Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
CoolTube zadarmo - Klikni zde pro originální téma
danielgrmela
Udělal jsem si CoolTube z Pet lahví.Jen tak pokusně ,než začnu shánět skleněnou trubku.Myslel jsem si že se to bude tavit ,ale zatím to kupodivu vypadá v poho.Mám sodík 150W (master son-t pia).K tomu 2 x 18 W bílý zářivky. Přes tu Petku svítím teprve 1 hodinu ,tak se to možná ještě roztaví .Mám tam větrák Euro 100 na odtah a compjutrovej větráček k tomu.
Akorát nevím jestli se svícením přes tu petku nepříznivě nemění světelný spektrum,nebo jestli se příliš velká část světla nepohlcuje nebo neodráží.
Může mi někdo zkušenější poradit.Petku pryč nebo nechat provizorně než seženu něco lepšího nebo to můžu nechat trvale ?
:confused:
Předem dík.
PiosOne
no zní to zajímavě, ale ta skleněná trubice tě vyjde do 200,-, tak zvaž jestli to není lepší udělat jednou, ale pořádně ze skla, než se pytlíkovat s pet lahvema.
danielgrmela
Tak už to přes tu petku svítí 6 hodin a vypadá to ,že tu 150tku to s přehledem zvládne.
danielgrmela
2 E_D:díky za názor,ale zatím nechávám petku a uvidím ,co na to kytky
e]osama
divim se že se ti ty petky neroztaví 150w se docela hřeje
danielgrmela
já taky
b779
Dlouho jsem přemýšlel čím nahradit skleněnou trubici! :D Až jsem tuhle narazil na válcové skleněné nádoby na špagety.Sklo z Cavaliéru stojí pravda cca 190KČ a ty nádoby od cca 150-300KČ a zdobené se dřevěným víčkem i více! Pro náš ůčel je,ale nejlepší úplně ta obyčejná za 150ďo.Dno by se muselo nechat u sklenáře odříznout a na konce udělat redukce což také něco stojí,ale v případě nouze (není možnost Cavalieru a pod.) by to mohlo stačit. :D Možná to dotáhnu do konce... :D :D :D
b779
jasně taky jsem to psal,že to nevyjde jen na těch 150,ale je to taková znouzecnost lepší nž petka :D
Sardus Swift
Petka je na 150W supr,zadarmo a funguje.Mám ji podélně rozstřihnutou a nataženou na stínítko ze srnčího hřbetu za 40 Kč ze suprmarketu.
b779
Slyšel jsem,že v Kavalieru se propouští a dokonce byly takové zprávy,že by měl i končit :( (nemám to neověřené) tak pokud chtěl někdo v bzské době tubu orig z borokřemičitého skla měl by si to ošéfnout,aby nebylo třeba pozdě. Neoficiální zdroj :D
Benetnash
tak to nevim kde jsi to vzal? já tam dal zaslal objednávku někdy v druhé polovině dubna.Potvrzena byla taky ještě ten den. Předtím jsem tam volal a taky žádný problémy. Leda se byl pán překvapenej , že takovejch lidí chce najednou trubku a vesměs podobný rozměry. tak prej kde by to mohl najít na internetu co se z toho dělá. hehehe. Podle mě to je nějakej kec. Myslím, že výrobců podobného sortimentu u nás tolik nebude. tak snad nebude tak zle.
D.Grmela: tak co PETka, ještě jí používáš?
StoneBud
Na kolik vas to vyšlo peněz..ta trubice ??? a dělal ste někdo koplet cooltube...odkud mate ty kovove trubky mezi ktreimi je to sklo ?...jako co se na to da pouzit ??? Diik predem...nece se mi davat 2300,- :(
Ludanek
Igipop: pravdu díš. jedu 150ku, tak že je zavěšená klidně i 5cm nad kytkama, foukam přímo na ní PC ventilátorem za pár šupů a kytky nejevěj žádný známky požkození. cooltube se vyplatí až u vyšších vatáží.
timothy
Iggy pop: nejde o to jestli je tam křemík...ale o to,že je tam bór,proto boro-křemičitý...normální skla jsou sodno-křemičitý či draselno-křemičitý...
Ale souhlasím s tebou že ta 150 jde ochladit i jinak než studenou trubkou :slizoun:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma