Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Receptář

 
Plné znění zákona!! - Klikni zde pro originální téma
posted by " kegi "

Nabil jsem dojmu, že by zde mělo být někde plné znění zákonů ČR, aby jsme se zbytečně nenechali fízlům napospas.

Pouze týkající se marihuany.

TRESTNÍ ZÁKON:

byl novelizován s účinností od 1.1.1992, poté následovali další poměrně rozsáhlé novelizace účinné od 1.1.1994 a 29.6.1995. Nosnými body drogové legislativy zůstali novelizovaný §187 a §188 trestního zákona.

§ 187 - Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů:

1.Kdo bez povolení vyrobí, doveze, vyveze, proveze, jinému opatří nebo pro jiného přechovává omamnou nebo psychotropní látku nebo jed, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo peněžitým trestem.

2.Odnětím svobody na dvě léta až deset let bude pachatel potrestán,
a.spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny nebo ve větším rozsahu,
b.získá-li takovým činem značný prospěch,
c.spáchá-li takový čin vůči osobě mladší osmnácti let, nebo
d.způsobí li takovým činem těžkou ujmu na zdraví.

3.Odnětím svobody na osm až patnáct let bude pachatel potrestán,
a.způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 těžkou újmu na zdraví více osob nebo smrt, nebo
b.spáchá-li takový čin ve spojení s organizovanou skupinou působící ve více státech.

§ 188

1.Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává předmět určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky nebo jedu, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

2.Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán,
a.spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 ve větším rozsahu, nebo
b.získá-li takovým činem značný prospěch.

3.Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči osobě mladší osmnácti let.

§ 188a - Šíření toxikomanie (novela platná od 1.července 2002)

1.Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

2.Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán,
a.spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči osobě mladší než osmnáct let, nebo
b.spáchá-li takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

-----
Definice pojmu "Návyková látka" uvedená v

§ 89: Návykovou látkou se rozumí "alkohol, omamné látky, psychotropní látky a ostatní látky způsobilé nepříznivě ovlivnit psychiku člověka nebo jeho ovládací nebo rozpoznávací schopnosti nebo sociální chování"
-----

12. června 1997 vláda schválila návrh novely trestního zákona zavádějícího do české legislativy trestnost držení drog. Za § 187 byl vložen nový § 187a v tomto znění:

§ 187a (držení drog)
1.Kdo bez povolení přechovává pro sebe omamné nebo psychotropní látky nebo jed v MNOŽSTVÍ VĚTŠÍM NEŽ MALÉM, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.

2.Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 ve větším rozsahu.

-----
Definice "množství větší než malé"

Závazný pokyn policejního prezidenta 12/1999 
ze dne 9. prosince 1998, kterým se upravuje postup příslušníků Policie České republiky při odhalování protiprávních jednání souvisejících s toxikomanií.

Čl. 12 - Malé množství jednotlivých druhů omamných a psychotropních látek je pro snazší orientaci policistů při právní kvalifikaci uvedeno v příloze.

PŘÍLOHA:
Příloha k závaznému pokynu policejního prezidenta č. 39/1998 

Orientační hodnoty malého množství omamných a psychotropních látek

Látka
Hmotnost (g) 
THC
maximálně 0.3

Maximálnímu množství omamné a psychotropní látky, které je uvedeno v tabulce, zpravidla odpovídá:

THC - 20 cigaret - jointů 
(u konopí pěstovaného v našich podmínkách s koncentrací okolo 1.5 % v sušině použitelné části konopí, při váze jointu cca 1 gram).

-----
Ale pozor jakékoliv držení THC je minimálně přestupek!!
Ale i přesto je možno udělit pokutu za jakékoliv množství viz. níže.
-----

Příloha číslo 1 k Závaznému pokynu policejního prezidenta č. 12/1999 
Dále zde uvádím výňatek z výše uvedené přílohy - sazebník pokut za nález drogy s obsahem THC

Čl. 6
Maximální hmotnost THC pro přestupek 0,3 g 20 cigaret - "jointů" (u konopí pěstovaného v našich podmínkách s koncentrací okolo 1,5 % v sušině použitelné části konopí, při váze jointu cca 1 gram).

Mladiství
Množství THC v gramech
sankce v Kč

do 0,1
napomenutí (poprvé) až 500,- Kč
(opakovaně) 500,- až 2000,-Kč

od 0,11 do 0,2
napomenutí až 1000,- Kč
1000,- až 2000,-Kč

od 0,21 do 0,3
napomenutí až 1500,- Kč
1500,- až 2000,-Kč

Nad 18 let
Množství THC v gramech
sankce v Kč

do 0,1
napomenutí (poprvé) až 5000,-Kč
(opakovaně) 5000,- až 15000,-Kč

od 0,11 do 0,2
napomenutí až 7500,-Kč
7500,- až 15000,-Kč

od 0,21 do 0,3
napomenutí až 10000,-Kč
10000,- až 15000,-Kč

-----
To je základ zákonů o drogách
kegi
Vytvořil jsem tohle téma, ale bohužel jsem nebyl přihlášen, když jsem vložil příspěvěk. Už to není možno vrátit.:confused: Kegi
tobex
Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává předmět určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky nebo jedu, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

-Takze pozor na motycky, rejce, hnojiva a konyvky - jdou po nas a ne aby vas napadlo pujcit motycku osobe mladsi 18-ti let jo a az uvidite gerontni sousedku okopavat zahradu volejte policii, protoze tou motyckou se da vyrabet droga-marihuana.
blockhead
tobex - ne ne, marihuana jako droga je USUSENA vrcholova cast konopi, takze z konopi se marihuana ziskava vlastne susenim....
KDU-CSL vyhlasuje valku susickam!
tobex
Takze klidne muzu vizt 100kg mokryho z hulandu pres hranice?
kegi
tobex:

Tam jde právě o to, že když budeš mít doma lampu, tak řekneš že pod ní chceš pěstovat rajčata (pokud tam nebude rust ganža) a fízlové můžou vyfakovat.

Nesmí to obsahovat THC pak můžeš převést klidně 100kg.
tobex
Jasne ja se jenom bal ze mi seberou konyvku. ja ji mam moc rad, jinak skrin pres leto nejedu, skoda penez za elektrinu a slunicko sviti lip, posledni urodu ze skrine jsem sklidil pred tejdnem.
kotlis
MUŽETE MI TEDA ŘICK KOLIK U SEBE MUŽU MIT NORMALNIHO BUČA???NECHAPU TY VJECI S MILIGRAMAMA A TAK.TAK PORADI NEKDO???
Locki23
kotlis...tak si zapocitej...kolik miligramu je prestupek a kde zacina trestnej cin vis...mas-li kvalitni matros s 15% THC, tak mas v gramu 150 miligramu THC...nbikdy ale poradne nemuzes vedet, kolik tam toho presne je. kazdopadne pri kvalitnim skunku se dostavas nad mnozstvi vetsi, nez male uz 2 gramama, jestli si dobre pamatuju. Coz je vopruz a ten, kdo to stanovoval byl idiot...
lordWilliam
Už vidím policistu jak mě chytne s jointem, vytáhne plynovej chromatograf a bude měřit přesný mnž THC v jointu aby určil jestli jde o přestupek nebo trestný čit :-°D
jinak kropičku a hnojiva už jsem zamkl a jestli si někdo myslí že mu dám kompost tak ať na to zapomene :-°))))

PS a ne aby na mě někdo prásknul že jsem ségře dal rockwoolovou kostku, nebylo jí 18 a já nechci mít problémy :-°D
kafevar
Pochopili jste § 188 odtavec 2. b. ?

Píše se tam:
b.získá-li takovým činem značný prospěch.

Rozhodně nechci hájit dílery, ale já myslel, že se trestá společenská nebezpečnost. Jak se změní míra společenské nebezpečnosti, když si někdo vydělá víc, nebo míň? Tohle spíš vypadá jako závist.
Ahten
je to všechno jen o penězích-kdyby z každýho G šlo do státní kasy pár kaček tak by drželi hubu.
Rexi-x
to s tim malym mnozstvim je blbost a vubec se to nedodrzuje..je to jen a jen na policajtovy co s vama udela proste kdyz mu ste sympatickej tak vam rekne at se toho pred nim zbavite (vetsinou kanal) nebo holt vas sebere..je to picackej zakon
Wavra
Nechápu o co jim de Ganja je mnohem zdravější než legální ciga a chlast. Nevzniká závislost ikdyž kouřím ji rád, a nekurví plíce jako cíga
Tak včem je problem
!!legalizace!!
citace:
Původní příspěvek od Wavra
...a nekurví plíce jako cíga...


tak tim bych si nebyl zas tak jistej :frog:
Kurví to víc než cíga, ale ukažte mi někoho, kdo denně vykouří 20 špeků. Tady jde spíš o množství, a takový množství, jaký vykouřív v ganje nemůžeš počítat s cígama
Sinuhet
Nejde o omnozstvi, skodlivy je i ten jeden joint.
Znam spousty lidi, kteri kouri cigarety a 20 za den jich nevykouri.
TheKeptn
třeba v praze se mi zdaj dost tolerantni znam i co hulej . .. a co se týče množství myslim že adekvatni je 5 jointu(10bongu) denne a nekourit..
onrejblesk
me to traky sere mohli by LAGALIZE kvuli tem zasranejm zakonum se clovek akorat tak boji a ja si myslim ze kdyby to nezakazovali tak by to lidi min delali protoze kdyby to bylo legalni tak by to stratilo cenu a ti co to delaj pro prachy by na tom moc nevydelavali a delali by ti pouze ti co to maj pro vlastni prospech takze jednim slovem!!!!!!LEGALIZE!!!!
Death Dagrr...
Plně souhlasím s onrejbleskem.
Jak se říká: zakázané ovoce chutná líp, ale to benga stejně nikdy nepochopí.

a co se týče těch 20 jointů za den. V mém případě není problém 20 za večer a znám dost lidí, kteří dokáží udržet krok, ikdyž je pravda, že dost lidí krok neudrží :vampire:
Hašišák
Tak to buď machruješ nebo asi kouříš kámo pěkný seno!Nedovedu si představit dát za večer dát 20 špeků!Ani těch malejch "60".To by mě odlítla hlava...
onrejblesk
Death Dagrr... dik za podporu! ale Hasisak ma myslim pravdu dat jich 20 za vecer to ti musi bouchnout tomu se rika naprosty spiceni
Oomega
nevzpomenu si na autora,ale nekdo rekl:nektere drogy jsou zakazane,protoze jsou nebezpecne a nektere jsou nebezpecne protoze jsou zakazane.Jinak jsem se chtel zeptat,co je pravdy na tom,ze se da vysledovat pestirna podle spinani elektrickych hodin.mam jednu doma a jsem v podmince,tak bych radeji,kdyby to nikdo neresil....
MANHUNTT
For Death Dagrr....souhlasím s Hašišákem,ale stím rozdílem že 20 špeků za večer nemůžeš vyhulit ani kdyby to bylo seno.
já osobně hulim 10 let a max špeků za celej den a ne jenom za večer a to ještě k tomu ve dvou je tak 7.A když vyhulim ve dvou sedm špeků tak je to seno.jinak za celej den si dám ve dvou lidech max 3 špeky kvalitky a jsem ready celej den.stoho vyplívá-nemachruj a neoblbuj.
nikdo ti to nežere!!!!!!!!!!!!!




:pimp::smoker::satan::bandit::jumper:
Death Dagrr...
No tak nevím, co si mám myslet.
1) Neřekl jsem že všech 20j vykouřím sám
2) Jelikož nemam lampu - málo kdy kouřím podlampy, ale na druhou stranu málo kdy kouřím SHIT
3) Noc je docela dlouhá doba tak ji berme cca od 18h do 3h
4) Když tak o tom přemejšlím tak 20j je docela nadsázka za noc, ale tak od 14h do 3h není problém!!!
...) Možná že plus pro mě je i to, že to nekouřím každý den

Zdá se mi docela kravina bavit se o tom, kdo kolik vykouří j. protože někdo balí tlusté mrkve, druhý hubené žilky, třetí na hovno :) Já teda preferuju balení bez tabáku a hubenější z celého papírku

To jste opravdu nikdy nevykouřili 20j za večer?? ani na žádný akci nebo tak??

když tak o tom uvažuju, možná bych to měl malinko omezit :rejp:
onrejblesk
chlape ale cim dyl hulis tim min potrebujes a vic ti dava takze po 3letech huleni kazdej den bys tech 20nedal to mi ver i kdyz sem zacatecnik tak dam maximalne jeden za mesic(/mam svy duvody a taky neni co)ja vim sem zatim Jenom HULIC SEMINKO!?
tgm.amster
2 All : Nechte Dagrra na pokoji, je to pravda, on to fakt da, je to totiz blazen :mutant: . A ikdybych ho neznal tak si myslim ze 20 je jeste v poho cislo, kdyz si vzpomenu na podzim a skoro pulmetrovy brka v 5-ti(a ne jedno za vecer) plus bezpocet normalnich tak si myslim ze sem dal i vic. Tak a ted se muzete vyradit na me :flick:
onrejblesk
2 tgm.master: toje moozny ale to musel bejt slama dyk kvalitni travy ti staci nekdy jen zilka a dou zni treba dva nebo tri ludi takze to ste museli mit minimalne michany aspon s tabkem ne-li se senem
Death Dagrr...
tgm.master díky za podporu!
Co se blázna týká - jo
Velký brka - jo
Tabak - ne - nebo co nejmíň - nekouřím cigarety a tabak moc nemusim.

Killig People:flamer: :rocket:
k.o.h.o.u.t.
Je uplně jedno kolik brků kdo vyhulí hvavně aby se cejtil v pohodě ne ? Jinak neska sem vod kámoše dostal na 2 špeky takovýho větrovýho čůďa dal sem si 3 prásky a tři hodiny absolut happy 20 brk je moc na večer na akci si beru tak na 2 brka + samozřejmě většina kámošu taky :)
tgm.amster
Samo ze je lepsi dat si jen par hodne dobrejch brcek, ale peknejm mambum se clovek neubrani, kdyz sme pred casem sehnali trochu vic skunku tak sme si ubalili brko za ktery by se zadna fruta nemohla stydet, a ikdyz sme byli fakt dost, tak se po case stejne motalo dal:jumper:
ExTip
hele muzou mi neco udelat fizlove za to ze mam u sebe par seminek ???to by me fakt zajimalo???
onrejblesk
ExTip:asi ne!ale nic bych neriskoval jestli to sou ten typ benga co te zavre kvuli tomu ze pliwes na chdnik tak asi jo ale jestli je to bengo hlulic tak se te jeste zepta co j to za model a za klolik mu ho strelis :-)
Kapka1
Hele lidi kolik muzu mit kytek aby to byl přestupek???
onrejblesk
2 Kapka1: ja myslim ze kytku zadnou a sushenyho jen mensi nez male tzn. asi 4g ale newym to jiste a to sem nekde slysel
Taker
citace:
Původní příspěvek od Kapka1
Hele lidi kolik muzu mit kytek aby to byl přestupek???


jo bylo by moc pěkný kdyby to u nás už aspoň takhle nějak fungovalo - žel bohu o tom co je a co neni tr.čin s nejvěčí pravděpodobností rozhodne až soud... :(
CHOURIS
No nevím jestli už to tady někdo nepsalale vzákoně je zakázána canabis sativa. Tudíž na 100% indici se to nevztahuje(zase jedna díra v zákoně)
Kapka1
Ty vole tak to je husty... Fakt dobry. Du objednat nejakou indiku :-)
Myslite ze by to proslo????
CHOURIS
No unás asi těžko ale třeba v americe kdyby tam měli stejnej zákon a tebe zavřeli tak vysoudíš miliony u nás tak kakiho válec. A poštět se do nějaký soudní pře nemá cenu prohraješ a akorát zacvakáš
onrejblesk
jo me to taky sere skoda ze nejde udelat aspon nejakej kompromis ale s vladou se neda jednat ledaze by se od nas groweru tam nekdo dostal pak by mohl
CHOURIS
Jo ale dá se doma pěstovat legálně . A to tak že vypěstuješ kytku.Uřízneš jí a na ní se naroubuje chmel jelikož to je příbuzná rostlina tak to lze. No a pak ty chmelový palice budou mýt Thc. (to by bylo pivo)
Hyena
CHrouris: To je spíš pěkná blbost ;) A potom, jde to jenom obráceně. Tráva na chmel, jinak to nejde :(
Ikdyby si narouboval chmel na trávu, tak množství pryskyřice (pokud bude), bude nezměřitelné.
CHOURIS
Je to možný já jsem to slišel vod kámoše kterej má souseda a ten žije pěstováním (pěstuje pod diodama,na stromě,...) Kříží modely no prostě je do toho zažranej. Přemejšlel jsem že bych to zkusil. Za skoušku nic nedám
langos
hele kdyzc mam doma malou kytku ktera ma zatim malo THC a prisli by policajti co mi muzou udelat nic ne ???
RachtY
to je teda neco ten zakon:-)))....radsi si to ani necist:-)))..ten kdo ho vymyslel muselbejt peknej fuzik a stvalo ho ze z to ho nema ani kacku:-)))...Marihuana LEGALIZED!!!
Death Dagrr...
No kamarádovy vychytali benga 50 metrovejch kytek ve skleníku. Chvíli se to dost řešilo, ale dostali se k tomu, že neměli povolení tam vlízt a teď se to už ňak úplně ututlalo a dál se to neřeší.
Ale bejt tebou tak si ty hov....ada domu nepouštim:D
Pepan
VIVA LEGALIZACE... FUCK OF POLICE-..-.
pompocoyot
seru na poldy nejlepsi je delat blbyho kamos to udelal a proslomu to za tu pokutku co byla cca 1000 takze az mi prijdou na moji 170centimetrovou krasavici vymluvim se na to ze sem to pestoval jako kvetinu na vyrobu textilii a budu doufat ze mi to projde stejne jako kamosovi jo a este jestli mi to vyjde stejne, tak mi tu kytku taky nechaj a jestli ne tak se maj fizli na co tesit tolik napadeni policajtu v tomhle meste este nezazili zmrdi zasrani oni ani nechapou ze pestovani je neco uzasnyho je to neco jako mit mazlicka hlidas to pecujes o to se vsi laskou a oni si mysli ze mi to jen tak seberou ee maj smulu kripli jestli mi na ni nekdo utrhne jen listek tak dostane po hude no spis budu premyslet jestli ho necham nazivu mozna ze to leze na mozek ale jen diky tem blbejm zakonum hold zlocin maj na triku ti co jej rozpoznali a potrestali ( a az nekdo bude vedet jak schovat mrtvolu policajta tak napiste bude se to urcite hodit "oni mi kytku ja je " ).
inVALIDa
hmm hmm mam pocit ze na zacatku roku 05 byla novela zakona...

Za cokoli s thc maximalne rok ve vezeni ...

PS: Jesli ne smazu to..
Taker
...se bude teprv řešit teďka někdy po poslaneckých prázdninách ;)
to rozdělení na tvrdý a měkký (ale kecaj o tom už pěkně dlouho, to teda jo)

kéž by vyšlo aspoň tohle, kéž by!
onrejblesk
2pompocoyot: tak toho policajta namoc do nejka y silny hnojky a pak s nim hnoj??§!!:)
pompocoyot
to hnojeni bude asi dobrej napad ale jak sem to propocitaval tak az to ususim tak toho bube stejne malo takze jak neco hodim pod postel takse na to bude dat zapomenout ale jak ta kytka vyrostla nad ten metr sedmdesat tak sem mel fakt bobky a navic jak to mam vystrceny z prvniho patra jen tak z okna aby to chytlo slunko tak chytam nervy i z blejch prochazejicich duchodcu ale stejne dik a stim hnojenim se mozna este ozvu :-)
onrejblesk
2pompocoyot: a pak si dej bacha az to budes hulit(tu pohnojenoiu tim fizulem) tak bay se ti pak nezjevoval a nezjebaval te :)
cheops
Jo,jo, je to pravda. Kdyby ganja podléhala (nedejbože) 19% DPH, tak je zlegalizovaná do měsíce.
Death Dagrr...
O víkendu jsem se doslech, že od novýho roku (2006) má bý částečně zlegalizované pěstování. Co je na tom pravdy ?????

Jestli je to pravda, tak pánům politikům :bravo: :bravo: :bravo:
cheops
Je to pravda! Malé množství marihuany budeš moct pěstovat. Otázka ale je, co je malé množství pro vlastní spotřebu. Taky by mě zajímalo, kolik gramů,popř. kilogramů :-) majú na mysli.
Death Dagrr...
tak to jsem kurva rád (ikdyž malé možství .... určitě omezí moc :( )
konečně to těm pacijentům došlo

:bravo: :bravo: :bravo: :frog: :bravo: :bravo: :bravo:
onrejblesk
2Death Dagrr... :: ja sem nekde slysel (myslim ze Tv NOVA zpravy) ze tam rikaly ze por bezneho uzivatele marihuany by melo byt povoleno az 6 rostlyn mj tak nevym jak to myslely??
expiry_date1
6 rastlín v scrogu a majú čo robiť 2x600W HPS:D
inVALIDa
hmmm 6x muj monoproject..co 2 měsíce.... ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

aby to pak nezakázali bo se bude vytápět jen zelím :D :D :D
a to jak ve školách tak na policejních stanicích......
Death Dagrr...
Vidim to úplně stejně :)

6 kitiček v krásný lampičce :)

Každý dva až tři měsíce sklizeň :)

na to nemužu říct víc než :punk: :punk: :frog:
onrejblesk
2Death Dagrr... : vono by mozna stacilo udelat policko o 60kytkach a sehnat si 10 lidicek mylsim ze by nebyl problem??ale stejne by to pak jese chtelo vydat zakon za krades hula treba useknout ruku nebo rozmasakrovat xicht majitelme(beztrestne-by byl styl!!!!)
ineken
taky si stoho budu plest svetr ale chtel bych palickovej vzor tak to nechavam roskvist aby to melo poradny palice:-))))))
Death Dagrr...
onrejblesk: jednou mi kitky ukradli a když jsem to zjistil, to ti říkám věř, nevěř v tu chvíli tam někoho potkat, tak jsem ho zabil :rocket:
od tý doby jenom sním o tom, že si budu legálně :) pěstovat doma a nebudu se muset bát, že ňákej zasranej vyšoust půjdě náhodou kolem a kitičky zmizí.
Hold "Co je doma, to se počítá pánové!" :jumper: :jumper:

LEGALIZE hiphip hurá :bandit:
Death Dagrr...
PS: mimo to doma můžeš pěstovat i v zimě :wink:
onrejblesk
2Death Dagrr... : nektery typci sou takovy ze ti vlezou i do sklepa a je jim to jedno ale me dyby nekdo vlezl do sklepa tak uz tam odsud nikdy nevylez!!!!!a to mi ver!!!
ale mozna se omzi "kriminalita" pac ty corky si budoutaky radsi legalne pestovat doma misto okurek a rajcat(moznaa)
Death Dagrr...
že by v Čechách zmizeli zloději??? no to bych se divil :D
to dřív poroste zlato na stromech :)
cheops
Death Dagrr...:tak to každopádně. Taky znám pár lidí,kterým bylo ukradeno stylem těžkým.Zbouraný dřevěný třímetrový plot není problém.Tyto lidi se nezastaví před ničím.
Death Dagrr...
no plot to nasere. Znám člověka, jehož matce drželi nůž na krku a zastřelili psa jenom kvůli pár kilo :) trávy. Takovy lidi bych nechal vykastrovat. Zaboha nepochopim, proč si to nemůžou v klidu pěstovat sami a musej dělat takovýhle píčoviny :devil:
Hold: Kdo nemá krade. Nebo ještě lepší Kdo nic nemá o nic nepříde (a krade :) )

:death: :death: :death:
Icy
Zdá se mi to nebo není samotný hulení podle zákona nelegální? Nebo to spadá pod držení? To by znamenalo, že když občas hulím, ale nenosím to u sebe, tak to není nelegální. Co wy na to? :D
Breinwolf
Spusta lidí si ty 3 kytky zasaděj a nebudou mít špatnej pocit. Hulit si můžeš sám co chceš, třeba heroin.
Death Dagrr...
Icy: požívání drog :smoker: není zakázané, zakázané je pouze držení nepřiměřeného množství
Death Dagrr...
já jsem se poslední měsíc těšil, že si od prvního začnu legálně pěstovat a ono je to prej jinak ????

nevíte někdo přesně!!, jestli to legální pěstování platí už od tohohle roku???

jestli máte někdo odkaz na ten zákon ..., hoďte ho prosim sem
:confused: :confused: :confused: :confused:
onrejblesk
2Death Dagrr... : tak presne tohle by me zajimalo taky furt se vo tom mluvi a ja sem z toho taky nejakej vyhozenej z miry pac uz sem se tesil a kazdej rika necio jinyho chtelo by to nekoho kdo se v tom fuckt vyzna aby to nejak vysvetlil vesnickym deteme :)(peAce)
Flintak
F týhle republice panuje pořád ten komunismus!!!!Stačí vo tom mluvit a babka co každej rok volí ksčm tě napráská at te prohlídnou a celej tvuj byt!!Bude to možná jiný až se do vlády a všelijakej institucí dostane jiná mladá krew!!
inVALIDa
njn... na mvcr.cz jsem clicknul na pravo a 2006 a zadna novela tykajici se cehokoli co se projednavalo (vek z 15 na 14, eutanazie ,dekrim. )

co kdyz to pan prezident nepodepsal :o ?
Breinwolf
Plné znění zákona na straně č.1!!
inVALIDa
hh
Naposledy upravil Bambulion 15-07-2004 v 17:34 PM

myslis ze kdyz se o to zajimam a projizdim servry ministerstva vnitra etc... tak ze neznem stary zakon ???

me zajima novela /zmena zakona/ a ta ma snad kvuli pomalosti politiku snad az od 1niho 07.... (nestlihli to tak pristi rok :( )
onrejblesk
a ted pro ty vesnicky deti co to teda znamna doufam ze ne toco ted mysůim??????????????
Risan
čaute lidi, moc prosim nekoho z vás kdo tomu trochu rozumí aby jste sem napsali neco o te legalizaci. Asi týden pret vánocema 2005 se o zmírnění trestu mluvilo ve strepinach a pochopil jsem s toho že se maji snížit tresty za pěstování ale co sem mluvil s kamosema tak kazdy to pochopil trochu jinak tak to prosim nekdo skuste vysnětlit a tak at to tes nekdo pochopi.velmi vam děkuji.:bandit:
MANHUNTT
čus,tak co já vim tak by měly schválit zákon na pěstování pro svou potřebu.Nevim kdy a nevim na kolik rostlin,ale doufám že co nejdříve:frog::frog::frog:
highmat
mno, cital som minuly week, ze chalan stratil penazenku s MARIHUANOU.ked ju nasli,capli ho za to a je obvineny z prevazania, predavania konope.v penazenke nasli mnozstvo, z ktoreho sa daju vyrobit 3marihuanove cigarety!
fakt smola pre chalana, ale preco je marihuana v 1skupine psychotropnych latok?ako kokain, pervitin...thocha je v tom rozdiel nie?
Krychle
Bych chtel vydet toho bulika, co si dava huleni do penezenky:rolleyes: To rovnou muzes na krabicku s hulenim napsat svy jmeno, adresu, rodny cislo a kde nejcasteji pobyvas..haha:D
Avery
nahodou....taky to nosim v penezence sem tam bo sa dycky bojim že to stratím..........ale jinak souhlasím že je to blbej nápad ale přeci jen sázím na to že tak velkou věc jaok je peneženka ztratím hůře neš malinkej :( sáček
Risan
ČAU NIC PROTI ALE KDYŽ SI TO STRČIŠ DO PENĚŽENKY TAK S TOHO MUSIŠ MIT LISOVANOU SRAČKU PODLE ME JE TO LEPSI ZAPNOUT DO BUNDY NEBO DO BATOHA NE
onrejblesk
2Risan: kamos to dava do penezenky taky a on je na tohle uplkne uchylnej uplne miluje kdyz je to uplne vylisovany do sracek nechapu ho ale úproste to furt lisuje tak nevym no
Risan
onrejblesk:
ono se potom to ho asi vleze vice do skla, jak tam to lisovane nacpe.
onrejblesk
2Risan : d skla urco ale jeho zasade je ze z niceho jinyho nez joshe nejede tak nevym?? ale mozna z se to treba i lipo sttriha/drti no fuckt nevym
Estelle
nefim co mate proti huleni v penezence taky ho tam nosim (teda zas pravda ze u sebe nemivam kazdej den kilo huleni). Na otazku esi slisovany nebo ne je odpoved jednoducha: Kdyz mam min kvalitni vzorek, je lepsi to slisovat, lip se to trha, lip to leze do skla a taky z toho lip ubalis brko (ja si to obycejne ukladam tak aby se mi to slisovalo do valecku, takze pak staci jenom obalit papirem :-D) Ale zas kdyz mam nejaky bomba hulo, treba fialu nebo naky dobry hydro, tak to davam do baglu aby se to neponicilo (kdyz mas palky tvrdy jak kamen neni potreba lisovat)
A posledni PRO noseni v penezence je uplne jednoduchej duvod: Kdyz neni co hulit, staci otevrit srajtofli a inhalovat............ :-D
Jeck Herer
já hulčo nosim v takový krabičce (energitce)... to je úplně nejlepší,dám hulčo normalně do pytlíčku a šoupnu ho do tý krabičky a je to o-key woe! :-))
onrejblesk
ale ta krabka je velka jak krava a kdyz mas u sebe huleni tag je to takovy neprakticky chodit s gitkou v kapse..
CZO
To jo no gitka je někdy nepraktická.Já si to do gitky dávám,když mám bágl nebo v zimě když mám bundu a dost kapes a místa.Teď v létě když nenosim mikiny a mám kalhoty nebo šortky s málo kapsama akorát tak na mobil a právě na peněženku,tak si to do ní vždycky taky dávám,ale nikdy nee víc než tak 0,3g.
Altibo
Mno, najít někoho, kdo vykouří 20 brk denně neni až takový problém :)
sanko01
Zákonem je dovoleno pěstovat rostliny konopí, označované jako „technické", které obsahuje méně než 0,3% delta 9-THC. V případě, že je tato rostlina pěstována na celkové ploše větší než 100 m2 (tato rozloha platí i pro součet většího množství menších osetých ploch), má podle § 29 (Ohlašovací povinnost osob pěstujících mák setý nebo konopí) Zákona o návykových látkách (zákon č. 167/1998 Sb.) pěstitel ohlašovací povinnost vůči místně příslušnému celnímu orgánu.Stejná ohlašovací povinnost platí pro osoby pěstující mák setý.
jestedman
citace:
Původní příspěvek od sanko01
Zákonem je dovoleno pěstovat rostliny konopí, označované jako „technické", které obsahuje méně než 0,3% delta 9-THC. V případě, že je tato rostlina pěstována na celkové ploše větší než 100 m2 (tato rozloha platí i pro součet většího množství menších osetých ploch), má podle § 29 (Ohlašovací povinnost osob pěstujících mák setý nebo konopí) Zákona o návykových látkách (zákon č. 167/1998 Sb.) pěstitel ohlašovací povinnost vůči místně příslušnému celnímu orgánu.Stejná ohlašovací povinnost platí pro osoby pěstující mák setý.


myslím že v zákoně jsou uvedeny přímo 4 odrůdy, které jsou u nás povoleny
sanko01
ted sem to hodinu louskal uplně celí a je tam všude napsáno jenom canabis a příbuzné obsahujíci delta 9-THC takže všechny odrudy komplet
sanko01
a povoleno není nic všechno je alespon přestupek který se posuzuje podle situace u konopí je to 5 rostlin nad je to TČ a u hub je to 40
http://www.nicm.cz/files/Narizeni%2...02009-12-07.pdf

http://www.nicm.cz/nedovolene-nakla...ava-od-1-1-2010


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma