Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
silná rostlinka díky normálnímu cukru - Klikni zde pro originální téma
někde jsem četl že díky cukru rostlinka sílí a je celá pevnější, samozrejme kyticka produkuje cukry kvuli slunicku, ale rikal jsem si ze cukr jako cukr tak jsem do jednoho kvetinace ze trech (4 týdny starý) jsem každý týden pridal jednu kavovou lzicku cukru a po tom mesici ta kytka je uplne jina nez ostatni, jsem uplne nadsenej, má strašně silnej stonek a cela je vetsi nez ostatni a pevnejsi.Nevim jestli je to tim cukrem a nechapu ze by jen cukr tohle dokazal,proste to nechapu a to nehnojim, jen ji mam v kvetinaci jako ostatni a staram se o ni stejne akorat tam davam cukr, nedokazete mi nekdo vysvetli jestli je mozny ze ta kytka je lepsi diky tomu cukru?
robos
tak cukor ako cukor nie je, ale tvoj pribeh mi neide do hlavy?)
sOs
napadlo mi, ze je to sabotaz na nase rastliny:) Nejaky zasrany hajzlik nam poradi istu smrt:) Ja radcej ostanem pri klasickom hnojeni, aj tak to vyzera, ze z 3 bude 1 zdrava samica:)
c.u.k.r hej cukrari jak to ze nehnojis.
¨mas s takovou sobotazi nejake skusenosti?
PiosOne
sos: přece tě nikdo nenutí aplikovat to na celou úrodu. můžeš si to taky otestovat na jedné kytí, no ne?
rela
To jo, no na jedný to určitě vyzkoušim. Cukr jako takovej znám u řezaných rostlin. Opravdu se přidává do vázy s vodou, aby ty kytky měly výživu a tím se zvyšuje jejich životnost. V květináči no nevim, ale hugilovo mínění se mi zdá reálný..
f.salatek
ja teda pěstuju jen venku, ale sazeničky mám zatim doma a asi na jednu to zkusim, radsi to nebudu nijak přehánet, dám 1lžičku za 14 dní a uvidí se. jedna kytka me nezabije a podle me, bud se na ni neco zmeni nebo nic ale urcite nechcipne, mě teda ne!!!!
sOs
Host, PiosOne: jj, chalani , jasne, ze to moze byt pravda. Nebol som pri sebe ked som to pisal, tak sa nestvite hned:) Peace:)
PiosOne
sos: já jsem byl v klidu, nejsem naštvaný :)
sOs
Bambulion: ale to je jasne.... pisal som, ze Peace tak nebojuj do mna:) V poho..bol som na mraky a mal som taky pocit, no...:) Tak sa nato uz vykasli:) Komentar beriem, ale skusim to aj tak..
Cuz..
viridis
Spise bych zkusil glukozu nebo fruktozu. Nevidim duvod, proc by to nemohlo byt pro rostlinu prinosne. Jenze cukr zvysi pravdepodobnost napadeni substratu qasinkami a podobnym bordelem..... ktery se pak pusti do rostlin.... to je ovsem zase nevyhoda. Zkouset to asi nebudu.
Dr.Green
no ja myslim, ze ta fruktóza bude asi lepsi vyziva pro kyti, jelikoz glukoza je vyziva spise pro zive organismy (např. člověk, že ...)
:D
livo
Nevim, nevim, já bych tam ten cukr nedával. Jak už bylo psáno - vytvoříš příhodný podmínky pro různý sajrajty a okyselíš prostředí, takže si možná pomůžeš k samcovi. Myslim, že kdysi tady chtěl někdo zalejvat i limonádou...
Dr.Green
to Bambulion: asi víš jak to bylo myšleno /metabolismus lidi a zvířat využívá glukozu *** tzn. analogie -->> metabol. rostlin -fruktoza/

je to only theory - reakce na prispevek od VIRIDISe

už zachápal ?
Dr.Green
tak sem se náhodně /ve škole přichemii/ dozvěděl, že prý rostliny potřebují glukozu ke svému bytí.
jářku, tímto se ma theorie /viz. predchozi prispevky/ jeví jako poněkud naprosto na hlavu spadená.
:vampire:
virgill
Dr.Green to ze ji potrebuji ovsem neznamena ze ji dokazou prijmat koreny..... jdu sypat cukr (teda jestli je to sabotaz tak celkem uspesna)
jazz
Jestli je to tak, urcite to vyskousim. PS: snad to nezdechne
robos
zdochnut to nezdochne:)
Sinuhet
Cukry je označení pro celou skupinu látek. Rozlišují se podle "složitosti". Řepný cukr o kterém je řeč se myslím jmenuje sacharóza a patří mezi ty složitější. Mezi jednodušší (a to jsou ty, které tvoří květiny) patří fruktóza a glukóza. Další je pak laktóza (mléčný cukr). Takže pokud by to mělo fungovat, chtělo by to tak sypak fruktózu, nebo glukózu. Takové cukry se dají koupit v prodejnách zdravé výživy. Osobně si ale myslím, že rostlina není schopna využít cukry pomocí kořenů.
Dan.Bass
Dovolím si poopravit : šestičlené monosacharidy (jednoduché) : glukóza a fruktóza. Disacharidy(dvojité, kapku složitější a tedy hůře vstřebatelné) : laktóza (mlíko), maltóza (pivo), sacharóza (normoš cukr). Polysacharidy: celulóza (rostlinný pletiva, tedy ta hmota, ze který je každá kytka), glykogen(živočišný škrob) a škrob (normální rostlinný). každej, i ten nejsložitější škrob se, pokud jsou přítomby potřebné sacharázy (enzymy štěpící škrob), vždy rozštěpí až na glukózu, která je tedy základnim stavebnim kamenem. jestli to ale pak znamená, že sypat kytce čistou glukózu by byl přínos, to fakt nevim. Ale kdyby jo, nedělal by to pak dávno už každej ?...
virgill
Dan.Bass asi mas pravdu ze kdyby to fungovalo tak uz je cukr na seznamu kontrolovanych latek..... nebo to funguje ale kvuli vedlejsim efektum (plisne) to nikdo nepouziva
Dan.Bass
Virgille, asi to tak bude. Ael na druhou stranu, proč to nezkusit ...
f.salatek
ja jsem to teda vyzkousel, a jediny co jsem zpozoroval je ze ma silnejsi korinek jak ostatni, ale zase hlidat kyselost pudy a jestli mi nezacina rust plisen, to me trochu unavuje, ikdyž je to koníček


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma