Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 7 8 
Jak na zvěř? - Klikni zde pro originální téma
Maximiq
Minulý rok byla mým problémem č.1 zvěř. Vysoké a černé zvěři jede konopí jako prase. Ale jen do doby, než kytky nasadí palice (to už je na ně asi příliš silný :)). Slyšel sem o lidských vlasech, benzínu a podobných experimentech, ale osobně neznám nikoho kdo by to zkoušel. Máte někdo zkušenosti? Podělte se plís.
Deu
Taky nemám žádný zkušenosti, ale ptal sem se kámoše, jehož fog je fořt, a řikal buť vysokej plot, nebo zabalit lidský vlasy do hadru, píchnout doprostřed na klacek, prej se toho bojej, a nebo sou prej přípravky kterejma se to potře a pak to těm mrchám už nechutná :). Zkusil bych se zeptat třeba v prodejně pro myslivost...

moriarty
Ja jsem zkusil vajgly od cigaret. Par metru okolo kytek jsem rozhazel dva plny popelniky. Asi mesic to tam smrdelo jako v hospode, predtim jsem nachazel stopy prasat, dokonce me neco sezralo jednu (dobre rostlou :o( )kytku, a potom se tomu zvirata vyhybaly. Bohudik i lide, tak jsem mohl sklizet urodu.
Ale partyzansky pestovani nedoporucuju, je s tim mooc prace a vysledky nejsou takovy. Ted uz pestuju doma v kvetinaci a je to fajn
rip007
Abych pravdu rekl, tak take nemam s timto skusenosti. Ale myslim si, ze prvotni veci je, aby misto bylo spatne pristupne (jak myslivcum = FUCK OFF vsem, tak i zveri). Misto by take melo obsahovat dostatek zelene flory = ostatni rostliny funguji jako vyborne maskovani a potom se snizi % pravdepodobnosti, ze zviratka ochutnaji nase dobrutky). Nebo je posledni moznost= vysazet kurevsky velke mnozstvi kytek.

PS: silne nedoporucuji branit kytky ostnatim dratem :)
vdg
Mě osobně se nejvíce, i když to možná bude znít trochu podivně,proti "okusovačům" osvědčilo si na své políčko trošku "káknout", nebo si "cvrknout". Asi nemusím vysvětlovat co tyto dva termíny znamenají.
Po zasazení ganja-přísady jsem k nim přidal svůj bobek, a abyby toho nebylo ještě dost tak jsem je snad i trochu rituálně pocikal.
Vysvětlím: Snad si z přírodopisu pamatujeme, že si zvířata svá teritoria značí svými exkrementy - to je jasná věc. A uznejte, že někteří lidé jsou také pěkná zvířata! (nebo snad prasata? teď už doopravdy nevím!).

Já osobně se touto procedůrou řídím téměř při každé návštěvě políčka tzn. jednou za 14 dní. Věřte nevěřte ono 100% funguje.

Další a také ověřenou metodou je v místě políčka umístit kousek cca 15-20 dkg syrového masa. Za teplých jarních dnů velice rychle podlehne zkáze a vydává charakteristicky nepříjemný odér, který je "okusovačům " zduše nepříjemný, a právě z tohoto důvodu se políčku vyhnou na sto honů.

<vdg>
Liprd
Nelíbí se mi řešení jak to popsal autor a totálně stim nesouhlasim. 1 : Někdo pro pěstování INDOOR nemá podmínky
2 : Psát něco tak debilního jako že venku se
nic kloudnýho nevypěstju je ...
3 : A házet vatany kolem kytek je nemorální a
neetické!!
Myslím že takhle by se dalo pokračovat ještě dále až do ne-
konečna
rip007
Zkuste kluci bojovat proti divoké zvěři tím, že doslova ZECHČIJETE okolí kytek. Jelikož má divoká zvěř nejvyvinutější čichový smysl, určitě se tomuto místu vyhne.
rip007
jediné co vám mohu poradit je, abyste okolí svého políčka řádně pochcali. potom zvěř určitě odlákáte.
aronE
Můl ale opravdu zaručený recept jak vyzrát na ty nenažraný
(...)-nechci být "nemorální a neetický"-viz Liprd
Takže kolem kytek v okruhu tak asi 3-5 m rozházejte obyčejný lidský vlasy -- na 100% --

Pozn.: 1.) V každým kadeřnictví jich zametají denně qanta!

2.) V žádným případě NE vlasy který jsou jakkoli
chemicky ošetřený. (párkrát zaprší a je po
kytkách!
Dr.Gardener
to chce do země zarazit 4 kůly a napnout na ně fakt ten ostnatej drát!!! První drát vést 15cm nad zemí a druhý 80cm nad zemí.


P.S.Chtěl bych vidět zajíce nebo srnku,který se budu přes to mordovat!!!!


(ty kůly samozřejmě kolem pole!!!!!!!!!!!)
-a pomočit to můžete pro klid duše taky.
hop
No jo a když to kolem svého políčka"pochčiju"..jak dlouho tam ten pach zustane?nebudu muset tam chodit každej den "chcát"?
Dr.Gardener
Ty potvory maj supr čuch tak to tam vydrží minimálně do tý doby než zaprší!!
Charlos
Vlasy jsou ok, ale skuste je dát do starých silonek. Takový malý vlasový koule +-10cm, ty se potom v blízkým okolí přidělaj k větvím stromů nebo kopřivám.
balty
Jo nejlepší je to všechno pořádně pochcat.Ten ostnatej drát bych ale tam nedával.
já nevím my jsme tam dávali lidský vlasy,normálka do pytlíku a na pár místech proděravět a hodit mezi kytky....nic lepšího....
vdg
K těm vlasům. Je jisté, že to funguje! Ale zkuste se zamyslet nad tím, když na Vaše políčko přijde policejní komando. Chomáče vlasů jsou jako otisk Vašich prstů. Pozor tedy na DNK.

Při procházkách v lese jsem narazil na jednu lesní školku, kde byly ošetřeny malé smrčky proti okusu chomáčkem přírodní ovčí vlny.
AwS
Zkuste si tam nechat par zatuchlych ponozek. To pomuze proti zveri a proti slimakum pomuzou skorapky od vajicek
A co proti housenkam, hlemejzdum a kobylkam ?
Koblihostrom
Já taky odháním zvěřinu tak,že to kolem kytiček pochčím,a nemám problémy s tím že někdo dostane chuť na mé pracně pěstované THC.Jo a k tomu ostnatému drátu.Tak na to bych se vybod.Je přirozené že zvířata chodí po lese a hledají co by smlsli,a ostnáč by moh takový srnce pěkně ublížit,nehledě na to, že do lesa chodí i houbaři a podobně.Takový zajíc se ti stejně přes ostnáč dostane.Jo když sadíte v lese máte počítat s tím že je to zvířecí rajon a že oni jsou tam doma.Jsem pro chránit kytičky ale s rozumem.....
Leecooper
Jak sto myslel stěma skořápkama??
Leecooper
Jak se zbavit šneků,hlemýžďů atd. co okusujou kytky???
BORGOVE2001
sul , pisek , piliny - neco si vyber a rozsypej to kolem policka
psycho
Zajděte si do kadeřnictví a zeptejte se , jestli vám nedaj do pytlíku ňáky vlasy... Že vás posílá táta nebo děda, že máte na půdě kuny a někdo vam poradil, že vlasy pomahaj...Tak budete mít vlasů na rozdávání :-)
apollo
nevíte něco na myši??? mě udělaj dycky na políčku díry a sežerou mi kytky když jsou ještě malý.
Roman Dirda
Co se dá dělat proti myším a hrabošům?Teď se mi vedle kytky objevila díra-asi hraboš.Nechci tam sypat otrávený zrní a zase si nemyslím,že by se myš lekla vajglu nebo lidskýho vlasu.
Monkeylover
myslíte si, že by srnky sežraly i rostlinky sotva vyrostlé z klíčků ? to je prostě hnus !
brel
Zdravím,
je to trochu morbidní, ale dobrá věc je kost z nějakýho
zvířete, nejlepší syrová. Zvíře cítí smrt...
Maximiq
Tak sem na to dneska přišel :).

Přípravek na ochranu rostlin AVERSOL.
Vyrábí TORA spol.s r.o. 76364 Spytihněv - Olšík, okres Zlín, telefon: 067/7943002
Prodává se roztok v 1kg balení za 65Kč.
Je rozpustný ve vodě, po zaschnutí již vodou ředitelný není.
K letní ochraně se používá ředění 2díly Aversolu k 1dílu vody. K nátěru sazenic se neředí.
Jedná se o žluto-šedý/hnědý kapalný repelent proti hlodavcům (funguje i na ostatní lesní zvěř). Působí celé vegetační období.
Jelikož je ale konopí rychle rostoucí rostlina doporučuju (teda aspoň já to tak budu dělat) nátěr párkrát za vegetační období obnovit.

Je to prostě kapalina, kterou natřete listy. A ona celé vegetační období vydává pro zvěř nepříjemný zápach, takže zvěř pak rostliny neokusuje!

budvar
Nevim nevim, ale moc se mi nechce hulit nějakej sajrajt, když to nevoní jim, tak to nebude vonět mě.Takže nátěr bych moc nedoporučoval.
Maximiq
A proč BUDVARE nátěr nedoporučuješ? Máš s ním nějaké špatné odobní zkušenosti? Nebo si jen teoreticky myslíš ....... Vždyť ty ani nevíš jaké látky to obsahuje tak jak můžeš říct že to škodí?
Nebudu přece natírat palice ale listy. A navíc budu natírat malé sazeničky, jak kytka vyroste intenzita nátěru klesne.
Já si myslím že je to rozhodně lepší varianta než ověšet kytku chomáčky vlasů, smradlavýma ponožkama a okolí ještě prochcat. Takovou kytku když někdo uvidí tak mu to musí být jasný i kdyby konopí v životě neviděl.
budvar
Tak jestli tim budes natirat maly rostlinky, tak jo ale neříkej, že to na nich bude držet pořád.A až povyrostou, tak se do nich zvířátka pustí tak jako tak.
Maximiq
To netvrdím já, ale výrobce. Po zaschnutí je nátěr již vodou neředitelný a vydrží na kytce celé vegetační období.
A ochrana je nutná především když jsou kytky malé. Protože za 1) vzrostlé kytce tolik neublíží okus jako malé sazeničce a za 2) jakmile se objeví květy zvěř již kytky neožírá.

[Edited by Maximiq on 10-06-2001 at 01:01 AM]
Jan Kalvoda
Já jsem si na slimáky a hlemejždě pořídil Vaniš. Jsou to takoví modrý granule, který jsem rozházel kolem kytek a opravdu to pomáha.
Bezpečně mi funguje pochcání, zvíře to totiž přechčí aby to smrdělo jím a bylo tak ostatním jasný že je to jeho flek a tam kde zvířata mají značky se nepasou... Upozorňuji však že močovina je pěkná sračka a ve velkém množství může zahubit kytky proto to nedělejte často. Ještě platí to že čím je člověk starší má moč agresivnější.
Jarmen
Me ty pitomy srnky taky sezraly pulku kytek.Ochcal jsem pole natahl drat(bez ostnu) + jeste zanechal smradlavy rukavice. Az pujdu priste tak s sebou vezmu jeste vlcaka a necham ho tam poradne vyvaalet.To musi fachcit a Yabasta. Jo a jeste hucim do hajnyho at konecne nosi pusku do lesa:(
Sarkan
Daj na palicu Tvoje prepotene tricko obalho igelitom a narob v nom diery . Tvoj pach tu zver posle hulit niekde inam
ddevil
slysel jsem, ze nejlepsi je 2 zvirata z kazdeho paru zastrelit a pry pak zarucene daji pokoj. Nevim, nevim, ja ovsem tak jak ostatni chodim a uchcavam, no a na sneky plati drt z kury, nebo neceho po cem se jim blbe poleze, na zizaly hazim mezi kyticky travu, at si ju tahaju do tech svych zapraskanych nor..... jo a ny mysi seru :) ...............................................................................................................................................................................................zadyn tam nemam :)
INFECTION
Fungujou ty chcanky určitě i na zajíce?letos mam totiš připravený políčko, kde je jich moře!
banndur
no ja pouzivam prokopani a nehosena vapno
(nesmi se to ale prehnat)na srnecky kulovnicku,
popripade chlupy ze psa nebo kus latky z obleceni
kalash
Nechaj zovrieť vodu, asi pol litra, pridaj naberačku talianskeho korenia, sypanú škoricu, chilli, čierne korenie, mentol alebo pepermint, drvený zázvor, pomarančové šupy a čerstvú cibuľu. Keď zmes vychladne, ale je ešte stále teplá, pridaj 2 poháre koncentrovaného liehu (100%) alebo jeden pohár izopropylalkoholu, pohár silnej kávy a 1/2 pohára nízkotučného mlieka. Prelej cez jemné cedidlo. Pridaj zhruba rovnaké množstvo vody. Potom pridaj jednu naberačku tekutého mydla a jednu naberačku rozpusteného mydla na ruky. Teraz je pesticíd pripravený na použitie. Ak máš prístup k cédrovým trieskam alebo pilinám, môžeš dať do vody vyluhovať aj tieto, potom ich scedíš.
Tento sprej môže byť použitý, aby zabil každého, kto sa objaví pri tvojich rastlinách. ...a pre milovníkov ekologických postupov.
Al-Ban
to mmadar:
Já ti poradím jak na ty "slizký kurvy"-umotej malý špíčky a rozlož je kolem kytek. Udělej k nim malý sirečky a přidej je k nim, šneci si zahulí a neprudí :D.
Jestli chceš mermomocí inteligentní radu tak se podívej o kus dopředu, tam radí BORGOVE2001 sůl, písek a piliny a Jan Kalvoda radí Vaniš (nějaký modrý kuličky), tak to zkus a uvidíš.
tonyd
šneci a slimáci jsou asi nejhorší škůdci a není snadné se jich zbavit!Vyzkoušeli jsme ledacos,ale nejůčinnější byla drsná chemie-"METALDEHYD",koupíš to normálně v zahradnictví.JE to radikální a asi poněkud neekologické,ale účiné řešení!S pozdravem "sklizni zdar" TONY
paras
Pokud vam jde jen o srny nebo jim podobnou vysokou lesni havet tak na ne je repelent jmenem MORSUVIN kde ho koupit fakt nevim, ale myslivci to budou vedet je taky zarucenej jen ne tak levnej jako chcani
oton
zdarec pánové, vim že muj dotaz bude trochu mimo mísu, ale po přečtení týhle větve sem usoudil že jste tu zkušení pěstitelé outdooru, a tak bych se zeptal (protože poslední léta sem pěstoval doma na balkóně s celkem s úspěchem ale teď už to bohužel nejde)

jak a dle kterých krytérií si vybíráte místo na to kde venku sázet, samozřejmě s ohledem na partu věcí, hlavně aby to nikdo nenašel a nesklidil předčasně, ale potom další důležitý věci jako, půda, světlo atd

jestli někdo můžete pustit svý zkušenosti budu jen rád, jinak po přečtení na to asi budu taky chcát :-)
ostnáč bych tam nedal ani za nic, les je přeci zvířat a ne člověka, stačí že jim tady tu planetu zamořujem už tak, ještě jim cpát do lesa drát, leda hovno
cip
Urcite se to tady uz napsalo tak tisickrat, ale je to tezke najit. Tak jenom par rad.

Nikdo to nesmi najit.

Na to fakt bacha takze se vyhejbe houbarskym centrum a podobne.

Puda: To okoukni je toho tady spousta. Nejlepsi je navezt. Zeminu, raselinu, perlit, pisek, drevity popel, Vapno, hnojivo... kombinace podle toho kde, to nakonec budes mit

Slunce: to je dost problem pokud je to napriklad nejakej plac v lese tak pozor!!! Otevrenejsi by toto misto melo bejt samozrejme z jihu, ale pokud okolostojici stromy jsou dost blizko (radius 5-7 metru) a jsou dost vysoke muzou ti dost stinit. Velky problem je kdyz z jara se to misto zda pro slunce dost odkryte, ale pres leto zaroste a mas utrum. takze vybirat velmi obezretne.
Ale vse tady jiz bylo. mej se.
cip
Jeste pro Oton: mmadar ti tady jeste trochu poradil a samozrejme velmi spravne, ale chtel bych se zastavit u te jeho poznamky o vode. Je samozrejme dobre mit policko u vody aby ses nemusel vlacet s flaskama, ale pozor.
PRO VSECHNY: Toto tema se jmenuje JAK VYZRAT NA TU NENAZRANOU ZVER a tak neni od veci branit se take hlavne proti lidem, kteri ti travu neokoušou a nezvalej, ale rovnou ciste a uhledne sklidi. A ostnatej drat, lidske vlasy a cokoliv chemicheho je proti nim zcela zbytecne. :) Takze pozor na to abys mel policko moc blizko potoka nebo jineho zdroje vody, protoze prvni co hledac udela je, ze pude prave kolem potoka a bude se pekne rozhlizet.

[Edited by cip on 19-03-2002 at 11:48 AM]
oton
s tou DNA je to pěkná kravina, na to aby tě hcitili by tě nejdřív museli mít někde v registru jako již podezřelýho, jestli si čistej, jako většina, tak jak by na tebe asi mohly přijít??????? že by snad dělali test DNA všem lidem v ČR a pak to porovnali s DNA tvých vlasů na políčku :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
oton
jo což takhle je to samozřejmě možný ale uznej sám, pravděpodobnost toho aby tvoje políčko hlídali benga je asi 1:1 000 000, protože kdyby měli hlídat každý pole (a nejdřív ho najít....) no prostě to je nad možnosti jakýkoli policie, prostě bych se zrovna věcí DNA a vlasů nezabejval .-)

no a myslim že tu někdo už radil zajít si do holičství a tam dostaneš cizích vlasů kolik chceš
Al-Ban
to lee:
:D Tak tys to dobře rozsek! :D
oton
:-)))))) tak to sem se nasmál, karma pro tebe, přesně tak to vidim, stop paranoie :-)
zdivo
K tomu DNA bych chtel rict ze ten od koho nemaji benga jako vzorek vlasy toje 2z temene,tyla a ze spanku muze bejt v klidu .A myslym ze neni na skodu dat tam psi chlupy ktery zapachaj vic nez lidsky takze se havet nepriblizi.Psi tedka zacinaj akorat linat takze neni co resit :-)
bobek bobson
Měl jsem stejnej problém, hlavně se srnama a začal jsem ke kytkám chodit se psem. Nechával jsem tam jeho chlupy a od tý doby byl klid.
borifield
hele se srnkama a jinejma zviratkama jinak me nevadicima bojuju prakticky kazdej rok,kdyz zasadim venku.Zadny fekalie jsem tam nikdy nepouzival a to ani nehodlam,staci kdyz tam nechas nejakej starej ,nejlepe propocenej kus obleceni a ono je to fakt odlaka.Nez jsem to vyzkousel,vzdycky mi alespon 2 kytky chcipli ,ale loni jsem tam na kazdej stonek privazal roztrhany tricko a ani stopy tam pak nebyli.skoda prece kazdy palice ktera neskonci v umotanym papirku :) :) :) cus
cip
Takze si to shrneme.
Nejlepsi jsou lidske vlasy nebo psi chlupy. Osvedcilo se take obleceni napustene lidskym potem. Ostnaty drat jsme odsoudili jako neeticky. A chemicke prostredky jako neekologicke. Jako uzitecna moznost se jevi zanechat na miste lidske exkrementy, ale pozor aby jsme nase kytky nespalili. To je vse.
At se dari vsem.
ganjik
Pochcani urcite neuskodi - ale vlasy si z hlavy urcite nervete. Hodne zemedelcu ma na svych polich u lesa pytliky se srsti psu apod - psa ma hodne lidi, takze neni problem to sehnat - a taky to 100% funguje.
oton
myslim, že v každým holičství dostanete vlasy naprosto zadarmo, stejně to vyhazujou, zrovna v pondělí tam pro ně jdu, tak uvidim, ale nečekám žádný problems
Srooga
No, se srnkama žádnej problém nemam od tý doby, co jsem vyzkoušel normální voňavku. Kupte ten njlevnější čínskey smrad a pokaždý když jdete na vizitu, tak políčko !OKOLO! postříkejte. Prostě všechno kolem pole tak metr od něj. Funguje to na 100%.
To samí platí o močení, stačí okolo. Jestli si někdo chčije na kytky, tak je pěkný prase :)
Jinak taky celkem spolehlivě fungujou různý cinkrlátka. Například odstřižky nerezovýho plechu. Tři do svazečku na nitku a zvěř je v čoudu. To vám potvrdí každej nimrod. Ovšem s omezení jen na pole dokonale maskované před zraky lidskými. No, a jestli ještě rozházíte vlasy tak se vašemu pili bude zvěř vyhejbat jak upíři česneku :)

Jinak přes pole, na kterým je tohle každoročně zkoušený vede přes zimu zvířecí stezka...
GARDENER
našel jsem včera celkem pěkný místečka a srdíčko mi zaplesalo, když jsem viděl i místa předrytý divočákama :-))) - krásně zbavený těch nejhorších drnů, díry cca 30 cm hluboký - no zkrátka ušetřenejch pár hodin práce :-)).
Jenom si nejsem úplně jistej, jestli budou "standardní ochranné prostředky" (vlasy, chlupy, moč apod.) stačit, když se prasátka budou chtít vrátit po nějaké době na místo činu...Sázel jste už někdo do pole, připravenýho kaňourama ????
Dunihlav
Já znám tyhle vychytávky:
--vlasy, chlupy ale k tomu prej ty srny příjdou za tejden znova a nebudou se už bát.
--kus syrovýho masa
-vykaly, moč
-hadr od benzinu
-plot
oton
to GARDENER: taky sem asi před tejdnem vysadil jedno políčko vedle rozrytin od divočáků, a furt se nemůžu zbavit obav jestli se ti kaňouři nevrátí a pěkně mi to nezrejou i s kytkama :-(

no uvidíme za tejden až se tam pojedu podívat
borifield
jo jo divocaci to jsou pekny smazky , pred tema radsi s ganjou dal :) :D srnky jsou v poho ale divocaci ty se nedaj zastrasit tim ze si tam odskocis.to mi potvrdil i kamos (myslivec a hulic),tak nevim jestli je to to pravy davat skanoura do diry od kanoura ,nebo obracene??hmmm nevim :D :D kazdopadne referujte a preju vela uspechof !!!custe
Shiva
Zdravím,

mě se nejvíc osvědčily chlupy z vlčáka, kámoš mi z něj vždycky na jaře vyčeše tak 2 igelitky, rozhážu to po poli a ugurvená zwěř se neodváží ani na krok.... :))
MarioT
Jednou jsem si tak vecer lehl po zasazeni seminek a uvazoval jak se zbavit srnek az zacnou kyticky rust!

Nahodou jsem na neco prisel: Srnky urcite nebudou citit jen mocovinu (lidskou ci jinou) ale urcite utecou i kdyz uciti vuni ne? Kamarad mi rikal ze loni se ji zbavil tim ze tam dal strasaka a postrikal jej sprayem - adidasem! Tak jsem si rikal ze strasaka najde kdokoliv uz z dalky sice srnky pryc ale zas to prilaka nejakeho corkare! Napadlo me co takhle tuhy deodorant? Ono podle me staci zbytek v tom plastu, nechat vicko nahore at dovnitr neprsi a na bocich udelat diry at ten vzdousek jde ven! Trochu ten obal zapichnout do zeme at je na miste kde jste jej dali a melo by je te odlakat ne? Kdyz dovnitr nenaprsi tak tam furt neco bude a bude to i vonet a tim padem i ty potvurky plasiT!

Je to jen teorie kterou letos musim zkusit! Neni overena a zarucena!

Tak pokud se nekdo pripoji prosim piste poznatky a zlepsovaky!

Tak srnkam smrt a pestitelum zdar!
borifield
hledej a pak se az ptej :D http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=20

[Edited by borifield on 11-07-2002 at 09:40 PM]
MarioT
Me spise slo o to zda jiz nekdo zkousel to s tim tuhym deodorantem - tak me napadlo ze se to z toho obalu vypari! Ten clanek s tim odkazem co jsi tu psal jsem uz cetl a nejak se mi nechce tam chodit po kazde rose a desti zas znovu ochcavat pole!!

Mozna ze je toto reseni trvalejsiho razu ne?

PS: chapu ze jsem novy clen ale mam takovy pocit ze vsichni drivejsi clenove jen vzdy pisou - napred cti pak pis - je to sice pravda ale i vy si uvedomte ze clovek by musel stravit mooooooooooc casu nato aby vsechny informace jen precetl natoz jeste nacerpal!
Walhalla2000
Nevim...

je dost mozne, ze to bude fungovat, kdyz srnky nebudou ten pach znat... ale je nebezpeci, ze si na nej "zvyknou" a ze zvedavosti se pujdou podivat, co to tam smrdi/voni...
borifield
podivej ,osobne jsem nezkousel tuhej deodorant ,ale ty zpusoby na ochranu proti srnakam co jsou tady vyjmenovany jsou osvedceny a myslim,ze trochu prehanis s tim kazdodennim pochcavanim :( jinak by samozrejme mohl onen deodorant platit.a nemyslim ,ze je tezke neco na groweru najit,musis tomu teda trochu casu obetovat ,ale ve vetsine pripadu neni pak nutne zakladat nevy thread.mej se , hodne zdaru a referuj jak to pomaha .PEACE
cHLeBiK
zviratka si znackuji svoje teritoria, tak nevim proc by si zahradnik taky neoznackoval okoli sve rostliny, mam s tim 98.75% uspesnost...... radim mocit mocit mocit........ a je klid..... co vy na to?
Majkl
A co takový ty né moc vábně vonící stromečky od benzínky, mě to dokáže odradit celkem spolehlivě! :D
Jen to chce vychytat správnou "vůni".... co třeba kokosová no fúúúúúúj
Haman
Chcanky na zvířata nefungujou. Kámošovy loni sežraly skoro celý pole (asi 60kytek) a to zkoušel různý triky vč. chcanek.
cHLeBiK
dobre veci jsou taky: minove pole, automaticke obranne zarizeni typu kulomet s detektorem pohybu... a kdyz chcanky nepomuzou, tak pozvat vsechny kamose a obesjat to pulmetrovym valem :)

PS>kamos zkousel to s tim syrovym masem a na zvirectvo to PRY funguje.... aneb u inf. z druhe ruky nikdy nevish

4Haman> to nasere :D
acid.hack
Zkus tam dat svoje ponožky, možná je to natolik paralyzuje, že už tam nepůjdou. Nojo ale hulit ten smarad..... No nevím....
KOSMEJ
ja si urcite myslim, ze existuje nakej prostredek proti okusu. A jestli mate nekdo znamyho hajnyho, zeptejte se prosim, co se pouziva treba na maly cerstve vysazeny stromky.
borifield
jako kosmej to me nenapadlo :) K+ jinak ja osobne kdyz me trapi takovej problem jsem zacal praktikovat ovazovani stonku kazde kytky nejakym hadrikem ze kteryho je cejtit pach ze cloveka i nejaky ty chemicky veci.at srnka nebo cokoli pak lezou maximelne kolem ale nekousnou .takhle mi to ale celkem funguje .custe
manton
zdárec.........
Hmm........koukám, že jsou lidi pěkně vynálezaví........
k těm divočákům..... já bych si to nelíz, divočáci si sakra dobře pamatujou kde našli něco dobrýho na zub, a většinou na ně nic neplatí....nesázel bych na jejich hodovacim stole..:)
mě se nejvíc osvěčilo to kolem pochcat..... a dávám tam kousky syrového masa - přiláká to tam šelmy, které tam samozřejmě nechávaj svůj pach.....to zabírá......
lokomotiva
A když jsem ty kytky měl polámané, byl to kanec nebo srnec? Zlikvidolvali mi tak pole asi na třikrát. Vždycky brali kytky co měli tak půl metru a ty menší si nechali na jindy.
manton
Kanec to většinou uplně zadupe, kdežto srnka ta to žere od shora to jí nejvíc chutná, někdy to vypadá jako by ti to někdo zaštíp. Srnka na to chodí nejvíc, když jsou kytí ještě malý. Zajíc zase až když je kytka velká, má na ní rád to líko, tagže to ožere kam dosáhne kolem do kola celý kytky a ta potom uschne....
Jinak každy zvíře za sebou nechává nějake ty stopy......
prenda
To si tkhle jednou opatrovavam policko a zrovna stojim u kericku a znackuju si to tam ,a jak to sumi tak najednou na me vykoukne zpoza kere :flamer:srnka . Chvili na me cucela a pak ji asi doslo , ze tu nejni bezpecno tak rychle odcupitala pryc . Lekl jsem se docela i ja .:slizoun:
jipi
Pestujem von uz dost dlho a obstievanie je dobre aj mate 1policko, tento rok pouzivam ludske vlasy a vysusenu krv, vsimol som si, ze srnky zozeru len cerstvu sadenicu z domu, do klicka ani po vyrasteni sa nepustia (ocmulaju ale nespasia), cas ukaze, mozno srnky su spojenci
kjegel
Srnky urcite spojenci nejsou, alespon ne se mnou. V sobotu jsme byli omrknout kyti a jednu sme tam vyplasili. Kytky mame pred lidma myslim schovany dobre, ale asi je mame vysazeny na srnci krizovatce. Hned jsme policko s kamosem zechcali, ale v nedeli prselo jak z konve, tak nevim. Podle me je nejlepsi to zpoceny triko, psi chlupy. Priste to tam vsechno nandame...
Nesnesu predstavu, ze se u mejch kytek vali zkourena srnka :):):)
viridis
http://www.silvaco.cz/i_katalog.html - chemicka ochrana. Je tam prostredek proti okusu zveri - ale asi by to chtelo znamyho lesnika...
blayen
Vcera sem se byl podivat na poli a co me fakt nasralo je ze vsechny kytky(20) sem mel vokousany. Maj asi 30cm stonek tak se doufam este chytnou. Je zajimavy ze srnky zerou jenom samice mel sem tam metr vysokyho samce a tomu nechybi ane listecek. :(
oiro
No ja som bol dnes tiez pozriet ako sa kockam dari wscko ok len jedna mi chybala a tu pravde podobne celu zozrala krava a jedna rastlinka je dole pri stonke zlomena lebo tu zasa krava zasliapla ale dufam ze sa este da dokopy lebo vyzera celkom schopne sem tam to tam ostim ale myslim ze kravam je to aj tak uplne jedno totiz o kravch sa tu ani nic nepise a tak len dufam
cavf
Zippi
Srnky sou pěkný devastátoři asi před 2 tejdnama mě zprasily moje 10 kytkový políčko. Kytičky byli většinou vytrhaný ze země, 1 byla ukouslá celá, ale jinak bylo ožrané jenom listí, stonky byly ponechány na zemi.
Udělal jsem proti nim opatření(močovina, plašítka.....) a přesto, to takhle dopadlo:(.
Závěr: Skoro pokaždé, když jsem se pohyboval okolo toho místa tak jsem 1 nebo 2 vyplašil takže je jasné, že tam měli teritoriální cestičky a jak se zdá tak sem jim strčil kytky přímo pod nos.
Takže pokuď pudete někdy sázet na podbné místo jako já, které bude takhle srnko aktivní tak si to radši pěkně rozmyslete, protože srnky tam byli odjakživa a těžko budou někam ustupovat.
MarioT
Tak ja jsem zatim v pohode. Byl jsem ted nedavnou okouknout co a jak a srnky se mistu vyhybaji jako cert krizi! Zkuste to misto jednoduse navonet a mozna ze prave to je odradi - aspon tem nasim srnam v beskydech se to nelibi!
MarioT
tak tohle muzu doporucit - sel jsem se tam kouknout - a vyplasil jsem srnu - bezela smerem ke kitkam - zavetrila a okamzite bezela jinam - tomu mistu se pekne vyhejbaj - tak lidicky nesmradte ale vonte vonte!

goooood luck
Lachty
cus,na srnky je dobry pouzit vlasy(gdyz se stavite nekde u kadernika tak by to nemel bejt problem) a to tak ze je rozhazime v okoli kyti.Dobry je taky v okoli policka zavesit spek,ci jiny kus masa(myneno pravy,z masa).Jak zacne hnit,tak srnky z toho zacnou citit mrsinu a mistu se vyhnou.
fax
som prave zistil, ze ma srnky (pravdepodobne) po cca 5 mesiacoch tvrdej prace zrusili - vsetko obzrate, jedina rastlina, ktora ostala je samec(!) - povodne som ju povazoval za samicu, az teraz sa prejavila, takze preto bola s ostatnymi na poli ... chcanky _nepomahaju_, ocuraval som to poriadne a svedomito ... som z toho trochu rozmrzely. rastliny boli obhryzene a polamane cca 15cm nad zemou, zvysok ostal v zemi, ale uz sa asi nepozbiera.
Mr.Floopy
...
vsichni vite jak se zbavit slimaku,ale poradte jak se efektivne branit pred prasatama , srnkama , atd.. .
staci aby se treba prasatka prisla podivat jen jednou na pole a je to v piceeee ,ty zmrdi znicej vetsinou vsechno.

tak prosim piste sve pasti ,cemicky navnady ,no proste zbrane proti zveri.
Svahadji
Přesně tak, vlasy kolem rozvěšený jsou dobrý. Dobrý je to taky při kařdý návštěvě (je li vás víc je to lepší) kolem pomočit. Prostě nějakým způsobem udělat kolem pole ochranej kruh z lidskýho pachu.
Mr.Floopy
hmmmmmm,vlas par sem jich tam dal tak se uvidi dneska zas jedu, a zas mam naky vlasy....a co mam delat kdys tam potkam 30 PRASATEK????? to se mi vlasi tak maximalne zjezej. ..nepreju to nikomu aby u sveho pole potkal tlupu nafrcenejch prasat(to pak clovek ubehne stovku pod 10 vterin a vysplha na cokoliv.
Svahadji
to Sinure: trochu sadista, ne? A co takhle tam dát miny? ......... Myslim, žes to trochu přehnal.. Co dodat, si hovado
Svahadji
A co to dokopání a rozjebání zvířat?????
steve
2sinure


absolutne s tebou nesouhlasim se wzpamatuj prece!!!
rela
hihihi:punk:
rela
myslim taky (měšťák neměšťák) že takovýmu praseti je to celkem jedno. Lekne se a jde po tom, co ho leklo (teda, když není tak chytrý nebo vyděšený aby radši prchlo). Prase mě ještě nehonilo a jsem docela rád. Asi mam dobrý místa nebo spíš štěstí:p:
rela
:bravo: nemám slov... Nejlepší varianta se mi zdá ten dělobuch
p2p
Vcera som bol mrknut na flek a tie kurvy srnky mi zozrali asi tak 50% rastlin. Hnusny pohlad, chutili im najme indiky ktore maju siroke a stavnate listy a vyhonky. Neprajem nikomu, nastastie niektore ostali v pohode. Dnes tam idem a dam tam nejake chlpy od psa a nebudem chcat cely den a cele to tam obstim nech vedia komu to tu patri. Nakoniec je to aj moja vina ze som to dal do takej oblasti o ktorej som vedel ze tam su srnky a svine. Nabuduce budem mudrejsi. "fok ja bič"
lokomotiva
srnky sou sračky ... to se spíš těšte až vaše miláčky rozorá nějaký mutantní kukuřičný kanec sranec ( nepřeju)
lokomotiva
na platí cokoli od fusaklý přes chcany až po ředidlo!!!!!!!!!!!!!! a jinak srnka toho zase tak moc nesežere pokud jí dáš znát svou přítomnost..chcany,fusakle ředidlo.....a můžeš se tam i vy kak (taky nedrží věčně) 100%ověřeno a zveřejněno na památku mích loňských kytek které padly za obět již výše zmíněných kurev. tož pa..............MORAVAAA


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma