim dovod na bielu, ked mi baby kvitnu.

Jedna z nevyhod je to, ze clovek musi davat stale pozor, aby sa mu vrchne listy nedotykali lampy ako takej, lebo to pri dotyku vie spalit konceny, ale to sa vydrzi, ked sa to nahodou stane :-)

Kupil som teraz jednu HPS, vyskusam na buducej urode skombinovat a dam vediet ako to vyzera. Dalsia vyhoda envirolite a inych ziariviek je ta, ze su chladne, a preto je mensi problem s teplotou v mensich priestoroch.
walkinginspace
teraz svietim 2x125W dual spectrum envirolite a jednu 65W bielu compact fluoro (tu sa to vola flood light a da sa to kupit v normalnych obchodoch so stavebninami, zahradnymi potrebami a pod)
A_b
walkinginspace:
Uz me to taky nutí prikoupit MH. 150W by se hodila. Rostl jsem na jedny 70 a mohlo to bejt mnohem lepsi.
U výbojek uz je to normal starat se o nespaleni vrcholku. u envirolite jsi to mel kolik od vrcholku? Ze by max 5 cm?
Je to velka vyhoda ze odpada problem s teplotou, ale jsem asi vodkojenem sodíkovec. Hracickovani a vychytavani teploty a jinych faktoru je vzrusujici- proto growing forever.:) Ale jak rikas dyby nastala situace kdybych se musel hodne ztisnit, bude na pameti envirolite. Ale to az tahle situace nastane.
Zatim ciao.
walkinginspace
Od envirolite to moze byt hocijako blizko, len sa to nesmie dotykat. Ja to mam tak 1-2 cm, preto sa mi to obcas dotkne, obcas sa rastliny totizto roztancuju a uz je to tu.
A_b
pit_ufo: No nevim jaxe kytky budou tvarit v kvetu kdyz na ne budes svitit warmwhite a o diodach je tu taky nejaky thread. Zkus hledat, ja jsem na květ zastáncem sodíku. ci.
A_b
femyli: dik, jeste sem se po mesici nedokopal k tomu abych sem moh lupnout zaverecny fotky. Snad prijdou tento vikend


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma