Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
ganjaAčaj - Klikni zde pro originální téma
INFECTION
Nejsou to nějací zasvěcenci, co se týče kombinace ganji s kvalitním čajem... nejde mi ani tak o nějaký halucinogení stavy atd. ...spíš mě zajímá povzbuzování high, zvíšení energie, euforie a tak...
Walhalla2000
Nejsem zrovna moc cajovej typ, ale muj kamos ano a vzdy, kdyt u neho hulim, tak pripravuje sve cajiky. A ze vsech nejvic mne zaujal s priznacnym nazvem "euforie". Citil jsem se po tom slusne naköplej a jakoby naspeedovanej. Proste lehce hyperaktivni a to i v kombinaci s hulenim, coz byla fakt husta kombinace...
INFECTION
Objevil sem tohle svoje skoro rok starý téma, o který se pořád zajímám. Tak znovu vyzdvihuju, aby si toho někdo všimnul. Na groweru určitě nějaký čajíčkáři sou!
reefer
Jediny caj co vim, ze mi zvyuje energii je mate (kratke a, dlouhe e). Je to caj - necaj. Mi ho dali v cajovne jednou kdyz jsem byla v praci po kalbe a hotova, a ten caj mi pomoch! Nevim ale jestli to neni jen psychicky, protoze mi nekdo pak rekl, ze to nema povzbuzovat. Mno, zkus to - je bud prazeny nebo zeleny. Mam zeleny s citronovou travou, a ta mi nejvic chutna. Ten prazeny pry pijou nekde snad v jizny americe nebo kde.
Roman Dirda
Čaj a kouř-to jde k sobě.Má nejoblíbenější kombinace je "puer",psáno Pchu-er(la,cha ap.),což je čaj černej jak noc smrdící jak močůvka s účinky kvalitního spídu,zvlášť když z něj uděláte(a vypijete :)) 5 i více nálevů.Další bonbonek je Rancho amigo-pije se brčkem s kokosu a je ochucený karamelem.Vychytávka je taky večer zalít Formosa gunpowder("střelný prach") a scedit a vypít až ráno-ten den vás nikdo nezastaví.Pak čaje spíš na chuť-zelený Darjeeling,Shou mei(bílý čaj) a dále čaj z ganjových listů-chutná podobně jako z kopřiv,ale má možná i nějaké účinky.
Ignácius
Maté je nepravý čaj (není z čajovníku) - jsou to listy Cesmíny paraguajské a rozhodně povzbuzující je, neboť obsahuje velmi mnoho teinu (=kofein).
Sám ho často piju - na povzbuzení a proti spánku není nic lepšího ! A kombinace s jointem je ideální :-)

Jinak mám moc rád Puer (voní jako zatuchlá jeskyně - mňam :-)) a vůbec nejlepší je Genmaicha (zelený čaj s praženou rýží). I když samozřejmě záleží na momentální náladě....
Zippi
Do mých oblíbených čajů patří také jihoamerické matté,
ale dalšími dobrými čaji jsou také bílé čaje, určitě stojí za
zkoušku např. shalep, yogi čaj a masala -
jeden z mých oblíbených proto jsem si pro vás připravil
výrobu tohoto čaje.

MASALA je směs koření, která by se dala zakoupit v čajovnách nebo ve specializovaných prodejnách.
obsahuje: Kardamom, zázvor, skořici, hřebíček, a bílý
pepř.

Ingredience pro indický bílý čaj : 1L vody, 0,5L mléka, 2 lžičky černého čaje(může být i zelený čínský čaj), 1 lžíčku masaly a pokuď sladíte tak cukr (já sladím zásadně medem, je to lepší)

Do vroucí vody přidáváme postupně Masalu, černý čaj (zelený), med. Necháme vařit jednu minutu, pak přidáme mléko a necháme znovu vzkypět, scedíme a podáváme zásadně teplý.
Upozornění tato příprava čaje je pro začínající čajaře,
já si ho dělám o dost silnější :sun:
reefer
Ignacius - dik za upresneni - mas pravdu (a K+).

Garam jsme jednou pouzili. Byli jsme v Breclave u kamose a spali jsme tam v cajovne. Udelali jsme si ganjovi mlecko a pak jsme udelali to masala - ale jinak, jen s cukram a masalou, zadny caj voda nic. Bylo to chutne!
Nikdy jsem nevedela jak se ten masala spravne dela - tata to ma doma ale nepouziva to, tak to vezmu a zkusim. Supr dik! (dalsi K+ - jee dnes jsem stedra :D to muzi byt to slunicko)
Koblihostrom
zdravíčko lidičkové no jak tak koukám šťouráte se v mým koníčku.Jestli chcete čajík který vás pořádně po jointíku nakopne pak můžu vřele doporučit jasmínový,,ptačí jazýček,,jsou po tom jestli zahulíte hustý modely,někdy i halucinace,a stav je opravdu drsný.Dále kokaicha má velmi mnoho teinu,pro uvolnění,a skvělou chu´t bych doporučil Hojicha Kyoto,skvělý pražený čajík,další brutálek,Yogi spice indická směs koření míchá se z černým čajem,mlékem a medem,člověk se po něm z kombinací s hulením cítí podobně jako opilý,a samozřejmě nesmí chybět ono maté,asi nejsilnější se mi zdá maté pampero,a nejchutnější maté carnival s karamelem
Zippi
re: reefer vystihla si to přesně, masala se velice hodí na
cannabis milk (možná napíšu recept :D)
dík za karmu
to: koblihostorm
Yogi směs je něco silnější (hrubší) než masala, proto se většinou nemusí mýchat s jinými čaji a může se dělat
samotná. Koukám, že máš rád japonské čaje:sun:
pan dan
jo panove a damy
Mate je fakt sila. Piju zeleny (to prazeny se mi zda divny)
Ale caj je caj a mym favoritem je co se tyka speedu jednoznacne Keemun. Do pohody si davam nejakej indickej cajik, assam nebo darjeeling ty jsou asi nej.
Setth
Sakra, omyl. Pardon.
KosMic
v poslední době u mě vedou tyto čaje

zelené: Bancha
černé: Assam, Darjeeling - Mission Hill

no a potom samozřejmě můj ranní startér Maté (zelené, ale s vousatkou citronovou je možná ještě lepší). No a Yogi Tea (Masala) je taky parádní nakopávák.

Na kompenzaci poruch paměti piju čaj z guarany a po nějaký kalbě na doplnění tekutin minerálů rooibos. Teď jsem trochu nastydlej, tak piju spíš bylinky.

Mimochodem s tou Masalou do ganja-mlíka jste mě docela překvapili, myslel jsem, že je to jenom moje tajná zbraň... no nevadí :)
prenda
Áááá konečně jsem narazil na čajové téma. :D

Jsem věru rád,jelikož je to též můj velký koníček.Sice ještě nejsem nijak zvlášť zkušeným čajíčkářem se všim všudy,ale pasuji se na častého popíječe sypaného čaje.První kvalitní čaj jsem popíjel někdy před 4 lety z první zakoupené keramické konvičky.K ní časem přibyl i zhong na rychlou,ale zároveň přepychovou přípravu nálevu.

Ze začátku mi učarovaly zelené čaje ovoněné různými přírodními vůněmi jako jasmín (Hua cha),nebo pražené japonské banchy (Hojicha)s výraznou chutí,než jsem se naučil připravit kvalitně kvalitní čaje a rozpoznat v nich jednotlivé tóny a charakteristické aroma a vůně.

Momentálně popíjim oolong z Formosy,zakoupený v jednom malém zastrčeném kiosku poblíž třídy Milady Horákové v Praze.Zakoupil jsem rovněž i další z kvalitnějších čajů na našem trhu,a to Darjeeling Balasun FTGFOP1 3rd flush neboli autumnal za velmi příjemnou cenu.Nemají zde příliš rozsáhlou nabídku,ale čaje si nechávají posílat přímo z jednotlivých plantáží :).Na požádání sdělím kde se obchod nachází ;).

Oolongy,tzv. polofermentované čaje,jsou oproti černým a zeleným čajům mými favority.Také kupuji čaje bílé.Asi nejčastěji si kupuju Tie Guanyin neboli Železná bohyně.Dále se v mé momentální sbírce nachází Hua cha White king s mnoha tipsy a právě jasmínovým aroma,ranný Pi lo chun,Show mee,obyč Bancha(do práce do konvičky),kvalitnější Sencha a konečně Shui Hsien s výborným aroma a také Fancy oolong.

Rád bych tohle téma zase po dlouhém čase zaktalizoval...tak pište...


Joo našel jsem odkaz na pěstování čaje v domácích podmínkách
http://caj.kvalitne.cz/rostlina.htm
,tak asi něco v tom smyslu počnu :D.
blownancyblow
medzi moje najoblubenejšie určite patrí tai hu lu organický zelený :p:
ešte teraz mám emei premium a dargeling z namringu a jasminový zelený ochutený .
prenda použivaš niake zvlaštne techniky na upravu vody ? :wink:
prenda
Vodu používám z kohoutku a není potřeba ji nijak upravovat.Je kvalitní a chuťově dobrá a taktéž i tvrdost je na dobré úrovni.Voda z pramene by zajisté byla vhodnější ;).

Dosti užívanou technikou na úpravu vody je reverzní osmóza,ale jak říkám,není potřeba.

Namring je znamenitá plantáž a pocházejí odtud parádní čaje.Dají se prý zakoupit i lehké muskatelové čaje z této plantáže,ale na rovinu :),na to nemám.Ceny se pohybují v řádech stovek dolarů za 100g :D.

Škoda.
blownancyblow
mozes hodit link alebo postup na tu osmozu . ja byvam na najvacsom sr sidlisku a tu je voda tvrda ako šuter . :p: dik
prenda
Na to asi postup v domácích podmínkách neexistuje :).Prodávají se zařízení na změkčování a čištění vody,které využívají tuto metodu spolu s deionizací.

Způsob reverzní osmózy:
Jde o průchod molekul rozpouštědla (př. vody) přes semipermeabilní membránu z místa o vyšší koncentraci do místa o nižší koncentraci. Pomocí této metody jde např. odsolit mořskou vodu, kdy ve výsledku získáme odděleně čistou vodu a minerální látky.

Pro tebe nej bude asi pořídit nějaké takovéhle zařízení protože zalévat vyšší sorty sypaného čaje tvrdou vodou je hřích a míjí se to tím správným účinkem.Mám pocit,že není k dobru ani příliš minerálních látek v používané vodě,které zbytečně ruší jemné chuťové stránky jednotlivých čajů.
Ano, čaj je i v mém šálku;) Preferuji zelené, momentálně China Gyokuro a Dračí studna. To prenda: Díky za link o pěstování čajovníku, také se asi pokusím, tak pak můžeme probrat pěstitelské (doufejme) úspěchy :) Co se týče ostatních čajů, tak jsem nedávno objevil výbornou delikatesu, a to zelený rooibos ochucený vanilkou. Je výborný i samotný, já ho dělám též s nerafinovaným (hnědým) cukrem a mlékem či smetanou do kávy, a je to opravdu lahoda:D Viz. http://www.cajakava.cz/cz/items_list.php?pos=30&kat=284 úplně dole. Jinak variací chutí je tam mnoho, já zatím zkoušel jen tento.
GrandmammGANJA
Nazdarek growery,huliči.
Hladal som tu niečo o čajiku z konope ale nenašiel som.Je pravda že ked do čajiku pridame niaky alkohol,alebo tuk (maslo)
!!!najlepšie aj jedno aj druhe!!!
tag to bude našlapovat ?
V principe by to fungovat malo len neviem davkovanie a ako dlho tu ganju treba varit.Ak s tym niekto mate skusenosti tak mi prosim poradte.
Može to byt zaujimava vec lebo ja GANJU aj CAJIKY milujem!;)
prenda
::blownancyblow::

Petržalka? :D


::Skandalf::

Pěstitelské úspěchy či neúspěchy určitě probereme a možná založíme nové téma,které bude trochu více zaměřené na pěstování čajového keříku v pokojových podmínkách,než na samotné pití čaje.Založil jsem v indoor galerii o tom téma.
blownancyblow
prenda: no ano:baby:
drinker hulič
no ja si hlavne nedovedu predstavit pit caj s tukem, nebo alkoholem (caj s rumem to jo, ale muselo by toho chlastu byt vic a pak by to byl vic rum nez caj)... mozna bude lepsi nejak ganju vyextrahovat do mlika a tim si to pak zalit... nevim, konopny caj to neni moc probadana oblast asi.
GrandmammGANJA
No,ja si myslim,že by mohlo stačit do šalky čaju dat frtana rumu a vačšiu lyžičku masla.
Ono ten čaj by mal trochu divnu chut ale ten učinok.
Akurat zo skusenosti z mlieka kde sa ganja musi varit 1-2 hodiny si neviem predstavit ako dlho by to trvalo kym sa to THC rozpusti a či sa vobec rozpusti v dostatočnom množstve.
A teda či by vlastne ten čaj mal niaky učinok,okrem toho že ten rum pekne zahreje telo.
Ak s tym mate niekto prakticke skusenosti,tak sem s nimi.
Budem moc rad.

2 drinker hulič-Aj s tym mliekom je to zaujimavy napad,ale je to dost pracne,najprv varit v mlieku potom v čaji.Ked už budeš mat vlastne GANJA mlieko načo nim kazit čaj.To rovno vypit a lietat. . .
blownancyblow
no dočital som sa v zapožičanej knihe od valtera vše o čaji pro čajomili že ta osmoza je absolutne nevhodna najlepšie jepoužit filter s aktivním uhlím alebo normalne si kupit dobru vodu.
CAESAR
povedal by som,ze aktivne uhlie je skor na odstranovanie mikroorganizmov, jedov a pachovych castic a myslim ze uhlie vodu nedemineralizuje. cize tvrda ostane tvrda.ale to je len taka uvaha,takze sa tym neriadte
prenda
::blownancyblow::

Dobrá volba s knihou.Valter je odborník v ČR asi nejpovolanější.Klidně se řiď jeho radama,ale nezapomeň na jeho dovětek,že člověk by měl zkusit experimentovat za hranice známého a poznaného a žádný návod není univerzální pro každého.Ani to není možné.

Osmóza možná bere více min. látek,než je zdrávo a voda pak chutná prázdně,jakoby destilka.Je to trošku paradox,když Valter tvrdí,že voda na čaj by měla být co nejvíce chuťově neutrální,ale zároveň nedoporučuje odstranit min. látky,které jsou nedílnou soušástí použité vody a společně s chlórem jsou hlavními chuťovými složkami vody.

Akt. uhlí je právě spíše na dechloraci a zbavení chem. látek ve vodě.Takže balená voda je jistota,i když teda né že bych chtěl machrovat,ale u nás z kohoutku teče stejně kvalitní voda jako je v balených lahvích :).

Co z toho vyplívá?Ať si každej zkusí co chce a používá metodu,která jemu vyhovuje nejvíce.Invenci se meze nekladou.
blownancyblow
to prenda: kupil som si balenu tomu neperlivu a v pohode,čaj je :punk:
blownancyblow
to pu erh : a gde zoženem taku mašinu ? tomu sa mi nechce furt vlačit . dik :p:
blownancyblow:

Třeba první odkaz při zadání hesla "Brita" do www.google.com:

http://www.bilezbozi.cz/vodni-filtr...sparent-cervena

Google ví... ;)
Ještě jsem zapomněl na Tuareg (tzv. berberská whiskey). Připravuje se z marocký máty (Nana) a zelenýho čaje (např. gunpowder, chun mee) a docela dost se sladí.
Další velmi vhodnej čajík k jointu a hlavně k vodní dýmce je tureckej černej čaj Ryze. Před přípravou se opraží, přelije se horkou vodou a pak se vaří. Vznikne velmi silnej čaj, kterej má díky pražení charaktristickou chuť. Pije se taky hodně slazenej.

Tak doufám, že Vás mý výplody alespoň trochu inspirujou a nebudete furt jenom lemtat pivo :)

Mno, i když taková plznička...
Leštěnka
Doufam, ze tim nezaprasim pekny thread o cajicich, ale napadlo me, co k cajiku jite?

A aby to nebylo uplne OT tak, jak uz tu padlo, mate, masla a pak hlavne zelene (doufam ze to neni nesmysl, Yunnan, Caj mraku a mlh, Ochmyreny vrcholek, Sencha, Bancha, Chou Mee)

MYR
blownancyblow
ja k čaju nič nejem . občas :smoker:
mir
blownancyblow
taže nové dva k=usky pai mu tan a guang xi mao jian mozem len doporučiť;)
Efx
Jakejpak byste mi doporucili cajik nejen ke travce? V cajich se moc nevyznam, ale preferuju hlavne cerny bez prichute. Zatim si davam vetsinou cernej lipton yellow label, tak bych byl rad kdybyste mi mohli doporucit neco na ten zpusob
blownancyblow
citace:
Původní příspěvek od Efx
Jakejpak byste mi doporucili cajik nejen ke travce? V cajich se moc nevyznam, ale preferuju hlavne cerny bez prichute. Zatim si davam vetsinou cernej lipton yellow label, tak bych byl rad kdybyste mi mohli doporucit neco na ten zpusob
ä
ochutnaj kvalitný zelený zo žoongu a iny ani nebudeš chcitit:smoker:
prenda
::Efx::

Asi myslíš bez umělé příchutě že ano? ;) Každý čaj má totiž své jedinečné aroma.
Pokud piješ černé,tak bych doporučil sypané Indické čaje z Assámu a Darjeeligu(pantáž balasun z vlastní zkušenosti),Čínské pak yunnany a keemuny různých sort a druhů.

Čaje dust(prachové čaje),určené do klasických pytlíků bych nedoporučoval.Člověk totiž těžko odhadne dobu vylouhování a lehce se mu stane,že se z vymazleného kvalitního čaje stane hořká břečka,což je škoda,nehledě na vizuální krásu čaje.Také je u těchto čajů důležité říci,že jsou to většinou směsi různých černých čajů,kde je dáván důraz na dlouholetou stálost charakteristických vlastností,jež je vyžadována uživateli,oproti pijákům sypaných čajů,kteří si rádi dopřejí individualitu.

:EDIT:
K jointu rád piju čaje,které nedají tolik práce s přesnou přípravou a když člověk tu přežene čas louhování,tu zase množství čaje,tak nálev je pořád dobrý a pohladí na těle i duši.Je to jasné,zhulenej člověk nelpí tolik na dodržování zásad a v rauši tu a tam na něco zapomene :D.Proto uvádím čaje,o kterých si myslím,že snesou i méně vytříbené zacházení a i přesto dokáží potěšit nemálo vybuzené chuťové pohárky po vykouření jointa.

Bílé čaje: Show mee,Pai mu Tan

oolongy: Tie Guan Yin(můj favorit po všech stránkách,zváště vyšší sorty...)

zelené čaje: ty jsou obvykle náchylnější na přípravu,ale doporučil bych studený nálev čaje Lu Xue Ya(Zelený sníh).Není s ním žádná práce a chutná báječně.Prostě nasypte tento čaj do studené vody a nechte louhovat.

Pokud máte nějaký další čaj vhodný pro huliče,rád jej doplním.
Efx:
O pár příspěvků výše jsem si dovolil nějaký čajíky doporučit, tak se můžeš nechat inspirovat.

Jinak co se týče pytlíkáčů, tak souhlas s prendou. Dělaj se tak, že se zamete továrna na čaj a výslednej bordel se nacpe do pytlíků – tak jsem to viděl v továrnách v Nepálu a Darjeelingu. K snídani se ale ty kvalitnější pytlíkáče (Lipton, Dilmah – nejlepší pytlíkáč, jakej znám) třeba s medem daj pít. Neberu je ale jako ČAJ, ale jako teplej nápoj, protože s kvalitním čajem se nedaj srovnávat.
whatever
pu-erh : byl sem v turecku a taky jsme tam samozrejme kombinovali ryze s vodarnou a hulenim - takze ostatnim jen doporucuju..... koupil jsem si nejakej caj nadoma, ale nemuzu chytnout tu spravnou chut... asi je to tim prazenim, mohl bys to nejak podrobnejc popsat? jako kolik caje na kolik vody apod. dikec
whatever:

Na pánvi opraž 15 - 20 g čaje, nasyp do hrnce, přelij 1 litříkem vroucí vody, vař (asi 5 min.), slij, oslaď, pij.
Jestli to nebude ono, tak experimentuj (množství čaje, doba pražení, doba vaření). Neznám Tvý chuťě, takže Ti asi líp neporadím...
prenda
::Pu-erh::

To jsem rád,že tu máme člověka,kterej má reálný zkušenosti přímo od zdroje.Alespoň se něco přiučím ;).
lordWilliam
Ještě jak prenda psal o tom experimentování. Doma mě teče fakt hodně tvrdá voda, skoro bych řekl že na čaj nepoužitelná, no tak jsem lehce zaexperimentoval a použil jsem destilku a kupodivu některý(!!!) čaje jsou při použití destilky lepší něž při použití tvrdý vody ;-°)
lordWilliam:

Tak destilku bych nepil. Pro pití je naprosto nevhodná a může způsobit i zdravotní problémy. Myslím, že lepší nápad je filtr. Já jsem to vyřešil takhle: http://www.bilezbozi.cz/vodni-filtr...sparent-cervena
blownancyblow
presne tak ako piše pu - aj v čajovniach ked si všimneš použivaju britu -
ja zatial kupujem balenu tomu neperlivú ale už sa obhliadam po filtry vo vode potrebuješ aspon dake mineraly.
blownancyblow
a malý dotaz :D ako docielujete kýžených 70-75 cľzja pri zelených naplnením do stvrtiny studenou alebo ochladením . :baby:
citace:
Původní příspěvek od blownancyblow
a malý dotaz :D ako docielujete kýžených 70-75 cľzja pri zelených naplnením do stvrtiny studenou alebo ochladením . :baby:

Normálně nechávám svařenou vodu 5 - 10 min odstát.
prenda
Podle mě se celkem vyplatí nějakej teplometr :).Zatim ho nemám,ale brzo si ho pořídim.Na ideální výluh musí bejt i ideální teplota.
Galen Aldaron
Nazdar čajaři! :-)

2 lordWilliam & Pu-erh: Destilka sice na běžné pití vhodná není, ale na přípravu čaje může být vhodná. Ona totiž po přidání čaje už destilkou není ;-) Karel Valter (Kniha vše o čaji pro čajovníky) s ní má dobré zkušenosti!.. jen prý musí být destilovaná doopravdy, a né zbavena minerálů iontoměníči či osmózou. ... ale popravdě bych též uvažoval, zda je to vhodné pro dlouhodobé intenzivní pití čaje... Já mám celkem výbornou vodu z vodovodu :)
blownancyblow
tak včera som to porovnaval a myslim že je lepšie zaliat do štvrtiny zhongu normalne studenou vodou a ostatne vrelou(horkou) čaj bol vynikajúci :D :D :D
blownancyblow
Ztemných mrakov sa zdvíha vietor a stoná, svietivo biela čajová pena pokríva hladinu v miske.
Prvá miska zvlaží pery, druhá rozptýli samotu, tretia prebudí zapadnuté spomienky.
Ešte že na čítanie mám tisíce zvitkov! Po štvrtej miske vyrazí po tele pot a nepríjemné pocity vyplaví cez póry preč. Po piatej sa cítim ľahký ako vánok. Po šiestej je zo mňa sám nesmrteľný. Siedma..., už nemôžem! Pocítil by som, ako ma vietor odvieva k nesmrteľným...
tročka teapoézjie na oživenie trídu .:crazy:
prenda
Tak sem se trošku praštil přes kapsu a zakoupil jsem čínský oolong Tie Guan Yin King,jednu z nejlepších sort tohoto čaje.Rozdíl v síle všech vonných aromatických i chuťových složek je velmi patrný.Je opravdu požitek si takovýto čaj výjimečně dopřát.
Cena je okolo 320,-Kč za 100g.

Dále se octnul v mých zásobách čaj Bai Hao Yin Zhen,jeden z bílých speciálně fermentovaných čajů,který poznáme na první pohled,jelikož jeho nejlepší sorty se skládají pouze z nerozvinutých lístků tzv. tipsů.Zalévá se poměrně vychladlou vodou okolo 50-60° a nechává se dlouho louhovat,klidně i 15,výjimečně i 30 minut.Nízká teplota mě vede k doměnce,že půjde zalejt i studenou vodou.Určitě to zkusím a dám vědět,jak bude chutnat ;).Problém by mohl nastat při zalévání tohoto čaje,jelikož tipsy jsou hodně ochmýřené a odpuzují vodu.S tím si čajař ale zajisté poradí :D.
Cena je okolo 260,-Kč za 100g.

Co se týče jídla k čaji.Samozřejmě různé keksy,čajové sušenky,pišingry a podobně.Já mám rád zlaté oplatky citrónové.Samotné nic moc,ale s čajem mi chutnají.
Galen Aldaron
2 Pu-erh: jo, taky bych dal přednost Britě, před destilkou :-) mám však naštěstí dostatečně dobrou vodu z kouhoutku :)

2 prenda: jak si čajař poradí s chlupatými listy? Znám jen dva způsoby - dlouhé louhování a druhý způsob (který zhusta používám) je nalámat ty lístky.. Tak děkuji za případné další doporučení ;-)

edit: aby bylo jasno, tak toto nalamani "vyžadují" jen extremně chlupate čaje! (a takovy jsem měl zatim jen Lu Zhen a Yin Zhen ze zcela vyborne čajovny Guan Yin v Náplavní ulici v Praze ;-)
inf3cti
ja caj nikdy nelamem, ani nedrvim, mam z toho blby pocit, ze ten caj kazim. lepsie sa mi zda chvilku ho miesat. pouzivam na to normalnu bambusovu jedaciu palicku.
TeMan
Dost dobrý výběr (i s náhledem) je na www.amana.cz. Mám velmi dobré zkušenosti. Doporučuji :zelené-- Japan tamaryokucha(trošku dražší,leč lahůdka) China gao shan yun wu cha (fresh).
Hanyz
teman: odkaz nefunguje:(
TeMan
http://www.amana.cz/ sorry,učím se
prenda
Přidám seznam čajoven v Praze:

http://www.cajovnik.cz/praha/index.html
thalos
nazdar cajari!

nekde tu na groweru jsem cet, ze u oxalisu maji caje s nizkou kvalitou...
muzete nekdo potvrdit/vyvratit?

bo ja kupuju jen tam (good ceny - gunpowder 56kc/100g, a mam to blizko:))
prenda
Já bych nepaušalizoval.Záleží na různejch faktorech.Neřekl bych,že tam mají špatný čaj.Některé možná,ale určitě né všechny.

Problém bych viděl v né zrovna rozumné kombinaci dvou velice aromatických prodejních komodit,a to je čaj na jedné straně a káva na druhé.Jak je známo z různých ovoněných čajů(jasmínový Hua cha atd.),samotné čajové lístky na sebe rády váží aromatické vůně jiných látek.Stejné je to s kávou,která je sama o sobě velice "těkavá" okolo a má velice silné aroma.Takže pokud se prodává společně káva a čaj,tak čaj bude nutně "nasáklý" aroma kávy.Naopak ovšem ne.Takže kavaři se nemusí obávat pokaženého aroma,kdežto čajařům bych spíše doporučil separátní obchod specializovaný pouze na čaj.Je totiž téměř jisté,že z finančních důvodů se čaj i káva skladují v jednom skladu,než jdou do obchodu.
To samé platí o čajovnách až převoněných různými vonnými tyčinkami.V čaji je to poznat,a věřte,že to není nic příjemného :).

Jinak kvalitu čaje lze při troše praxe poznat našimi čivnými ústrojími.Ale na to musí asi každej přijít sám.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma