Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Moje první indoor pěstovaní :) Potřebuju rady... - Klikni zde pro originální téma
$t€p@n
Nesmějte se... Vzal jsem krabici od monitoru a vylepil jsem jí alobalem, svítim pouze tou lampičkou, co vidíte na fotkách. Je to zářivka a je na ní (ne na aktivní části) napsáno 11W (tkaže asi příkon). Výkon není nikde napsanej, asi je, ale nebudu to rozebírat. Nevim jestli to stačí na 14 rostlinek. Substrát mam na pelargonie - pH 5.0-6.5 (zatim nehnojenej). Zalévám to tak, aby kytky neměly sucho tak jednou za 2-3dny cca 1-2dl. Většina je stará cca 14dní do tý krabice jsem je dal až teď ve čtvrtek. Svítim jim 16hodin tou lampičkou, nebo krabici otevřu a necham do ní svítit slunce. Větrání je zajištěno malým PCI větráčkem na 12V, který díky zahřívání trafa od lampičky dovnitř fouká vlažný vzduch.

Chtěl bych se zeptat, jestli něco dělam špatně a co by se dalo vylepšit. Jak se projevuje to, když má kytka málo světla? Mě totiž zejména ty malý začaly uvadat.

Dík za rady a peace.
$t€p@n
Ještě je možná důležité zmínit, že v krabici je teplota kolem 20C.
kavalera
No, ta lampa je nič moc skus si zaobstarat sodik ak je to mozne. Ale celkom fajn vynalez...
$t€p@n
dík... určitě se po něčem mrknu. Tak jsem tu lampu rozdělal a je tam fakt výkon 11W... je to výbojka, ale nevim, čim je plněná.
marty
11w v zivote nemuze stacit a pak je zarivka, musis si koupit sodikovku.aspon 70w. a jak to mas vysoky? myslim tu krabici. chtelo by to aspon 1m vysoky.
kavalera
Ja som zohnal svoj sodik od LACCa v bazare na groweri, ma lacno.
A je to kompletne poskladane, stači len zapojit do siete a svietis :)

http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=5446
Dude
#$%^ - hele tam asi budeš mít problém s udržovánim nějaký konstantní fotoperiody, ne? jako jestli to dobře chápu - tak otevřeš krabici a rozsvítíš lampičku...ne?
narvi lampu co nejníž nad kytky - počítam, že todle moc nehřeje....
čtrnáct kytek je moc moc - pořiď jiný světlo!!!!

marty - skříň nemusí bejt vysoká aspoň metr - stačí i míň...

Good luck:sun:
$t€p@n
díky všem za rady... Takže hned v pondělí půjdu do svítidel a něco pořádnýho vyberu.

Fotoperioda je konstantní. Ráno v 6:00 rozsvítim, večer mezi 22:00 a 23:00 zhasínam. Ta krabice pokud nesvítí slunce je zavřená.

mejch kytek je 10, ostatní 4 si ke mě dal kamarád.

Ještě jednou díky za rady. PEACE
$t€p@n
Přidal jsem 2x25W žárovky, ty mi tam teď pěkně zatopily a je tam kolem 25*C. Uvidíme, co to s nima udělá,... myslim, že 25-30*C je pro ně lepší než 20*C, někde jsem to četl.
aaaaa
Ta krabica od monitoru je málá natolik kytek!!Doporučuju ti koupit si 150w sodík!!Komlet pro lampu koupíš od lacca ža pár šlupek!!!Tak běž do Zahradnického Bazaru a tam na něho najdeš kontakt!!!Čus
$t€p@n
Tak jsem objednal 500W halogen... Uvidíme, co to udělá.
X-man
Ta tohle mě připadá jako parodie na indoor :) Tu samou lampu mám na stole a myslím, že je to halogen, což si myslím, že asi nepůjde. Krabice není špatný nápad, ale pokud tam dáš sodík, tak bych řek že riskuješ nebezpečí požáru. Kromě toho mám skří 1m vysokou a řek bych že je to málo, rostliny se už pálí o sklo. Co nějaký větrání?
Dude
halogen v žádnym případě neber - to sou kamna a ne lampa na kytky!!!!! a norma žárovky jsou taky na piču...
poslechni lidi co ti radí - 70W nebo 150W sodík je za pár kaček a výsledky nesrovnatelný...
$t€p@n
Ta sodíkovka ale taky pěkně topí, ne?
Krychle
2 $t€p@n

to mas pravdu..sodikovka taky topi...ostatne vsechny nam dostupne zdroje svetla vydavaji tepelne zareni. na vymenu vzduchu muzes v tak male krabici pouzit 12V vetracky ze zdroje od PC.
opravdu vsad na sodik..vyplati se to.:)
sOs
$t€p@n : mozno sa to sem nehodi, ale precital si si FAQ? Niekto kto si ho precit by neinvestoval do halogenu. Halogen disponuje bielym spektrom , co je pre nase ucely ulpne na figu. Ked chces nieco z toho mat, tak seriozne ako ti riadia predchadzajuci kolegovia, ..investuj do sodika. A hlavne si precit FAQ, pretoze pokupujes kopec blbosti, ktore nebude treba. Caf kolega.
$t€p@n
Tak jsem místo potvrzení objednávky jim napsal, že se jedná o nějaké nedorozumění :)

Věřím vám a koupim teda sodík, jaká je zhruba cena tý 150W? Doufam, že to tady nepodpálim.
jaher
jaky spektrum ma ta tva lampicka?
jaher
nebo ze zelenyho sadrokartacu,co se dava do koupelen
Muth
2 Klingi: Proč ne z dřevotřísky?
Avron
Tak krabice je supr napad ale chtelo by to asi nejlepši tak 600w až 1000w a to je nejlepši.A dost zavlažovat nejakym rozprašovadlem.
sOs
Avron: ja to vidim, ta ze si sem iba potreboval nieco napisat(preto ten nezmysel). Kedze si tu novsi, tak si precitaj plz FAQ a prestuduj kusok grower. Potom isto nenapises radu, a este k tomu nevhodnu. Keby do tej krabice napchal, 1000W sodika, tak mu to spravi HAF. Podla mna..
Cau kolega
X-man
Mě se ta krabice zdá docela nízká. Mám skříň 1m vysokou a jak sem přepnul na květ, tak se rostliny vytahly jak sviňa.
Ta dřevotříska, když má dobrej povrch, tak vlhkost nevadí.
Souhlasím s tou 70W, ale já bych zvětšil prostor a šel bych minimálně do té 150W.
Avron
neNE mylite se ja myslel do vetšiho prostoru ale myslim že ta krabice je supr napad a viem že je blbost dat 1000 wattu do take krabice.Ja len radim a nepotrebuju jen tak neco napsat.RESPECT.
Zoidberg Dr.
Nevim, nevim.......radit zacatecnikovi takovouhle mega-wataz. At zacne se 150w nebo 250w.
kafevar
Ja bych byl klidne i pro 70W. Za prve: na tomhle prostoru se urcite nedosahne dvojnasobnyho vynosu se 150W oproti 70W. A hlavne zadruhe: ta 70W se lip chladi coz je v takovyhle krabici docela problem. Jak kvuli velikosti, tak kvuli shoreni. Ale jinak se od krabice nenech odradit. Mam rad maly pestirnicky. Neleze to tolik do penez a hlavne do hlavy :).
Bamboo
Tak do tyhle krabice jedine 70W
pak sOs se tady navazis do chudaka Avrona (sice zalozil tema jak poznat samce od samice) ale to neznamena ze je blbej jenom proste nevi. A zajimalo by me kde si sebral BILY! spektrum genie.
krabici mas olepenou alobalem s timhle nevim ale pry je lepsi bila barva. Pak problem s vlhkosti pac kyti maj rady vlhko a to v papirovy krabici fakt nejde. Jestli mas penize na to objednat 500W halogen tak si myslim ze najdes finance na to zbouchat dohromady nejakou bedynku ze dreva a tam si kyticky hodit. Je to mnohem praktictejsi bych rek. Urcite si na sodik porid casovac apod. blbustky aby ti to pekne slapalo. preju hodne zdaru a k+ za krasnej pokus a snahu
SJ | Ivanhoe
mas to... zajimave :)
zkus si pak jeste precist neco o ScrOG a SOG (napr v magazinu nebo pouzij hledani), mohlo by te to zajimat...
jinak preju hodne stesti a bezproblemovy rust.
$t€p@n
Tak po kratší pauze přinášim novinky z krabice :)

Kytičky už krabici přerůstaj, což vůbec nevadí (je otevřená a ještě k tý výbojce a těm žárovkám svítí slunce). Dneska už začaly smrdět (opravdu je to takovej ten skunkovej smrádek a ne příjemná vůně ganji) a musim zaklepat, ještě ani jeden samec a to jsem s půdou nedělal vůbec nic. Chystam se teď ve středu pohnojit Krystalonem Plod a Květ, uvidíme, co to udělá. Každopádně díky moc za všechny rady. Bohužel momentálně nejsem při penězích, tak snad po brigádě koupim ten sodík. Zatim tuhle várku asi zkusim dopěstovat pod tim, co mam...
sOs
Bamboo: Cau kolega grower. Nemyslim si, ze som prekrocil hranice demokracie, ci slusnosti voci Avronovi, ale fakt je ten, ze ak by si prestudoval kusocek z growera, tak zisti, ze by mohol poradit vhodnejsie. Preto to posobilo dojmom..iba napisat nieco. Je pekne, ze si sa ho zastal, ale nemyslim, ze som nejako drasticky urazal, alebo ryl do autority. K tomu geniovy a zbytocnom pokuse o ironoiu....myslim, ze halgenoky..maju biele spektrum zastupene v najvacseom pomere voci ostatny spektram. Cau kolega. Nech sa dari...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma