Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
hnojení kukuřice X spálení kytek - Klikni zde pro originální téma
sharper
Cus.Mam dotaz..Mozna uz to tady nekdy bylo, ale ja to nejak nemuzu najit...Jak je to s hnojenim kukurice a naslednym spalenim kytek??Normalne do kukurice nesazim, ale kdyz se vam to vyskytne za barakem..Nekdy se ozyvaj hlasy, ze jim nejakej postrik spalil kytky.Tak bych chtel vedet jaka je pravda a kdyz tak kdy a cim to strikaj a jak se branit...Diky.:bounce:
Locki23
Cau, kukurice se kratce po vzejiti, kdyz ma zhruba do tech 20 az 30 cm(podle toho, jak to zemedelci stihnou:)) strika herbicidem proti plevelum a to predevsim proti dvoudeloznym plevelum(konopi je dvoudelozna rostlina:(). Zabije to temer vsechno mimo kukurice. Pouzivaji se kontaktni herbicidy.

Pro Tebe to znamena nasledujici...chces-li zasadit do kukurice, udelej to az po tomhle postriku, jinak se s kytkama amen. Jestli budes mit informace o dobe postriku, je mozny dat semena do zeme(pokud bys vyseval semena primo mezi kukurici) tesne pred tim, nez to postrikaji. Na semena v zemi nema herbicid vliv. Ale radeji nerizkuj a soupni tam kytky az po postriku. Poznas to podle toho(pokud neuvidis primo na poli traktory), ze vsechno ostatni v kukurici zacina schnout a kroutit se.

Hodne zdaru. L.
sharper
Jo diky.To sem nevedel.Tedka ma ta kukurice tak 5 az 10 centaku, tak by to chtelo ta za ctrnact dni az tri tejdny.U nas ale ty hnojari ale urcite moc rychly nebudou, tak musim davat pozor...
J.J.
Ufff, hele a víte někdo, jak je to s dalšíma plodinama, třeba takový obilí (nevim co to přesně je (ječmen?/žito?/pšenice?) ale někdo vzdělanej(ší) by to tu moh rozebrat) , jestli se to nestříká taky...teda asi jo, páč to už náký mý kyti odnesly,co sem měl v květináčcích mezi ,,obilím'' problém jeftom, že mám pole pod polem (he) v remízku a mám takovej pocit, že to zapůsobilo i na ty kyti, co nejsou na poli (zemědělskym) ale na poli (mym),jak to rozprašujou,no co bylo bylo :grrr: ale !!!nedělá se to víckrát?!!! protože by to v srpnu moc nepotěšilo.Help mí, než je všecky šoupnu do země.Dík...
J.J.
jo a eště: má lehce zasažená kytka šanci se z toho dostat,zatim roste, ale dost podivně?nebo jí nemám trápit, chuděrku?? buuuuu
Locki23
Hele, jestli Ti to trefilo kytky, musi vetsina rostlinstva kolem vypadat taky spatne...minimalne ve smeru k tomu poli, ktery se osetrovalo. Nebo najdi nejakou rostlinu jinou nez to obili blizko v poli u Tvejch kytek a pokud diagnostikujes stejny priznaky, je to v riti. Jinak to asi bude necim jinym. Zkrz obili nemam zkusenost se strikanim, protoze obilny pole diky casny sklizni me nikdy nezajimaly, takze fakt nevim.

Pokud to kytka koupila herbicidem, muze to samozrejme prezit, ale vetsinou to ma spocitany. :( Minimalne pak rostou ponekud zrudnym zpusobem. Jestli budes davat do kukurice, tak ta uz se nestrika, pacto vyroste a vsechno pod sebou zastini a to staci...a navic uz to nejni mozny kvuli vejsce...polamali by si to. :) Takze zadnej strach.
grizly
A kurva ja mam mezi kukurici par kytek ale nevim jestli to uz strikali):
co s tim?mam je dat pryc dokud je cas?
J.J.
No já na pole dávám kytky aby měly hodně světla na start,a tak za pár tejdnů je dám napole, který je schovaný, ale bohužel poblíž.no a když to stříkali, tak sem tam měl jenom jednu, co vyrostla ze semínka, co tam vypadlo loni ...měla náký 4 patra ...a nový listy rostly fakt podivně (a rostou, takže asi dojde na ránu z milosti :( ) = lísteček roste roste, najednou se v půlce ohne třeba vo 180 a roste dál, takže se časem docela hodně ošklivě zaláme. Nuže zemědělci,japak je to teda s obilím? Je to otázka života a smrti,páč jestli to ještě postříkaj a kyti to nepřežijou, tak ani já nepřežiju...

Grizly:No z tý kukuřice bych to vyndál, já už rozhodně jo...to poznáš,jestli stříkali nebo ne?to nestojí....za ten risk....
J.J.
Tak finito, kyti má u mě osobní In memoriam medaili za statečnost... :( je to na pytel, když se něco ku*ví a člověk s tim nemůže nic dělat.....tak....neohlížet se dozadu, hledět vpřed ku zářným zeleným zítřkům ;) !!!
Skrec
Tak mě už to postihlo zemědělci už začali stříkat kukuřici. Na prvnim poli už je hotovo. Na druhym snad ještě nebyli. Kytky jsem vykopal ven. No snad jsem je zachránil. :)
grizly
Ty skurveny jezedaci mi postrikaly sedm kytek a bylo po nich. zmrdi!!!!!!!!!!!!
grizly
ve slunecnici to jde hur protoze se sasi strasne huste.ale jestli vytrhas vetsi plac tak proc ne.ale kdys ten plac vytrhas tak pozor je docela dost vydet!
narbe
cuzz...nevite nekdo kdy se tak priblizne sklizi kukurice?!
...dik
borifield
je to o stesti nekde ji nechaj do rijna a nekde ji kosi treba cervenec/srpen, podle toho na co ji chteji ... do kukurice jedine s vice polickama na ruzny lany, pak je sance vetsi, ale zase treba pripocist tu neprijemnou zver.. jednou sem o resil provizornim oplocenim ze spagatu pomoci stonku kukurice ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma