Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Hlučnosť skrine - Klikni zde pro originální téma
sova
Pri hľadaní inf. na groweri ohľadom odhlučnenia skrine som veľmi toho veľa nenašiel. Bud všetci používate tlmiče hluku, prípadne veľmi drahé TD ventilátory alebo pestujete na bezpečných miestach. :)) Aké máte skúsenosti so sonoflex rúrami?
Bývam v bytovke a nerád by som rušil suseda, ktorý by následne zrušil mňa :(...
Poradte mi, prosím.
V cooltube chladím 400 W ventilátorom Euro 2. Ďalší ventilátor Euro 1 - na odťah, prípadn. na výmenu - prípadne schladenie skrine. Další ventilátor by som mal krátkej dobe kúpiť na prietok vzduchu v skrini.
Cooltubu budem riešiť uchytením silentblokmi (vďaka rade Deda Mráza), takže čiastočne odhlučním skriňu. Ale aj tak ten vetrák 150 m3 sa mi zdá dosť hlučný.
Rozmýšlam, že by som pokryl skriňu polystyrénom, ale bojím sa, že ju v podstate zateplím a budem následne riešiť problém s nedostatočným chladením...
Ako máte vyriešnú (ak musíte vôbec riešiť) hlučnosť skrine?
ďakujem za rady
deno
nenašel jo?
http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=7900
Krychle
..zaviram..

- tema opet otevreno na zadost uzivatele sova
sova
Medzi znovu otvorením témy som moje pripomienky a nechápačky porozoberal s denom , ktorý má bohaté skúsenosti. (myslím, že ľudí by toto mohlo zaujímať)

sova:

http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=7900"
toto som našiel. Vieš, taký hlukový tlmič sa dá len ťažko prispôsobiť do cooltuby. Molitan pripevnený okolo ventilátora sa nezmestí do cooltuby. Obaliť cooltubu (resp. konce) molitanom je tiež zbytočné; sklená veta alebo filtračná umelá vata by možno čiastočne stíšila nasávanie vzduchu do cooltuby, ale vetrák by hučal ďalej.
Myslel som, že niekto bude mať niečo ohľadom ohlučnenia tak vychytané (ako napr. je ten na kolene robený pachový filter) čo by ľudom pomohlo (aj bez tlmičov a kvalitnejších (ale drahých) ventilátorov)

deno:

vono s hlukem je to obecně problém, ale ten tlumič je tak to jediný řešení. Zkrátka a dobře ventilátoru musíš omezit vibrace a to při nějakejch řekněme 3000Hz neni sranda. Jediný řešení zatim je ten tlumič...

sova:

Pozeral som v groweroch aké tlmičé majú a našiel som na (www.greenhome.cz) tieto typ:
Tlumič hluku - průměr 100 mm - délka 150 cm 1 700,-
Tlumič hluku - průměr 100 mm - délka 75 cm 1 150,-
Poradíš mi pri tvojich bohatých skúsenostiach so stavbou skrine (ja pestujem prvý krát v skrini a postupne za pochodu riešim problémy) či na Euro2 (150m3) v cooltube mi bude stačiť aj s dĺžkou 75 cm, či oplatí sa priplatiť a mať 2krát tichší. Alebo bude stačiť ten kratší?
Dočasne skúsim podľa toho návodu (http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=7900") prispôsobiť to tak, že do 2,5 flašky narvem molitanom obalený vetrák a tú flašku prichytím na cooltubu a Aluflex rozvod. Na protiľahlej strane vetráku urobím dostatočné veľké otvory a zahlučním to sklenou vatou. Rozmýšlal som, či sklenú vatu nadrbem okolo aj aluflexového rozvodu, ale rozhodnem sa podľa výslednej tichosti ventilátora.

deno:

Hele já ti furt nějaq nerozuim. Dyk nigde neni psaný, že ten větrák musí bejt hned za cooltubou. Nebo aspoň tak to chápu mash v plánu. Prostě ve skříni spáchej nahoře nebo z boku nějakou polici, nebo separovaný místečko, do kterýho soustředíš větráky a zbytek rozvedeš aluflexem. No a tu polici celou zabarikáduješ molitanem a mělo by to bejt tišší. Tak to aspoň věčinou řešim já.
Jinak tlumič hluku za dva litry a spol je totální hovadina. Stačí vyjít z teorie trubka-prostor-trubka což je princip tlumiče, takže nevim co víc k tomu dodat. vývod odtahu zavést někam do nějaký "třetí" police,vobložit jí molitanem a z tý pak teprv díru ven ze skříně, třeba na diametrálnim konci...

sova:

Umiestnenie vetráka za cooltubou plánujem preto, že si myslím (ak nie vyveď ma z omylu), že čím bližie bude k 400W výbojke, tým ju lepšie schladí. Inak ak by to dostatočne schladilo aj z vačšej vzdialenosti, tak nápad, že to všetko dať do police a obložiť molitanom je výborný. Kedže sa môžem ešte veľa vecí učiť, tak ti popíšem moju skriňu a budem veľmi rád, keď mi pošleš nejaké návrhy a vylepšenia.
Rozmery skrine: 170x112x60
vetranie mám vyriešené tak (slečnám už svietim od 01.06.2004), že ventilátor Euro2 nasáva vzduch z vrchnej časti skrine (v ľavej časti - v dolnej časti mám otvory na prívod vzduchu), ktorý cez cooltubu vypúšťa vzduch do protiľahlej vrchnej strane skrine von. Vedľa otvoru vypúšťaného vzduchu z cooltuby, mám otvor, v ktorom je ventilátor 120m3, ktorý termostat spúšťa pri teplote na 30°C. Keď pôjdu slečny do kvetu - budem musieť riešiť vôňu. Najskôr použijem výrobu pachového filtra z growera.
Mal by som zohnať aj nejaký ventilátor, ktorý by fúkal na vrcholky (resp. vrcholy ) slečien a slúžil by aj na prúdenie vzduchu v skrini. Však mi napíš, resp. nakresli - veľmi ma teší, že mi takto radíš - ďakujem ti

deno:

no problem
já byl na začátku svýho pěstování na tvym místě a lidi mi taky radili. Večer se na to mrknu, něco nakreslim a pošlu (v práci neni moc času)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma