Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Něco mi žere kytky - Klikni zde pro originální téma
Mijo2
Včera sem se byl podívat na svoje kytky a byly povadlé a konce lístků byly nahnědlé. Nevím co to je. Našel sem tam ještě nějaké bílé pavučinky nebo co, na spodní straně lístků. Help pls.
Deda Mraz
Pokud jsi tam našel bílé pavučinky, tak bych na 85% sázel na svilušky. K likvidaci použij některý z insekticidů pro konzumní plodiny jako například Bio-OL.
Mijo2
Bílé pavučinky, hnědé konce lístků, a ožrané lístky-to sem zapoměl dodat. Ale to na situaci květinek asi nic nemění. Každopádně zítra běžím pro ten Bio-OL. A ještě by mě zajímalo jak často a jak dlouho bych to měl užívat.
kafevar
Jak píše František Jirásek v knize Květiny našich domovů :) Pavučinky na spodní straně listů = svilušky.
Deda Mraz
Bílé pavučinky ukazují na svilušky, hnědé konce lístků mohou být výsledkem jejich vysávání listu, kterému se už do špičky nedostává míza. Ožrané lístky způsobuje zřejmě slimák, housenky nebo nějaký jiný nenažranec ze zvířecího světa. S těmi se venku bojuje jen těžko, snad je lepší jim pár lístů obětovat přímo na zem a s těmi je pak odnášet pryč, protože palicím se pro jejich ulepenost pak moc nevěnují. Jinak svilušky by jsi měl být schopen vidět pouhým okem, jsou to zhruba 0,5-1mm velcí roztoči, prostě taková zrníčka mouky na spodní straně listů. Při silnějším napadení se jejich přítomnost dá spolehlivě určit podle světlých teček na svrchní straně listů, které jsou vlastně odumřelé pletivo listu, pod kterým zespodu sviluška list vysávala.
Jinak Bio-Ol je sice zdravotně nezávadný (hlavní složka je řepkový olej), ale ty ho radši neužívej, postříkej jím radši zespodu ty listy ;)
Ne, vážně... Postřik je jenom třeba po 10-15 dnech zopakovat kvůli likvidaci případných mladých svilušek, které byl v době první aplikace ještě nevylíhlé. To je vše, funguje celkem spolehlivě za předpokladu opravdu důkladného vystříkání všech listů a to hlavně ZESPODU.
deno
čuz- sou to svilušky. Celou kytku důkladně postříkej AGRINO - DELTA. Je to na širší spektrum škůdců a bezvadně funguje. Ochraná lhůta je asi tejden. Opakovat podle potřeby po 2 tejdnech ;) cena ¨je cca 60kč za 3deckový balení a seženeš ho normálně v zahradnictví.
Deda Mraz
deno: já bych dal přednost něčemu absolutně nezávadnému, což přípravek s týdenní ochrannou lhůtou asi zrovna nebude. Jde o to, že broskev nebo okurku si před konzumací zpravidla ještě omyješ (přímo ze stromu jsou stejně nejlepší), ale ganju si omývá asi málokdo... Prostě bych se to bál hulit i po několika týdnech. Jsou moje obavy zbytečné?
Mijo2
Sem si v pátek koupil ten Bio OL a postříkal sem lístky radši ze všech stran, dal sem si záležet. Po postřiku kyti vypadaly celkem zajímavě. Jak je pudu kontrolovat tak se uvidí jestli to mělo nějaký efekt. Jinak dík za info všem.
weider
ak by to nevyslo s tym postrekom, tak si skus zapalit cigaretu v skrini. Znie to blaznivo, ale funguje na 100percent. papa
pelech
weider: Myslíš klasicky je wykouřit?? =) To neni špatnej nápad.. Já sem je likvidoval 10 dni před sklizní Bio OLem a ta chuť nebyla nic moc, možná zdravotně nezávadný, ale pěknej hegeš.. Ale pořád lepší než je tam nechat. Před dvouma rokama mi zapavučinovaly celý palice, zkoušel sem to kouřit v největší nouzi a chutná to jako kdyby si misto papírku použil lino :flamer:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma