Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Ec - Klikni zde pro originální téma
sam 3
Hele prosil bych o radu ortodoxní pěstitelé nebo někoho kdo bude vědět co znamená hodnota ppt na EC metru, myslím si že hodnota určující množství soli pro pěstování rostlin je mS. Teda jestli jsem tu větu trošku nezpakonil. Mám problém v tom že u mojí čisté vody je 0,95 mS a ppt je asi poloviční tak fakt nevím..... Neporadíte mi prosím někdo?
JungleMan
jo EC urcuje vodivost roztoku a vodivost se udava v siemnesech[S], ale nejni mi jasny jakou to ma spojitost s koncentraci hnojiva, asi hnojka vedou proud nebo co?
sam 3
Jasně že vedou proud proto taky čím víc soli tím větší vodivost . Ale ptal jsem se na hodnotu PPT. Milisiemensy nebo menší mikrosiemensy samozřejmě jako hodnota v desetitisících na displeji je mi jasná. No nic kouknu na nějaký elektro stránky tam snad vysvětlení k hodnotě PPT najdu.
zMazánek
Hele Same3 já myslím že hodnota "siemensů" se používá na měření vodivosti roztoků,kdežto hodnota ppm(ppt)je hodnota rozpuštěných solí v roztoku tzv. TDS.
Zatím jsem nenašel převod těchto hodnot a to jsi asi chtěl že?
Třeba na něco někdy narazím.
sam 3
jasně dík zMazánku. Salinita vody v ppt a vodivost v siemensech. Ale třeba u Bcuzu je uvedena hodnota 1 až 2 a tečka. Ale jestli myslí salinitu 1-2 (ppt) nebo vodivost 1-2 (S) mi pořád uniká.....
zMazánek
NO tak to myslím že se jedná o vodivost,ještě jsem ani neviděl tyhle hnojky ať už Bcuzz nebo A.H./G.H. s tím že by udávali hodnoty v ppt/ppm.
A hodnota 1-2,mi taky celkem sedí do rozpětí hodnot EC.
Hathor
ahojky, hele a jaká má být akurátní hodnota EC? Mám kytičky pátý týden a EC 1,08. Není to moc? Začaly mi žloutnout až hnědnout horní listy, prý nedostatek živin (K) způsobený přesolením. Poradíte? Díky H
Co?
je to celkového obsahu rozpuštěných pevných částic
---------
nic takoveho, je to americke oznaceni miliontin uS=mikrosiemens je miliontina siemense...hi


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma