Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
žlutý listy -co je to?! - foto .. - Klikni zde pro originální téma
livo
Taky se mi to stalo, ale pak to nějak zase zmizelo, takže nevim. Vypadá to na nedostatek dusíku; já jsem si myslel, že kytka tak rychle vyrostla, že se nestačil tvořit chlorofil :) . Nemáš to moc blízko těch zářivek? Třeba to bělí mírnej ozon... eh asi plácám.

Zkrátka a dobře, něco brání normálnímu přísunu živin a teď hledej (teplota, soli, ... já nevim :)
včelař
ahoj kamarade :)

sem profik v pestovani asi jako ty ;) ale mozna by to mohlo bejt blbym substratem.. uz bych se to nebal hodit ven do zeme.. ja sem kytky daval z pod sodiku asi pred tydnem..
kazdopadne to holky rozchodej.. teda aspon preju..
mej se a nekdy bye
livo
Time trochu ti to tady zasvinim (kdyby něco, tak smáznout). Mám podobnej pripad, viz foto 1 - kytka v červenym kroužku 10 dni na růstu, 21! dní na květu - je stejně stará jako ta velká vedle!

foto 2 - detail, barvy z analog kamery stoji za prd, ale je to žlutý jako citron. Lampa je vysoko, stejnej substrát jako má ta velká, samozavlažovák.

Jedinej rozdíl mezi oběma je ten, že mi ze začátku připadalo, že substrát u tý malý (obě jsou ze semena) je moc suchej, tak jsem chtěl nastartovat vzlínání tím, že jsem začal prolívat svrchu. Ve vodě jsem měl dvojnásobnou koncentraci (proti návodu) krystalonu start. Druhou kytku jsem zalíval normálně do spodní nádoby. Výsledek vidíte.
Na poslední fotce vidíte substrát - to bílý jsou krystalky solí. Teď už s tím nic nenadělám, zalejvám jenom vodou a snad to nějak rozchodí, ale asi z toho nic nebude - je to jenom pokus.
livo
no já mám samozavlažováky, takže kapaliny by to mělo brát spodem knotama, to zabrání nadměrnýmu přísunu hnojiva do substrátu. A když jsem tam lil velkou koncentraci tak se mi soli usadily přímo nahoře. Ale napadla mě ještě jina věc, když jsem zkoumal proč se ta jedna kytka zastavila - nabral jsem substrát, očuchal :rolleyes: a cítil jsem jakoby houby, nebo podhoubí. Mám podezření, že jsem koupil kokosovou drť napadenou nějakou houbou a ta brání přísunu živin. Takže možná pomoc je prolití substrátu nějakou chemkou na houby a plísně (fungicid?). Už mě víc nenapadá...Zkus to očuchat :) :rolleyes:

Vidim to na problém s kořenama...
van blade
zdarecek time
ja teda nemam zadny zkusenosti indoor - ale rekl bych ze kyti nejak spatne prijimaji ziviny - jak tvoje fotky vypadal loni 1 rizek, kterej porad nechtel zakorenit - zelena se menila na zlutou a v zaveru az bilou..tagze koreny????? by to asi mohly byt, jak pise livo
jinak z tebe nechci delat jelito :) ale nemohls to prehnat s hnojenim?
ber to jako laickej nazor
a co ice q. jak se dari? hele s tim smetenym polickem jeste neztracej nadeji, nakonec ganja je neco jako plevel :) tak s nejakou pomoci by to mohlo jeste prezit.. preju at to zvladnes!
van blade
a jeste: jestli to mas na ven, tak uz je urcite pust do sveta, presadit ven - to by treba mohlo pomoct.
livo
Ještě jeden nápad: koukal jsem, že u tý malý kytky mám substrát dost tuhej, jakoby slehlej. Tak jsem vzal klacík a prokypřil pořádně půdu. Koukám na to teď večer a zdá se mi, že kytka začíná zelenat. Takže mrkni jestli se nedusí kořeny.
ooPs
Zkus checknout pH substratu, mel jsem podobnej problem v hydru a bylo to malo zivin + spatny pH.. snad to vychytas, byla by jich skoda..
pakor
Time na zaciatku pises ze to nehnojis nemoze to byt tym?Rastlinky uz vyzeraju velke aj korene uz asi maju vyvinute mal by si im prikurit.Druha moznost vysoke Ph.
pakor
Time: Ph sa da dobre znizit preliatim vodou s upravenym Ph. Ph vody znizis napr. aj šťavou s citrona,alebo nejakym Ph-.
Mr. Plow
No já myslím, že je to nedostatkem železa v listech. Železo je důležité pro průběh fotosyntézy.
Dlabi
caU TIME

mam to tak taky ty novy listky sou dycky trocu svetlejsi a pak tmavnou skusil bych trocha prokyprit pudu¨(jjestli ji teda mas sedlou jak psal livo)

no a jestli si rikal ze to nehnojis tak to skus zanojit treba jednu z tech zlutejch a uvidis.

myslim ze je to zivinama (nedostatek) a nebo spatnym transportem zivin do listu takze zahnoj no jinak nevim:(

jak si psal ze kyti rostou az 5 cm za den tak to sou zluty jako jen ty vrchy a pak zezelenaj nebo jak??nebo kazdej den tam pribude cca 5cm zlutyho vrsku a nezelena to?
tomu trocha nerozumim kazdopadne jestli rostouu tak jak rikas tak si myslim ze by si e mel pohnojit a meli by see zpravit.

cau DLABI
gunman
TIME, podobný problém som riešil minulý rok aj ja, na 90% je to vysoké pH, tie vyzrážané soli sú typické... Kúp si Akvin test (akvaristické obchody) a zmeraj pH substrátu, bude to určite cez 7,5. Riešenie: zožeň si kyseliny (dusičnú na rast, fosforečnú na kvet) a zálievku s namiešaným hnojivom upravuj na pH 5,5.

btw. pozri si môj opus 1
ddt
to Time, all:
Nie nie je to vysoke ani nizke ani neviem ako ine ph od takeho ako ma byt. Zltnutim sa prejavuje ked uz tak tak nizke ph a do v dolsedku naslednej nedostupnosti Dusiku atd. pre rastlinu, no to tie listy vyzeraju inak zlte, ale to je teraz vedlajsie.
Time to zltnutie ma na svedomi jeden z tychto 2 veci,pripadne obe:
1. Bud je to tym, ze rastlinky su vystavene nizkej intenzite svetla (resp. dostatok svetla ale s nespravnym spektrom)
2.malo dusiku v pode, ale nie nic s ph, lebo to by rozmrdalo aj prisun inych prvkov a rastlina nalsedne vyzera inak. Takze skus prihnojit hnojivkom s o cosi vyssim pomerom N:P, napr. 2:1

Moj osobny typ je, ze to bude koli bodu 1 pripadne pre oba body teda 1 aj 2, nedavam tomu velku sancu, ze to ma na svedomy len bod 2, teda malo dusiku

Ako pisem pohraj sa z tymito 2 faktormi a mas po probleme
OK tak maj sa a nech su coskoro zelene ako maju byt
251
sem tam mi tohle na kytce vyskoci taky(vetsinou pres noc) a taky je to pro me zahada... na listech to necham bejt, kdyz se to udela na malejch vyhonkach, tak je rovnou cely ulamuju. silne pochybuju, ze by to bylo osvetlenim(pestuju venku a sklenik) nebo nedostatkem zivin(moje kyti se jen olyzujou), spis to péHá!?-sem nikdy nemeril
ddt
to 251:
tak preco asi sa to deje cez noc, myslis, ze v noci je ine Ph ako cez den???
videl si uz niekedy znak kolisania Ph? No silne pochybujem.
Aj pri pestovani out je casto malo slnka, vid. pripady zamracene atd. takze TIME nechcem sa hrat na cloveka s absolutoriom, ale to co som naisal je fakt a to ostatne domnienky, nechcem sa nikoho dotknut, len prosim pred tym ako nieco napisete myslite.
ddt
to TIME: tak som rad, ze som ti pomohol, inak ta CoolWhite emituje myslim pomerne malo lumenov, takze mozno aj tym? no mozno
Zoidberg Dr.
Chalani......na upravu pH zasadne kyseliny dusicnou a fosforecnou. Pozor!!!nekupovat v growshopech-moc predrazeny (kolem 150/l). V obyc drogerii sem koupil kazdou po litru za 70,-!!!! Akorat mam ted dilema, jak tu kyselinu naredit, protoze uz kdyz sem ji jenom oteviral, tak uz me palily prsty :D
UdL
Ředění - vyzkoušet! ;) Já udělal kašičku do 1,5 plastový lahve. Na asi 1 l H2O jsem dal 250ml kyseliny. Pak je nejlepší to vyzkoušet. To znamená: den předem si dej do kýblu požadované množství vody (v mým případě to bylo 10 litrů - dávám do dripu) a začal jsem zkoušet. Dal jsem 1 ml naředěný kyseliny pomocí injekční stříkačky do těch 10 litrů. Zamíchal, počkal a změřil, o kolik se změnilo pH... No a pak už si jednoduše spočítáš dávkování. Jednoduchý, praktický a bezpečný! :D

A doporučuju láhev pořádně označit, aby sis náhodou necvaknul! :eek:
Zoidberg Dr.
To Udl: jooo dikes.....persne nekoho takovyho sem potreboval sehnat (kdo si sam redil kyselinu). No a vzhledem k tomu, ze uspesne tukas do klavesnice, tak ti zbyly alespon nejaky prsty :D

Ne.....ted vazne:
-kolika procentni si mel ten koupenej kyselinovej zaklad. Ta moje ma tusim 65%.

-No a lil si kyselinu do vody a nebo vodu do kyseliny (jeste ze skoly si pamatuju, ze se ma lejt kyselina do vody, ale nejsem si zcela jist).

-na kolik mililitru si se dostal, kdyz si daval uz tu zredenou kyselinu do tech 10 litru??? (jasny, ze si budu muset vozkouset svoje vlastni mnozstvi, ale abych mel aspon jakztakz predstavu).

-a jeste: tu kyselinu si redil pomoci strikacky a nebo pipety (aby se mi z ty strikacky nezakourilo, az ji ponorim do ty nezredeny kyseliny :D
UdL
Pan Dr.:

Teď naposled jsem ředil H3PO4 a ta byla 95% - aspoň to tak psali na flašce. Lil jsem ji do vody. Dej si do petky cca litr vody a špricni tam kyselinu - asi 1/4 litru (opatrně, ať to necákne). Vše jsem dělal baj woko, směrodatný je až pak to zkušební měření v 10 litrech vody.

A bacha - trochu to zahřeje flašku, tak to hned nezavírej...
kospo
Ahojte!
Moze niekto skusenejsi poradit, aky je toto problem??
Prehnojene to urcite nie je.
Diky.
kospo
??
kospo
Ahojte!
Moze niekto skusenejsi poradit, aky je toto problem??
Prehnojene to urcite nie je.
Diky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma