Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
info o marihuane - Klikni zde pro originální téma
Maggie
Trochu delsi, ale stoji za precteni. Je to z encyklopedie na netu, prelozene do cestiny prekladacem. Ale upozornuji, ze to ve me vyvolalo asi desetiminutovy zachvat smichu :D


Cannabis

Cannabis

Vědecká klasifikace
Království: Plantae
Divize: Magnoliophyta
Třída: Magnoliopsida
Objednávka: Urticales
Rodina: Cannabaceae
Rod: Cannabis
Druh: sativa

Jméno dvojčlena
Cannabis sativa

Cannabis je rod (vidět vědecká klasifikace) dioecious, ročenka byliny patřit do rodiny Cannabaceae kopřiva objednávka Urticales. Jeho druhy rostou v většině klimatech. Tam je phylogenetic diskuse jak k zda kultivované rozmanitosti rostliny být jeden druh (Cannabis sativa) nebo reprezentovat zřetelné druhy (takový jak ti volali Cannabis indica a Cannabis americana). Tuhé vlákniny rostliny jsou známé jak konopí a má různá použití, zahrnovat výrobu tkaniny, provaz a noviny. Jeho semena, použitý v krmivu ptáka, být cenný zdroj proteinu, energie, a dlouho-přivázat mastné kyseliny. Obsahovat mírně halucinogenní a jiný psychoaktivní a fyziologicky aktivní chemikálie známý jak cannabinoids, kly a listy rostliny jsou použití recreationally a jako lék; takový příprava je často jmenovaná jak marihuana (archaický: marihuana; se setkat s jmény ulice dole) a, dnes, je obvykle konzumován orálně nebo inhalací v kouření nebo vaporizace. Koncentrovaný přípravy pocházely z THC-obtěžkaný pryskyřice vylučovaný z provozu být známý jak hashish. Historicky, tinktury, čaje a masti byli také obyčejné přípravy, obzvláště jako lék.



Tabulka s obsahem
1 THC obsah
2 efekty

2. 1 možná pozitivní nebo žádoucí
2. 2 možná neutrální
2. 3 možná negativní nebo nežádoucí
2. 4 letální dávka
2. 5 tolerance a stažení

3 lékařské použití
4 rekreační použití
5 jmén ulice

5. 6 všeobecných jmén
5. 7 brzy 20th podmínky století
5. 8 jmén pro silný nebo jinak dobrý marihuana (nebo cannabis napíná)

6 historie
7 trest smrti pro cannabis použití nebo obchodování
8 Kanaďan právo souviset k Cannabis
9 příbuzných článků
10 externích spojení

10. 9 informací drogy
10.10 historie
10.11 advokacie
10.12 Misc



THC obsah
Hlavní psychoaktivní substance v cannabis je & Delta-9 -tetrahydrocannabinol (také známý jak D-9-THC nebo THC), ale rostlina obsahuje asi 60 cannabinoids celkem, obsahovat dva jiní obzvláště vysoké koncentrace, cannabinol a cannabidiol. Rozdíly v chemické skladbě cannabis rozmanitosti mohou vyvolat velmi různé lidské reakce a složitost složení rostliny je jedna příčina proč jeho efekty mohou lišit se od toho syntetické verze THC, dronabinol.

Ačkoli moc nejvíce cannabis rozmanitosti je nejistý, " normální " bylinný cannabis obvykle obsahuje mezitím 0. 5 % k 8 % THC. S variantami dole 2-3 % THC, takový jako ti specificky kultivovaný pro jazykovou zvyklost jak konopí, kouření obvykle jen produkuje bolení hlavy a lightheadedness. Šlechtění a metody kultivace (takový jak hydroponics) mají vytvořené rozmanitosti, které mohou mít až 25 % THC obsah. THC obsah je také zasažený sex rostliny, s samičími rostlinami vyrábět více pryskyřice než jejich pánské protějšky. Bezsemenné rozmanitosti pocházely z unpollinated samičí rostliny, s vysoce THC obsah, být někdy popisován jak sinsemilla (Španělský: " bez semena ").


Efekty

Akutní efekty spotřeby marihuany se mění velmi jednotlivcem a kvalitami zvláštních rozmanitostí, ale obecně zahrnovat některé nebo všechny pokračování:


Možná pozitivní nebo žádoucí
Slabé pivo
eufórie, pocity pohody generála

Relaxace nebo stres redukce
Zvýšený ocenění humor
Silnější spojení osoby a mysli, příjemný tělesný pocit
Zvýšené povědomí smysly
Tvořivý nebo filozofické myšlení
Zvýšený ocenění hudba a jiný umění
Bolest reliéf (esp. bolení hlavy a cramps)
Redukovaný zvedání žaludku
Bronchodilation (dilation vzdušných vaků v plících)

Možná neutrální
Generál změna v
vědomí

Zvýšený chuť
Ospalost, apatie
Pomalost / opatrnost
Krev-střelil na zrak
Sucho úst
Přerušení lineární paměti
Subjektivní potentiation ostatních drog

Možná negativní nebo nežádoucí
Obtíž s
krátkodobá paměť

Pohybování, úzkost, paranoia
Bolení hlavy
Závrať, zmatek
Nemotornost
Srážení nebo exacerbace latentních nebo existujících duševních poruch
Mnoho z těchto být velmi závislá osoba na náladě fyzické osoby nebo jeho prostředí, paleta byliny a metody aplikace. Například, bezpečné prostředí mezi přátelské společníky vede jednoho k pleasance a relaxace zatímco nepříjemné prostředí mezi unfamilar známosti nebo s hrozbou setkávat se s pravomocemi nebo jiní nesouhlasit s postupem vede jednoho k agitaci, paranoia, a zmatek. Kvality jistých rostlinných rozmanitostí mohou také vést jednoho k " hlava-vysoce " ochoty, kreativita, a vnímání nebo instead " tělo-vysoce " fyzického potěšení, relaxace, a reliéf bolesti, nebo více narkotický " stonedness " letargie a apatie. Dále, orální spotřeba vede více ke karoserii-vysoce nebo stonedness než kouřit, zatímco použití vaporizor vede hodně více k " hlava-vysoce ".

Nějaký výzkum navrhne to THC má účinek na modulaci imunitní systém který, mezi jiné věci možná pomáhá předcházet nebo podporovat rakovina, spoléhat se na studium. Slabého piva jsou některá znamení alergie k cannabis v některých členové populace.


Letální dávka
To je nemožné pro někoho během normální populace k nadměrné dávce normálními prostředky cannabis spotřeba, to je bez 50 + % THC koncentrace v provozech nebo intravenózní injekci. Žádná fatální nadměrná dávka náležitý k cannabis použití někdy bylo zaznamenané. Shodovat se k Merck index, 12th vydání, v krysách LD50 THC, to je dávka u kterého 50 % vzorku krys umřel, byl 42 miligramů na každý kilogram hmotnosti těla, když inhaloval. Byl člověk k pokusu dosahovat na tyto dávky, on nebo ona by umřela na dýchací poruchu naplánovanou kouřit inhalaci, nebo prostě svalit se spící, dlouho dříve vlastně předávkovat se na THC. Jak pro odbyt ústní zkoušky, LD50 pro krysy byl 1270 mg / kg a 730 mg / kg pro partnery a ženy, příslušně, daleko větší množství. U lidí, to by bylo nemožné pro THC úrovně v krevní plazmě na dosah takový jedovatá úroveň, jak jeden by umřel na dýchací poruchu naplánovanou kouřit inhalaci, by zvracel to orálně konzumovaný, a by prostě svalil se spící uprostřed, dlouho před nebezpečnými úrovněmi. Jak lidi jsou různá zvířata, nějaký důkaz navrhne, že jedovaté patro je daleko vyšší, úměrně, u lidí než v krysách. Nějaký důkaz ukazuje to, u lidí, toxická dávka THC smět být 4, 000 k 40, 000 časů threshhold dávka drogy. Znovu, takový dávka by potřebovala být poskytnut ve velmi krátkém časovém období, v tens minut, a znamená mnoho hundreds nebo tisíce gramů, liber nebo tuctů liber nebo tisíců amerických dolarů.


Tolerantnost a stažení
Použití cannabis je ne lékařsky návykový. Ačkoli mírná snášenlivost psychologických jevů drogy může se budovat, to je obecně vědecky připustil, že to není fyzicky návykový. Taková tolerance se ztratí rychle, a takové tolerance inklinují se ztratit uvnitř jak malý jak málo dnů abstinence. Jak s jakoukoli substancí nicméně, někteří mohou stavět psychologickou závislost. Tam je nějaké spojování důkazu dlouhodobý použití k deprese stejně jako rozčilování předcházejících duševních kondicí, ačkoli příčina a účinkový vztah mezi poklesem a zneužitím drog není úplně dohodnutý a tam je možnost ta aplikace drogy mohla být výsledek deprese a ne základní příčina.

Dlouhodobý účinek cannabis stále potřebovat více studia. Jeden nejdůležitější a široce dělil se o starosti pozorovat cannabis je to jeho vysoký dehtový obsah (obzvláště když to je sdružený s tabák, jak je obyčejný v Evropa) mohlo by vedení na zvážené riziko rakoviny plíce. Lemuje používající filtraci vody, nazvaný bongs, být často spatřován redukovat škodu plíce tím, že filtruje porci dehtu cigarety a poklesu teplota kouře. nedávná zpráva [1] ukázal, že marihuanové vlivy na plících jsou u nejméně jak vážný jako ti tabáku; to může být poznamenal, že nejvíce uživatelé marihuany používají daleko lesser kvantity, a to to není nutně uzené.


Lékařské použití

Cannabis je infequently předepsaný doktory náležitý k jeho legálnímu stavu v většině národech, ale je nejvíce často předepsaný jako aperitivum a bolest reliever pro konečné choroby obsahovat rakovina a AIDS. Lékařské použití cannabis je vysoce kontroverzní a je řešen v jeho vlastním článku. Vidět lékařská marihuana.


Produkty marihuany.

Rekreační použití

Cannabis přijde několik forem.

Odejde, sušil. (" otřes ")
Kvetoucí vrcholy (pupeny) samičích rostlin, sušil (" kámo, " " marihuana "). Pupeny jsou silnější než listy.
Hashish (" mřížka ") který je sekret rostliny, obvykle sušil a prezentoval do bloků. Když tiskl do dlouho, hubené obdelníkové kusy toto je nazvaný " charas ".
Olej (" olej medu, " "olej mřížky") který je koncentrovat obvykle se týkat rozpouštědla-založená těžba.

To je nejvíce obyčejně uzené, obvykle v " kloub " nebo "spliff". Jiná jména obsahují jacob, neomalený (doutník vyhloubil a se naplnil marihuanou nahradit tabák), houkačka, doobie, grifo, a binge: usušené pupeny nebo odejde (někdy míchal se s tabák) být se hrnul do novin nebo doutníkové balicí techniky a kouřil hodně milovat cigaretu.
Jiné metody zahrnují roury používání nebo " bongs " (vodní potrubí) a žene se k kouři cannabis zatímco ochlazovat kouř a, v pouzdru bongs, odstraňovat některé ty nechtěné nečistoty / dehet. Útěky kouře skrz otvor volaly " carb ". Navíc, nápoj volal bhang moci být připraven. Vidět také hashish a hashish olej.

Cannabis je také vařen se dopustit věcí takový jako Alice B. Toklas oříškové sušenky, " kus prostoru ", " koláč hrnce, " a " oříškové sušenky mřížky ". Nicméně, efekty požíval cannabis obvykle nenabudou účinnosti pro přes 30 minut (mnohokrát hodně delší), dělat to tvrdější pro uživatele stanovit jejich odbyt.

Semena konopné rostliny jsou také jedena a pražený, jak studna jak bytí se dopustili konopného rostlinného oleje. Málo restaurací, které specializují na jídlo se semeny konopí v tom se otevřelo, a apelovat většinou k countercultural základ klientely. Tyto lokality jsou legální, ale je přesně protože pražená konopná semena obsahují příliš malý THC si koupit hosta vysoce to oni jsou legální.

Další metoda přijímání je vaporizace. Vaporizace dovolí Cannabis pryskyřice (THC a jiný cannabinoids) být vyjat do páry topením bez vlastně hořící materiál rostliny. Toto je výhodné, protože většina toxických chemikálií objevila v cannabis a tabákový kouř být byproducts spalování. Topením cannabis k asi 190� C, Cannabis pryskyřice jsou povoleny do páry ale rostliny materiál není vlastně spálený. Tato pára moci pak být inhalovaný a účinky vůle drogy jsou cítěny jak rychle jak jestliže to bylo kouřeno. Vaporizace je volba pro lidi znepokojené nad nebezpečími přidruženými k kouření.

Cannabis moci také být zaujatý tím, že prolíná to v non-odstředěné mléko, který je v otočení přidaném k přípravám bylin příchuti (takový jako stroužky, skořice, etc. Oni se mění oblastí). THC je ne vlhnout-rozpustný, tak cannabis muset být ponořený do podstaty tlouštíka takové jak rozpuštěné máslo, olej, smetana nebo celek dojí. Takový příprava je jmenovaná jak " bhang " a je tradiční metoda spotřeby v Indii a příbuzných zemích.

Vidět také: Rekreační užívání drogy


Jména ulice
Všeobecná jména
Pro Cannabis: bomba, kámo, buddha, chillsprout, chimichangas, chronický, crunkler, dagga, zatuchlý, dee, dopovat, frodis, marihuana, tráva, zelený, hashish, bylina, indo, instaga, KB (laskavý pupen / zabiják pučí), druh, kipp, marihuana, měkký kolega, mech, valoun, hrnec, lano, scrazzlerb, shwag (minimum-kvalitní marihuana), skunk, kouř, lepkavý-nechutný-nechutný ( Vyzvědač pejsek Dogg ražení mincí), tampiko, čaj, plevel, whacko-tabák a mnoho jiných jmén. Definice všech těchto termínů porodu se mění oblastí, a smět lišit se ve smyslu shodovat se do souvislosti.

Pro dostávat se vysoko: sjetý, toking (nahoru), zonked, pečený, odlupoval-nahoru, vysílal, trhal, opilý, rozsvícený-nahoru, přestal, vybledl, (pevná látka) uplynulý, osmažený, plápolal, odstřelený, zbytečný, podléval, gonzo, nebo prostě píchal nahoru

Kadet má nejvíce často been použitý odkazovat se na marihuanovou cigaretu, ale někdy do podstaty sám. " kadet " byl obyčejný v brzy 20th století, ale je nyní obvykle jen použitý komicky, často ve vztahu k pak-vážný nyní-komický třicátá léta film Šílenství kadeta, extrémně zveličující marihuana je efekty, líčit scénář gangsterů zla pokoušet se kazit mládež malého města s rostlinou zla.


Brzy 20th podmínky století

Mez, Muggles, zástava, zmije jive.


Jména pro silný nebo jinak dobrý marihuana (nebo cannabis napíná)
(Kříž) chovy rostlin bílá vdova (světle zelený-bílá v publikaci), C99, AK-47 (Sativa / Indica kříž), žvýkačka (velmi lepkavý), JuicyFruit, oranžový pupen a borůvka (produkt čichá nebo chutná spíše jako jeho jméno); G-13 (rozvinutý u Univerzita Washingtona); BC kámo (od Britové Columbia, Kanada); Thunderfuck, severní-světla (tito dva domorodci Aljaška), nachový opar, kush, thajský nebo thajský tyč (legitimní produkt je indica od Thajsko nebo nás dospělý thajského semena, pupeny být dlouho a treelike v vzhledu, často s dělbou osnovy zabalenou v spirálovitém vzorci pro účel držení pupen spolu). Termín Thajská tyč je také používán pro marihuanu napodobování.

To by mělo být všimlo si to (zčásti náležitý k ilegálnímu stavu cannabis) mnoho lží o vzniku a THC obsah být udržován nečestnými prodejci zdvihat prodeje nebo se odpovídat z vysokých cen; pro příkladovou společnou marihuanu s poupaty vypadat poněkud treelike bude často být označen " thai tyč " prodejcem, u kterého bodu cena může zvětšit se z 50 % k 200 % nebo více.


Historie

Použití cannabis je myšlenka vracet se u nejméně 5000 roků. Neolitický arecheologie pozemky v Čína obsahovat cannabis osévá a zasazuje. Nejprve známá zmínka cannabis byl v čínském lékařském textu 2737 BC. To bylo použité jako medicína během Asie a Střední východ ošetřovat paleta podmínek. V Indie zvláště, cannabis byl přidružený s Shiva.

Cannabis byla studna známá k Scythians. Němci pěstovali konopí pro jeho vlákna -- použitý dělat námořní kaly a materiál na oblek -- od dávné doby. V Elbing pruský slovník od asi 1350, konopí je zachyceno jak knapis (pocházel z cannabis). Velký pole konopí podél banky Rýn být uváděný v 19th století měď etchings.

Rostlina konopí musí být namočen sbírat vlákno. Tato tekutina byla použitá jako sklenka. V dnešním Německu jsou bary, které podávají pivo juty a víno konopí (editovat: zatímco toto může být pravdivé ty nápoje nebudou obsahovat některého THC protože jako droga cannabis je ještě zakázaný v Německu a jen tak zvaný " průmyslové konopí " to nezahrnuje některého THC smět být pěstován pro výrobu vláken a řečených nápojů).

Cannabis byl použitý jako lék v západním světě (obvykle jak tinktura) kolem poloviny 19th století. To bylo skvěle zvyklý na dárek Královna Victoria' s menstruační bolesti, a byl dostupný z prodejen v nás. Koncem 19th století jeho léčivé použití začalo svalit se jako ostatní drogy takový jak aspirin převzal vládu.

Until 1937, spotřeba a prodej marihuany byli legální v nejvíce amerických státech. V některých oblastech to mohlo být otevřeně koupený ve velikosti od kupců nebo ve tvaru cigarety u newstands, ačkoli více a více je začal zakázat to. V tom roku federální zákon dorazil do majetku nebo přenosu marihuany nezákonný bez koupě-pak obviňující daň dupnout během Spojené státy (opačný na radu Americká lékařská asociace v té době); legální názory na dobu myslely si, že federální vláda nemohla zakázat to úplně.

Kongres ' rozsudek byl umístěný v kusu na svědectví odvozený z článků v novinách vlastněný William Randolph Hearst, kdo byl těžce zaujatý Dupontem Inc. Někteří analytici domnívají se Dupont chtěl podnítit klesající poválečné nylonové prodeje, a přál si odstranit konopí vlákno jako konkurence. Mnoho argumentovat, že toto vypadá nepravděpodobné daný Dupontův nedostatek starosti o legální status bavlny, vlny a plachtoviny; ačkoli to by mělo být poznamenal, že konopný textilní potenciál neměl přesto been velmi využil, zatímco textilní továrny už udělaly velké investice ve vybavenosti na bavlnu kliky, vlně a ložním prádle. Dokonce pobuřujícejší a asymetrický byl obvinění tím období má nás ' car drogy ' Henry Anslinger. Anslinger cítil, že droga podráždila vražedný řádí v předtím-solidní občané, poplatky ne potvrzený pod bližší prohlídkou. Anslinger pokračoval říkat, že " to dělá darkies pocit rovný bělochům, " nářek typický hodně anti-rétorika drogy času, který například zdůrazněné opium je role v propagování Anglo-Číňan miscegenation. On řekl ženaté lidi v publiku: " džentlmeni, to bude nutit vaše manželky chtít mít sex s černochem! " Anslinger také popularizoval slovo marihuana pro provoz, používat Mexičan odvodil slovo (věřil být odvozen z brazilského portugalského termínu pro inebriation) aby spojil provoz s rostoucími počty mexických přistěhovalců, vytvářet negativní stereotyp který mnoho Američanů stále věří k dnešnímu dni.

Cannabis má prominentní náboženskou roli v Rastafarian náboženství.

Ačkoli to má pravděpodobně been použitý jako rekreační droga thoughout jeho historie, to nejprve se dostal do protuberance na džezu scéna během pozdní dvacátá léta a 30s (Louis Armstrong být jeho nejprominentnější [a život-dlouho] ctitel), jeho aplikace vzlétat v šedesátá léta.

To je nyní nejvíce široce použitá nelegální droga na světě.


Federální výbor plakátu narkotik použitý v pozdní třicátá léta a čtyřicátá léta


Trest smrti pro cannabis použití nebo obchodování

Jak 2003, jediný menšina zemí ještě obsahovat trest smrti v jejich právním systému. Několik ti který stále mít trest smrti mít jeden uskutečnil to nebo legislated to pro cannabis použití nebo obchodování.

V Malajsie, Mustaffa Kamal Abdul Aziz, 38 yrs starý, a Mohd Radi Abdul Majid, 53 yrs starý, byl popraven na úsvitu na Leden 17, 1996, pro obchodování 1.18 kilogramy cannabis. [1] Dolů Malajsie je anti-zákony o droze, trest smrti je nutný pro obchodování jisté drogy. Někdo nalezený v majetku u nejméně 15 gramy heroin, 1, 000 gramy opium nebo 200 gramů cannabis je předpokládán být vinný (until dokázaný nevinný) obchodování na droze. Toto zacouvá obvyklý presumpce neviny mezinárodně uznaných norem právo.

Philippines představený silnější anti-zákon o droze (obsahovat trest smrti) v 2002 [1]

V 1996 v USA, Mlok Gingrich plánovaný představit nutnou smrt trest pro recidiva pašeráctví 50 gramy marihuany do USA, v navrhnutém zákonu H. R. 4170. To zdá se, že navrhnutý zákon se ztratil, tak to, dolů 1994 zločinu jedná, práh pro odsoudit trest smrti v vztahu s marihuanou je spoluúčast v kultivaci nebo prodeji 60, 000 rostlin marihuany (nebo sazenice) nebo 60, 000 kilogramů marihuany.


Kanaďan právo souviset k Cannabis

Na Prosinec 23, 2003, Nejvyšší soud Kanady oznámený (v 6-3 rozhodnutí) to criminalization marihuany byl ne neústavní.


Příbuzné články


Záležitosti zdraví se vztahoval k aplikaci cannabis
Legální status cannabis
Politika drog Nizozemska
Amsterdam
Lékařská marihuana
Strany marihuany
konopí
Růst-operace
Jack Herer

Externí spojení
Informace drogy
Základní fakty o drogách: marihuana. Američan rada pro drogový vzdělávací věcný přehled.
UN omámit dozor a věcný přehled prevence
Průvodce dobrých drog

Historie
Císař opotřebovává se žádné oblečení Jack Herer je kniha, částečně online.
Jak marihuana stala se nezákonná Smokedot. org #genitive brát historie criminalisation.

Advokacie
Pro-cannabis
NORML Národní organizace pro reformu práv marihuany.
Cannabis. com
Anti-cannabis
Mateřský. Anti-droga.

Misc
Kdo reportovat na Cannabis efekty zdraví
BBC Panoroma program na lékařských soudech


--------------------------------------------------------------------------------

Pro devadesátá léta klepátko, vidět Canibus.
Mr.Proper
:D:):D
Nejradeji mam na tom stavu ten "pocit pohody generala." Pro ten vlastne hulim...
Mr.Proper
[edit & sorry]
Dude
hehe "Vyzvědač pejsek" zní jako dobrej model:D
a vyhulit kadeta - taky dobrý:p:
bigfoot
Vypada to tak, ze to vyplivnul translator.
Celkem zabavni poctenicko


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma