Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Chemicka hnojiva versus kvalita - Klikni zde pro originální téma
Zikator
Zdarek lidi, hele slysel sem, ze kdyz hnojim kytky dlouho chemii, tak stojej pak za ....dve veci:confused:
Ja mam ve skleniku nekolik puvodnich skerek a nerad bych z toho vypestoval only zelenej nesmysl.Hnojim KRYSTALONEM, HYKOL - na listy a nejaky AB hnojivo na balkonove kv.
Proste si nejsem jistej, jestli hnojeni 1* tydne chemkama nejak ve finale tu kytku nezhuntuje.
Dik za odpoved :punk:
Deda Mraz
Lidi toho nakecaj... a tohle patří mezi ty nesmysly, které šíří buď lidé, kteří nikdy nepěstovali, nebo ekologičtí extrémisté :) Tzv. minerální hnojiva (nesprávně chemická hnojiva, chemka) jsou taktéž hnojiva přírodního původu, jen průmyslově (t.j. i chemicky) upravená. Typickým příkladem může být třeba Superfosfát, což není nic jiného přírodní fosfáty upravené kyselinami (sírovou nebo fosforečnou) tak, aby byly rostlinám dostupné okamžitě a ne pozvolna jako přírodní fosfát.
Prostě minerální hnojivo je plnohodnotný ekvivalent hnojivu organickému, i když organika je někdy lepší z toho důvodu, že obsahuje řadu stopových prvků a dalších prospěšných látek jako fytohormony apod., ale ty se v kvalitním minerálním hnojivu mají nacházet také, nebo je lze doplnit speciálním přípravkem. Konkrétně třeba na Kristalonu je možno pořídit celou sklizeň a na kvalitě to určitě nepoznáš (vlastní zkušenost).
Důležitější než se rozhodovat organické nebo minerální? je věnovat pozornost složení hnojiva. Samozřejmě je tu pak i ten aspekt, že vzhledem ke stejným nebo hodně podobným výsledkům s oběma typy hnojiv bude ke vzdálenějším kytkám asi příjemnější nosit lahve s už namíchaným minerálním hnojivem než igelitky s kravincem ;) Doma pak, zvláště je-li možnost bezplatného získání, lze s výhodou použít organické hnojivo jako třeba trus drůbeže nebo hnoje různého původu (nedoporučuji prasečí kejdu).
bigfoot
Deda ti to vysvetlil. Mne nezustava, nez se priklonit k jeho nazoru.
Azoline
Děda má pravdu,co jiného zbývá než se přiklonit
Slacker
Potrzuji dědův názor navíc s trusem to chce zkušenost jde totiž těžko odhadnout dávku zvlášť u menších kytech konkrétně kuřince(slepičí hovínka) jsou hodně agresivní (ale když to vyjde je to lepší než tzv. chemka):sun:
Slacker
to bambulion: mno přiznávám že chemku jsem nepoužil ani jednou :( ale osobně si myslím že přírodu lze sice nahradit ale proč když je stejně dobrá jak to co je v obchodě:confused:( Děda neřekl že min. hnojiva jsou lepší).....navíc hovna jsou zdarma:wink:
dzastel
off topic bambulion pekna homepage :)
Spsemi
Hm?

POhodicka fpodstate suhlasim s dedom a Bambulion ma urcite tiez pravdu. Len by som netvrdil ze priemyselne vyrabane hnojiva su 100% lepsie a ze je to to iste ako prirodne len lepsie... Staci si precitat navod alebo pribalovy letak a docitate sa ze to to hnojivo splna zakonom stanovene normi pre obsah rizikovych a skodlivych prvkov. Je to jaq so fsetkymi potravinami su stale lepsie, maju vacsiu trvanlivost akurat ze obsahuju stale viac chemie. A ze v tych hnojivach je len nico upravovane kyselinami a taq, ved prave to je chemia. Fpodstate mozeme povedat aj na nejake pesticidi a ine chemky ze su prirodne ved fsetky suroviny na ne su z prirody... Je tazke rozlisit medzi chemkou a prirodou, vlastne ta hranica uz asi zmizla, no... atd.

nikoho som nechcel urazit ani napadnut, respektujem tu na groweri fsetkych a tak isto aj ich nazori a skusenosti.

som sa rozpisal jaq nikdy:)

awe growers


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma