Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 30.06.2004 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Česká mládež si tyká s drogami
Frekvence 1 | 29.6.2004 | 07:00 | pořad: Zprávy

František TLAPÁK, moderátor
--------------------
Každé druhé dítě ve věku od patnácti do osmnácti let má zkušenost s drogou. Ukazují to výsledky průzkumu, který vypracovalo sdružení Rodiče proti drogám. Děti navíc zkoušejí drogy ve stále nižším věku, dnes průměrně kolem dvanácti let. Podle lékaře Tomáše Soukupa jsou právě prázdniny nejvíc rizikovým obdobím.

Tomáš SOUKUP, lékař
--------------------
Kdy jsou na chatě a podobně, kdy se účastní různých párty, diskoték a tak dále, to je prostředí, kde vlastně dochází pravidelně ke konzumaci ať už dočasně nebo i trvale u různých druhů drog.

František TLAPÁK, moderátor
--------------------
Zkušenost s užíváním drogy má sto dvacet tisíc žáků a průměrný věk drogově závislého člověka je sedmnáct a půl roku.
________________________________________________________________________

Moc otázek, málo odpovědí
Mladá fronta DNES | 30.6.2004 | rubrika: Východní Morava | strana: 1 | autor: DANA ŠÁTAVOVÁ

K věci

Jako vzlínající jed prosakují drogy mezi školáky stále nižšího věku. Zkoušejí je děti na první pohled talentované, spokojené, a dokonce i ty, které si nemohou stěžovat na nezájem svých rodičů, zdaleka nejen dítky se stigmatem rozvrácené rodiny. Zlínská škola v Kvítkové ulici jistě zaslouží pochvalu za průzkum, který si nechala vypracovat, i za fakt, že se nebála jej zvěřejnit. A určitě za potřebu vyhlásit na vlastní půdě drogám boj. Drogy jsou totiž svinstvo v jakékoli podobě. Jen je třeba si souběžně stále uvědomovat, že drogy jsou i ty, které běžně tolik nepranýřujeme - vínečko, slivovička, pivečko, cigárka... Co vlastně vzkazujeme dětem, když právě tyhle "berličky" jsou tak běžnou součástí našeho života? Vždyť přece víme, že ani ony nakonec nepomohou. Opravdu stačí naučit děti komunikovat? A proč vlastně neumí (nebo nechtějí) komunikovat?
________________________________________________________________________

Přibývá dětí, které zkusily drogy
Mladá fronta DNES | 30.6.2004 | rubrika: Východní Morava | strana: 1 | autor: (ČTK)

Zlín - Podle průzkumu v Základní škole v Kvítkové ulici ve Zlíně se zde počet dětí, které zkusily drogu, oproti minulosti zvýšil.
Průzkumu se zúčastnilo 328 dětí pátých až devátých tříd. Marihuanu, extázi nebo LSD vyzkoušelo 30 žáků, z toho 19 děvčat a 11 chlapců. Před dvěma lety, kdy se na stejné škole konal podobně zaměřený průzkum, drogu vyzkoušelo 16 dětí.
„Více než polovina žáků druhého stupně školy někdy okusila cigarety,“ uvedla zástupkyně ředitelky Věra Křečková. Dodala, že jednou z příčin užívání drog či zakázaných látek může být i špatná komunikace dětí s rodiči nebo zátěž ve škole.
„Jako prestižní škola s jazykovým zaměřením máme na děti větší nároky, a pokud je na někoho vyvíjen větší tlak, tak to děti potřebují někde ventilovat. Jestliže někteří rodiče nemají na ně mnoho času, tak to děti řeší tím, že unikají do party a postupně se dostanou také ke drogám, marihuaně a posléze i k něčemu horšímu,“ vysvětlila příčiny.
Pětina ze 150 dotázaných dětí se již setkala s tím, že jim byla nabídnuta droga. Před dvěma lety se k tomu přiznalo jen 15 procent žáků.
Vedení školy proto chce na základě výsledků průzkumu uspořádat preventivní akce. Na příští školní rok připravuje víkendové pobyty, na nichž budou i rodiče. Děti se při nich naučí vzájemně komunikovat, dozvědí se o nebezpečích drog.
________________________________________________________________________

Žáci objevili přímo ve škole konopí
Mladá fronta DNES | 30.6.2004 | rubrika: Kraj Liberecký | strana: 2 | autor: MICHAEL POLÁK

Česká Lípa - Několik rostlin konopí v areálu školní zahrady objevili žáci základní školy v Pátově ulici v České Lípě. Konopí si tady měl pěstoval syn zdejší školnice, která si část zahrady od školy pronajímá. Vedení školy se snažilo celý případ utajit, neoznámilo ho policii a školnici pouze ústně pokáralo.
„Neposkytuji informace. Nashledanou,“ řekla Olga Šustková, zástupkyně ředitele školy, a odmítla se o celém případu bavit. Dosavadní ředitelka školy, která ale k 30. červnu ve své funkci končí, je nyní v pracovní neschopnosti.
Vedení základní školy případ úspěšně tajilo do chvíle, kdy ho na veřejnosti prozradili sami žáci, kteří konopí objevili. „Nelíbilo se nám, jak vedení školy případ vyřešilo a ututlalo,“ řekl jeden z žáků českolipské základní školy, proč o svém objevu promluvili.
Podle nich si konopí ve foliovníku pěstoval syn školnice. „Pak tvrdil, že semínko získal z ptačího zobu a chtěl pouze vědět, jak rostlina vypadá. Prý to ale nebyla marihuana, ale jen technické konopí, které se nedá použít,“ tvrdí žáci školy. Za postup vedení školy se ale staví také někteří učitelé. „Je to případ, který by se neměl se školou spojovat. Foliovník, ve kterém se rostliny objevily, stojí na pozemku, který nepatří škole, je oplocený a uzamčený. Žáci se sem dostat nemohou. Škola navíc nařídila rostliny zlikvidovat,“ prohlásil jeden ze zdejších učitelů, který nechtěl uvést své jméno. „Navíc to opravdu bylo technické konopí.“
Na českolipské škole v Pátově ulici jde už v posledním půlroce o druhý případ, který vzbudil pozornost veřejnosti. Před měsícem se přišlo na to, že zdejší devětatřicetiletý angličtinář navázal silný citový a erotický vztah se svou čtrnáctiletou žákyní. Kvůli tomu musel ze školy už na začátku roku také odejít. Vedení školy se tehdy zachovalo stejně: případ několik měsíců úspěšně tajilo.
________________________________________________________________________

V areálu školy rostlo konopí
Děčínský deník | 30.6.2004 | rubrika: Děčínský region | strana: 18 | autor: EVA VLASTNÍKOVÁ

Všímaví žáci upozornili na to, že v areálu školy rostou čtyři rostliny konopí.

Česká Lípa - Čtyři rostliny konopí objevili žáci Základní školy v Pátově ulici v areálu školní zahrady. "Kluci objev nahlásili v ředitelně," informovali nás žáci základní školy.
Podle vyjádření zástupkyně ředitelky má pozemek, na němž rostlo konopí, pronajatý místní školnice. "Naši žáci přišli oznámit, že mají podezření, že ve foliovníku roste marihuana. Foliovník je umístěný na soukromém, oploceném a uzamykatelném pozemku, kam mají žáci přísný zákaz vstupu," potvrdila zástupkyně ředitelky Olga Šustková.
Žáci, kteří nás na nález upozornili, považovali za nedostačující způsob, jakým vedení školy v případu zasáhlo. "Školnice dostala ústní napomenutí," uvedla zástupkyně ředitelky. Ve foliovníku pěstoval konopí syn školnice.
"Konopná semínka jsem měl z ptačího zobu. Pár jsem jich zasadil, protože jsem chtěl vědět, jak rostlina vypadá," vysvětloval Břetislav Maděra, syn školnice. "Vyrostlo technické konopí. Určitě bych si nedovolil pěstovat marihuanu v areálu školy," hájil se.
Vedení školy okamžitě po nálezu přikázalo rostliny zlikvidovat a také se tak stalo. Podle vyjádření zástupkyně ředitelky bude muset případ dořešit nový ředitel, který vzešel z výběrového řízení, a do funkce nastoupí od 1. července 2004.
Olga Šustková potvrdila slova "pěstitele" o tom, že ve foliovníku bylo technické konopí, tudíž nešlo o drogu.
Na rozdíl mezi technickým konopím a marihuanou jsme se zeptali odborníků. Podle nich může člověk pouhým pohledem na semínka či rostlinu jen těžko posuzovat, zda se jedná o technické konopí nebo vyšlechtěnou odrůdu. Exaktně se technické konopí odlišuje pouze obsahem psychoaktivní látky THC. Technické konopí jí má méně než 0,3 procenta.

MARIHUANA NEBO KONOPÍ

Vedení školy okamžitě po nálezu přikázalo rostliny zlikvidovat a také se tak stalo. Podle vyjádření zástupkyně ředitelky bude muset případ dořešit nový ředitel, který vzešel z výběrového řízení, a do funkce nastoupí od 1. července 2004.
________________________________________________________________________

Mezi mládeží se objevuje často toluen a marihuana
Deník Mostecka | 30.6.2004 | rubrika: Krušnohorský region | strana: 18 | autor: (koc)

Bílina - O protidrogovou scénu v Bílině se v současné době starají dva terénní pracovníci. Jejich práci kontroluje mostecké K - centrum, které má s městem Bílina uzavřenou smlouvu o spolupráci.
Na dotaz kolik případů žloutenky mezi stávající klientelou evidují, odpověděl ředitel K - centra Lubomír Šlapka. "Zhruba 60 procent těch, kteří využívají terénní program, je nositelů žloutenky typu C. V absolutních číslech je to za první čtvrtletí letošního roku zhruba 14 osob. U nich je nemoc pozitivní."
V minulém roce bylo číslo několikanásobně vyšší, celkem 92. Podle Šlapky se snižuje rovněž věk drogově závislých. "V tzv. hlavních drogových proudech, tedy u heroinu a pervitinu, to tolik nevidíme, ale narůstá počet mladistvých, zneužívajících toluen nebo marihuanu, " říká ředitel K - centra.
Podle ředitele Šlapky u mladistvých zaznamenali také zvýšené zneužívání extáze.
________________________________________________________________________

Strážníci už pomocí testů zjistí, kdo užil drogy
Táborské listy | 30.6.2004 | rubrika: Táborsko | strana: 15 | autor: MARTINA HAVLŮJOVÁ

Tábor - Strážníci mají od pondělka k dispozici dvanáct sad testů, pomocí nichž odhalí, zda je člověk, s nímž mají co do činění, pod vlivem drog. Dar v hodnotě šest tisíc korun dostalo vedení radnice od táborské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny.
"Do každého služebního vozu jsme dali jeden balíček. Test funguje tak, že člověk, u něhož máme podezření, že požil drogy, nasliní papírek. Podle zbarvení zjistíme, o jaký typ drogy jde. Jsme schopni takto odhalit pět základních skupin," řekl včera velitel městské policie Petr Svoboda. Dodal, že osobu, u níž se přítomnost drogy prokáže, nečeká od strážníků žádný postih. Pouze u nezletilých oznámí strážníci fakt rodičům.
"Testy se uplatní i jako prevence například při protidrogových besedách v základních i středních školách. Pokud má škola podezření, že některý ze žáků či studentů je pod vlivem nějaké omamné látky, můžeme ho na místě otestovat," uzavřel Svoboda.

Dvanáct testů, pomocí nichž lze určit přítomnost drogy v těle, dostali v pondělí táborští strážníci od Všeobecné zdravotní pojišťovny. Na snímku vpravo dar v hodnotě šest tisíc korun předává ředitel VZP Tábor Mojmír Faltýsek starostovi Františku Dědičovi a šéfovi strážníků Petrovi Svobodovi.
Foto Martina Havlůjová
________________________________________________________________________

Benešov se stal v projektu Scientologické církve městem bez drog
Benešovský deník | 30.6.2004 | rubrika: Benešovsko | strana: 16 | autor: SOŇA STRAKOVÁ

Benešov - Řekni NE drogám, řekni ANO životu je protidrogový projekt Scientologické církve. Ten v rámci protidrogové kampaně rozjel 14. června celorepublikovou sportovní protidrogovou akci s názvem Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2004. V pátek přijeli cyklisté i do Benešova, kde se tým scientologů setkal s místostarostou Romanem Lajpertem a řešil otázku protidrogové prevence. Město Benešov se také díky podpisu stalo Městem bez drog. Scientologové poté na náměstí rozdávali letáky o marihuaně a extázi a podávali informace o drogách. "V loňském roce se tato akce konala poprvé, rozdíl je v tom, že se loni běželo," řekl mluvčí projektu Vlastimil Špalek.
Proč se Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2004 koná?
Snažíme se o zvýšení důrazu protidrogové prevence v celé České republice. Nebezpečí drog se týká každé vesnice, města a obce a především každého člověka. Nikdo nemůže říct - mě se to netýká. Hlavně klademe důraz na poskytování správných informací o drogách. Jsme rádi, že nás letos podpořilo několik sponzorům, tudíž věříme, že tato akce není lidem lhostejná.
Zdůrazňujete slovo správné informace, co si lze pod tím představit?
Na základě našich informací z terénu víme, že mezi mládeží koluje spousta polopravd a lží o drogách, a to speciálně o marihuaně. Ne každý ví správné informace o drogách.
Co se lidé z letáků rozdávaných týmem scientologů dozví?
Letáky obsahují základní informace o drogách. Málokterý člověk ví, že jsou všechny drogy v podstatě jed a tudíž drogové opojení je otrava organismu, droga se ukládá v tukových buňkách těla a zůstává zde dlouhodobě, právě třeba tuto informaci zde mohou naleznout. Pokud si lidé nevzali letáky, mohou se také podívat na naše internetové stránky www.rekninedrogam.cz, kde jsou informace o drogách a fotogalerie z Cykloběhu 2004.
Jednou z vašich tras bylo i město Benešov, proč jste přijeli zrovna i sem?
Loni se konal první ročník této akce a při ní jsme také přijeli do Benešova, kde se díky naší návštěvě stal městem bez drog. Bylo vidět, že město se protidrogové prevenci věnuje, protože nás velice podpořilo, běžci zde měli loni dokonce doprovod městské policie a na akci přišlo dost diváků.
S jakými cyklisty se mohli obyvatelé Benešova setkat?
Do Benešova zavítali tři cyklisté, kteří se angažují v protidrogové prevenci v rámci tohoto projektu a jsou členové Scientologické církve a sami jsou příkladem života bez drog. Dětem a mládeži, kteří se nejvíce ptají na marihuanu a následné uložení látek v tukových buňkách, zodpoví otázky protidrogové lektorky.
________________________________________________________________________

Narkomani požadují jehly
Benešovský deník | 30.6.2004 | rubrika: Benešovsko | strana: 16 | autor: KAREL CHLUMEC

Několikrát týdně přicházejí narkomani do lékáren pro jednorázovou stříkačku. Spolu s ní dostávají kontakt na K-centrum.
Benešovsko - Pro člověka závislého na heroinu nebo pervitinu není žádný problém si obstarat jednorázové stříkačky. Stačí zajít do nejbližší lékárny. Pracovníci lékaren z toho ale příliš nadšeni nejsou.
"Stává se nám to tak jednou, dvakrát týdně. Kolegyně si občas postěžovala, že je to nepříjemné, protože když náhodou inzulinky nemáme, dělají narkomani vyrvál," říká magistra benešovské lékárny Na Zámecké Alice Nováková a dodává, že každému ze závislých předávají letáky s kontaktem na K-centrum. "Je otázka, jestli ale do Káčka chodit chtějí, možná je to takhle pro některé jednodušší," doplnila magistra.
K-centrum v Benešově narkomanům stříkačky vyměňuje, vždy kus za kus. "Za první pololetí jsme jich vyměnili přes tisíc," informovala vedoucí K-centra Hana Slámová a dodala, že s lékárnami v rámci preventivního programu spolupracují už pět let. "Dodáváme lékárnám kartičky s kontaktem na nás. Dobrou spolupráci máme hlavně s lékárnou v nemocnici Rudolfa a Stefanie a lékárnou u gymnázia," říká Hana Slámová. Pokud si narkoman koupí stříkačku přímo v lékárně, ocitá se mimo dosah pracovníků protidrogové prevence, kteří minimalizují negativní dopady užívání drog na ostatní společnost. "K injekčním stříkačkám tady dáváme i hygienický balíček s desinfekčním tamponem Alkomed, vodou do injekcí, náplast a kondom," sdělila vedoucí K-centra.
Asi dvakrát do týdne zkusí narkomani koupit injekční materiál během pohotovosti i v lékárně U Zlatého orla na benešovském náměstí. "Myslím, že to chtějí zkusit, když jdou kolem. My ale jednorázové inzulinky nevedeme, takže se nás to příliš netýká," sdělila Veronika Plasová. "Když jim řekneme, že stříkačky nevedeme, moc nechápou a bývají občas i podráždění," dodala magistra.
"Dřív k nám chodili pro stříkačky narkomani i pětkrát denně, dnes je to tak jednou za dva týdny," řekla Daniela Císařová z nemocniční lékárny. Ta vidí důvod poklesu zájmu ze strany narkomanů v dobré preventivní práci a spolupráci s K-centrem.
________________________________________________________________________

Soud potvrdil tresty pro Italy, kteří obchodovali s kokainem
Zpravodajství ČTK | 29.6.2004 | 13:00 | rubrika: Právo a krimi - Brněnský kraj | autor: VTK

BRNO 29. června (ČTK) - Brněnský krajský soud dnes podruhé poslal za obchodování s kokainem na šest let do vězení Berardina Mitidieriho z Itálie. Jeho syna Marca potrestal třemi roky odnětí svobody. Potvrdil tak rozsudek z loňského prosince. Podle policie starší z cizinců za uplynulých pět let vydělal na prodeji 1,5 kilogramu drogy 2,2 milionu korun. Dopaden byl při obchodu s policejními agenty v přestrojení.

Mitidierovi se proti loňskému verdiktu odvolali. Vrchní soud pak případ vrátil zpět. Brněnskému soudu dal za úkol, aby se snažil vyslechnout i nizozemského policistu, který případ pomohl objasnit.

Kriminalista z Nizozemska vystupoval v případu jako utajený agent s krycím jménem Manfred. Mitidierovým nabídl dovoz kokainu ze západní Evropy. Na základě této domluvy pak Italy dopadla česká policie. Brněnský soud se snažil kriminalistu předvolat k jednání. Policista se ale nemohl dostavit, a soud proto potvrdil původní verdikt. Mitidierovi se ale opět odvolali, což znamená, že kauzu znovu dostane na stůl olomoucký vrchní soud.

Berardino v Brně úspěšně podniká. Patří mu tam několik restaurací. Policie jej obvinila z organizování drogových obchodů, při nichž syn Marco dělal tlumočníka.

Žaloba uvádí, že Berardino nejprve v letech 1998 až 2000 prodal dvěma mužům celkem 1,5 kilogramu kokainu, což je asi 12.000 dávek drogy. Jeden gram kokainu se na trhu s narkotiky prodává od 1500 do 2500 korun. Italům na stopu se ale dostala policie a dopadla je ve spolupráci se zahraničními kolegy.

Berardino měl o drogy zájem, a proto vyplatil policistům v přestrojení zálohu 21.000 švýcarských franků, tedy necelého půl milionu korun. Za to měl dostat kokain, z něhož by po naředění vzniklo přes 16.000 dávek. Zadržen byl při předávce drog.

Kokain patří v Česku vzhledem ke své vysoké ceně k drogám užívaným v takzvané vyšší společnosti. Je patrně vůbec nejdražší omamnou látkou na drogovém trhu. Mnohem rozšířenější a zároveň dostupnější je heroin, pervitin, extáze nebo marihuana.
________________________________________________________________________

Policisté odhalili v chatě výrobnu pervitinu
Naše Valašsko | 30.6.2004 | rubrika: Zpravodajství | strana: 3 | autor: (jd)

VELKÁ LHOTA - Výrobnu pervitinu si zřídil před nedávnou dobou šestatřicetiletý muž z Přerovska v rekreační chatě majitelky ve Velké Lhotě. Odtud poskytoval bezplatně drogu dalším osobám, které mu na oplátku zajišťovaly přísun potřebných chemikálií.
Obviněný je stíhán pro trestný čin nedovolené výroby, držení a šíření omamných látek a jedů a v současné době se již nachází v cele ruzyňské věznice. Podle policistů měl zadržený muž od loňského roku nabízet a vyrábět pervitin na různých místech České republiky, do Velké Lhoty přesídlil v únoru tohoto roku. Přestěhování varny přitom podle policistů není nijak obtížnou záležitostí. „Vše potřebné se jim totiž vejde do batohu. Vystačí si s několika volně přístupnými chemikáliemi, léky, malým vařičem a sklíčkem na odpaření přebytečné tekutiny,“ konstatoval vsetínský policejní komisař Ivo Novák, který se specializuje na protidrogovou činnost.
Podle dostupných informací se cena amatérsky vyrobeného pervitinu pohybuje kolem jednoho tisíce korun za gram. „Pokud jde o věkovou skupinu závislých, dá se říci, že se jedná spíše o lidi ve věku od dvaceti do třiceti let. Ovšem evidujeme i mladší osoby, které podlehly závislosti na drogách,“ doplnil Novák s tím, že nemusí jít vždy jen o pervitin. „Neméně populární je totiž marihuana nebo extáze,“ tvrdí policista. Rovněž dodal, že začínat si s drogami se nevyplácí. „V České republice není povoleno mít u sebe jakékoli množství drog. Následné tresty jsou vysoké. Kromě toho, že si lidé ničí své zdraví a život, mohou strávit až deset let ve vězení,“ zdůraznil policejní komisař.
________________________________________________________________________

Kolumbijské úřady rozbily Karibský kartel: 87 zatčených
Zpravodajství ČTK | 28.6.2004 | 03:36 | rubrika: Právo a krimi - Latin. Amerika a Karibská obl. | autor: ZDP

BOGOTÁ 28. června (ČTK) - Karibský drogový kartel, přes nějž bylo do Spojených států propašováno 94 tun kokainu, byl rozbit. Podle agentury AFP kolumbijské úřady v neděli oznámily, že bylo zatčeno 87 překupníků v šesti státech.

Výsledkem rozsáhlé policejní operace je zatčení 29 překupníků v Kolumbii, 43 na Bahamských ostrovech, po dvou v Panamě a na Jamaice, pěti v Kanadě a šesti ve Spojených státech.

Víkendová operace byla realizována ve dvou sledech a byla jednou z nejrozsáhlejších protidrogových akcí na světě od zničení Medellínského kartelu v roce 1993 a kartelu z Calí v roce 1995.

Narkobaron Karibského kartelu, Kolumbijec Elias Cobos a dalších šest jeho krajanů bylo zatčeno v různých kolumbijských městech, oznámil mluvčí policie v kolumbijské metropoli Bogotá.

O vydání těchto sedmi šéfů obchodu s drogami podle stejného zdroje žádají soudní orgány USA.

Přípravy před konečným zátahem si podle policie vyžádaly 15 měsíců ve všech šesti zmíněných zemích. Kolumbijské úřady přitom spolupracovaly především s americkou Agenturou pro potírání narkotik (DEA).

zdp
________________________________________________________________________

Pákistánská boxerská hvězda přijde o OH kvůli trestu za doping
Zpravodajství ČTK | 28.6.2004 | 05:11 | rubrika ČTK: spz spo | autor: OKR

KARÁČÍ 28. června (ČTK) - Šance pákistánských boxerů na zisk olympijské medaile poklesly na minimum. Jejich největší hvězda Nauman Karim, jenž získal bronz na loňském mistrovství světa v Bangkoku, dostal roční trest za doping a do Atén se může podívat maximálně jako divák.

Jednadvacetiletý Karim byl na jaře v Islámábádu pozitivně testován na marihuanu. První majitel boxerské medaile pro Pákistán v historii dostal nejtěžší trest, jeho tři reprezentační kolegové včetně bratra Fajsála vyvázli za stejný prohřešek pouze s varováním.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma