Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Háďátka - Klikni zde pro originální téma
Borec
Fakt to nechápu, dělal jsem vše proto, abych žádných škůdců nedočkal ale...

Mám problém se zhruba 2mm průhlednými červíky v půdě:(
Jak už jsem zjistil jde o Háďátka kořenová (vysávají kořeny a kytka schne a umírá). Potřebuji ale poradit jak se jich ZBAVIT.

Máte s těma potvorama někdo nějaké zkušenosti?
Growie
myslim si ze to jsou mladata, tech musek co tam obcas litaj. Ja mam rockwool a je jich tam teda min,ale kdyz uz tam jsou tak je utru mokrym hadrem. Voni se tam prichytej, udelas to 3x ,4x a jsou pryc.
ganjik
Díky, aspoň vím, jak se ty svině jmenujou. Háďátka kořenová ...

Taky se mi párkrát objevili, a to jak v hlíně, tak v RW. Utírat jsem je nezkoušel, ale nechal jsem substrát (v obou případech) pořádně vyschnout (pořádně = pořádně, ale ne tak, aby kytky pochcípaly :) a ty potvory už se pak neobjevily - připadlo mi totiž, že se objevovaly jen při velké vlhkosti ...
Borec
Super, snad mi to pomůže. Díky a posílám K+
merlin
zdárek - právě se mě taky pěkně rozlezli v substrátu..měl sem vysokou vlhkost, teď sem jí snížil, ale sou tam pořád..- ty mušky taky..
stačí trochu rozhrnout vrchní vrstvu subst. a celkem se to s nima hemží..tak to teda zkusim nechat víc vyschnout (i když kytí maj celkem problémy - kuli nim - i takhle..)- a eště k tomu sou to adeptky na máti (takže dost malinký květináčky - rychle vyschnou na troud a kytí uvadaj..)
jinak ve faq sou psaný nějaký chemky ale asi dost brutál..

dobrá zpráva je, že sucho jim asi fuck vadí (pár sem jich dal i s trochou substrátu do plastový krabičky, abych se někoho zeptal co to je a asi po dvou dnech (když to uplně vyschlo) už se tam nic nehejbe :-)) - akorát nevim, jestli mý malý vydržej dost dlouho..
tak hodně zdaru a zdravejch kořenů..
vlček
na takowy smejdy bych pouziwal jen chemky ono to neublizi kytce nijak to nesmrdi je skoro jisty ze je to zabije a dyz se to poradne proplachne tak to w huleni urcite citit nebude
Sombl
víte někdo vo naký chemce??
Hlava
..tak ty hadatka , jsou Smutnice bud si na ne objednaš predatory tady coz je likvidace bez chemie anebo Biool , repkovek pripravek , prodávaj ho vsude v zahradnictvi .

Hlava
merlin
parádní odkaz
- něco už sem vo parazitech škůdců na netu viděl ale jenom zběžně a eště zahraniční (takže díky krátký době použitelnosti a zdlouhavý poště těžko použitelný) - ale todle je fakt super..(biocont labs..)
myslim že přez léto to vocení i maminka na svý zahrádce :-))

poslal bych karmu, ale akorát nevim, jak se to dělá (jestli to eště funguje), tak posílám jenom díky a přeju hodně štěstí
:bravo:
merlin
jak je to jednoduchý..
když to někdo takle pěkně shrne..
myslim že už v tom všichni naj jasno..
takže dík
Spoon
Ahoj, asi se mnou nekdo nebude souhlasit, bo je to chemka jak vysita, ale na smutnice me spolehlive zabral tento pripravek : DURSBAN . Jsou to malinky granulky , jemne se nasypou na povrch hliny a zahrabou trochu pod povrch. pri navhlceni vypousti jedovate pary a do hodiny bylo po skudcich a myslim ze do tydne i po granulich (chemicky rozklad).
vem tabak(z ty klidne nejlevnejsi cigarety,)nejakou dobu ho macej ve vode a pak Tim zalej, nikotin pomaha na vsechny skudce


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma