Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Architektura skříně - Klikni zde pro originální téma
Ahoj šikulové, pořídil jsem komponenty: 600W lampu(komplet), ventilator(575 m3/hod), 10 m2 černobílé odrazového igelitu, 50l namíchané hlíny z Gshopu. V létě jsem dovezl z výletu(Holland) 3 modely(Shiva,skunk No.1 a Shaman).Mám GARÁŽ 10 x 2.5 x 2m(d x š x v), tloušťka zdiva je 15cm. Chtěl bych se tam přestěhovat,avšak nejsem si jistej,jak nejlépe,PORADÍ NĚKDO? MĚL BYCH VYUŽÍT DVOU STÁVAJÍCÍCH ZDÍ A 2 STĚNY DODAT K VYTVOŘENÍ PĚSTEBNÍHO PROSTORU, NEBO VYTVOŘIT CELOU SKŘÍŇ UVNITŘ?ODVĚTRÁVAT SKŘÍ'N PŘÍMO VEN Z GARÁŽE, NEBO VENTILOVAT ZE SKŘÍNĚ DO GARÁŽE A GARÁŽ VĚTRAT OKÉNKEM 60X15cm-STAČILO BY TO S OHLEDEM NA ŠÍLENEJ ZVUK VENTILATORU?JAK VELKÝ PROSTOR VYTVOŘIT PRO EFEKTIVNOST PĚSTU S OHLEDEM NA MOJI KONFIGURACI?? A POSLEDNÍ VĚC, JAK JSEM PROČETL ARCHIV GROWERU,TAK SEMENA NEJSOU ASI IDEÁLNÍ PRO PĚST POHROMADĚ,ŽE?? KTERÉ BY K SOBĚ ŠLI???Začínám první indoor, tak by se hodily rady a porady zkušenějších,za které předem MOC díky.MILHA
sOs
Host:
Podobdny problem som mal ja. Cize budem pisat ako som uvazoval ja, pokial sa ti to bude pozdavat mozes sa uberat podobnou cestou.
Za zakladnu nevyhodu pestovania v garazi(tzn. ze by si vyuzil dve ostavajuce steny) som povazoval prudke vykyvy teploty.Ano mohol som ich vyriesit super nakladnym zateplenim garaze a v zime pri -15 (co je v noci u nas bezna teplota) by som este musel aj dokurovat nejakym tepelnym zdrojom. Najmensiu wataz tepelneho zdroja, ktory som do garaze chcel instalovat bola 2kWh, co je celkom pekny odber.
A ked som garaz aj vykuril za par hodin bola teplota , tam kde predtym, cize o5 sa muselo spustit vykurovanie. Prudke vykyvy teploty sam vie, ze nerobia dobre nikomu a nicomu..nieze este rastlinkam:)
Preto som volil skrinu v garazi, ktoru som ale taktiez MUSEL oblozit polystyrenom hrubky 15 cm. Volil som obklad z vonkajsej strany. Je ukonomickejsie oblozit skrinu polystyrenom ako garaz , vzhladom na rozmery. To je moj nazor.
Co by som robil ja ?
Zadovazil(poridil) si nejaku vhodnu skrinu na velkost tvojej lampy, dobre ju izoloval a chladil.
cau:)
Milha
2 sOs Díky,jen nevim jaké rozměry skříně mám volit s ohledem na ty moje věcičky? (v tomto případě bych mohl koupit dřevotřískové desky, na které bych ten polystyren natloukl- u nás se prodávaj v rozměrech 1220x2440mm.
sOs
Milha:
Na 600w ti neporadim, ale mozno ti pomozu moje udaje (aspon taky maly odhad) ja mam 150W v skrini o rozmeroch: 60x90x178 (hlbka x sirka x vyska). Na tvoju wataz si ale netrufam typnut. Urco v galerke najdes niekde skrine v ktorych ziari 600W.
A k polystyrenu..no Kadafi ma polystyrenovu skrinu.Takze on o tom vie urcite najviac. Cau
Milha
Díky za tip, možná jsem to s tou watéží přepísknul,ale co nadělám, když už jsem ji pořídil, tak abych neplácal tu drahou energii.Musím se ještě obrátit na ostatní s prosbičkou o radu..
KLKOV
Jen taková připomínka k pěstování v garáži. Nenapsal jsi nic konkrétnějšího o tom větrání, ale při dozrávání kytiček tam budeš mít takovej smrad, že si toho všimne i nehulič! A svině jsou všude! K pěstování používám taky "nevytápěnou" místnost takže přidám pár rad na který jsem si musel přijít sám!
Nešetři na izolaci - v době, kdy budeš muset přitápět se ti to v elektrice vrátí za 2 - 4 měsíce. Topení/větrání se snaž vyladit, myslím tím časový spínače apod. Přez "den" ti 600w zatopí až až a přez noc kamínka 1kW s termostatem nebo časovačem!! Napis toho k tomu, co nejvíc - běžná teplote v garáži apod.
Držím palce chlape
sOs
KLKOV:
prave o tom som pisal, ze neviem ci nieje jednoduchsie prenho, si pozhanat, alebo vyrobit skrinu s vhodnymi rozmermi, nez to pestovat priamo v garazi. Mne to pripada, ze s garazou je viac problemov. Ale proti gustu ziaden disputat.
Milha
ČUS CHLAPI, Garáž není přilepená na baráku, ale je samostatně, takže je to moje noční můra-ta prokletá garáž,Semínka a lampu (a to ještě bez odtahu) jsem pořídil už v létě a pořád mi to doma leží,v growshopu mi pak k tomu lamp. kompletu už nabídli jen vent. EURO 0 (575m3/hod), což když jsem přišel domu ,zapojil dráty a pustil, tak mě málem vomyli....To dělá takovej bordel, že to je slyšet až do 2.patra.Proto jsem teď vkoncích a původně plánovaná sklepní místnůstka to bejt nemůže. Garáž mám 15 m od chodníku,avšak je 2m od sousedovic plotu.Tloušťka zdiva je bohužel jen 15 cm,takže rozdíl teplot out and inn je minimální.Jak hodně bych tu skříňku zázraků měl zateplit, aby mi tam v létě nebylo horko a v zimě kosa (teď mám na mysli tl. polystyrenu v cm), kdybych vytvořil prostor 122x122x200 cm(d x h x v) ? No a ty dřevotř.desky bych polepil polystyrenem (prodávaj se i maxitloušťky,jen si nevím rady jakou vybrat, aby to stačilo) a teď přemejšlim hlavně co s tím ventilatorem- dá se nějak UTLUMIT ten hroznej brajgl?? a jestli máš KLKOVE 600w, tak mi prosím řekni,zhruba jakou dobu ho budu muset mít puštěnej za těch 24 hodin, kdybych měl nebo neměl ten odtah od lampy- možná by bylo lepší ten odtah dokoupit, aby ten vent. neběžel takovou dobu viď??A z praxe please poraďjestli bych neměl dát na skříň ještě jinej vent. na dobu růstu a ten EURO 0 až na květTen zvuk by vzbudil aj mrtvýho skinheada-a co pak s ním.No a poslední a hlavně fatální věc je ta neskonalá vůně- to už jsem se smířil s tím, že bez pachového filtru se asi neobejdu(jen nevím jestli mám dát 1 700,- v growshopu, nebo si dle návodu na GROWERU vyrobit sám ten s těma punčochama a akt.uhlím sám(na každej komponent do skříně šetřím dost dlouho.)Ta garáž má parametry 10x2.5x2 m (d x š v) a uvnitř je okno-60x20cm, kterým by se měl měnit vzduch..Díky za názor architektům
Milha
A NEBO BY BYLO MOUDŘEJŠÍ ZATEPLIT I GARÁŽ(5 000,-KČ) A PAK I SKŘÍŇ.UTLUMÍ TEN POLYSTYREN I ZVUK A PACH???
KLKOV
600W nemám, ale určitě ve FAGu najdeš optimální pěstební plochu, je to asi 130x130cm(to je podle světelnýho výkonu). A v tý garáži to můžeš postavit jako skříň s použitím rohu jako tří stěn. Izolaci na podlahu (je to lepší), stěny oizoluj třeba polystyrenem! Zaleží k jakejm materiálum máš přístup a taky na ceně. Když si projedeš G určitě najdeš něčí 600Wbox, tak se nech inspirovat, nebo mu napiš PM a určitě ti rád poradí s rozměrama a s větráním!
Milha
Tak vám teda díky, jen jsem projížděl GROWER A JE TU TOHO TOLIKA, ŽE MÁM CO DĚLAT.dík za názory na můj SHIT .
johnykrnda
Milho
johnykrnda
Mam taky garaz
johnykrnda
a kytky by v ni zmrzly, i kdyz mam vsude izolaci
(kvuli hluku- bubnuju)
johnykrnda
A navic si debil co mi zasral téma
johnykrnda
nemam sice 600w ale treba taky neco shanim


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma