Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Olovo v bubleru může uškodit? - Klikni zde pro originální téma
usersony
Mám v bubleru vzduchovací kamínky a aby nedělali hluk(mám jeden velkej kamen a ten je vpoho a pak mam dva maly a přes hadičky dělali bordel jak blázen časem koupim velkej) a byli pěkně na dně dal jsem na ně rybářský olůvka.
Chtěl jsem se zeptat jeslti to olovo může uškodit rostlinkám.
Dík za odpovědi
viridis
Fuj, dyt se Ti to rozpusti a nacucne do kytek ! - jenom trochu, ale furt!!!! - to je vo zdravi, tohleto. Ty kytky potom budes liqidovat (jestli nexcipnou) jako toxicky odpad ?
timothy
to usersony:

Vzhůru do toho a nachytáš olovo :frog:..technický konopí se dává na skládky ,aby vytahovalo z půdy těžké kovy :olovo kadmium rtuť arsén....tak jestli chceš něco vyčistit(těžké kovy) a potom dostat do plic tak už si nakročil správným směrem :bounce:
usersony
dík za info
už je pryč
bylo tam asi týden tak bych z toho asi velkou vědu nedělal
prdik
lidi to myslite vazne ?? ja mam kytku 2-3tydny pred sklizni a celou dobu mamv bublaku3olova aby my kaminky drzeli pri dne??Myslite ze se otravim? olovo by se preci ve vode samo rozpoustet nemelo.
hexamin
heheheh otravit sa neotravis ale ozdravny efekt necakaj hehehehe
hned to olovo vyhod a nezabudni na flushing
Locki23
...asi takhle, to olovo v bublaku neni uplne nejlepsi napad. Ono je sice samo o sobe ve vode temer inertni, protoze je pokryty vrstvou zoxidovanyho kovu, ktera zabranuje rozpousteni. Jenze do bublaku nelijes jen vodu, ale upravujes pH kyselinama a pridavas hnojiva. Oboji(zvlast ty kyseliny) zpusobi uvolnovani olova do vody v bublaku. Ta voda by pak rozhodne hygienicky normy nesplnila...pro olovo je to tusim dany 10 mg/l. Kytka ale vyzere jen mensi cast rozpustenyho olova. Takze jestli mas sklizen z bublaku, kdes mel olovo, nemusis se az tak bat. Vysledky by se projevily az po letity konzumaci kytek pestovanejch s olovem. Ted Ti spis bude delat hlavu subjektivni pocit, ze uroda neni uplne cista. Ale neopakuj to a olovo z bublaku vyhod.

Flushingem olovo z kytek temer nemas sanci dostat. Vyplyva to z principu flushingu a ucinku tezkejch kovu. Flushingem dostanes z kytky ve vode rozpustny latky a komplexy. Tezkej kov se bohuzel pomerne silne vaze na bilkoviny, takze v kytce temer vsechen zustane. Jak ale rikam, jedna takovahle sklizen z bublaku, kde je par oluvek neni rozhodne na vyhozeni a bez vetsich rizik se da pozivat. Ovsem neopakovat...neopakovat...:D
hexamin
to locki
no pekne si to napisal s o tych komplexoch hehehe netusim ako to je v skutocnosti ale bal by som sa ze olovo sa moze v kvetkoch koncentrovat prave preto ze tvori neaky rozpustnu komlex s castou hnojiva ci podobne a preto aj ked sucin rozpustnosti pb ionov nebude velky bude sa rovnovaha posuvat koly jeho odcerpavaniu ale tot len teoria paranoika
a s tym flushingom mas asi tiez pravku :-)

a este to som napisal len lebo rad rypem a neviem kde je pravda skusim sa opytat na ustave podohospodarstva mam tam kamarata hadam bude vediet nieco viac


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma