Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Teplo-pomoc - Klikni zde pro originální téma
X-man
Před nedávnem jsem se ptal jak vyřešit problém s teplem ve skříni, kdy mi teploty sahaly až k 48 stupňům (250W). Kolektivně mě byl doporučen odtah od lampy a sklo pod výbojku, což jsem udělal. Při zkušebním provozu super! Teplota se držela okolo 29-30, tak jsem nechal lampu svítit přes noc na rostlinky cca 2-3 cm. Přišel jsem ráno, sklo bylo prasklý, květináče plný skla a teplota 48. Tak už fakt nevím. Ještě mě napadlo, že bych tam dal varný sklo jak bývá u trouby, ale nevím kde sehnat a asi bude pěkně mastný. Pokud bude mít někdo nějakou radu, budu vělmi vděčen. Už mi z neúspěchů dochází trpělivost.
X-man
Jasně, že mám ventilátor. Mám EURO2 150m3/h (již jsem slyšel kritiku), ale s tím sklem pod výbojkou to fungovalo suprově (29-30st.) Koupil sem si Al rouru k digestořím, připojil k větráku a dal mezi stínítko a sklo. Vše fungovalo. Avšak ráno sem došel a sklo bylo prasklý, spíš vysypaný do kytek a z toho důvodu se teplota nesnesitelně zvýšila. Sklo jsem koupil ve sklenářství standartní tabulové. Akorát mě napadlo jestli bych ho neměl dat níž?
PiosOne
x-man: anebo si pořid Cooltube a máš po starostech
Karël Bezbarel
Ja mám taky 250W sodík a mám podobnej problém to vedro je fakt moc když tam nejni pořádnej větrák nevíte kde sehnat nějakej větrák na odtah od tej lampy podle faqu bych potřeboval cca110 m3/h a jen tak mimochodom tim m3/h je metr krychlový za hodinu? Když sem klukům ve škole řek že potřebuju air flow 100 metrů krychlovejch za hodinu tak se rozchechtaly že to je blbost. Jo a eště neco geco kde bych sehnal takovejhle větrák mímo growshop to je toy drahý
PiosOne
KB: no, větráky se dají sehnat v každé vzduchotechnice, anebo si je můžeš nechat poslat přes web, ale jednodušší bude zkusit tady použít hledání, protože tohle už se tady určitě několikrát řešilo.
X-man
Ja jsem koupil EURO 2 v Hornbachu asi za 420Kc, meli jeste EURO 3, ale to bylo o trochu vic hlucnejsi, tak sem si říkla, že by stačilo těch 150m3/h (metrů krychlových za hodinu).
Sklo bych musel dat přes celou skříň. Mám 1x0,8x0,55 m (v x š x h), měl sem ninimálně těch 3 mm. na to stínítko to nepůjde. Fakt nevím. A co hlavně s těma kytkama? Dám je za vokno a budou mít za tejden 20 cm.
Karël Bezbarel
OK oiro to jistí
Karël Bezbarel
Jo a mám si koupit takový ty bílý roury k čemu sou dobrý kde je sehnat?
Karël Bezbarel
Hmm tak to si můžu vyšéfit eště ty bílý když mám 250W jen nechápu jak to ten odtah může zlepšit potřeboval bych nějakou inspiraci kde je nějakej thread s fotkama pěstíren?
X-man
Tak už sem to vyřešil. Na vaše rady jsem posunul sklo o 4cm níž a koupil 6mm sklo a super. Už zase svítím. Rouru mám hlíníkovou a koupil jsem ji v potřebách pro digestoře. Je toho 3 m za 180Kč, dá se dobře tvarovat, případně přozpůsobit otvoru zmáčknutím, nebo tvarováním - lepší než plastová.
Kecniw
Add . sklo : sklo který nepraskne teplotou se da urcite sehnat.Stoji 2 a pul tyčky velikost newim přesně(určitě 60x40) ale je to na krbovou vložku ale myslim že na dve krásná stínítka by to vyšlo.Tlusty je tak 5 mm a teploty vydrží dost určitě nad 200 stupňů (no prostě je to na krb).Jenže už newim jestli nema neaky filtry.- no mě prasklo ale to byl kaminek zevnitř při velkém tahu krbu =( tagže vlastně sklo mam =) Newite jestli by se dalo použít? (material newim co je zač ale zistim).Je to krb Steko.
weider
obycajne sklo by som nedoporucoval, mne puklo a to som ho mal 4cm od vybojky. Jednoznacne som za odtah tepleho vzduch od tienidla cez potrubie s Al co dosta na www.hydroponieplus.cz. Mas tam aj uvedene ceny. Vyvod by som kompenzoval s nejakym tichym ventilatorom.
Karël Bezbarel
To Realist jasne chci videt tvoji skrin.
Jinak mám ten samej problém mám 250W a 150m3/h vetrák a teplota byla taky asi 50 stupnu kdyz sem tam dal este otvor na nasavani tak teplota klesla o 10 ale furt je to moc a nechápu to přikládám schéma skríne
Zoidberg Dr.
Ty voe....50 stupnu????

Cim tenci sklo, tim lepsi, protoze sklo ma blbou tepelnou vodivost, takze pak dochazi k tomu, ze jedna spodni plocha je studenejsi nez horni a pak to praska.

Jeste lepsi nez klasicky sklo, je spesl tepluvzdorne sklo. Nejen kvuli tepelne vodivosti, ale i lip propousti svetlo (pozor!!! nemyslim ty zakaleny sklicka do krbu a tak!!!). Presne nevim, jak se to jmenuje ale jde o pomer kremiku a ostatnich prisad. Ty skla sou totiz dost drahy.

Nu......hodne zdaru. Zoid.
Karël Bezbarel
Hmm já tam sklo nemám treba to bude tim jenze co sem tu hledal tak ten vetrak by to mel zvládnout i beze skla
weider
tak tak teply vzduch hore a Co2 dolu. Zakony fyziky
Zoidberg Dr.
To Karël Bezbarel: no v kazdym pripade ti to sklo tu teplotu srazi. Takze to za namahu stoji. Hlavne abys to sklo nemel blizko vybojky........nejspis kvuli tomu mi to prvni sklo prasklo
Karël Bezbarel
Mam dole vetracek kterej ma asi 7cm prumer a fouka dovnitr ted pres veekend dam ten velkej vetrak premo nad sodik aby se to teplo vyvetralo hned jak vznikne a melo by tzo byt v oaklendu
Karël Bezbarel
Hele FUTURAMA kde sezenu tu rouruco mas na stinidlu ja to chci taky tak udelat. Tö vypada jako kdybys mel lampu vod Lacca jako ja
X-man
Tak po týdení zkoušce můžu všem doporučit:
Sklo ke krbu je na hovno, stojí moc peněz (pro ty co na to nemají), došel sem do sklenářství a tam sem si nechal sklo uříznout na míru o tloušťce 6mm. Cena 40Kč, mám jej asi 4 cm pod 250W. Ke stínítku jsem připojil Al rouru na odtah od výbojky (EURO 2 - 150m3/h). Větráček na ofukování vršků nemám, tloušťka stonku rostlin za 12 dní je cca 4mm, teplota mezi rostlinami 25-26, na vrcholcích 29-30. Fotky se pokusím dodat co nejdříve

??? Chtěl bych se zeptat kolik rostlina vyroste (pokud vyroste) po přepnutí na květovou fázi???
??? Kdy začít hnojit, pokud mám zahradnický substrát s hnojivem na 6 týdnů. Předpokládám, že při režimu 18/6 rostlina znatelně více fotosyntetizuje a tím spotřebovává značně víc živin a moje zkušenosti z outdoor pěstování mi budou k ničemu???
Zoidberg Dr.
To X-man: Po prepnuti na kvet roste kytka jeste tak zhruba 14-21 dni klasickym tempem. Mirne roste i pak, ale to uz je opravdu jen mikro. Kdyz delas treba SCrOG, tak tam prepinaz na kvet a az pak nasazujez mrizku a jak kytka jeste porad roste, yak ji pak vyplejtas.

Zkus nasadit tretinovou koncentraci hnojky a kdyz to bude v pohode, tak zacni postupne zesilovat. Poznas sam na listech, jestli ji prekrmujes nebo ne.
Karël Bezbarel
Hmm poridil sem si hlinikovou ohebnou folii dneska to budu montovat jinak kde shanite kdo kokosovej substrát??
FUTURAMA: no jasný tvuj avatar je prece z futuramy ne
Slayer
Nebo dej to sklo po cely dylce skrine, upevni ho nějakejma plechovejma konzolema nebo hlinikovejma prutama (ve sklenařstvi by měli vědět o co de, a řekni si o druhy nejtenši sklo co maj a jestli mas moznost tak ten vzduch vyved nad tim sklem tim euro ventilatorem, pod sklem by pak mel stacit jeden až dva PC větráky ...
Zoidberg Dr.
To Karël Bezbarel: no uz se tu z Futuramy objevuje vic avataru, tak sem si nebyl jistej :D

Jinak kokos. substrat sem si koupil v OBI za 39,-kc a kdyz to nabobtnalo, tak to vyplnilo 10-ti litrovej kybl......je to jak hrnecku var :-)))
Karël Bezbarel
Hmm tak to je no ja sem taky koupil v bauhausu za 39 kc voni to prej borci davaj hadum do terária
viridis
Jenom takovy napad: coz zkusit misto skla pruhlednou 'frish' folii na potraviny, napnutou na ramu ? Po zaplneni spodniho prostoru rostlinstvem (nebude snad? treba moc zasahovat) propichat otvory a zarodky qetu vytahnout o kousek nahoru nad folii... (nizsi vhkost)
zatim nevyzkouseno!
ale uz se to zkousi...
tixo
zohnal som si sklo z elektrickej rury z nejakeho sporaku. teploty vydrzi velke, ale neviem, ci nebude pre urcite spektrum svetla posobit ako filter. nemate s tym niekto skusenosti, ci sa da pouzit taketo sklo ?
Kubajs
Zdarec, pouzij COOLTUBE a oddeleny odtah.Vyplati se to


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma