Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Vzduchotechnický systém - Klikni zde pro originální téma
battman
Zdravím všechny!
Nezabývám se profi pěstěním,ale určitě už jsem pár útulných komůrek viděl.Můj job je něco jinýho-Vzduchotechnika.Takže po dlouhým kreslení a počítání mám VZT systém,který je variabilní(nezáleží na tvaru a dispozicích komory) a může být na přání velmi slušně vybaven(vlhčení,odvlhčování,ohřev,chlazení)O plynulé a přesné nastavování hodnot se stará automatická regulace celého systému.Jediné,co ještě doplním,je,že cenově nebude mít tento systém pravděpodobně konkurenci.Takže pište,pište,abych věděl,jestli se do toho vůbec pouštět:wink:
deno
profi nápady z oboru VZT se hoděj - o tý cenový konkurenci bych se možná hádal, bo tu šichni bastlíme co nejlevnějc to dá a moje klima v boxu je za cenu dvou větráků, trochen aluflexu a hafa handmade... Ale určitě bych uvítal víc info ;)
battman
Víš já mám ale tu výhodu,že oproti vám(bez urážky)mám u všech výrobců mega slevy,takže jsem fakt schopen se dostat na cenu o ktery mluvím-samozřejmě zadarmo to nebude,ale až to spustím,tak se nad tím minimálně zamyslíš
battman
Hlavní výhodou,za kterou ty peníze budou stát,je,že nebudeš právě muset experimentovat-nastavíš si na displeji vlhkost 60%,teplota 23 stupňů,a dál to neřešíš-automatika maká za tebe.Nejdražší je na tom ta řídící jednotka(ale baz ní by ten systém byl právě na hovno....)Hlavně-podle mýho názoru,jde o to,že máš pevnej bod(kytky na tom budou špatně,tak už víš,že vzduchem to nebude...
battman
2 ukulele.Teď jsem ve fáyi testů na rajčatech,ale maká to podle předpokladů,takže už se brzy dočkáš,jak fotek,tak komplet manuálu
hYp3r
mno tak na tohle jsem max zvedavej :c)
jen tak dal... :c)
Locki23
Uz se tesim na dobu, kdy na pozadi kazdy fotky z jakykoliv pestirny bude battmanova ridici jednotka. Nechci vypadat netrpelive, ale jsem netrpelivej...Battmane sem s tim. :)
battman
A jinak chlapi,chtěl jsem ještě říct,že pokud to budu vědět,rád vám odpovím na vaše otázky kolem VZT.Nejde mi jen o prachy,ale chci aby se to tady co nejvíc rozjelo
battman
A ještě jedna věc.Chlapi pište mi co nejvíc představ a požadavků na systém vůči ploše,takže příklad:2metry čtvereční,výška mísnosti 170 cm,požadavky:teplotní rozsah od 20 do 32stupňů
vlhkostni rozsah od 20 do 90 procent
usersony
Čau battman
jedná se o klimatizační jednotku nebo čím chceš tu teplotu snížit?

Moje skříň
půdorys: 60 x 75 a výška je 85 (cm)
nynější stav:
stínidlo - uzavřený okruh prům 125 euro2(150m3/h)
- dva skleněné válce(prům 120 a 150mm)
- ve stínítku v horní části je díra prům 125mm + odtah 180m3/h rourou přímo ven
- jeden větrák přivádí čerstvej vzduch euro2
lampa 150W chtěl jsem i 250W ale tu bych neuchladil
mám teď teplotu 28/25,5 (den/noc)

požadavky
teplota den/noc 25/19 (možnost regulace?)
vlhkost 20 - 90 (možnost regulace?)

otázky
kolik je potřeba přívodů a odvodů - roury a průměr
rozměry zařízení
možnost použití do větší skříně
cena

Dík Sony
UdL
Přihodím:

kdybych chtěl třeba budovat maminkárno-řízkárnu o rozměrech zhruba:

100 cm šířka
60 cm výška
50 cm hloubka

Světlo by bylo nějaký coolwhite - 1-2 zářivky. Ty by moc topit neměly...
Teplota by měla být do 25 přes den a tak 19 v noci. Chtěl bych udržet vysokou vlhkost cca 50-90 %.

Co by k tomu bylo potřeba a na kolik by to přišlo... Komplet Tvůj VZT systém. ;)
KABUTO
to all: v poslední době jsem si všiml,že jsou nabízeny v různých obchodech malé klimatizace:topení 1500W,chlazení 2500W,zvhčovač+dálkové ovládání
Cena cca 4-10 000(když se budu pohybovat v nižších cenových relacích)
Jak vidíte jejich využití?

to battman:máš na mysli právě klimatizace?,nebo to stavíš z jednotlivejch komponentů?
sory jestli jsem to nepochopil :)
Locki23
KABUTO: No, ja jsem ted takovy klimacky schvaloval coby nakup do prace. Montovali to udrzbari, takze technicky moc blizsiho nevim. Jako chladi to skvele a skvele to i topi(na zacatku tohodle "leta" se to hodilo :D ), ale pro nase ucely vyuziti moc nevidim...podle myho to totiz dost podstatne zvedne spotrebu elektriny. Kontroluju obcas spotreby energii a klimacky jsou znat. Kdyz si to tak v hlave ramcove pocitam, tak si myslim, ze by takova klimacka zrala v prumeru neco kolem poloviny vykonu lampy. Zalezet bude na typu samozrejme, ale je to jednoduchej zakon zachovani energie plus vyrovnavani vnejsich tepelnejch vlivu.

Takze to vidim tak, ze jestli je cloveku jedno, ze se mu navysi naklady o klimacku plus jeji provoz, je to samozrejme reseni. Osobne cekam na to, co spacha battman...melo by to asi bejt levnejsi pri plneni stejnyho ucelu. Ja uz o moc vic za elektrinu platit fakt nechci.
usersony
nevíš nějakej odkaz na ty klimy kolem 3-4 tis
mám fakt velký problémy to uchladit buď bych musel koupit ještě jeden větrák prum 150 což je cena asi kolem litru a stejně klesnu o pár stupinku a vzhledem ktomu že už tam budou 4 větráky (už celkem vysoká spotřeba) a ktomu všemu léto na krku. Chtělo by to nějakej převratnej vynález
doufám, že battman už brzo něco vymyslí
KABUTO
2 locky 23:máš pravdu že klimačka by měla větší spotřebu,ale nemusí jet non stop že jo?

2 usersony:ty levnější asi spíš jako domácí sem vyděl v nabídce Baumaxu tušim,ale daj se sehnat i v jinejch podobnejch obchodech.
Pokud by se ale na to měl člověk spolehnout asi by si to žádalo větší investici,tohle jsou většinou nějaký NONAME.
Zkus hledat na netu klimatizace atd.
bbbbattttmannnn
Zdravím!zapomněl jsem heslo,ale jsem to ja.
Vyskytli se tu drobný problémy s webmasterem.
Názor Groweru je,že to co tu píšu je komerční inzerce-a je to pravda,já to nepopírám.
Když se totiž koukám na některý názory,mýty,a polopravdy kolem vzt na groweru,tak je mi kolikrát líto těch lidí,který se zaříděj podle rad,který jsou tu k dispozici.
Jasně,že to byl komerční příspěvek,přece tady nenapíšu jak to vypadá,z čeho se to skládá kde to máte nakoupit,a ještě vyjednám slevy..a zadara-sorry nejsem charita.Takže sorry,od teď na growru končím,abych tu nevzbuzoval rozruch.
Až to bude komplet hotový,a tudíž i připravený k prodeji,tak to na netu v poho najdete........(zadat do vyhledávače:vzduchotechnika,vzt pro kytky,a pod. Zatim se loučí battman.P.S.:Až to fakt bude,tak tu nechám hlášku,kde to najdete.Zatím se mějte.
hYp3r
citace:
Původní příspěvek od bbbbattttmannnn
Zdravím!zapomněl jsem heslo,ale jsem to ja.
Vyskytli se tu drobný problémy s webmasterem.
Názor Groweru je,že to co tu píšu je komerční inzerce-a je to pravda,já to nepopírám.
Když se totiž koukám na některý názory,mýty,a polopravdy kolem vzt na groweru,tak je mi kolikrát líto těch lidí,který se zaříděj podle rad,který jsou tu k dispozici.
Jasně,že to byl komerční příspěvek,přece tady nenapíšu jak to vypadá,z čeho se to skládá kde to máte nakoupit,a ještě vyjednám slevy..a zadara-sorry nejsem charita.Takže sorry,od teď na growru končím,abych tu nevzbuzoval rozruch.
Až to bude komplet hotový,a tudíž i připravený k prodeji,tak to na netu v poho najdete........(zadat do vyhledávače:vzduchotechnika,vzt pro kytky,a pod. Zatim se loučí battman.P.S.:Až to fakt bude,tak tu nechám hlášku,kde to najdete.Zatím se mějte.



je videt, zes nepochopil filozofii groweru :c(

lidi se tu snazi mezi sebou pomahat (alespon nekteri)
Locki23
HYP3R: No, mam potrebu se Batmana trochu zastat...je pravda, ze to byl komercni prispevek, ale ze by to bylo nejak v rozporu s mistni filozofii??? Kdyz mi nekdo smonti klimacku do pestirny za vyrazne mensi prachy a bude to profi, beru to jako pomoc. Asi mel Batman vyjednat jak to s tou komerci posefovat, ale proc ten antismajlik za tou vetou o filozofii?

Mimochodem, takovej lacco tady ma uz vic nez jeden a pul roku thread se svetlama, pomaha druhejm a vlastne dela uplne to samy co chtel batman...jen se svetlama. Nechci se nijak prit, ale tak vazne(ze to je nepochopeni filozofie) bych to nebral.

Peace...L.
UdL
Dobře, tak by se obohatil, ale pro někoho by to třeba znamenalo mnohonásobně větší užitek v porovnání s šíleným sháněním všemožnejch dílů a jejich následným amatérským montováním...

Takhle by měli jistotu, že to bude fungovat ok...

Nechci se nikoho zastávat, moderátoři měli teda ten thread smazat a basta a nemuselo se tady nic rozjíždět... Každopádně si myslím, že mohl battman dostat šanci rozvést dále to, o čem psal.
hYp3r
citace:
Jasně,že to byl komerční příspěvek,přece tady nenapíšu jak to vypadá,z čeho se to skládá kde to máte nakoupit,a ještě vyjednám slevy..a zadara-sorry nejsem charita.


mno mel jsem za to, ze si lidi na g snazi pomoct, aby je to stalo co nejmin...
prave proto sem lidi davali navody na to jak kde a za kolik

chces si svuj navod nechat tak si ho nechej a locki23 si ho od tebe rad koupi...
Locki23
...hmmm...znova upozornuju, ze jiny komercni veci tady jedou uz pekne dlouho(a diky za ne)...a neslysel jsem ani popel...jen nadavani, kdyz nahodou lacco na par tejdnu zmizi a nevyrizuje objednavky. :D

Ende.

L.
usersony
mám malou pěstírničku a různým experimentováním jsem dosáhl teplot 28-29/25-26 a to ještě nejsou pořádný vedra
na začátku mě bavilo zkoušet všechny možný varianty různě jsem kutil atd
když to spočítám tak mě to přišlo asi na
větráky 1400
roury 1200
spojky atd 200
a to nemluvim o tom že budu asi potřebovat ještě jeden větrák a to pořádnej min 1000kc
což je dohromady dost kacek a klima by to viřešila(za rozumnou cenu a jestli by tam šla regulovat vlhkost - co víc si člověk může přát)
takže můj názor je:
pokud by mi někdo ušetřil čas a tím i peníze a pomohlo by to dostatečně tak mu za to rád zaplatím
pak mi trochu nejde na rozum proč někdo může prodávat světla a druhej nemůže prodávat vyduchotechniku když oboje spolu velmi úzce souvisí
usersony
tak hluboce do toho nevidim
Locki23
Bambulion: Jo, to chapu a taky jsem to psal, ze si to mel posefovat s Carlosem...pokud nebyl ochotnej k vubec zadny satisfakci za svoji komercni reklamu, tak je to samozrejme jina. To se nedela a pak souhlas...
Tounny
Musim se zastat batmana.Ne kazdej ma potrebu se s neci doma bastlit a vychytavat, kde jakou kravovinu.Ne kazdej ma na to cas.Nektery veci hodne pomuzou.Bez penez dnes nefunguje vubec nic a ani tenhle web neni zadarmo. Doprejme si trosku luxusu a treba budeme jednou pestovat takovy kousky jako v Holandu, kde urcite nebastli kde co doma na koleni........
b779
Myslím,že pokud by se batman dohodl s carlosem na nějakém sponzoringu jako lacco,uvedl návod na jeho model vzduchotechniky s rozpisem jemu dostupných cen pak už by bylo jen na každém,aby posoudil zda si to vyrobí sám,levněji (či ne) a zda má vůbec chuť se s tím doma bastlit či to rovnou hotové koupit od batmana...to by bylo fééér!
coprus
Zdravim vsechny!
Zapomnel jsem sice zas helo ale jsem to ja battmann!
Takze predem se chci omluvit webmasterum,ze jsem neposkytl zadny prispevek na grower.
Duvod je jednoduchy:v celym tom threadu slo pouze o to,zjistit,jestli o tento systém bude vubec zajem.Nikde se tam nepsalo nic konkretniho o prodeji(nakonec systém stále ještě na prodej není.)Takze pak jiste chapete,ze jsem nemel chut prispivat…..
Chtel jsem si proste jen udelat obrazek o tom,jestli by lidi na groweru vubec zajimal sytem,který sice nebude nejlevnejsi,ale zato plne automaticky a spolehlivy.
Když se podivam na nabidky growshopu,jakym zpusobem maj namazano na vzt vecech,tak jsem proste chtel byt další alternativou moznou alternativou vyberu.

A´ propos:Respect pro vsechny amatersky vynalezce vzt komponentu na groweru.
Na to,ze to bastlite doma,tak to je fakt supr
coprus
a jeste jedna vec.Kdyz kupujete ventak,tak se hlavne krome obj. prutoku mrknete na system (axial,radial,diagonal)je v tom velkej rozdil
coprus
Zdravim!
Tak ten nejpodstatnejsi rozdil je v tom,ze axial není schopen vytvorit tlak,ostatní dva typy ano.Z toho vyplyva i další vyhoda těchto dvou zbyvajicich typu a tou je pomerne snadna a presna regulace (za pomoci regulatoru otacek,ci regulacni klapky.Predtim tu zaznel dotaz na flexibilni hadice.
V mem systemu jsou pouzity zvukove izolovane hadice sonodec,pripadne levnejsi varianta isodec(ta ovšem izoluje jen teplotu).U ruznych vyrobcu se obchodni oznaceni pro tyto vyrobky lisí (sonoflex,isoflex…) ale jedna se o naprosto shodne vyrobky se shodnymi vlastnostmi.
Pro mne jsou jednoznačným favoritem diagonalni ventilatory typu TD.Jsou to,co do kvality hlucnosti a ceny prakticky rollsy na nasem trhu.A hlavně mám s nimi jen ty nejlepsi zkusenosti (snadná montáž,slusny sortiment príslušenství…).Z mych zkusenosti-minimum reklamaci.
Jinak už mne to napadlo drive.Na leskle oblozeni sten v je vlastnostma velmi vhodna samolepici izolace mirelon s alu polepem.ma supr tepelneizolacni a zvukoveizolacni vlastnosti a navíc má protipozarni odolnost (nevim presne kolik,ale kdyztak zjistim.
Takze to by zatím bylo vse,doufam ze to bude aspon trochu uzitecny.

Zdravi battman
coprus
to snark

Koukal jsem na to, a poterboval bych lepsi specifikaci,pro jakej to mas vventak.Jinak o jadny alternative bych vedel,ja bych ho dokazal splasit tak kolem 8,bez motorove ochrany(ale ta je nutna jen v nekterych pripadech)Byl by to regulator RDV.
coprus
Zdar a silu!
Aktualni cenu na rvk z hlavy nevim,ale podle mne je za nej dobra alternativa CK200a (350 kubiku pri 300 pascalech)+ regulac.suma sumarum tri a pul.:frog:
Hellboy
Cus copraaci alias batmana, zajimalo by me, jak se vypocitavaj tlakove ztraty v aluflexu...alespon zhruba...krivky tlakovej ztrat a kapacity sou k sehnani v poho..ale o kolik to treba sejme metr roury 125 mi nikdo neni schopnej rict ani zhruba...

Jinak beru,ze uprednostnujes TDcka, ale ty taky nemaj zrovna nejlepsi tlakove vlastnosti...akorat je supr, ze sou holt nejtissi...
Hellboy
Hmmm take me napada, ze netusim jak to vypada s tlakovou ztratou na uhlikovem filtru...jestli tussis ???
Premyslim, zda je lepsi silnejsi TDcko nebo slabsi RV-ufo na uhliikaac...s potrubnim axialem ani nepociitaam, ten asi nema sanci ten uhlikac slusne profouknout...

V kazdem pripade predem diky za jakekoliv info :)
coprus
No já nevim,ale ufa mi neprijdou az tak spatny,ale neuprednostnuju je.Klasicky bych zase doporucil TD,ale je to na tobe.
A kty ztrate,nemam u sebe ted katalog,ale zkusim to zjistit.Kazdopadne s uhlikacema nemam moc zkusenosti.Kamosovi sem to delal pres pomerne slusny uhlikac do digestore,fungoval dobre,ale nevim,jak je na tom s ucinosti oproti aktivnimu uhli.Kazdopadne nesporne je,ze tolik nenamaha ventak.Hele udelame to jednoduse,Napis mi sem,jak dlouha bude potrubni trasa,kolik,A ZHRUBA JAKEJCH KOLEN(UHLY),PRO JAKEJ VENTAK JSI SE ROZHODL(PRESNE TYP),JAKY HADICE POUZIJES,A JA TI NAPISU,JESTLI TO UTAHNE.jO A NEZAPOMEN ANI NA MRIZKY,PRIP. KLAPKY ATD.....
Zdravi coprus-battman
coprus
to snark
Mno.
Takže takhle.Přiznávám se,že jsem si spletl ufo s jinym ventakem.
Ted jsem si ho nasel na netu,a budu ho muset malicko nastudovat.Z toho vyplyva,ze srovnani s TDčkem ted nejsem schopen.Kazdopadne,nevim jak je na tom UFO,ale TDčko axial rozhodne neni!!!!Uz jsem tu psal,ze je to diagonal,a to je sakra rozdil:D .A k ty ceně,MULTIVAC: CK200A-3418, +DPH
regulace VRS-528, +DPH
cena vč DPH......4695,70 Kč

Takže ať nad tim přemýšlím,jak nad tím přemýšlím,nezdá se mi mejch tripul,co za to chci včetně DPH jako špatná cena,tobě jo?
P.S.:vse je nove,originál zabalené
:sun:
coprus
Hele snarky,nech si urážky pro nekoho jinyho.
S tou definicí axialu máš sice pravdu,ale tdcko takhle nevypadá,pokud jsi ho videl ze vnitr:baby:
Ale to je jedno,ze to je diagonal ti uz asi nevysvetlim,protoze to je ztrata casu.
A pokud jsi pochybnou regulací myslel original regulaci z multivaku,tak pro tebe ma asi vetsi smysl si ji doma bastlit pajkou.
Hlavně jsem nepochopil,o co ti vlasne jde.
A pokud mi tvrdis,ze tdcko je stejny jeko kazdej axial do koupelny,tak si bud delas srandu,nebo se do mne jen zbytecne navazis.
A propos,k ty regulaci otacek:to co jsem ti napsal,mi doporucil technik z multivaku,ja do elektrotechniky moc nedelam,takze beru to,co mi rekne technik jako bernou minci
coprus
A mimochodem,ted jsem se bavil s projektantama,a ty mi rekli,ze RVKčko má prakticky stejny vlastnosti jako CKčka.
to snark.Rekni mi prosim pane odborniku,proc si myslis,ze necemu vadi,ze je CK kovovy.Myslis si ze v normalnich VZT rozvodech se nevyskytuje vzdusna vlhkost????

P.S.:To Snark:Ja verim projektantum.
P.P.S.:Snarku!neposkozuj tady moje jmeno tim,ze napises,CKčko s pochybnou regulaci-jak uz jsem napsal,je to kompatibilni,originalni regulace z multivacu-tak nevim co by jsi chtel vic:mad:
coprus
To snark
A ještě mne napadla jedna věc.
A co když nejsou pravda ty věci co rikas ty,to by jsi pak mátl lidi ty,co ty na to?
:slizoun:
coprus
No tak to vidis snarku:regulaci jsi nenasel,a proto uz je pochybna.To je parada.A k tomo tdcku,tak kdyz jsi jich videkl tolik inzenyre,tak jsi si urcite vsiml tech stagnujicich lopatek ktery jsou proti obeznymu kolu,A to je prave ten princip diagonalu.
Vysvetlim ti to jednoduse,(no nevim,kdyz uz to musim psat po treti)ale podle tve teorie by ve stejnym potrubi ostejnzm prumeru vyrobil axial o stejnych parametrech jako tdcko stejny tlak-a to prave je ta strasna kravina a v tom se milis.Jak by jsi mi vyvetlil,ze na hajzlech ti(podle tebe beztlakovy) tdcko dokaze odsat i 10 talirovejch ventilu-chtel bych te videt,jak to delas baznym axialem-ha,ha,ha.
Jak jsem jiz predeslal,sice nepestuju,ale znam spoustu lidi,co jo,a tem se s vzt snazim pomoct-inatalavce tdcka-bez problemu,to samy kovovy ckcko.
A jestli si myslis,ze ja jsem bez zkusenosti,tak myslim,ze delat VZT pro oparacni saly,kde mas krome presnejch hodnot vlhkosti,teploty,skladby plynu ovlivnovat i mnozstvi skodlivin(spec operacni saly kardiologickeho odd).Uznavam,ze se vzt pestiren vicemene ucim,ale nemachruj tu na mne s nepravdama-Viz. regulace,viz tdcko,viz ckcko.

Jinak peace
coprus
Hele jses fakt magurek.
vo tom ze je tdcko axial meles furt dokola,je videt,ze spis nez ze s nima mas spatny zkusenosti,spis s nima nemas zadny skusenosti.
A ja nejsem zadnej blbecek ze stafli,narozdil od tebe,ja jsem projektant a clovek co to planuje.
Ohanet se mrtvou kockou a informacema typu jedna pani povidala umi kazdej idiot.At si kazdej udela obrazek sam.
Ještě jsi mi porad nevysvetlil proč!!!!!!jsou ckčka,tdčka,a vubec vsechno co sem napisu nahovno.Umis psat taky něco jinyho nez nekonstruktivni kritiku panacku od stafli?
Uz jsem tu od tebe par prispevku videl,a vetsinou byly podobneho razu.
Tys byl proste v growshopu,tam měli nadherny ufo a rvkčko,a vsechno ostatní je na hovno,jasny jses nejlepsi odbornik-a propos to stou kockou bylo hodny fakt nejakyho ubozaka.
Jo a hlavne nevim,proc furt zabihas do tech filtru,ja uz jasne napsal,ze je neznam,ale znam normalni filtry-tlak.ztrata,jako tlak.ztrata.
Hele na tvoje prispevky reagovat nebudu,protože jsi zabednenej, nemluvis pravdu,a do ted ani neveris tomu,ze td není axial-podivej se na stranky elektrodesignu,a tam si to najdi.
Jo a o tom pospinovani,s tim regulatorem ,tos presel docela v klidu,nato,ze jsi mne prakticky oznacil za prodejce shit regulatoru,a neohanej se furt googlem-je to ubohy-chce to mit dobry informace,a ty je zrejme nemas,

Kazdopadne,tohle byla poslední odpoved,kterou ti venuji,nerad hazim perly svinim
:rocket:
coprus
Hele O.K. snarky.
Uz se nebudem zbytecne heftovat.Nakonec vsi radi hulime,a to nas spojuje:p:
Jinak total peace.
Mas pravdu,ze musim vstrebat par specifickej informaci pro growing,nejsem zabednenec,a rad si nechem poradit.
Hele Snarky,rekni mi prosim(a ted tomyslim vazne,protoze bych se to rad dozvedel,a poucil se z toho) proc jsou ty tdcka tak spatny-jestli fakt nezvladnou profouknout pachac(cemuz z tlakovyho hlediska nerozumim) nebo proc.
Vis co,ja je na normalnich projektech aplikuju pomerne casto,a i co se bavim s kolegama,mame na ne dost kladnej nazor.
No a s CKčkem,jsem chtel pouze nabidnout jinou alternativu za to rvkáčko.

Jinak peace.

Měj se:) :) :)
coprus
Jo a jeste jedna vec,samozrejme vim,ze ck 200 funi min nez ck250 :)
coprus
Zdárek Snarky.
Tak tohle nahodou vim:bounce:
Tangencialni ventilatory se pouzivaji pri specifickem systemu vytápění,tzv. podlahovymi konvektory(fancoily).
Vypada to,jako kdyby jsis predstavil obezne kolo z radialu,ale o proměru třeba jen 100 mm,ale šířce treba půl metru.
Jsou to ventaky,ktery se tam pouzivaj,ne rozhaneni teplyho vzduchu,kterej produkujou podlahové registry.
Jinak se snad ani ve vzduchařině nepoužívaj,a to myslim pro to,ze nemaj nic moc vlastnosti.
Každopádně samostatnej tangencialni ventak jsem nevidel,jen pouzitej v těch fancoilech.
A k čemu to chceš použít?
To to chceš přidělat na stěnu,jako rovnoměrnej ofuk na kyti:p: ,nebo mne jen zkoušíš:afro:
coprus
Jo a snarky,zkus ty charakteristiky,to bych fakt ocenil.DÍk
coprus
Mne akorat napadlo ze pri tom reseni,s tim brutalnim pretlakem,jestli by ten pretlak nevadil kytkam???
Jinak si myslim,ze bys mohl prece posunovat cely sterbiny,kdyz by byly pripojenyy hadici:frog:
coprus
Hele snarky,jedinej problem je,za original VZT sterbiny nejsou zrovna levna zalezitost,ale podle mne by nebyl problem pro nase sikovny klempire neco takovyho spachat.
No co sterbina by nemusela mit usmernovaci klapky(kdyz by jsi ji mohl natacet celou:) ,no a zaregulovat na konstantni prutok by se to dalo tak,ze v kazdy odbocce,by byly uzaviraci klapky (pro seskrceni) pripadne usmarnovaci plechy,pak by to zaregulovat nebyl problem:p:
help333
Tak ako pokracujes BATTMAN? Dost surne by som potreboval tvoje info. Dlzaka4m, sirka3m, vyska2m. Poponahlaj alebo skus aspon orientacne ceny.
Caf.
Hellboy
Tyooo...vy ste to pekne rozjeli...stvave prispevky snarkyho bavii :) Dobre? ze uz se mate zase raadi
Diiky za rady a nabiidky...hned jak budu mit cas battmanovi napisu a za snarkem se stavim ...
Zatjal cus
coprus
Tak tady jsou najeky podklady k CKčkum
Hellboy
No to je suupr snarku...diiky :) K+
rtep-petr
Zdravím všechny
Jak to vypadá s konstrukcí toho spásného klimatizačního systému coprus?
snark
Ganja Maniac
no pasivní větráky sou asi myšlený jako přítah - tam žádný větráky nedávej - jenom udělej díry s cca o 30 % větší plochou než má příruba ventilátoru - místo na přítah instaluj ty větráky na cirkulaci
nácuc do filtroventilační skříně bych udělal víc nahoře - kam leze teplej vzduch - nácucy co nevíc dole - vzduch co de ven pochopitelně je potřeba odvést mimo prostor ze kterého bereš vzduch
ad filtroventilace - určitě by bylo levnější strčit pacháč dovnitř než stavět na to extra bednu - hluk ti moc neutlumí - největší kravál dělá rychlej vzduch na výstupu a vstupu - vždycky u zdroje turbulentního proudění
jinak dobrej nápad jak použít koncovej filtr k cooltubu bez nezávislýho okruhu
good luck
S.
coprus
To rtep-petr:Mi tady kdysi zakázali se o tom bavit,takže už o něm mlčím:-):-):-)
To Ganja Maniac:Neber si to spatně,ale v čem je ta výhra-proč tahat z pěstírny vzduch o parametrech(který se samo snažíš nastavovat (vlhkost,teplota etc.)) a používat ho na chlazení tuby?Sorry,je klidně možný,že jsem ten obrázek nepochopil správně
peace Coprus

P.S.:Jinak s těma přítahama a zbytečností ventilátorku naprosto souhlasím se Snarkem
Warl0ck
ja to nechapu.. to bude tou zhulenosti... jdu spat.. caute
snark
no a tady sou ty dlouho slibovaný grafy tlakovejch ztrát luxusních pachovejch filtrů - nééé těch mrdek z děrovanýho plechu
omlouvam se za prostoj - znáte to všichni co hulíte
edit - mmm takže sory ten první - co tam sou ty filtry co zajímaj většinu lidí mi překračuje povolenou velikost - kdo chce ať si vo to napíše a dá mi mejl abych to poslal
.
Psychologg
Ahoj Coprusi!
Mam Homebox XXL 240x120x200 cm a potrebuju vedet jetli mi bude stacit TD ventilátor 800 m3/hod., d = 200 mm s pachovym filtrem NL 800 m3/h a potrubi Sonoair 160 mm v delce 6 m.
Predem dekuji za odpoved.
rastajohn
Nevite prosimvas nekdo jak se standartne montuje priruba na pachac a kamkoliv jinam? to se tam vyvrtaji diry nekde nebo jak to je?

Dik za radu
H.U.L.
Zdar, chtěl jsem se zeptat jestli si někdo filtrujete vzduch co jde dovnitř, problém s pachem nemám, ale s plísní bojuju od té doby, co se mi daří pěstovat macatější paldy...
Mám toitž to štěstí/smůlu že mám pěstírnu ve špajzu, kde mám polootevřený okno který funguje jako pasivní přítah. Vzduch je tam parádně čerstvej a teplota i vlhkost v pohodě(max 30°C a sucho) .
Takže jsem přesvědčenej že spóry jdou někde z venku ze zahrady a tak se ptám, jestli bych v budoucnu, až si pořídím i přítah, bych ho měl filtrovat klasickým pacháčem nebo čím??? Předem díky všem za rady...
citace:
Původní příspěvek od H.U.L.
Zdar, chtěl jsem se zeptat jestli si někdo filtrujete vzduch co jde dovnitř, problém s pachem nemám, ale s plísní bojuju od té doby, co se mi daří pěstovat macatější paldy...
Mám toitž to štěstí/smůlu že mám pěstírnu ve špajzu, kde mám polootevřený okno který funguje jako pasivní přítah. Vzduch je tam parádně čerstvej a teplota i vlhkost v pohodě(max 30°C a sucho) .
Takže jsem přesvědčenej že spóry jdou někde z venku ze zahrady a tak se ptám, jestli bych v budoucnu, až si pořídím i přítah, bych ho měl filtrovat klasickým pacháčem nebo čím??? Předem díky všem za rady...


mas kvalitni ofuk ve skrini? jestli ne tak bych spise premyslel nad tim, kdyz budou vrsky v neustalem ofuku ventasem, je o dost mensi sance ze plisen chytnes
H.U.L.
Je dobrej, to nebude řešení...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma