Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
make HASH not war - Klikni zde pro originální téma
MatuS
Chcem vas poprosit o vase sposoby vyroby hashu. Ja poznam TREPANY a mastny teda v oleji. Skor by ma zaujimali hashe na fajcenie ako na jedenie.Ten trepany je celkom fajn ale ...Nedostane z listov vela THC.Takze ake su vase recepty?
yuri
Jo, vyroba hashe je jedna s moznosti, jak vyuzit to, co by jinak byl odpad.

Ja jsem si hash parkrat udelal extrahovanim travy v lihu. Pouzil jsem na to obycejny denaturovany lih, protoze je asi 6x levnejsi nez "konzumni lih".
Pred pouzitim denaturaku (je totiz k dispozici nekolik druhu, ktere jsou rozdilne) si je treba ale udelat test, jestli se denaturant, ktery v lihu je, odparuje spolu s lihem, a to tak, ze se na talir nalije trochu denaturovaneho lihu a pocka se na odpareni. Melo by se odparit vse, beze zbytku. Jestli tam zustane trochu nejake smradlave tekutiny, co se nechce odparit, nebo nejaky prasek, je treba vyskouset jiny druh denaturaku. Ja jsem uspel hned s prvnim a z toho usuzuji, ze vetsina denaturaku obsahuje odparitelny denaturant.

Ja postupuji takhle: Do zavarovaci sklenice dam material na extrakci a lih. Sklenici vlozim do hrnce s vodou, kterou dam zahrivat na sporaku tak, aby voda mirne vrela. !!NE PLYNOVEM, PONEVADZ NEJSEM SAMOVRAH!!!. Nasledne zacne vrit i lih, protoze bod varu lihu je neco mezi 70 a 80 stupni.
Sklenici uzavru kelimkem od jogurtu vhodne velikosti a do kelimku dam vodu a ledove kostky, aby se lih srazel na kelimku a kapkal do sklenice a ne se uvolnoval do mistnosti. Samozrejme se trochu uvolni, ale ne moc.
Takhle to necham asi hodinu varit a potom prefiltruji sitkem na caj. Material takhle vyextrahuji jeste jednou, taky hodinu.
Extrakt potom naliju na talir a necham odparit na suchem, teplem a vetranem miste, nebo, kdyz jsem netrpelivy, polozim talir s extraktem misto poklicky na hrnec naplneny vodou, kteru necham na mirnem varu. To je mnohem rychlejsi, ale je s toho mnohem vice smradu, a taky je to nebezpecnejsi. Hlavne treba zabezpecit dokonale vetrani, aby se ve vzduchu nevytvorila vybusna zmes.

Po odpareni na taliri vznikne takova tmavezelena hmota, o neco mazlavejsi od klasickeho hashe. To se pak ziletkou seskrabe na hromadku.

Ja to pak znovurozpustim v male trose lihu a takovou zmes napustim do nakeho vhodneho media pro koureni.
Tak se da vyrobit kouritelna hmota, z neceho, co se predtim prakticky kourit (se zadanym efektem) nedalo.

Jestli to budete nekdo skouset, vazne si dejte bacha. Hlavne nemanipulujte se ZADNYM ohnem a poradne pri tom vetrejte.
kastan
nemáte někdo mín riskantni recept
Sunrise
Jo - tak třeba laboratorní vakuovou odpařovačku namísto sporáku :D . Nemám ovšem recept, jaxe k ní snadno dostat...
sativa
ta se da sehnat pomerne jednoduse, ve skole jich maj plno zbytecnejch, muzes si tam klidne nejakou annonymne vypujcit, my s kamosem sme takhle nasli ve skole krasnou vodnici
yuri
pitrysek:Jo cet jsem ten text.
Pokud vim, do tady zakoupitelneho denaturaku metanol nepridavaji, a i kdyby, zustalo by ho tam moc malo na to, aby spusobil neco neprijemnyho. Metanol ma pomerne nizky bod varu, nizsi nez etanol, takze se odparuje lepe. Toluen ma bod varu vyssi nez voda a to je velmi neprijemne, protoze se neda tak ucinne pouzit odparovani s talire misto poklicky (jak jsem predtim popsal). Toluen taky neni rozpustny ve vode, takze kdyz se chytne, velmi spatne se hasi. Vyhoda toluenu je, ze se v nem THC rozpousti lepe nez v lihu a da se s nim procistit predchozi extrakt: Prvne se udela klasicky lihovy extrakt, prida se do neho voda (promicha se poradne), aby se v nem toluen nerozpustel (toluen je michatelny s cistym lihem). Potom se prida toluen, protrepe se to poradne nekolikrat. Pocka se az se vrstvy ustali (toluen bude plavat na lih+vode). Ucinne latky tim projdou do toluenove vrstvy. Neznamena to, ze v toluenove vrstve zustane jenom THC, ale vetsina zbytecnych latek zustane v lih+vode. Nakonec se lih+voda od toluenu oddeli a toluen se necha odparit, aby zustal jenom zadany produkt. Samozrejme procisteni znamena i jiste straty a je to taky moc pracne, proto to ja nedelam.
Jednou jsem taky skousel zvysit potenci pridavanim kyseliny sirove. Melo by to skonvertovat neaktivni canabinoly na THC. Nevim, jestli to fungovalo. Kazdopadne, byl z toho docela dobre hulitelny material, ale mozna by byl taky, i bez ty kyseliny. Neda se to moc dobre posoudit. V tomto je ale docela potrebne procistit extrakt napr. pomoci toluenu, protoze z ty kyseliny tam muzou zustat kdejaky svinstva. (Ja to neprocistoval. Jenom jsem po reakci zneutralizoval kyselinu a ziju, ale mozna nektere latky co zustali byli toxicke. Nevim.)
BTW, jak jsem v minulem prispevku psal o rozpusteni extrahovaneho hashe v lihu pro napusteni do materialu pro koureni, pohodlnejsi je pouzit toluen. V lihu se to rozpousti pomerne spatne.
sativa
tak sem ten tvuj zpusob vyzkousel, vsechno slo OK, jen tan vysledek, to byla fakt takova mazlava lepiva hmota, ze se mi fsude prilepila, blbe to horelo a celkove to asi uz delat nikdy nebudu....... ale vuni to pri horeni melo peknou
zajdu za kamosem a doufam, ze mi prozradi svuj recept, umi docela dobrej hash, kterej se da skvele hulit jakymkoliv zpusobem
Walhalla2000
2 sativa...

delal jsi od te doby hash? a jak?y a s jakym uspechem?
sativa
zatím ne, z indooru si nechávam jen palice a listy na mlíko, haš zkusim až zas na podzim, až bude všeho dostatek, to chce aspoň pár kilo, ať se to vyplatí
lamie
Díky za návod, vyzkoušelo se to a bylo to parádní, jedinej problém je to skupenctví, nevíte, jak by se to dalo zahustit? Matlat to na cigaretu nebo jointa je odporný.
FlickerBird
a co klasická výroba hlazením kyti? dát si silnější rukavice (guma, kůže) a kvetoucí kytky potlapkávat... :D takhle se to dělá odpradávna, akorát to chce čas no


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma