Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Pestovani ve vode - Klikni zde pro originální téma
taylor
Da se pestovat jen ve vode (bez vzduchovani)
Ant
NE došlo by k uhnívání kořenů :)
virgill
ted me napadlo kazdej den vzit roztok dat ho do mikrovlnky a znicit vsechy spory, bakterie, bacili, a fujtajbly? taky sem rozjel pestovani ve stojate vode ale je to takovej hybrid napul voda napul hlina (dohromady jedna cela dabelska Bluebbery muhahahaha (dabelsky smich)) cekam nejaky pozitivni napady.......
taylor
Mam dve rostlinky,ktery maj koreny uz vic nez dva tydny jenom ve vode, bez hliny a bez bublani a jsou v pohode zatim zadnej naznak ze by se jim to nelibilo.
dementos
to taylor :ale az bude v letě teplo a ta voda se ti ohřeje tak uz
se jim to tak libit nebude :( a kde mas tu kytku? ve skřini, za oknem nebo venku? jestli to mas doma a mas pobliž 220V. tak si kup bublatko a bublej jinak se ta voda fakt zkazi a na kořenech se udela takovej hezkej sliz.
nevim ted kolik stoji,tak do200. ja mam ted dvě navic tak jestli chces tak mi napis do PM domluvime se a ja ti jedno dam :smoker: . a vyměn ji zatim tu vodu chudákovi, taky potřebuje dejchat! :D hezký bublání a pozdravuj kytku.
vahynek
Taylor je zabijak, videl jsem to a nechapu jak mu muzou ty kytky rust, ja radeji bublam.
virgill
ten roztok bych dal v necem co de dat do mikrovlnky a na par desitek sekund na plnej vykon nemusi to ani varit. pokud mas funkci desinfekce tak ses vysmatej uplne. problem je primo v korenech - ty do mikrovlnky dat nesmis a jak je das do desinfikovane vody tak to bude pro bakterie na korenech jednoduche zamorit vodu. ale mozna by to pomohlo oddalit uplnou zkazu korenu na dobu kdy bude po sklizni...zkratka by nezedchly driv nez bys tu kytku stejne skosil sam ale je to jen moje domnenka - netestovano
Deda Mraz
Podívej se, rostlina potřebuje k životu kyslík a ten přijímá z vody. Až se vyčerpá ta trocha kyslíku, která je ve vodě rozpuštěna při prvním nalití, kořeny už budou zcela v prostředí bez kyslíku. Takže kromě toho, že kytky budou hodně strádat a kvalitní úrodu můžeš očekávat jen ve snu, se v neprokysličeném prostředí množí anaerobní bakterie způsobující hnilobné procesy... Opravdu je třeba vodu neustále prokysličovat, nejjednodušší je právě zmíněné vzduchování pro akvaristiku. Velmi dobrý typ Atman A3500 (120L/hod. s regulací) koupíš za 160 Kč+10 Kč hadička+10 Kč kamínek, do dvou set se skutečně vejdeš a stojí to za to.
virgill
Deda Mraz klasicky hydro bez vzduchu je bez diskuze o nicem... ja zkousim hydroponii jen jako alternativu k hline takze to co tu popisuju s to mikrovlnkou je jenom teorie. jinak rekl bych ze pres koreny jdou jen ziviny a kyslik spada do jurisdikce listu. kyslik ve vode je potreba jen kvuli zdravi korenu ne?
apfelstrudel
Neví tady někdo,jestli u je u DRIP SYSTEMU potřeba bublat v roztoku? Nikde to nemůžu najít...
virgill
no v podstate ne protoze koreny nejsou primo ve vode ale u navodů je vzdy uvedenej. pokud chces aby se ti voda v rezervoaru nekazila dej ho tam ale pokud ji odcerpavas rychle tak se nestihne zkazit. navic vodu pak cpes do rokwolu a kokosu a tam neni potreba okyslicene vody takze nutnej podle me neni... jestli ma vzduchovani u dripu jeste jinej vyznam tak at me laskave poopravi
Ant
Prostě kytka potřebuje kyslík a když honemá dostatek tak umírá :( ( pochybuji že bys měnil každej den roztok ) :D
taylor
To pestuju jen ve vode, ale na te druhe fotce uz zacinaji zloutnout dolni dva listy
hYp3r
mno nasel jsem tu hodne negativnich odkazu na danou tematiku

pasivni hydroponie se pouziva k pestovani pokojovych rostlin taky bez pouziti vzduchovani a taky to jede...

tak ted opravdu nevim kde je pravda...je fakt, ze okyslicovani hodne napomaha rustu, ale i bez nej se da pestovat...
taylor
V te vode se da pestovat, ale asi je do urcite velikosti tad meri lehce pres 30cm a ty spodni zloutnajici listy jsou asi znameni ze uz chce bublat.
livo
taylor> a hnojíš to něčím, jestli to máš opravdu jenom v čistý vodě, tak kytka asi začíná mít taky hlad. :popcorn:
hexamin
a co tak pestovat vo vode ako v potoku???
velke prederavene vedro ci take pletene vrece s strkom v potoku?
Deda Mraz
hexamin: no za pokus to stojí, ale myslím, že tam pro konopí bude málo kyslíku a živin, zvlášť když to v žádném případě není vlhkomilná rostlina... Vem si, že ani z ostatních lučních rostlin přímo na břehu potoka nic neroste, jen vlhkomilné nebo přímo bahenní rostliny jako třeba dobře známý Blatouch (takové ty žluté kvítky). Jinak slyšel jsem, že konopí je dobrá návnada na ryby, takže bacha aby ti to nezkonzumovaly... ;)
hexamin
to dm
no to ma napadlo ked som bol pekne vysmiaty hehehe
a potom som nad tym dumal a kyslika by mozno bolo dost (netusim ako je okyslicena voda v potokoch) ale problem by boli asi ziviny a skodcovia;-)
no a taketo sprostosti ma napadaju skoro stale
taylor
to livo: jo obcas tam pridam trochu obycejnyho hnojiva, ale ted uz to chci presadit a pribublovat
Deda Mraz
hexamin: i ty sprostoš jeden;) No tak zkus následovat instinkt a jdi do toho! :afro: Kup nějaký větší květník pro vodní rostliny, jako pěst. médium použij drobnější kamínky, protože keramzit by ti to vyplavilo a jako hnojivo zkus dát nějaké ty tablety pro pasivní hydro, které se extrémně dlouho rozpadají, aby chvíli vydržely. Je to naprosto šílenej nápad, ale třeba se tu v říjnu budeš chlubit takovými monstry, že ti to už nijak sprostý nepřipadne... :)
Dr. Lecter
Odkedy mikrovlnka dodáva do vody kyslík??? Niktorí máte úplne uletené názory
virgill
2 Dr. Lecter kdybys cetl poradne tak bys zjistil ze ta mikrovlnka byla na desinfekci roztoku...
hexamin
to dm
hm ja nie ja som mizerny pestovatel ked som ukazoval fotky svojho outdooru kamosom povedali mi ze take biedne kvetky este nevideli;-(
Deda Mraz
hexamin: tak to muselo být zrovna asi silně nevhodné prostředí, rozhodně to nevzdávej!
hexamin
bol to substrat pre kaktusi obycajny asi som ich prepolieval alebo som skoro zacal s hnojenim alebo je vonku velmi zima cca 6C v noci? netusim ale rastu pomali a zozltly teraz sa spametavaju prestal som ich hnojit
Deda Mraz
hexamin: no určitě je teda nehnoj, s tím začni jedině až sám uvidíš, že už se jim daří líp, hnojivo pro kytku rozhodně nění jako nějaký lék, který by ji ze všeho dostal, naopak... Jinak opravdu je nech teď nějakou dobu to rozdýchat, ani příliš nezalévej, jen tak aby to zcela nevyschlo a uvidíš, že s příchodem lepšího počasí se to nastartuje samo.
aaaaa
kamoška klíčí ve vodě!!!
nickkaa
Ahoj ted sem tak projizdela ty stranky a koukam na tuhle...docela by me zajmalo jaak se pestuje ve vode slysim to poprvy tak se chci trosku priucit...a jestli je lepsi pestovani ve vode nez v hline....ak piste diky moc....:))
deno
2 nickkaa : mrkni se do faqu na přehled hydrosystémů - rozhodně je to čistčí a výkonnější pěstování - ale je s tim víc práce no...
Deda Mraz
Dubtek: proč to nezkusíš sám? Udělat z konopí hydrofyt se určitě ještě nikdo nepokoušel... Vsadím se, že pro growing to bude mít nedozírný přínos, už vidím ty plantáže na dně každého českého rybníka ;)
Deda Mraz
OK, těším se na report, ale upřímně očekávám nezdar :)
tak jak to dopadlo? :D
#77
na waterculture by mi mohla stacit jen upravena voda adavka AH bloom hnojiva ne?
jaky si mam poridit hnojivo na hydro? z jakymy jste spokojeni a mate to vyzkouseny...?
Expiry
Pajec:
Kdyz si to to zadas do hledani,tak toho najdes spoustu.O hnojivech je thread v pestovani indoor.Asi nejpouzivanejsi hnojiva pro hydro jsou:
AH(Advanced Hydroponic of Holand)
GH(General Hidroponic)
Metrop
B'Cuzz

Z techhle hnojiv je asi nejlepsi metrop,ale AHacka ma dost lidi a vetsinou si nestezujou.To samy GH,ale jestli zacinas a nemas na to moc penez,tak si kup B'Cuzz hydro A+B(sada 1+1L za 290Kc),to je jako zakladni hnojivo naprosto dostacujici a navic kdyz davas pak vic jak 1ml/l,tak si to samo upravi pH na 5,5,takze ti odpada prace s kyselinou.Kdyz k tomu dokoupis jeste AH doplnky(naturalpower) Enzime+,Root stimulator a Grow/Bloom Excelerator(vse 250ml),tak se vejdes do 1200 a mas hnojiva na celej grow.Pak je jeste dobry si dokoupit Final solution na flushing a spatna vec taky neni Bio-algeen ten je na postrik a da se pridavat do roztoku,jeho cena je 100kc za 100ml.

Vsechno si to muzes najit ve vyhledavani.Vsechny hnojiva co jsem vypsal jsou v threadu co mam v podpisu.Je tam vzdycky opsana jejich etiketa a muzes se i podivat na vysledky s nima.
to Expiry: jj dik za radu :) zkusim koupit "B'Cuzz hydro A+B".
xcocox
čus když už je tu řeč o pěstování ve vodě chtěl bych se na něco zeptat... Vždy sem jel jen hlínu ale čím dál víc mě láká voda . Tak kdy bych chtěl začít vodu jestli by stačilo když budu vodu jen probublávat a hlídat Ph a hnojit :-)
Expiry
Newim jestli jsem to spravne pochopil,ale to co popisujes je asi bubbler(viz.
http://grower.cz/bubbler ).Jestli jsi myslel tohle,tak ano-staci to.Je to pomerne rozsirenej system a je docela jednoduchej jak na stavbu,tak na pestovani.
to Expiry: cus, v hnojivech se vubec nevyznam tak se chci poradit...:) a nechci koupit nejaky na "hovno" ale nejaky dobry :) podle ceho bych mel vybirat hnojivo??
Expiry
Dost zalezi na tom,kolik ses ochotnej do toho investovat.Kdyztak tak napis PM,protoze tady je to dost off topic.
Macek001
to pajec z vlastni zkusenosti ti muzu rict, ze Bcuzz neni zadny beckovy hnojivo. Jedu kokos drip s Bcuzz coco A+B, PK 13 14 a rustovy a kvetovy stimulator taktez Bcuzz a maximalni spokojenost. Pred tim jsem jel Plagron ve smesi hliny a kokosu, ale s timhle mam mnohem lepsi vysledky a nevidim jediny duvod menit. O cene nemluve, je to snad nejlevnejsi z lepsich hnojiv, ale pomer cena/vykon vyborny.
Expiry
Tak kdyz uz nejsem sam Off,tak sem taky neco jeste napisu.
Jak psal macek,dosahnes s tim pomerne dobrych(zalezi taky na hodne dalsich vecich)vysledku a ta cena je opravdu bezkonkurencni.
Tady je popis tech hnojiv co jsem psal:
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=6

Jsou tam popsany ceny,ucinky a davkovani.O starnku dal zacinyj i vysledky(tam uz nevypadaj kytky na chcipnuti :D).

Mam 30L bubbler a myslim,ze mi to vystaci na celej grow.A kdyz jeste dokoupis PK 13-14,na firme nezalezi protoze vcera jsem koukal na slozeni PKacek od ruznejch firem a vechny maji stejny davkovani a slozeni a jeste Final Solution.To zatim nemam ani jedno vyzkouseny,ale co nejdriv pro to jedu a myslim,ze to bude v pohode.

Na pristi grow asi nakoupim vsechno od Atami(B'Cuzz).
O techhlech hnojivech je dobry a prehledny info na www.greenhome.cz a
www.growshop.cz ,ale u greenhome to musis brat trochu s nadhledem,protoze tam pisou kde co.Pak bych to ale budto koupil v growshopu osobne,aby si se s nima mohl dohodnout na nejaky velikosti baleni(myslim,ze nejses schopnej spotrebovat 1l rootstimulatoru) a nebo to objednat z www.klecka.cz ,kde maji od vseho vsechny baleni.
hawks team
cus cim hnojite ?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma