Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
odtah do odpadu - Klikni zde pro originální téma
na_pohodu
Myslim tim kanalizace - umyvadla,VC... Premejslel uz o tom nekdo?

Napadlo me,jestli by pres nejakou zpetnou klapku,aby smradiky mohly jen jednim smerem,neslo pripojit odtah k odpadni trubce treba pod umyvadlem,nebo tak.Ja tenhle napad nevyuziju,ale podte nad tim popremejslet,jestli by to bylo mozny a treba to nekomu pomuze.
Mozna je to blbost mozna ne.Nevim,jak je to tam kdesi dole s tlakem,ale myslim,ze mozny by to bylo,tak co vy na to?
PiosOne
no nevím, nevím, ale podle mě to asi nepůjde. přece jenom to je odpad pro kapaliny a tlačit do toho vzduch mi nepřijde jako dobrý nápad. jednak bys potřeboval silný ventilátor, abys to tam "natlačil" a pak je tady problém se zavzdušněním potrubí, to dělá vždycky problémy a potom se to musí odvzdušňovat, jinak to neodtéká jak má. z těchto důvodů mi to přijde jako kontraproduktivní. ale je to jenom můj názor.
deno
podle mě to teoreticky možný je, ale tý práce kolem - to by ses z toho podělal. Jednodušší je určitě zrobit řádnej filtr...

Jinak tlaky v odpadu nejsou a ten odtah by to f klidu pobralo. Na vodpadní trubku by se musela navařit rozbočka/slučovačka tak nějak vopatrně vymyšleně, aby to z ní nevytejkalo a jenom napojit odtah. Proud vzduchu by měl zajistit, že smrádeq z odpadu nepude ven, ale muselo by to bejt šecko bezvadně utěsněný. No myslim, že práce kolem toho by bylo děsně moc... ale hustey tip ;)
hYp3r
mno nad timhle uz jsem uvazoval, ale ne do odpadu od umyvadla, ale do odpadni roury z bytu...tj stupacka nebo jaxe tomu nadava...
voda v ni je jen pokud nekdo neco splachuje takze by to mohlo jit a ani by nemusel byt silnej ventilator...
viridis
Domnivam se, ze nahore je odpadovy potrubi otevrene, aby nedochazelo k nasavani, takze schudne by to asi bylo.
Nicmene bych to zkousel leda tak v nejvyssim patre, aby nad tou pripojkou do potrubi nic nevstupovalo - mit v byte fekalie po kotniky by asi nikoho prilis nepotesilo :( . Je rovnez nutno vymyslet, jak to udelat, aby desivy puch z kanalizace nesel tam, kam nema.....
hYp3r
takhle nejak by to slo:
Locki23
FakDa: No tak kamarade, nevim co pestujes, ale pustit odvetrani z nejaky kvetouci indicky holky do panelakovy ventilace, to je jako jit se udat. :D Nejaky klapky a letity srandafiltriky pro kuchynsky pouziti, ktery v panelaku fungujou tak, ze kdyz sousedka vari uzenou polivku, vi o tom celej barak, ty Ti nepomuzou.

Hyp3r: jo, to by slo, ale za predpokladu, ze Ti ventilace pojede 24/den. jinak rizkujes, ze rano otevres pestirnu a budes mit pocit, zes vlezl dos zumpy. Vim vo cem mluvim, minulej tejden jsem mel tu cest menit kuchynskej drez a pres noc zustal odpad trcici ze zdi trosicku otevrenej. Pritelkyne me vubec nepochvalila, za ten oder v kuchyni. :D
Niga
Tlak v kanalizacii nie je len dovtedy dokym tam nieco nezacnes plnit. Mimochodom voda je tazsia ako vzduch takze by si to mal vzdy hore.
hYp3r
citace:
Původní příspěvek od Locki23
Hyp3r: jo, to by slo, ale za predpokladu, ze Ti ventilace pojede 24/den. jinak rizkujes, ze rano otevres pestirnu a budes mit pocit, zes vlezl dos zumpy. Vim vo cem mluvim, minulej tejden jsem mel tu cest menit kuchynskej drez a pres noc zustal odpad trcici ze zdi trosicku otevrenej. Pritelkyne me vubec nepochvalila, za ten oder v kuchyni. :D


jasny, ze by ventilace bezela nonstop :c)
a s tim oderem mam taky nedavny zkusenosti...menili nam hlavni odpadni rouru a takovej smrad...mno to bych se poblil
battman
Teoreticky to možný je,ale musel by jsi se napojit nad nejvýše položeným zařiz. předmětem,nad ním totiž začíná odvětrání kanalizační stoupačky.Kdyby jsi osadil zaústění vzduchotechnichkou těsnou klapkou(multivac,elektrodesign-velký sortiment dimenzí)pak by tvému nápadu v zásadě nic nebránilo.Jo a někde jsem tu viděl,že by se šířilo domem-to je samozřejmě pravda,ovšem,pokud nebydlíš v nejvyšším patře-to by jsi měl takřka ideální podmínky.Hodně zdaru
PiosOne
asi nejschůdnější ale bude investovat čas a práci do výroby pachového filtru a pak je jedno jak vysoko bydlí
na_pohodu
Jojo,pachac je nejlepsi,ale nekomu to muze vest za skrini,tak proc to tam nenaprat.Pracny mi to prijde mozna stejne.Nedavno sem si pachac delal (budou fotky) a aby to byl fakt profipachac,docela sem se nadrel. S tim tlakem si taky myslim,ze problemy nebudou,s tim ze by to teklo do bytu taky ne,kdyz se to pripoji pod urovni toho kde se to napoji na flexorouru,jak tu naznacil hYp3r a pokud tam se tam da nejaka zpetnoa klapka,nemel by bejt problem ani se zapachem,kdyby vypad proud treba.
Osobne nemam ten svuj mazlicek pachacek este vyzkousenej,jakou to ma ucinnost,ale kdybych si moh vybrat,asi bych dal prednost hnat ten vzduch uplne pryc...
xtraa
Já odtah do odpadu mam, mam to dovedený husím krkem do koupelny do sifonu (prodávaj ho s dírou na hadici od pračky cca za 80,-) a i když sem zkoušel nechat odtah vypnutej tak smrad z odpadu žádnej a když sem do toho zkoušel pouštět kouř tak se odnikud nečádilo a že by mi skrz sifon cákaly sračky do bytu se taky říct nedá, teď jen počkat až začnou kytí trochu vonět (to ještě chvíli bude trvat) a uvidíme, ale nevidim důvod, proč by to nemělo fungovat..
Zoidberg Dr.
Taky si myslim, ze by to melo bejt v pohode. A proti zpetnemu pohybu smradu se muze zridit na odtahovem potrubi sifon (akorat by se musela jednou za cas doplnovat voda).
xtraa
Asi ani sifon nebude potřeba (asi podle dýlky trubky od odsávání), mam trubku dlouhou cca 5 m a když ještě ve skříni nebyly kyti tak to bylo 2 dny vyplý a fakt to ani trošku nesmrdělo :-)
na_pohodu
ani ne tak podle dylky,ale spis podle prumeru... U ty tvy 20mm hadice by to tam dole muselo mit peknej tlak,aby ti to smrdelo ven:-) A stejnej tlak a este vetsi,aby to slo dovnitr,potrebujes vyvinout odtahem... Zda se mi to moc ouzky,co tam mas.Jaky mas parametry skrine?

ten sifon by tomu taky docela branil,prekonavat tlak vodniho sloupce... spis nejaka zpetna klapka,ktera dobre tesni
xtraa
to na_pohodu: mikroskříň 70 w + 4 x coldwhite 38 W, tlak není vůbec potřeba - netlačí se to skrz vodu (viz. obrázek) a ta slabá hadice bude podle mě stačit, ženu to do ní čímsi z auta, co tam má na starost foukání vzduchu a dalo by se s tim klidně vysávat když to fičí naplno, silnější trubku tam dávat nechci, takhle to v rohu místnosti není moc vidět a přeci jenom některejm lidem by mohlo bejt divný co mi to vede za strašlivý trubky ze skříně..
na_pohodu
v poho,ten sifon sem myslel,jak psal Zoidberg Dr. pouzit ho jako zabranu ve z5nym pohybu...
medulda
Jako zpětná klapka by se dala použít membrána z plynové masky. Je vyrobená z jemné gumy a 100% nepropustí nic "v protisměru". Průtoková kapacita by taky měla být dostatečná :)
doksansky
Cauky odvetrani do odpadu je teoreticky mozne prakticky jsem to jeste nezkousel ale melo by to jit,protoze kazda hlavni stoupacka v panelaku at jiz v novem nebo nejake stare zastavbe je vedena pres strechu ven kvuli odvetrani.Nejlepsi zpusob sice trochu pracny je napojit se primo na tuto stoupacku u novich panelaku to neni problem protoze primo za zachodem se da stary odpad docela dobre rozebrat a napojit i to co potrebujeme.Vypada to nasledne asi tak ze na hlavni stoupacku je pripojena odbocka na kterou je pripojen cely odpad v danem byte.Takze se potrebujeme dostat k hlavni stoupacce hlavni stoupacku a knim odbocku ty si nebudeme vubec vsimat a zacneme rozpojovat to co je pripojeno na odbocku vetsinou je mezi zachodem a odbockou vsazen jen nejaky rovny kus plastove trubky a tu potrebujeme vymenit za dalsi odbocku na toto rozebirani se my osvedcila horkovzdusna pistole protoze tyto trubky jsou lepeny lepidlem a kdyz ho nahrejem tak povoli a pak uz jen staci vymenit rovny kus trubky za nejakou odbocku ktera bude na jedne strane zasunuta na stavajici stoupacku na druhe strane na zachod a na ty treti strane nam pomuze k napojeni jiz zmineneho odvetrani.Tak zatim a cus
Benzer
Sifon funguje pouze pro kapaliny.Pro použití ve vzduchotechnice není možné protože vzduch vytlačí kapalinu z té zatáčky a bude normálně proudit dal. Je možné koupit vzduchotechnickou klapku která stojí cca 250 Kč.
Benzer
A ještě jsem si vzpomněl že to zmiňované odvětrávání na střeše není tak úplně odvětrávání ale spíš pritah kvůli podtlaku ve stupačce takže je tam (a nebo by aspoň měla být) opět jednosměrná klapka která pouští vzduch do systému. Což by mohlo znamenat problém protože vzduch nebudeme tlačit nahoru ale dolů potrubím až do vyústění kanalizace takže se tím hodně zmenší účinnost ventilátoru. Řešení je ventilátor tipu Casa nebo UFO ty mají lepší tlaky.
Pokud se pletu klidně mě opravte budu rád tohle jsou zatím moje zjištění z rozdelaneho projektu :)
Chronik Duck
Zdar..
Mám také řešený odtah přes odpad..
DUCT AXIAL FAN Dalap AP 100t 145m³/h
Ihned za ventilátorem je redukce na 50tku odpad do zdi, která je cca po metru napojena na ležatou kanalizaci 110.
Ovšem je to RD (odvětrání kanalizace proti podlaku je na střeše) takže vůně může vylézt cca 10m nad terén a v okolí 20 m nikdo nepřijde.
Obecní kanalizace nemá otvory že by před barákem u kanálu voněla tráva..
Krásně to odvede vlhko ze skříně... Lampa je v CT samostatné okruh, což mi ohřívá garáž v zimě..
V baráku to jde.. v paneláku bych to bez pácháče ani nezkoušeli..
Ať ti to pěkně funguje...
Gramy
Ahoj slyšel jsem o případu poškozené kanalizační trubky při opravě silnice, diky které se odhalil smrad a velkopěst skončil. Nevím jestli jebto pravda nebo ne, ale kdyby třeba soused v pa eláku sundal umyvadlo nebo wc smrad z trubky by na něj foukal pekelnej
Chronik Duck
Máš naprostou pravdu.. my už to necítíme ale pro ostatní je to rána do chřípí..
Pachový filtr budu dávat až na květ, kdy relativní vlhkost vzduchu v boxu bude stejná nebo nižší než jako doma. Přece si nebudeme pouštět domů 80% RV
V květu pojedu přes pácháč zpět do garáže, kde mám průmyslový ionizator Bioclimatic Aerotec 30 IR cca za 25000,- zvládne místnost 100m³ ( mám jeden navíc na prodej...)
Ve fázi květu by to bylo riziko i u RD, jde to nad barák ale foukne vítr a celá ulice ví co jde...

Přeji všem ať to fičí ven a žádné neplánované opravy kanalizace .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma