Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Mam to promysleny dobre? (prvni sazeni) - Klikni zde pro originální téma
UdL
Co třeba větrání a cirkulace?
aaaaa
kup si v baumaxu větrák euro!!Ty komlpuvé mají malý odtah a je jich potřeba víc!!a přemíšlels o teplotě??V létě to je v poho ale horší je to v zimě!!
b779
...bych řekl,že právě v létě to není v poho!!Teplota je vyšší a tím pádem i ve skříni!Kup si v Baumaxu větrák min. EURO 2 za cca 449KČ ovšem propočítej si objem skříně a k tomu zvol dostatečnou ventilaci.Někde jsem tu četl,že objem skříně se má vyměnit 300x za hoďku tak dle toho zvol i kapacitu ventilátoru.Co se týká osvětlení tak dle té velikosti bych zvolil spíše 400W.Pokud chceš zůstat u 250w tak SON-T PIA Plus má větší svítivost než SON-T.Čus
to b779
30 krát za hodinu stačí :-)
b779
2 all :Sorry nula navíc se mi tam nějak připletla :) No co,bylo by to alespoň maxi provětraný! :D
Zoidberg Dr.
Rucne kazdej den??? To mi vysvetli :D To tam jako budes stat 18 hodin na rustu a tocit nejakou klikou??? Jednoznacne vetrak EURO.....hlavne kdyz na pudach je pri jasnem letnim pocasi celkem vedro.

A ty PC vetracky tam nech na ofukovani kyti......
X-man
A co odtah od výbojky? Docela důležitá věc, řešil jsem to nejdýl. Odtahuju pomocí EURO2.
Slayer
Ten odtah by to chtelo, ja mám v 110cm V x 90 cm S x 45 cm H 2 Pc wjetraky na odtah a jeden na nasavani, teplota 28 stupnu pri okolni teplote 26 a myslim si, ze to je tak maximum co zvladnou, ale jestli chces mermomoci PC wjetraky tak si sezen v GM electronic PC FAN 12x12 cm 3000 rpm (asi 378,- krejcaru), ten odtahne za hodinu tak 90m krychlovejch co sem se docet, ale chtelo by to aspon 4x vedle sebe na odtah, to ti myslim stoji za to, abys skocil do baumaxu
X-man
Já myslím, že to euro je nejlepší varianta. Má to tah a stačí jeden za nějaký 4 stovky. na co 4 PC větráky každej za 300? Pro mě je kritérium také hluk, který EURO2 splňuje. Myslím, že 37dB. Koupil jsem jej v Hornbachu.
b779
Euro 1 100 a Euro 2 150metru krychlovejch.Je to Polská kvalita,ale za tu cenu? :) E 1 399 a E 2 449KČ v Baumaxu.Ovšem kdyby jsi si chtěl dopřát luxus tak třeba TD 250 je dobrá volba,ale cenou 3200 KČ :( se stává nezajímavým.
mib
5 litrov je málo
Slayer
no, doporučuje se pro indoor 3-4 l na 30 cm vesky kytky, ty mas pestirnu vysokou 2m - +/- 30-40 cm vybojka, +/- 20-30 cm kwjetníqy, to ti zbejvá v horsim pripade 1,30 M pro kytiiz , to si myslim, ze by chtelo zuzitkovat ten prostor lip, kwjetníqy aspon 8l
X-man
b779 :
Máš teda uplně zcestný informace. EURO 2 - polskou kvalitu jsem kupoval asi před 2 měsíci v Hornbachu za cca 400 Kč (max 450), už nevím přesně, ale určitě to nebylo přes 1000, to bych nedal. EURO 3 stálo přes 500.
luckyBOB
zdarec.ebrto takhle...pri indoor pestovani mas skoro na prvnim miste vetrani.to ti bude rozhodovat o kvalite vypestovanyho modelu a o hutnosti sisek.pokud tam das jen ty pc vetraky tak skoro nemas sanci to vyvetrat hlavne kdyz ti to treba bude kvect v letnim obdoby kdy teplota nesmi presahnout 35 stupnu.ja ti muzu poradit zainvestovat do vetrani. na odtah 250w ti staci euro 2.tim se ti i snizi teplota ve skrini ale dale musi cirkulovat vzduch celou skrini a to ti ty PC vetracky neutahnou.investice se vrati.A dael musis investovat do hnojiv. takze preju hodne zdaru.
luckyGROW
luckyBOB
a ty kvetniky? nekupuj prilis velky protoze tam beztak budes udrzovat vzdalenost od lampy tak akorat a jak pise uz nevim kdo :) tak 1.3 neni moc? mam dojem ze 1.3m na kytky je dobra volba. kvetinace kupuj tak aby to bylo 1/5 -1/4 kytky.
b779
2 X-man:
Pozorně si ještě jednou přečti co jsem napsal v předchozím příspěvku! :D Tedy zopakuji Baumax EURO 1 399 KČ, EURO 2 449KČ.Ta jednička a dvojka za EURO je jeho označení,né cena. :rejp: Přes tisíc rozhodně nestojí-by za to fakt nestál... :) Peace
KABUTO
Nevim no,půda většinou nebejvá nejlepší místo pro pěstění.

Jak je známo teplej vzduch stoupá nahoru+sluníčko pařící na střechu=hlavně v létě hodně velký vedro!
=>pomalý růst,svilušky,nízká vlhkost atd.
Takže si to musíš opravdu pochystat.Na větrání bych vůbec nešetřil.
jak píše lucky Bob.Předejdeš vlastnímu zklamání.
Na tu plochu to chce alespoň 400W.

Hodně štěstí
deno
skusim ti dát pár rad
1) na tu plochu co sis vyměřil je 250w lampa málo - sám mam 250nu ve skříni 60x50x110 a výnosy sou tak akorát no. na tuhle plochu taq 600w ideál, nebo to zmenši.

2) pc větráčky 80x80 maj největší průtok vzduchu co sem viděl 70m3/h a to ti nestačí. Na vhánění vzduchu dovnitř se vykašli - důležitý je dostat vzduch ven - dovnitř se dycky nějak dostane. Jestli pěstuješ na půdě a neřešíš design skříně a hluk, tak tam nabastli normální stolní větrák - zas taq hlučnej neni a fičí jaxviň.Cena : kolem 3 kil.
Nebo to euro...

3) obecně vzato je půda na pěstování dost špatný místo vzhledem k tomu létu a jak slunko pálí do střechy (viz KABUTO ;))- bude tam vedro + ta lampa něco topí - podle mě buesh mít problémy s teplotou a s vlhkostí resp. suchym vzduchem. Kytky to blbě snášej. MOC.

4) 5ti litrovej květináč je dobrá volba pro 250W lampu, ale musíš počítat stim, že kytí musíš managovat tak aby před kosem nebyly větší než řekněme něco přes metr. Jinak pak nemaj dost místa pro kořeny. Vzhledem k už zmíněný vlhkosti bys měl zauvažovat nad nějakym hydrem, bo tim eliminuješ hafo problémů jako je hnojení do substrátu (voser), nemoci a škůdci. Zas ale pak hrozí plíseň kořenů, ale to je jediný mínus co mě teď napadá.

6) BohouR - velkej šéf přes growing - má jednu zásadu úspěšnýho pěstění kerý se taky držim : světlo - vzduch - kvalitní hnojka. vlastníma slovama teda : Dyž na něčem z toho bueš šetřit, tak se ti to na rostlinách projeví, dyž nebudesh šetřit, tak se ti to vrátí na výnosu

nic víc mě už nenapadá... chty špeky... uf
aaaaa
citace:
Původní příspěvek od b779
...bych řekl,že právě v létě to není v poho!!Teplota je vyšší a tím pádem i ve skříni!Kup si v Baumaxu větrák min. EURO 2 za cca 449KČ ovšem propočítej si objem skříně a k tomu zvol dostatečnou ventilaci.Někde jsem tu četl,že objem skříně se má vyměnit 300x za hoďku tak dle toho zvol i kapacitu ventilátoru.Co se týká osvětlení tak dle té velikosti bych zvolil spíše 400W.Pokud chceš zůstat u 250w tak SON-T PIA Plus má větší svítivost než SON-T.Čus
V letě teplotu uchladíš ale v zimě ti stupínky chybý!!!
b779
citace:
Původní příspěvek od aaaaa
V letě teplotu uchladíš ale v zimě ti stupínky chybý!!!


Půda jak bylo řečeno není zrovne ideální místo-v létě je tam teplota vysoká a v zimě zase nízká.Obojí je problém a myslím,že stejně velký!Ovšem pokud není jiného zbytí musí se to řešit dostatečnou ventilací v létě a naopak třeba přítopem v zimě.Např. Shaman řeší výkyv kostkou a termostatem.Jeho pěstírna je,ale jiná...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma