Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Tvorba krystalků - Klikni zde pro originální téma
je nějaká vychytávka pro zvýšení tvorby krystalků na palicích? Mám mazar asi 20 dní fkfětu a zatím nic. Dík
rip007
nic jiného ti nenapíšu než že to je věcička s názvem
"PHYTAMIN"
zázračná věc, po dvou dnech ti kytky hned zezelenaj (tmavě), chytnou zdravej vzhled a na palicích máš opravdu nehorázné množství crystalů
aplikuje se potřikem.
more info : po-pá 11-18 047/553 03 00
carlos
citace:
Původní příspěvek od MrVoslik
Par otazeceq 1. jak moc je zavisla tvorba krystalu na delce pobytu na primem slunci ? Jednu kytku mam na balkone a nesviti tam , takze se ji snazim davat na druhou stranu , uz se delaj palice ale krystali zadny .
2. delaj se krystalky take u ganji ?
3. kdy kytka zacne vonet ? me jeste nevoni ale palic uz tam je dost . ?


[Edited by MrVoslik on 31-07-2001 at 06:25 PM]


- Jak známo více krystalů = větší potence. Dle mého názoru je ovšem produkce krystalů výhradně geneticky závislá. Z nejextrémnějších producentů jmenujme White Widow.
- Za druhé, obvyklá "ganja vs skunk" otázka. Jak říkám, je to geneticky závislé, takže najdeš krystalické modely i mezi NONAME.
- Vonět určitě začíná hned jak se objevují první květy, nedá se to však srovnat s tím, co z kytky leze poslední dva týdny kvetení.
Kosi
Voni ty kytky delaj krystaly jako ochranu pred slunecnim zarenim takze to slunce to chce.Nevim nekdo mi radi strikat kytku vodou s medem-Ze by to melo ty palice naspeedovat.Ale nevim zatim testuju doma na takovy maly kytce a uvidime
T.H.C.
Prodává se ten PHYTAMIN normálně v květinářství nebo jenom v growshopech? A kolik tak asi stojí? Nemá to nahodou nějakej vliv na finální chuť matroše abys pak nekořil nějaký hnojivo.

Dík za odpověď
sorethroat
2 T.H.C. - Hele chlape pochybuju wo tom že ho někde w čechách w kwětinářstwí někde sežženeš :( Ale já jsem ho koupil w Budějkách w GROWSHOPU. 250ml za 360,-kč
A řědim 2ml.Phytaminu na -1,5L wody slouží to jako postřik na kwětiny.Na wýsledný chuti nejde nic poznat :sun: je to prostě wychytáwka.:D
Malej popis tady mám ale je to w Němčině :(
tag to zkuzte někdo (znalý němčináři):D PŘELOŽIT

Wachstum und Blute Hormon

Phyt-Amin besteht aus Meeresalgen,Aminosauren, Sporenelemente, Naturliche Wachstum- und Blute-Hormone, Vitamine und mineralien
Phyt-Amin:
-beschleunigt den Stoffwechsel
-fordert die Entwicklung von Blattgrun
-fuhrt zur Bildung von mehr Zucker
(besserer Geschmack)

WERWENDUNG:
Der inhallt der VerschluBkappel
mit 3-4 L Wasser verdunnen
Mit dieser Verdunnung kann man das
Gewachs alle 1-2 Wochen bespritzen.
Verdunnte Phyt-Amin muB man aufbrauchen.
---------------------------------------------------------
P.S. Když to někdo přeloží má u mně Pjěkně zaděláno na :D:D:DKARMU:D:D:D


[Edited by sorethroat on 19-10-2002 at 07:47 PM]
Marigator
Hormon pro květ a růst

Phyt-Amin obsahuje mořskou sůl, aminokyseliny, výtrusové částice, přírodní hormon na růst a květ, vitamíny a minerály
Phyt-Amin:
-urychluje látkovou výměnu
-podporuje vývoj listů
-napomáhá k vytvoření více "cukru"
(lepší chuti)

Návod k použití:
Obsah naředíme s 3-4 L vody
Takto naředěný postřik nám vydrží 1-2 týdny.
Naředěný připravek je nutno spotřebovat.

Muf
My tu máme growshop? A mě se nic něřekne. Kde přesně je?
wed med
Minulou sezónu sem na svejch vdovách vyzkoušel v posledním týdnu svítit jenom 6 hodin a krystalky se nalejvaly přímo před očima (ne že by jich tam už předtim nebylo dost) wm
sorethroat
Jseš dobrey němčinář :D . Hele chlape nechtěl bys přeložit ještě menčí článek o Phit-Aminu.Co objewil někdo tady na groweru? tady ye ten Link http://www.pharmazeutische-zeitung....00-11/titel.htm :D je to kraťoučký :D to by neměl bejt problém pro takowího dobrýho němčináře jako seš ty ;)
Jo a za tamten překlad ti wode mně letí pJJJekná CARMA+ :sun:

2 Muf: Ty sš Budějjckey a newíš kde máte growshop jo!? Tak to ti to budu muset někdy polopaticky wyswětlit jelikož Budějowickey neysem :D ale neska sem už moc hotowej na nějaký popisky tak sorry příště to zedittuju nebo ti cwrnku P.M.ko Zatim :sun:Peace4ALL:sun:

[Edited by sorethroat on 04-06-2002 at 12:50 AM]
Srooga
2 Muf:

Growshop je nakonci Český ulice. Vedele Legendy a Hotelu u Solné brány. Taky pochcaná ulička se tomu
rohu říká :)

Je to v takovým průjezdu. Na tý straně, co je gympl.
Vinyl shop + Growshop. Slušná kombinace :)
srnec
Od jaky doby se to da strikat?

Pomaha to?

Je to k sehnani v Praze(growshop)?

Dik...
Marigator
No už sem na to koukal, ale čéče to je článek jak hova..... :DNo já se teda pokusim, ale zas tak dobrej němčinář nejsem něco si pamatuju ze školy plus slovník;)Jo a díííkec za karmu čus
Marigator
Tak lidičky koukal sem na ten web o phytaminu ale dle mého úsudku ta stránka pojednává o vitamínech pro lidi.Píše se tam něco v tom smyslu že do sebe máte lupat vitamínky a budete odolnější vůči nemocem jako je třeba rakovina či kardiovaskulární onemocnění.Takže ládovat se vitamínama a jíst hodně zeleniny a tak.Vypadá to jako nějaká medical site:)O "náš" Phytamin tam jak to tak vypadá asi nejde.Čusik:smoker:
Marigator
Sancho
Ja som našiel na Nemeckom nete tuto adresu GROWSHOPU a maju v ponuke ten PHYTAMIN tak s na to niekdo pozrite (je to nemecky bohužial): http://www.brainwash.de/erden.html
Majú tam spustu ďalších chemikálií.

Ešte jedna adresa (tieš v nemčine) : http://www.offizin.de/pza/2000-11/titel.htm

[Edited by Sancho on 05-06-2002 at 03:34 AM]
sorethroat
Díky za ochotu máš umně další K++ :D
hele chlape ja sem si s tim překladem dělal srandu ja newjěděl že to pojmeš vážně a že to budeš chtít přeložit podle mně je tam stejnak spousta zbytečnejch keců wokolo který nám tady budou bezztak k ničemu ale jak sem už napsal máš u mně alespoň Karmu za snahu:sun:a to se počítá:sun:

to Sancho hele chlapíku tobje taky k+ protože to je moc hezkey německey sajt :D:D:D takže sem si ho rownou stáhnul:D:D:D ten druhej sajt je ten samej co jsem sem mynule poustowal.(ten o tom phyt-aminu co jsem chtěl aby mi ho MARIGATOR přeložil)-samozřejmně jenom ze srandy protože je tam textu jako nasr... :sun:

PHYT-AMINU ZDARRR !!! :D:D:D:D
Marigator
No jo kdyz me to samotnýho zajímalo co tam vo tom plkaj jenze po překladu pár vět mi došlo že to je vo vitamínech:DSe este kouknu na ten dalsi web ja bych rad vedel co do toho míchaj jestli to nejde nak nahradit a tak kazdy info se hodí.By me zajimalo co by se stalo kdybych to striknul treba na jahody....
Sancho
No tak so sa popýtal na: http://www.agromanual.cz na ten PHYTAMIN odpoveď bola citujem: "moc iformací nemám, v ČR není registrován. Kusé informace se ke mne dostali, používa se v ovocinárství pri ekologickem pestování pro foliární výživu.

Ináč keď máte záujem sa popýtať na nejaké prípravky tak do toho. Ľudia sa tam pýtajú na x gebuzín.
sorethroat
to marigator: Na jahody aplikuj fpohodě:D Teda alespoň podle mýho názzoru:D

to Sancho:
Hele to ye zajímawej sajt:Dchlape hned sem si ho wklánul do oblíbených položek:D K+ :D ale je mi diwný že tam nikde nemaj BIO ALGEEN-S90 :confused:
mar1lyn.man5on
ja jsem nekde cetl, ze kdyz palice ke konci kvetu budu pokapavat stavou z citronu, ze se ta kytka bude branit tvorbou pryskyrice. muze to byt pravda? jako mam v umyslu to vyzkouset,ale jen tak na dvou nebo terch palickach.
Anarchy
No, moc se mi ten napad nepozdava, IMHO to budou spiskrystalky cukru a dalsiho bordelu z te citronove stavy, a ze ti to spis ty listy akorat zasvini a vysledek bude spis negativni... Ale kdovi, vyzkousej, a dej vedet jak to dopadlo...
Loki
velice doporucuju, zkousil sem ho v poslednich dnech pestovani a velice pomohl, po prvnim postriku se vytvorili do dvou dnu kristaly, po dalsim se az neuveritelne jejich mnozstvi zvysilo, je to vec ktera opravdu funguje, takze jestli chcete osobni zkusenost, tak tady je :))
MUT
Phythamin na G.:
http://grower.cz/forum/showthre...936&perpage=500

Krystaly kytku neochraňujou před sluncem (JAK ASI WOE_?), spíš před hmyzem. Dokladem toho je několik (10-50) létajících hmyzáků co se přilepilo :D v palicích(myslim že jim palice dost voňej)
Anarchy
Mut: Krystaly kytku (zejmena kvet a seminka, coz je pro tu kytku nejdulezitejsi chranit) skutecne chrani, konkretne pred UV-B, obdobne jako pigment chrani lidskou pokozku. Kdyz kytkam pridas UV-B do spektra (obvykle se to vzhledem k sile UV lamp dela jen treba na 10min pred zhasnutim), tak pomerne dost zvysis jak tvorbu zivice, tak jeji potenci... Pokud chces, tak ti muzu dohledat nejake zdroje, ale kdyz na http://www.google.com zadas treba "cannabis THC UV-B", tak bych rekl, ze najdes dost podkladu... (namatkou treba http://www.geocities.com/SunsetStri...re/5796/uv.htm)

Takze tak asi, WOE... ;-)))
MUT
to anarchy>
tak sem použil Google a klíčová slova cos mi doporučil a četl a četl. Nejzajímavjější stránka pro Grower, speciálně pro tohle téma, je asi cannabisculture

to all>
Co se tejče otázky: má UV-B elmag. záření pozitivní vliv na produkci THC? Odpověď je ANO, vyplývá to z mnoha studií. Vliv je pozitivní, ale existuje jistá hranice intenzity po jejímž překročení dochází k mutaci až poškození rostliny (i genomu). A jak se na to přišlo? Již dlouho je známo že cannabis pěstovaná ve vysokohorských podmínkách je výc potentní. Když se lidstvo dozvědělo vo UV doklaplo mu to.

Další zajímavostí je že kvalitní odrůdy v Holandu vzniky protože pěstujou především indoor pod HPS (má zlonek energie záření v UV-B), nebo s dotací UV-B pomocí metal-halidové výbojky. Jelikož cannabis mění genom do několika generací podařilo se.

Doporučení je následující: Nepoužívejte samotnou HPS, ale v kombinaci s metal-halidem v poměru výkonů 2:1 (HPS:MH)sporné


to Anarchy>
dík "WOE" za podmět k studiu :)

ps: další zajímavý stránky:
IHA



[Edited by mut on 20-11-2002 at 06:35 PM]
Anarchy
MUT: OK, fpohode, nechtel jsem nijak prudit... ;-)
Anarchy
Jinak, sice to tu je jeste jinde, ale pro jistotu to shrnu i tady: Pro stimulaci rustu a tvorby THC nema smysl pouzit klasicke disko "UV" reflexni lampy, protoz ty maji ve spektru vetsinu viditelneho fialoveho svetla a nejake UV-A, ktere nema prakticky ucinek. Oproti tomu pokud nekde uvidite lampu vydavajici i UV-C (treba horske slunce), tak na to dejte sakra bacha, krom toho, ze neni dobre tam lezt, kdyz to sviti, tak taky to ty kytky muze spalit na troud, pripadne vyvolat nejake nezadouci mutace etc, prece jen uz je to jista forma radiace... Doporucuje se to zkouset i nekolik dnu s nizkou intenzitou (kratkym prisvicenim), muze se stat, e tomu treba 4 dni svitis, vse vypada OK, a paty den zacnes videt, zes to prehnal, ale uz je pozde (podobne jako treba s opalovanim). Daji se jinak celkem s vyhodou pouzit nahradni trubice do solarii...
chobot
to MUT:

Podle http://cc.joensuu.fi/photobio/lamps.html (supr stranka - spektra vybojek a zarivek a dalsi) nevydavaji
bezne metalhalidky v podstate zadne UV-B zareni (vlnove delky 280-320nm). Pravdepododbne je to proto, ze UV-B je pohlceno
sklenenou bankou, do ktere je vybojka zatavena.

to Anarchy:
Mas osobni zkusenosti s tim UV-B? Jestli jo, nemohl
bys napsat vic? Treba cim presne si svitil, kdy, jak dlouho jak casto a jestli to k necemu bylo..... Dik

chobot










MUT
To Anarchy
Kámo asi by byla potřeba ta TL/01 (80%UV-B), kdežto TL/03 (80%UV-A). Zajímavé je spektrum TL/12 (80% UV-B).
Pracuju(spontálně) na tématu Proces vzniku THC a jeho ovlivnění....... dyžtak prosím hoĎ ještě nějaký linky, víc hlav víc ví :)

To chobot
stránka OK, ještě Philips dodává spektra, ale u Osramu sem se nedokázal prokousat reklamnim balastem :( Možná časem.
To s tou baŇkou je možný kouknu na to doma....

all
Kde koupit UV-B trubici? V Česku samo

PS:
sory, ale v jinym jazyce sem nenašel ale spektrum tam je :wink:TL/01,TL/12,TL/03,UV trubice
sme prostě 100let za japoncema :D

[Edited by mut on 25-11-2002 at 09:56 AM]
gunman
Chlapci, moje fyzikálne vzdelanie mi hovorí, že bežné sklo pohlcuje UV každého druhu, preto sa aj obyčajné žiarivky napr. robia z normálneho skla, pretože v tomto prípade je UV škodlivý produkt navonok. V bežných výbojových trubiciach horí výboj v ortuťových parách, tam vzniká UV žiarenie a luminofor na vnútornom povrchu trubice z neho robí viditeľné biele svetlo. Ale bolo by zaujímavé skúsiť UV výbojku z "horského slnka", kedysi sa ako náhradný diel dala kúpiť aj osve. Tá je vyrobená z kremenného skla, ktoré prepúšťa UV a tiež tam horí ortuťový oblúk pri nízkom tlaku. Pri zapájaní bacha, čo si pamätám doporučené schémy, tak musí byť v sérii s tými odporovými infračervenými žiaričmi čo bývajú v horskom slnku, pretože potrebuje prúdovú stabilizáciu v obvode ako sodík. Dávky by bolo treba odhadometricky odskúšať, ale čo neupečie človeka (5 min. denne), nemalo by ani kvetinky. Keď rozbehnem skriňu, poreferujem. Pokiaľ ide o vyžarované pásmo UV-A/B/C netuším, ak nájdem, poviem.
MUT
citace:

I) HempUtopia
5b. What is THC, and what is it’s role in cannabis plant physiology?
THC stands for (delta-9 tetrahydrocannabinol), the major psychoactive
ingredient in marijuana. THC is a naturally occuring akaloid found only
in the cannabis species. THC is concentrated primarily in the infloresc
ence (flower parts) of the female plant and to a lesser extend in the l
eaves, and is nonexistant in the roots, stem and seeds. THC is believed
to act as a natural pesticide protecting the plant from insects and dis
ease, as well as a natural fungicide protecting the seeds. The fact that
THC levels rise when plants are stressed by drought or weed competition
point to THC’s important role in the plants defensive physiology. All
cannaboids (including THC, CBD & CBG) have the ability to absorb UV-B
radiation, a particularily useful trait given the thinning of the ozone
layer. This may become even more important as the worlds largest protien
crop, soybeans, is very susceptible to UV radiation.

II)thoughtSPAM
New Inventions: Decorative Hemp
The production of cannabinoids and their associated terpenes in Cannabis
is subject to environmental influences as well as hereditary determinants.
Their biosynthesis occurs in specialized glands populating the surface of
all aerial structures of the plant. These compounds apparently serve as
defensive agents in a variety of antidessication, antimicrobial, antifeedant
and UV-B pigmentation roles. In addition, the more intense ambient UV-B of
the tropics, in combination with the UV-B lability of cannabidiol, may
have influenced the evolution of an alternative biogenetic route from
cannabigerol to tetrahydrocannabinol in some varieties.
-- Pate, D.W., 1994. Chemical ecology of Cannabis. Journal
of the International Hemp Association 2: 29, 32-37.
Delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) is photo-enzymatically produced from its
precursor cannabidiol (CBD). Despite environmental variances in the ambient
light spectrum, enzymatic conversion rates are comparatively low. This is
illustrated by the ratio of CBD to THC in the mature plant. The object of
this research would be to to produce a genetically modified version of
Cannabis Sativa wich would produce higher endogenous levels of the necessary
enzyme in the correct biopathway to produce more of the decorative THC
crystal.
What is needed is to isolate the gene responsible for production of the
nessecary enzyme and its theoretical regulatory gene. Once isolated, this
part of the cannabis sativa genome can be modified to produce more of this
important enzyme in vivo. This, combined with higher exposure to ambient
UV-B radiation, will result in larger yields of the decorative THC crystal.
The increase of these THC crystals with their particularly attractive light
reflecting qualities will result in prettier plants.
To find the neccessary genomic information, study all US patents related to
the hemp genome filed by Dupont Qualicon to suppress this enzyme. Then
insert an addition copy of this gene into the genome.

III)IHA
Their experiments demonstrate that under conditions of high UV-B exposure,
drug-type Cannabis produces significantly greater quantities of THC. They
have also demonstrated the chemical lability of CBD upon exposure to UV-B
(Lydon and Teramura 1987), in contrast to the stability of THC and CBC.
However, studies by Brenneisen (1984) have shown only a minor difference
in UV-B absorption between THC and CBD, and the absorptive properties of
CBC proved considerably greater than either. Perhaps the relationship between
the cannabinoids and UV-B is not so direct as first supposed. Two other
explanations must now be considered. Even if CBD absorbs on par with THC,
in areas of high ambient UV-B, the former compound may be more rapidly degraded.
This could lower the availability of CBD present or render it the less
energetically efficient compound to produce by the plant. Alternatively,
the greater UV-B absorbency of CBC compared to THC and the relative stability
of CBC compared to CBD might nominate this compound as the protective
screening substance. The presence of large amounts of THC would then have
to be explained as merely an accumulated storage compound at the end of
the enzyme-mediated cannabinoid pathway. However, further work is required
to resolve the fact that Lydon's (1985) experiments did not show a
commensurate increase in CBC production with increased UV-B exposure.

IV) BCgrowers
UV A : 320 - 380nm Used for UV Curing, Non Destructive Testing & Inspection.
UV B : 280 - 320nm Used for Suntanning.
UV C : 200 - 280nm Used in Dermatology.


převzato z I) HempUtopia, II)thoughtSPAM,II)IHA,IV)BCgrowers,V)spektra HPS, MH a MC

tohle asi mluví za vše, sorry nejsem schopen napsat překlad.
Tady je shrnutí.


Shrnutí dosavadních poznatků souvisejících s produkcí THC

Funkce THC:
Ochrana semen před plísněmi,
Ochrana rostliny před hmyzem a nemocemi
Ochrana před UV-B zářením
Produkce THC je podporována
Stres UV-B zářením
Stres podmínkami, suchem a škůdci
Emitory UV-B
fluorescencní zářivky UV-B(313)TL/01,TL/12, quartz Metal halide lamps

Co sem cetl na IV). Pestovani pod HPS je divny, material je dobrej jen, kdyz ho chcete nekomu prodat. Rostliny sou velký, ale nemaj dost THC..... THC v prospěch CBD....@3$@! to fuckt nevim, co sem koukal na V) tak spektra MH sou lepší než HPS. Pokud je však trubice MH v obyčejném, nekřemenném skle, má spektrum horší.

Závěr
tak ten zatim chybí....

[Edited by mut on 25-11-2002 at 12:21 PM]
High_Land
Krystaly se (mimo jine) tvori proto, aby kytka byla vice lepkava a pritahovala na sebe vice pylu - tzn. aby byla oplodnena. Produkce krystalu je nejvyssi v dobe konce kvetu (v dobe nejvetsi tmy)- kytka produkuje krystaly v extremnim mnozstvi, aby jeste stihla chytit pyl a utvorit semena.

Doporucuju proto pred koncem sklizne pokusit se snizit teplotu a jakmile si uz budete myslet, ze byste mohli sklizet, doporucim nechat to jeste tyden az dva zcela bez svetla - kytka jako posledni moznou sanci zacne s produkci velkeho mnozstvi krystalu=obranna reakce. Doporucuji to pestitele WW, ale vyzkousel jsem jiz na Mazarech, Blueberry, Power Plant a Masterkush a funguje to i tak.
kralíček
Měl jsem jednou 6 kytek za oknem rostllly od srpna do prosince . Začátkem prosince se dělaly mega krystaly. byl to moravský noname model
kralíček
čistě je to náhoda, moc se omlouvám KRALICKOVI SORRY THANHKS
kralicek
:D:D:D ................ :sun:



[Edited by kralicek on 20-01-2003 at 06:52 PM]
kralíček
králíčku máš to vychtaný , na tento rok plánuju něco podobného už mám semínka polární záře a shiva skunk
Tor@ Bor@
Vetšího množstvi krystalu, lze take docilit tim, že si date lampu na pojezd a date ji velice nizko nad kvety(pouze v kvetu) jak ste se mohli docist vejš, kvetina na svetlo reaguje. jeste sem chtel dodat, ze existuje přípravek "REPRO FORTE" a ten funguje podobne jako phytamin, plus to ze se jeho aktivni cukry primo meni vTHC, rekl bych ze v cechach ho sehnat nebude sranda, ale pokud mate nejaky znamy v groowshopu, tak se k nemu urcite dostanete.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od High_Land
Krystaly se (mimo jine) tvori proto, aby kytka byla vice lepkava a pritahovala na sebe vice pylu - tzn. aby byla oplodnena. Produkce krystalu je nejvyssi v dobe konce kvetu (v dobe nejvetsi tmy)- kytka produkuje krystaly v extremnim mnozstvi, aby jeste stihla chytit pyl a utvorit semena.


No nevím. Pyl zachyceny v krystalu se tezko dostane tam, kde by mohl květ oplodnit. IMHO je tvé tvrzení nesprávné.
tomasenkov
kopi thytamin bez problemu v zhrdkarstvi?nebo kde?
Engaren
pytahmin je sice dobrá věc, ale lepší je si sehnat pořádný semena s dobrou genetikou a pak nepotřebujete dohánět to množstvý jinými způsoby
Strampl
Dost UV záření prý vydávájí halogeny( proto je na nich psané že se nesmí používat bez ochraného skla), takže by to mohlo produkci krystalů ovlivnit. Možná kdyby se to v době květů kombinovalo se sodíkem mohlo by to byt v pohodě. Sám sem to nezkoušel kytky teď nemám. Někdo by to zkusit moh určitě tím nic nezkazí:cool:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma