Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 23.04.2004 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Středisko: V kapsli s drogou bylo nebezpečné DOB, uživatel zemřel
Zpravodajství ČTK | 22.4.2004 | 15:46 | rubrika: Právo a krimi - Praha, Středočes. kraj, ČR | autor: KTK

(Zpráva je aktualizována a doplněna o údaje o droze)

PRAHA 22. dubna (ČTK) - Kapsle s nebezpečnou syntetickou drogou, po jejímž požití zemřel ve středu jeden ze dvou mužů, obsahovala nejspíš vysoké množství halucinogenní látky DOB. ČTK to dnes řekl vedoucí Národního monitorovacího střediska pro drogy a drogové závislosti Viktor Mravčík. Podle něj byla tato substance v Česku zachycena zřejmě poprvé. Před požitím kapslí národní středisko případné konzumenty varovalo.

Oba mladíci si drogu vzali minulý čtvrtek. Druhý z nich byl již propuštěn z nemocnice. "Nástup účinků s halucinacemi, nevolností, zvracením a následným bezvědomím byl přibližně 15 minut po požití, což svědčí o pravděpodobně vysokém množství DOB, přítomném v kapsli," upřesnilo středisko. Rozšíření substance v Česku podle Mravčíka není pravděpodobně velké, distribuována byla dosud zřejmě jen v omezené míře.

DOB je podle střediska velmi nebezpečná syntetická droga s halucinogenními účinky. Riziko úmrtí je po jejím požití vysoké. "Zdraví ohrožující množství se pohybuje již v řádu několika miligramů," upozornili pracovníci střediska.

Malá umělohmotná kapsle, kterou mladí muži snědli, obsahovala bílý prášek. Požili také alkohol, marihuanu a kokain. "Zatím nevíme, jestli to úmrtí má přímou souvislost s požitím drogy, nebo jestli je to předávkování po jiných drogách," řekl dnes ČTK ředitel Národní protidrogové centrály Jiří Komorous. O tom, zda mladíci požili nový druh drogy, nechtěl spekulovat.

Do zkoumání otravné látky jsou zapojeni odborníci ze soudní patologie i chemici. "Prověřuje se to ze všech dostupných biomateriálů, které jsou k dispozici," uvedl Komorous. Kapsle s práškem ale podle něj k dispozici není. Policie se také snaží zjistit to, jak se dvojice k droze dostala.
________________________________________________________________________

TK k happeningu na podporu celosvětové legalizace konopných drog
Zpravodajství ČTK | 22.4.2004 | 16:43 | rubrika: Sociální problémy - Praha, Středočes. kraj, ČR | autor: SIH

PRAHA, 27. dubna 2004

11:00, Café bar Depot, Petrská 22, Praha 1

TK Občanského sdružení za legální konopí (OSLÍK) k 7. ročníku happeningu Million Marihuana March - Beze strachu do EU na podporu celosvětové legalizace konopných drog. Happening se uskuteční 1. května na Letenské pláni.

Zdroj: mluvčí Million Marihuana March Marek Jehlička, tel. 608 529 565
________________________________________________________________________

iDnes: Muž za převoz drog ze Sýrie dostal 11,5 roku vězení
Zpravodajství ČTK | 22.4.2004 | 17:42 | rubrika: Právo a krimi - Praha, Středočes. kraj, ČR | autor: KHJ

PRAHA 22. dubna (ČTK) - Za převoz téměř tří set kilogramů hašiše ze Sýrie do Holandska by měl strávit Petr Klement 11,5 roku ve vězení. Rozhodl o tom Krajský soud v Ústí nad Labem. Na černém trhu by měl náklad cenu přes 100 milionů korun, uvedl zpravodajský server iDnes. Klement vinu popřel a proti rozsudku se na místě odvolal.

"Výši trestu určil soud vzhledem k vysoké společenské nebezpečnosti činnosti obžalovaného," zdůvodnila verdikt soudkyně Jana Kurešová.

Klement měl podle iDnes bohaté kontakty s překupníky hašiše z arabských zemí. Loni v březnu si podle soudu najal rodinu Gýzlových z Ústí nad Labem, která v obytné dodávce Fiat Ducato převezla ze Sýrie 298 kilogramů hašiše. Dodávku ale zadržela policie na rakousko-švýcarských hranicích a krátce poté zatkli čeští policisté i Klementa. Gýzlovi byli odsouzeni v Německu, kde si už část rodiny také odpykává tresty.

"Orgány činné v trestním řízení opatřily velké množství důkazů, že obžalovaný celý převoz organizoval," řekla Kurešová. Jedním z hlavních důkazů podle ní byly otisky prstů obžalovaného, které kriminalisté zajistili na zadržených balíčcích drogy. Policie také po celou dobu odposlouchávala mobilní telefony podezřelých.

khj fcz
________________________________________________________________________

Tvrdý trest
Mladá fronta DNES | 23.4.2004 | rubrika: Severní Čechy | strana: 1 | autor: FILIP KŘIVINKA

K věci

Jedenáct a půl roku stráví za mřížemi Severočech, který ze Sýrie do Holandska pašoval téměř tři sta kilogramů hašiše. To je vcelku tvrdý trest, uvážíme-li, že experti považují konopné drogy za srovnatelné s alkoholem a že na místě určení, tedy v Holandsku, by se celá dodávka změnila, když ne na legální, tak přinejmenším na tolerovanou. Jistě namítnete: jednou se mu podaří propašovat hašiš, příště může vézt heroin. Přísný trest ale ukazuje na současný trend, kdy represe často vítězí nad rozumem.
________________________________________________________________________

Razie proti majitelům zbraní
TV Nova | 22.4.2004 | 07:30 | pořad: Zprávy

Monika UMANOVÁ, redaktorka
--------------------
Policie podnikla tři razie proti majitelům ilegálně držených zbraní. Akce se staly už minulý týden, ale výsledky byly oznámeny až včera.

redaktor
--------------------
Z těchto záběrů je patrné, že by pachatelé možná vyzbrojili menší armádu.

Lubomír POLÁK, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu Policie České republiky
--------------------
Bylo zajištěno celkem sto padesát sedm kusů dlouhých střelných zbraní, dvacet kusů pistolí, devět kusů samopalů.

redaktor
--------------------
Vedle toho policisté zabavili asi deset tisíc nábojů, dynamit a části zbraní. Někteří členové skupiny si navíc bokem přivydělávali prodejem šlechtěné marihuany. Zde vidíme, jak policisté nakládají pytle se zabavenou drogou na policejní náklaďák. Podle našich informací byli někteří členové gangu zapleteni do nebezpečných sítí mezinárodního organizovaného zločinu, které se snaží odhalit policisté několika zemí.
________________________________________________________________________

Novotný neuspěl u odvolacího soudu
ČRo 1 - Radiožurnál | 22.4.2004 | 12:00 | pořad: Ozvěny dne

Eva ZILIZIOVÁ, moderátorka
--------------------
Městský soud v Praze zamítl odvolání Emila Novotného, pašeráka drog, který byl v Thajsku odsouzen ke třiceti čtyřem letům vězení. Novotný žádal o umístění do věznice mírnějšího typu. Jednání sledovala redaktorka Lucie Weissová.

Lucie WEISSOVÁ, moderátorka
--------------------
Novotného advokát Tomáš Sokol zdůvodnil žádost tím, že podle našeho právního řádu stačí pro pachatele tohoto typu trestného činu maximálně desetiletý trest, aby se napravil. Tuto dobu už Novotný za mřížemi strávil.

Tomáš SOKOL, advokát Emila Novotného
--------------------
Jestliže z jiných důvodů než z důvodu převýchovy pachatele musíme akceptovat delší tresty například proto, že tedy jsme akceptovali nějakou mezinárodní dohodu, tak potom už to není trest výchovný, ale je to trest, který sleduje jiný účel respektování této dohody.

Lucie WEISSOVÁ, moderátorka
--------------------
Soud ale s tímto právním názorem nesouhlasil. Podle česko-thajské smlouvy, na jejímž základě byl Novotný vydán, musí Česká republika plně respektovat výrok thajského soudu. Proti dnešnímu rozhodnutí je možný už jen mimořádný opravný prostředek - dovolání k Nejvyššímu soudu. Podle státního zástupce Edvarda Kubečky může ale Novotný po určité době o přeřazení požádat.

Edvard KUBEČKA, státní zástupce
--------------------
Pokud se bude řádně chovat ve výkonu trestu, tak je možno, aby soud rozhodl o tom, že se přeřazuje do věznice s mírnějším režimem.
________________________________________________________________________

Policisté: Marihuana způsobila smrt čtrnácti lidem
Týdeník Karvinsko | 20.4.2004 | rubrika: Události | strana: 5 | autor: (bb)

REGION - Policisté z Moravskoslezského kraje hodnotí situaci v dostupnosti a zneužívání různých druhů drog podobně jako v předchozích letech.
Nejčastěji užívanou drogou je dlouhodobě produkt rostliny konopí seté, tedy marihuana ve formě sušiny. "V posledních letech severomoravští policisté zaznamenali masivní užívání marihuany především mezi středoškolskou a učňovskou mládeží. Bohužel, v této věkové kategorii je považována tato droga za zcela běžnou a neškodnou látku. Varující jsou názory, že je dokonce méně nebezpečná než alkohol. Tento názor si začínají osvojovat již i děti na základních školách, kde se droga začíná objevovat . Starší školní mládež se stává distributory. Lze proto předpokládat, že jejich drogová kariéra bude pokračovat i v budoucnu a bude inklinovat k přechodu na tvrdé drogy," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. V nemocnici skončilo pět dětí. Pouhé vykouření marihuany jim způsobilo natolik závažné zdravotní stavy, že musela být přivolána rychlá záchranná služba. Většina intoxikací byla zjištěna učiteli v průběhu vyučování. "V současné době se často upouští od pěstování klasických venkovně pěstovaných odrůd konopí. Tyto odrůdy mají nižší obsah THC, který tvoří základní omamnou a psychotropní látku. V současné době je pěstováno stále častěji speciálně vyšlechtěné konopí s vysokým obsahem THC. Odrůdy jsou pěstovány hydroponně v uzavřených místnostech, s umělým osvětlením, výživou a zajištěnou klimatizací. Takto pěstované odrůdy dosahují až desetkrát vyšší obsah. Tímto způsobem produkovaná marihuana, které se říká "skank", dosahuje svou kvalitou hodnot hašiše. Kilo původní marihuany se prodávalo za dvacet tisíc, nové odrůdy stojí až 180 tisíc za stejné množství sušené hmoty," dodala Bednarčíková.
Od roku 2000 bylo v kraji odhaleno 7 hydroponních pěstíren. Pěstírny konopí bývají skrývány v rodinných domech ale i prázdných průmyslových objektech. Obvykle disponují technickým vybavením na vysoké úrovni. Jejich odhalování je pro policisty velmi náročné. "Podle záznamů soudního lékařství v Ostravě a Olomouci se marihuana podílela ve 14 případech na úmrtí osob. Jednalo se o dvě dopravní nehody pod vlivem psychotropní látky s následkem smrti, o úmrtí v důsledku pádu pod vlak, či při předávkování v kombinaci s dalšími druhy omamných a psychotropních látek, sebevraždy, či pády z výšek," doplnila mluvčí.
________________________________________________________________________

Marihuana vzala život čtrnácti lidem
Týdeník Opavský a Hlučínský Region | 20.4.2004 | rubrika: Události | strana: 5 | autor: (rok)

KRAJ - Čtrnáct mladých lidských životů na severní Moravě a ve Slezsku má podle policie na svědomí marihuana. Její sušená podoba se podle policistů mezi konzumenty i nadále těší největší přízni. Podle policejních poznatků se k této droze dostává stále mladší uživatelé.
V posledních letech severomoravští policisté zaznamenali masivní užívání marihuany především mezi středoškolskou a učňovskou mládeží. Na Opavsku spáchá zhruba každý třetí objasněný drogový čin pachatel mladší osmnácti let. "Bohužel, v této věkové kategorii je považována tato droga za zcela běžnou a neškodnou látku. Varující jsou názory, že je dokonce méně nebezpečná než alkohol. Tento názor si bohužel začínají osvojovat již i děti na základních školách, kde se droga začíná objevovat," řekla krajská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Ze starších žáků, kteří v mnoha případech ještě nedosáhli patnácti let, se stávají distributoři. Policisté se obávají, že právě z těchto školáků se v brzké budoucnosti stanou dealeři tvrdších drog.
V současné době se často upouští od pěstování klasických venkovně pěstovaných odrůd konopí. Tyto odrůdy, které měly nižší obsah THC, který tvoří základní omamnou a psychotropní látku. Na drogový trh se stále častěji dostává speciálně vyšlechtěné konopí s vysokým obsahem THC. Odrůdy jsou pěstovány hydroponně v uzavřených místnostech, s umělým osvětlením, Źvýživou a zajištěnou klimatizací. Takto pěstované odrůdy Źdosahují až desetkrát vyšší obsah. Tímto způsobem produkovaná marihuana, které se říká "skank", dosahuje svou kvalitou hodnot hašiše. Tomu odpovídá i cenový vývoj. Původní marihuana se prodávala na černém trhu v hodnotách kolem 20 000 korun za kilogram, nové hydroponní odrůdy dosahují ceny mezi 160 000 až 180 000 korun za kilogram sušené hmoty.
Hydroponní pěstírny konopí bývají ukrývány v prostorech rodinných domů, ale i prázdných průmyslových objektech. Obvykle disponují technickým vybavením na vysoké úrovni. Jejich odhalování je pro policisty velmi náročné. Podobných pěstíren bylo od roku 2000 odhaleno v kraji sedm.
Podle záznamů soudního lékařství v Ostravě a Olomouci se marihuana podílela ve čtrnácti případech na úmrtí osob. "Jednalo se o dvě dopravní nehody pod vlivem psychotropní látky s následkem smrti, o úmrtí v důsledku pádu pod vlak, či při předávkování v kombinaci s dalšími druhy omamných a psychotropních látek, sebevraždy, či pády z výšek," řekla Bednarčíková. Velmi nebezpečná je podle ní kombinace marihuany s vysokým obsahem THC a alkoholu. "Způsobuje velmi vážné negativní dopady na organismus především mladých lidí," vysvětlila Bednarčíková.
Zarážející je, že drogové delikty má na svědomí stále více mladých lidí. V celé České republice bylo za rok 2003 zjištěno 302 mladistvých pachatelů, z toho na území bývalého Severomoravského kraje to bylo 101 mladistvých pachatelů, což činí 33,4% celostátního průměru. Při počtu 483 pachatelů stíhaných v našem kraji pro drogovou trestnou činnost je 21,1% pachatelů osob mladistvých. Například v Praze činí podíl mladistvých pachatelů na této trestné činnosti jen 6,8%.

Srovnání objasněných drogových činů v kraji
okres rok rok rok změna 2001 2002 2003 2002-2003 v %

Bruntál 28 24 32 33,3
Frýdek-Místek 43 52 62 19,2
Karviná 36 42 49 16,6
Nový Jičín 22 31 46 48,4
Olomouc 18 21 29 38
Opava 14 36 52 44,4
Ostrava 123 139 178 28
Přerov 14 15 23 53,3
Šumperk 24 31 20 -35,5
Vsetín 23 86 60 -30,3
Jeseník 9 9 22 244
kraj 354 486 573 1,9
zdroj: Policie ČR

Kdo vyrábí a prodává drogy?
stav na Opavsku v roce 2003

objasněno stíháno osob recidivisté děti mladiství

52 49 13 (26,5%) 0 (0%) 14 (28,6%)
zdroj: Policie ČR
________________________________________________________________________

Tereza kšeftovala s heroinem
Týdeník Ostrava | 20.4.2004 | rubrika: Stíny Ostravy | strana: 5

Ostrava krimi

OSTRAVA - Osmadvacetiletá cizinka, která je proslulá v ostravském podsvětí pod přezdívkou Tereza, od listopadu 2002 vesele prodávala po Ostravě heroin. Nyní už trůní v cele a policisté zjišťují, kolik drogy vlastně udala. Jednou z jejích klientek byla i dvaadvacetiletá narkomanka z Hrabůvky, která od ní koupila přibližně šedesát dávek heroinu po dvě stě korunách.
________________________________________________________________________

Výroky měsíce
Redhot | 15.4.2004 | rubrika: Detaily05_04 - Politika - To se nám to žije | strana: 10

"Lidovecký návrh je založen na třech principech. První je postřílet dealery. Druhý je pozavírat experimentátory. Třetí je nechat pomřít ty, kteří jsou na drogách závislí." Místopředseda vlády a předseda US-DEU Petr Mareš komentoval vládní návrhy zákonů pocházející z lidoveckých lavic, které by patrně znamenaly znatelné prořídnutí stavu obyvatel této republiky.
________________________________________________________________________

Barometr Redhotu
Redhot | 15.4.2004 | rubrika: Detaily05_04 - Hříchy - ... a také čeho jsme si všimlil | strana: 20

Lidovci

Je to strana, která snad nejlépe předvádí zkostnatělost, zaprděnost a populismus. Fakt už jděte s tou svojí drogovou a ostatní politikou do kostela (nebo ještě dál)!
________________________________________________________________________

V Mexiku dopaden významný guatemalský drogový boss
Zpravodajství ČTK | 22.4.2004 | 09:34 | rubrika: Politika - Latin. Amerika a Karibská obl | autor: HIT

MEXIKO 22. dubna (ČTK) - Mexická policie zatkla guatemalského obchodníka s drogami, který je považován za jednoho z hlavních pašeráků narkotik ze Střední Ameriky přes Mexiko do Spojených států. Oznámila to dnes agentura Reuters.

Otto Herrera figuruje na jednom z předních míst seznamu hledaných osob ve Spojených státech. Zatykač na něj vydala i guatemalská justice, jíž unikl v loňském roce, Salvador a Panama kvůli pašování drog na rychlých lodích ve vodách středoamerických zemí.

Pašerák byl dopaden ve středu večer, když opouštěl terminál vnitrostátních letů na letišti v mexické metropoli.

Tři z jeho kompliců byli zároveň zadrženi na letišti v Cancúnu na východním pobřeží poloostrova Yucatán. Právě z tohoto turistického střediska Herrera zřejmě vypravoval lodi naložené drogami do Spojených států, které jsou největším konzumentem narkotik na světě.

Podle mexického prokurátora se Herrerovým zatčením podařilo narušit vedení zločinecké organizace přepravující, distribuující a prodávající významné množství drog ve Střední Americe. Její operační území ale zahrnovalo i Mexiko a Spojené státy.

Herrera se do Mexika uchýlil zřejmě po zátahu guatemalské policie loni v dubnu na jeden z jeho domů, kde bylo nalezeno kolem 14 milionů dolarů v hotovosti. Policie také zajistila několik tun kokainu, tři malá letadla a čtyři rychlé čluny.

Pašerák přepravoval ohromné množství narkotik z Kolumbie, pravděpodobně od nechvalně proslulého kartelu z Cali.

Mexiko je sice producentem marihuany a opia, ale narkoobchodníkům slouží jako tranzitní území pro dopravu kokainu a heroinu do USA. Pašeráci užívají všechny možné druhy dopravy počínaje kamiony, přes lodi, letadla až po podzemní tunely.

hit hej
________________________________________________________________________

Kaleidoskop
Redhot | 15.4.2004 | rubrika: Pel-mel05_04 - Je to vůbec možné? | strana: 26 | autor: Daniel Vrba

Jestli můžeme doporučit, nepište raději nikomu e-mailem, co jste se právě dočetli...

1. Čipy do bankovek dolarů i eur o velikosti zrnka písku, které jsou schopny na výzvu samy sebe identifikovat, budou zavedeny pod záminkou boje proti penězokazům. Technologie se nazývá "Radio Frequency Identification Tags" (RFID) a umožňuje detailní sledování oběhu papírových peněz. Nejen, že se agent "na druhém konci" dozví, co a kde jste si právě koupili, na dálku vám může i bankovku zablokovat, čili znehodnotit. Kdokoli se pak znelíbí státu, bude vyřízen - dočká se zablokování jak plateb z bankovních účtů a kreditních karet, tak bankovek v jeho peněžence. Vyhodnocovat se budou i "podezřelé nákupy". Když si například koupíte knihu "Vaříme s konopím" a posléze v zahradnictví truhlíky a substrát, jste automaticky v podezření. Vítejte ve světě, kde bude fungovat jen "oficiální" ekonomika!

2. Muži se sklony k plešatosti si už nemusí rvát vlasy, zdá se, že přes veškerý technologický pokrok se dosud nepodařilo vynalézt účinný lék proti dvěma odvěkým lidským neduhům, které sice nejsou nijak nebezpečné, avšak nepochybně nepříjemné - rýmě a plešatosti. Konečně se však zdá, že aspoň s plešatostí je konec. Americkým vědcům se podařilo vyvinout technologii založenou na stimulaci kořínků elektromagnetickými impulzy, díky kterým se uvolní růstové hormony způsobující růst vlasu. "Podobný postup už používali lékaři ve starověkém Egyptě. Sumec elektrický, který obývá vody Nilu, může vyrobit napětí až 350 voltů," říká znovuobjevitel technologie, profesor Arthur Pilla. "V medicíně dvacátého století byla léčba pomocí elektromagnetické stimulace považována za šarlatánskou, ale my už dvacet let provádíme výzkum, jak pomocí těchto impulzů léčit nejen plešatost, ale i napomáhat srůstu zlomenin. Velmi úspěšně byla naše technologie testována také na pacientech, kteří byli na chemoterapii, a díky nám jim nevypadaly vlasy." (V současné době začíná být za Atlantikem léčba plešatosti uváděna do komerčního oběhu jako kosmetická procedura, a také se možná bude v některých případech předepisovat na lékařský předpis.

3. CIA sleduje i vás.. Nevěříte? Stačí, když při jakékoli internetové komunikaci použijete jedno ze seznamu tří set slov, na než je zaměřena pozornost monitorovacího systému Echelon. Vaše zpráva pak bude archivována a poté zřejmě prověřena systémem umělé inteligence, který rozhodne, jestli text stojí zato dále zkoumat. Kromě internetu se samozřejmě monitoruje i veškerá komunikace přes satelity, mobilní telefony, rádio atd. Nelíbí se vám, že v rámci boje proti terorismu ztrácíte jakékoli soukromí? Přidělejte hochům od CIA trošku práce a ke každému e-mailu připojte pár slov, která na vás obrátí pozornost. Tady je inspirace ze seznamu zveřejněných "tutovek": terrorism, hacker, CIA, FBI, MI5, MI6, Active X, enigma, NKVD, police, sniper, ninja, sphinx, ETA, porno, top secret, Playboy, anonymous (anonymní), sex, nuclear, Unix, Pi (zřejmě číslo Pi), zen, world domination (světová dominance), dead (mrtvý), press-release, e-cash, plutonium, Uzi, 3 (ano, prosté číslo 3), propaganda, Panama, Sears Tower, Delta Force, SEAL, virtual, NORAD, Area 51, rebels, garbage (odpadky), beef (hovězí!), utopia, gorilla, Bob, mega, government (vláda), illuminati, president, freedom (svoboda), Roswell, E.T., credit card, virus, 1997, William Gates, clone, Nike, Atlas, Kiwi, Lynch, cocaine (kokain)...

4. Mám ho! Ve francouzském městě Montpellier neunesl pětatřicetiletý muž neustálou mediální masáž a jednoho dne mu připadalo, že ze svého auta právě zahlédl nejhledanějšího teroristu na ulici. Byl o tom natolik přesvědčen, že se jal domnělého Usámu pronásledovat. Aby mu Arab nezmizel z očí, byl nucen přejet křižovatku na červenou. Na druhé straně pak rychle najel na chodník a svého Usámu záměrně srazil. Soudní tribunál neocenil řidičovu občanskou uvědomělost a ani nepřihlédl k obhajobě, která unáhlené jednání přičítala tragické rozpolcenosti dnešního světa a psychické zátěži, kterou na nás neustálý strach z terorismu klade. "Usáma" naštěstí nebyl příliš zraněn, takže se spokojil s 15 000 eur coby odškodněním oběti. Řidič navíc zaplatil dalších 500 eur jako pokutu a posedí si tři měsíce ve vězení, kde může plánovat další boj proti terorismu.
________________________________________________________________________

Nezvladatelný chlapec skončil v pasťáku
Ústecký deník | 23.4.2004 | rubrika: Ústecko | strana: 18 | autor: (jv)

KRÁTCE Z ÚSTECKA Krásné Březno - Za záškoláctví, agresivní chování i čichání toluenu skončil čtrnáctiletý chlapec v libereckém diagnostickém ústavu. Na základě soudního rozhodnutí převezli školáka z Matiční ulice do ústavu soudní vykonavatelé. "Chlapec měl velké množství neomluvených hodin a rodina na něj nestačila. Údajně se chytil party výrostků, se kterými i čichal těkavé látky, což pochopitelně nechtěl přiznat. Odebírání dítěte se neobešlo bez emocí a pláče ze strany matky," konstatovala soudní vykonavatelka Alice Perková, podle které šlo o nezvladatelné dítě.
bubik
nejlepší sou floydi, kterejm taky chutná - furt vyprášený a zadáčo...
dj dury
Policisté: Marihuana způsobila smrt čtrnácti lidem

to sou keci jak svina...to snad ani neni mozne..kuwa :(


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma