Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Sportovci a Marihuana - Klikni zde pro originální téma
pitko
Mistrovství Světa v Ledním Hokeji 2004 - Praha - Ostrava

Zinovjev měl v těle stopy marihuany, na šampionát musí zapomenout
(25.04.04)

Záhadná situace stále panuje ohledně konečné podoby sestavy ruské sborné. Trenéři Tichonov, Jurzinov a Bělousov mají k dispozici pořád 26 hokejistů. Do zápasu s Japonskem nemohli zasáhnout obránce Maxim Kondratěv ani útočníci Nikolaj Pronin se Sergejen Mozjakinem. Všichni s týmem v Ostravě trénují, ovšem na oficiální soupisku se nevešli. Podobným případem je Alexander Frolov, jenž léčí zranění. Ovšem v širokém ruském výběru dlouho setrvával ještě jeden muž - útočník Sergej Zinovjev. Nyní vyšlo najevo, hráč Kazaně na šampionátu nenastoupí. Dopingový test totiž v jeho těle odhalil stopy marihuany!


Zinovjev začal sezonu v Bostonu, několik zápasů sehrál také na farmě v Providence. Na podzim ale ztratil trpělivost a vrátil se znovu do Kazaně, kde působil předtím. Hráč, který do světa velkého hokeje nakoukl coby talent Spartaku Moskva, měl být jedním z tahounů sborné. Zinovjev získal pevné místo v sestavě už za trenéra Pljuščeva, poté přesvědčil i Viktora Tichonova. Loni startoval na MS ve Finsku, letos se těšil na turnaj do Prahy a Ostravy.

Nakonec je ale všechno jinak. Ruská hokejová federace přikázala před cestou na šampionát provést u všech vybraných hráčů povinné dopingové testy. Důvod? Po lednovém MS dvacetiletých neprošli kontrolou mladíci Jevgenij Malkin a Dmitrij Pestunov z Magnitogorsku. Svaz je potrestal jen podmíněčně. Nicméně vedení federace došlo k názoru, že nepovolené látky pronikly do organismu mladíků vinou nesprávné vitamínové výživy, kterou ordinoval klubový lékař.

Proto proběhly dopingové testy u reprezentace osmnáctiletých před nedávným MS v Minsku, zkouška byla provedena také u všech členů dospělé sborné. "Chceme mít jistotu, že jsou naši hráči čistí. Nemůžeme riskovat případnou ostudu," řekl tehdy Alexej Kasatonov. Výsledky zmíněného testu mělo vedení sborné k dispozici velmi rychle. Odpovědní lidé se je dozvěděli během ještě před prvním utkáním na mistrovství světa.

Zinovjev s týmem odletěl do Ostravy, zapojil se do tréninků, ovšem na oficiální soupisku zapsán nebyl. Brzy poté Ostravu opustil a odletěl do Moskvy. "Je to pravda, Zinovjev už tady s námi není," řekl manažer sborné Anatolij Bardin. Příčinou nečekaného odjezdu výtečného útočníka je onen zmiňovaný test. Všichni hráči jím prošli, pouze útočník hráč Kazaně nikoli. Zkouška odhalila v jeho organismu stopy marihuany. :vampire:

Jenom samotný hráč ví, jak se tato látka do těla dostala. Jak známo, stopy této lehké drogy zůstanou v těle dotyčného několik dní. Vyjádření hříšníka Zinovjeva:bandit: se ani ruským novinářům zatím nepodařilo zjistit. Ruská sborná každopádně přišla o jednoho z předních útočníků, ale představitele svazu může těšit aspoň skutečnost, že se pozitivní nález podařilo odhalit ještě před startem šampionátu. Kdyby byl Zinovjev testován během mistrovství světa, mělo by to pro ruskou reprezentaci mnohem horší následky.:satan:


Tak to je fakt krutééééééééééé!!!:(:(:(
gr@wer
Serpin:

Vysvetleni: THC mimo jine pusobi i jako stimulant. Tot vse :-)

No alkohol by byl jako doping bran samozrejme taky. Ovsem marihuana ti v tele vydrzi tydny az mesice, kdezto alkohol hodiny. A s tim zrejme Enge ani Zinovjev nepocitali, kdyz se oddavali svymu speku :-)

Cus
gr@wer
Serpin:

Tohle zavisi hodne take od toho ci ktereho modelu ..

Nicmene sam jsi jiste pod vlivem marihuany podal v "nekterych cinnostech" velmi zajimave vykony .. stejne tak jak jsi zase jindy podal daleko horsi :-)

No a mne osobne marihuana pomaha velmi spolehlive proti unave (tedy pokud to neni Stoned model).. jsem velmi pracovne vytizeny a casto unaven a takovy maly osobacek kolem pulnoci mne dokaze nakopnout az do rana :-)

Cus
Vcera kdyz hrali rusove se svedskem tak komentator rikal ze ten jejich repre trener je kontroloval jestli nekouri a ted bude muset kontrolovat hrace jestli nemaji za oknem nejakou tu kyticku.... pekne to rekl :) Kazdopadne ten rus je vul, ja jelikoz taky sportuju (mistrovstvi republiky a tak) tak bych si to nikdy nedovolil.Pred zavodama vyrazuju aspon 3-4 mesice.Ted jelikoz se uz vic jak rok davam dohromady po zraneni, tak si davam, ale jakmile zacnu, tak ani prda :-)
Taker
Jojo taky sem to zachytil, Dusík je prostě řízek :)
A kdybyste slyšeli jakym stylem to řekl... no připadalo mi že sám ňákou tu kytičku za oknem má :)
(rozhodně se vyzná :bandit: )
Hellboy
V dobe, kdy sem vic sportoval, sem tolik nepalil :-) a testy se na to jeste nedelali...ted bych uz asi neprosel :-)
Jenze ted bych neprosel ani se svejma rozslehanejma nohama... :-(
pitko
zdroj TASR | publikovaný: 16.06.2004 12:00:00


Polícia víta mäkké drogy!:frog:

Portugalská polícia počas prebiehajúceho európskeho šampionátu vo futbale toleruje užívanie takzvaných mäkkých drog, ako sú marihuana a hašiš. Po ich konzumácii sú fanúšikovia údajne pokojnejší a priateľskejší ako pri opojení alkoholom, čo výrazne znižuje riziko výtržností a nepokojov na štadiónoch.

"Alkohol robí z ľudí agresorov a bitkárov. Ale fajčiari trávy si podávajú navzájom ruky a spoločne spievajú piesne," povedal podľa nemeckého denníka Bild jeden z portugalských policajtov, ktorým povoliť mäkké drogy počas ME odporučili ich holandskí kolegovia. Pred štyrmi rokmi na EURO 2000 v Holandsku a Belgicku sa totiž najmä obávaní anglickí fanúšikovia správali bezproblémovo práve v liberálnej krajine tulipánov, kde je marihuana prakticky legálne v predaji, kým napríklad v belgickom Charleroi spôsobili pod vplyvom alkoholu množstvo výtržností. Hovorca eindhovenskej polície Johann Beelan pre londýnsky The Guardian potvrdil, že mäkké drogy mali "pozitívny vplyv na verejný poriadok počas EURO 2000".:frog:
pitko
ty květáku jeden:frog:
gunman
ale anyway je to pozitívna správa, čo poteší :satan:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma