Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
mušky->fleky na listech? - Klikni zde pro originální téma
la resistance
ahoj,potrebuju poradit,mam 2 kyticky2 mesice stary a na spodnich listech sou maly hnedy flicky.navic sem tam naky spodni listy zezloutnou a odpadnou a nedavno sem zjistila ze z qetinacu vylitavaj takovy maly cerny musky.nevite jak se jich zbavit aniz bych ublizila kytickam?jo,vubec je nehnojim,myslite ze ty fleky a zloutnuti listu muzou bejt dusledek nedostatku zivin,nebo to delaj ty breberky??
lobotomi
....tak to hey, mam ten samej problem, jsou na nich takovy vyschly flicky, sem tam fleky. Musek mam kolem taky dost, strikal jsem Raidem pokoj, ale asi ne dostatecne,... do hliny to strihat nechci, ale i tak nevim co to je. Hnojim.
elis :-i
koukam, musky sou vecnej problem! od ty doby co pestuju jich mame plnej byt a taky vubec nevim jak se toho zbavit! a vsichni mi znami co pestujou maji stejnej problem... nastesti mi nak extremne neflekatej listy, takze pritomnost musek neznamena automaticky flekaty listy - vic vam bohuzel neporadim, teprve sbiram zkusenosti. hodne stesti!
la resistance
2lobotomi:ja sem vystrikala pokoj biolitem a tech musek je tam ted min,snad to zabira..a zacala sem mirne hnojit,uvidime..
kammo
Musky a iny hmyz mozu pochadzat aj zo samotneho substratu.Niekde som pocul,ze na precistenie substratu sa da pouzit odvar z tabaku-a vzhladom na obsah dusikatych alkaloidov to mozno posluzi aj ako hnojivo.
anna
hele k tem flekum, mohlo byt to byt nedostatek magnesia jinak je dobra kniha indoor bible, kde sou nafoceny a popsany veskery nemoci, vrele doporucuji.
lobotomi
2 la resistance: Jo radim doma s Raidem, ne ze by nepomahal, ale stejne se z hliny vynorej za cas novy, celej proces se opakuje,... az po zklizni je vymitim, ted vyhrali.

2 anna:
heyyy, kde se to da videt, sehnet,... ze by mestska knihovna?
BRAINDEAD
Kazdopadne dobry sou a pomahaj zluty lepovy desky nebo sipky na ktery
se musky nachytaj a clovek aspon (krome toho ze to dost eliminuje populaci
alespon moje sou cerny solidne)ví co se mu za musky ve skríni poflakuje.
lepovy sipky maj v kazdym slusnym growshopu ,nebo zahradnictví-v zizkovskym g. shopu je maj myslim za 40,-
dalsi problem ale muze byt ze napr. musky smutnice kladou larvy do substratu a to holkam zrovna 2x neprospiva - na tenhle problem se mi dost tezko hledal lek -kamaradovi se ted osvedcil Mospilan(opet k dostani v kazdym slusnym zahr. a g. s.) ktery sice neni urcen k aplikaci do zalivky
ale pomohlo to! tady je dalsi zasek ze Mospilan ma ochrannou lhutu asi
3tydny takze opatrne -nikdo urcite Mospilan inhalovat nechce:)
P.S.:Lobotomi-zeptej se v g.s. na Zizkove (ta kniha je podle velice dobra)
uuuf takovej sloh pred pulnocí - to si z toho du dat bong :) dva,tri :)
BRAINDEAD
Jo nevim jestli sem napsal dost jasne ze ten mospilan byl pouzit formou zalivky(no vono by to roprasovacem na larvi v substratu asi moc nepomohlo)
takze sory,hough:)
well-being
Když to postříkám biolitem neuškodí to kytkám?
well-being
Skoušel jsem vymněnit hlínu ale je to na nic oni tam zase nalezou.
arbi
vykašlete se na stříkání raidem, biolitem a podobnejma sračkama. kua lidi dyť to pak budete kouřit... navíc to sou zbytečný chemikálie do okolí... mimochodem víte že Raid byl první sprej ve kterym se použili freony??? kašlete na chemii. vždycky je tu alternativa. zkuste hledat na netu informace o biozahradničení. je tam spousta tipů jak si poradit s různejma škůdcema nechemickou cestou.

žlutý lepivý destičky sice fungujou, jenomže pouze na mušky. Smutnice ale mají tři vývojové fáze - vajíčko, larva, muška. Muška ničí listy, larva ničí kořínky. Proti smutnicím platí parazitické hlístice - http://www.pelargonie.cz/smutnice.html

myslim že v kombinaci se žlutejma destičkama je to ideální a nemusíte hned kolem sebe prášit jedy... ;-)
arbi
citace:
Původní příspěvek od well-being
Skoušel jsem vymněnit hlínu ale je to na nic oni tam zase nalezou.


smutnice mají ideální podmínky ve vlhké hlíně. což je vcelku problém, protože suchá hlína je nám zase na h...o. Takže jak jsem řikal - použít parazitický hlístice.

pokud se se chceš zbavit smutnic v hlíně co ti leží mimo a nemáš v ní zasazený kytky, tak buď jí nech pořádně vyschnout, nebo jí převař a nebo jí nech pořádně promrznout... ;-))


:afro:
pelech
Kde se nechaj v Praze sehnat paraziticky hlistice??? :frog:
Hellemese
Mely by pomoct takovy zluty tabulky...
Pro pokojove rostliny se doporucuje na ochranu proti muskam nakrajet cibuli a cesnek. Dat to do asi 1l vody a nechat max.24 hodin odstat. Timto vyluhem to pak parkrat zalit. Melo by to fungovat i tady, ale v praxi jsem to nikdy nezkusil...otazkou zbyva co to udela s pudou. Myslim, ze nejvic to ovlivni pH...ale jak nevim.
chuck53
mazec.No mám taky ty mušky ale poslal sem tatu do obchodui pro mucholapky(ty vytahovaci spiralovite zatočene) a je zatim klid..i když ty larvy tam asi jsou ale kytky už maji 30cm tak jim to tak nevadí..Jinak kámoš co má zahradnictví říkal že to mám z hlíny kterou jsem koupil..že on ted musí dovážet hlínu z Itálie protože tam ty larvy nejsou.myslím že by na tom mohlo něco být:crazy: hoa


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma