Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
uchytenie cooltuby - Klikni zde pro originální téma
sova
Akým čo najtichším spôsobom uchytiť cooltubu (resp. tienitko) v skrini. Uchytené to mám reťazou, ktorá veľmi veľmi vybruje a zbytočne zhlučňuje celú skriňu. Ako riešite uchytenie lámp vy?
UdL
Nechej tam řetěz a zkus jednoduchou věc. Cooltube zřejmě posouváš. ;) No a tim pádem máš víc řetízku než je skutečně potřeba. No a tenhle konec vezmi a zkus to kolíčkama přidělat k tý části řetězu, která je napnutá od toho, jak drží cooltube...

Vypadá to proklatě jednoduše, ale funguje to. Vyřešil to jeden obyč dřevěnej kolíček. Vibrace už nejsou! :D
deno
chuzz
jestli to neni tim převyslim řetízkem a vybrace ti přecházej jako do šasi, taq jedno očko řetízku nahraď nějakou slabou pužinkou - třeba z propisky - no podle váhy, aby pružila no...
Deda Mraz
deno: no nevím nevím, jestli by to pružinka z propisky unesla :wink: Ona ta trubice přeci jen nějaké to kilo určitě váží... Nicméně já bych to asi řešil zavěšením řetězů na silentbloky odpovídající velikosti. Pokud někdo neví, jak silentblok vypadá, tak jsou to v podstatě dva kovové talířky (jeden se šroubem a druhý se závitem) spojené na ně navulkanizovanou pryží. Používají se všude tam, kde je třeba pevného a přitom odpruženého spojení (například zavěšení hnacího agregátu v autě-tam jsou ale rozměrově trochu mimo diskusi ;)). Koupit se možná dají i v těch velkých kutilských centrech typu Obi nebo Baumax, ale jistě je budou mít v prodejnách náhradních dílů pro automobily a větších železářstvích.
sova
Ďakujem všetkým za riešenia. Výborná vec, tento grower.
deno
2 deda
hele mě se fuckt nechce počítat odporová charakteristika pružiny na zavěšení cooltuby, ale denně s nima (pružiny) přicházim na servisu do styku, takže ta propisková se mi zdála cca tak akorát - vono de vo to, že to předpokládám je zavěšený na 4 řetízcích, takže se ta tíha rozkládá. No a ta pružina se musí trochu propnout,páč dyž se nehne, tak jako by tam nebyla. Koneckonců - proč to nezavěsit na gumu z kalhot :D :D Ta to vodtlumí taky dobře ;)
sova
Silentbloky (Gumokovové pružiny a dorazy)
Silentbloky sú dostupné buď ako výrobky bežných geometrických tvarov (napr. valcové, puzdrové) alebo ako autodiely pomerne zložitých tvarov. Nasledujúci súpis silentblokov je preto rozdelený do troch skupín:
• silentbloky bežných geometrických tvarov (valcové, nárazníkové, puzdrové)
• silentbloky na tuzemské automobily a traktory
• silentbloky na zahraničné autá
Pružiny bežných geometrických tvarov sú: valcové, nárazníkové, puzdrové, kotúčové, uholníkové, hranaté, kužeľové a kombinované.
V nasledujúcich tabuľkách sú uvedené len prvé tri skupiny, ktoré sú bežné. Dodávky pružín ostatných tvarov je nutné prejednať dopredu. Obvyklá tvrdosť gumy u valcových pružín je 60 ShA, iba typ 32.12 (uloženie motora Š120) má tvrdosť 40 ShA.

to som našiel na nete - bol som si kúpiť 2 Ks po 50,- Sk. Keď prídem z roboty idem montovať :))
KABUTO
citace:
Původní příspěvek od sova
Ďakujem všetkým za riešenia. Výborná vec, tento grower.

-to už jsem tady dlouho nečet :)

nedokážu si představit pověšenou colltubu pověšenou na pérkách od propisky:)
ta guma od gatí je taky dobrá:)

Myslim že když by jsi koncový očka řetězu,kterej máš chycenej ke skříni nahradil nějakym lanem(pěkný se daj pořídit třeba i v tom obi) že by to tolik nevybrovalo.Nebo to dát na lano celý.
kruzlo
to sova
Kde si ak sa môžem spítať zohnal cooltubu či si kupoval v nejakom growshope v ČR a koľko ťa vyšla.Hepy day Zvolen.....
sova
kruzlo: 2 400,- ČK robenú - seriózny QTH mi ju poslal :))
KABUTO: bez ochoty ľudí na groweru pomáhať a databáze inf. by som len ťažko ťažko začal pestovať doma :) Každý deň sem chodím požierať informácie pre moje detičky :)
Z vysoka seriem na ľudí čo kritizujú grower. Mne veľmi veľmi pomáha. Týmto chcem poďakovať všetkým, ktorí grower tvoria.
mury
2kruzlo:cooltube cca. za 1000kč.je to homemade a inspiroval
jsem se od Bohoura(skleněná trubka ze sklárny v Sázavě-
KAVALÍR),a zbytek je stočenej plech na okapy+euro2+řetízky na zavěšení.kdyžtak mám i výkres v CADu kterej klidně pošlu.
kruzlo
to mury
za 1000sk je moja tak si to myslel...
mury
2kruzlo:to bohužel né,ale myslel jsem to jako inspiraci,že jako není
nutný utrácet za originální pochysty.
kruzlo
to MURY
Ešte raz ti píšem ja by som si ju spravil ako nič ale u nás na Slovensku mi nechcú predať jeden 50cm kus tej trubky len dva a chcú zaň 2400Sk.Tak ak by si mi vybavil to sklo tak v nejakej super cene to by bolo uplne gut a odmenil by som sa určite.I love growing........................
mury
2kruzlo:no já jsem si koupil hned dvě takže bych ti moh tu zbylou(Ø125-50cm)prodat za 300kč,ale musel bys sis zjistit věci okolo posílání poštou(poštovný atd.),protože ja fakt nemám čas.
kdyžtak PM.
ČUS
kruzlo
to mury
Kámo berem ju hneď to je jedno poštovné platím aj balné len mi napíš mail ja ti pošlem adresu kde mi to pošleš.Si v poho kamo som štastný že existuje spolupráca a dôvera adobrý ľudia neviem prečo sme sa rozdelili(myslím štáty).I love growing.
mury
2kruzlo:v poho bude tvoje kockin@seznam.cz
kruzlo
to mury
nemožem ti poslať PM niečo mi anglicky píše...
kruzlo
to MURY
kamo už by si mal mať mail v schránke...
mury
2kruzlo:hele já ted jdu domů z práce a doma nemám komp tak to dořešíme zejtra.
zatim zdar.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma